Yönetim f/k 20 ye kadar çıkaracak hamleler yapsa ve orda ister kurumsala, isterse borsada 10 mln hisse satsa 4,5 mlr para yapar, maksat kazanmak olsa. Son 2 senedir borsa bu amaçla kullanılıyor zaten.
Printable View
Yönetim f/k 20 ye kadar çıkaracak hamleler yapsa ve orda ister kurumsala, isterse borsada 10 mln hisse satsa 4,5 mlr para yapar, maksat kazanmak olsa. Son 2 senedir borsa bu amaçla kullanılıyor zaten.
Hem duyumlarım hemde değerlendirmelerim ışığında tahminim yaklaşık 4 milyon lot bireysel yatırımcıda bunun yaklaşık 3/4 ü de en fazla 2 veya 3 kişinin elinde.(Resmi veri değil tabikide sadece öngörü ve duyum.) Kuvvetle muhtemel bu lotlar silkelenmeden bu hisse yürümez.Düşük olan ihtimal ise ne zaman bu durum şirketin aleyhine işlemeye başlar o zaman gerçek değerine gitmeye koyulur.(Unutmayınız ki Spekülatörler her zaman yıkılmaya mahkûmdur.)
Defter değerinin altında , 3 yıllık karına satıyorlar şirketi. Bir gyo şirketi gibi muammele görüyor (nakit üretmeyen ekspertiz değeri ile net kar üreten ,kurumlar vergisinden muaf olduğu için bu net karı açıklamakta sakınca görmeyen şirketler , şimdi temettü verecekler hariç kv tabi olacaklar ) . Bu bile bundan sonra en büyük potansiyelli şirketler olacağını gösteriyor , önümüzdeki dönemde yukarı hareket edecekler göreceğiz hep birlikte . Deva tarafında bu fiyatlamanın tek bir açıklaması var ya prospektif
f /k çok daha yukarılarda yada patron etkisini sert şekilde fiyatlıyorlar.
Burası bana güzel bir ders oldu , şirket ne kadar potansiyelli olursa olsun , ne kadar ticari hikayesi çok iyi olsun , ne kadar finansalları iyi olursa olsun , siz de bunda haklı olsanız bile , piyasa sizin haklığınızı teyit etmesi lazım , Patron odaklı şirketlerin bazıları değerininin çok yukarısında hisseyi senelerce yukarıya taşıyabiliyorlar , deva da tam tersi senelerdir ederinin çok altında ucuz bir şekilde fiyatlanıyor. Sonuç olarak , bir şirketi alırken önce patrona bakmak lazımmış , iş hikayesine , finansallar onun akabinde geliyor , patron iyiniyetli değilse uzak durmak lazımmış .
Sevgilerimle .
Bize göre sizde oylesiniz, ne paylaşalım .Ne verelim abime bir türlü memnun olmuyorsunuz.
UOTE=temettu_emeklisi;6849919]hayırdır insallah forumun aykırıları john nash vari yüksek matematik isine girmisler :party:[/QUOTE]
Mantıklı bir yanıt asla vermezler. Kutsalları olan hisselerine, olumsuz birşey söyleyeni taşlarlar. yüksek matematik sizin işiniz. allayıp pullayıp karmaşık hesaplarla hisse iteleyenlere biadını sürdür.
yok birşey biliyorsan soruma cevap ver beni de ikna et. Tamda istediğin şekilde ''sen'' gibi düşüneyim.
Duyduğuma göre 3- 5 milyon tutan bir kaç tutucu yatırımcı varmış… Onların mallarının almada. Piyasanın oyuncuları alıp hisseyi yukarı taşıyıp gelecek büyük satışların maliyetine katlanmaz. Rasyolarına göre negatif bant aralığa sıkıştırılmış bir hisse. Jelle birde imtltalı payla muktedirler her yıl bir kaç yüz milyonu cebe atma durumu verme. Ve kendine askan payı yatırımcıya hep ucundan koklatacak düzenek kurulmuşsa. Her zaman karşılığa ve kar payı dağıtımına ayar verilir sanırım
Sanırım kottan öukns limiti %95 kere düşürüldü. Patronun böyle bir niyeti varsa, kıskaca alır hisseyi.
Bir diğer konu; yurdum borsasına; ancak toplanan hisse götürülüyor toplanmayan rasyolarına göre alt bir batta sallandırıyor….
Burda destanlar yazıp duranlar uzun süredir boş yapıp durduğu da ortada ( o kadar hisse nerelere gitti bu nerde kaldı). Onların yazdıkları veya ortaya koyduklarının yaldızlı muhabbetler şirket hissesi rasyosunda oluşturduğu pozitif negatif etkisi var ama bunların hisse fiyatına etkisi sınırlı oluyor. Belli miktarda toplanan gidiyor, toplanmayan radyolarının alt bantlarında yukarı aşağı yapılıp duruyor.
1 haftadır gedik üzerinden satan deutsche satışı bugün yarın biter muhtemel dünkü 200 bin satıştan sonra 400 bin civarı malı kaldı hepsinimi satacak hepsinide satmayabilir bitirince rahatlayacağız gibi görünüyor tacirlerden çalkalayıp duruyor ne kaldı da bu kadar çalkalıyor diye yazmıştık bir öncekinde deutschedeki 600 bin pay varmış satınca görmüş olduk bugün taktik değiştirdi çalkalamadan direk alıyor araya kimseyi sokmuyor.
geçen biri daha vardı bedelsiz için paylaşımlarım hatalı demişti ama argo tabirlerle, bende dedim doğrusunu biliyorsan paylaş hepimiz öğrenelim, dönüş yapamadı maalesef çünkü kendide bilmiyordu doğrusunu, sizde kottan çıkmakla ilgili bildiklerinizi paylaşırsanız hepimiz öğrenelim.
Defineci siparisle paylaşim yapmayin tabiki ama kottan cikma konusunda yaptigıniz matematik yanlis.mesala onun dogrusunu ogrenip yazmakla baslayabilirsin[/QUOTE]
[/QUOTE]
anlamadım 2 sayfadır neyi tartışıyorsunuz 5 şer bin lotunuz var sat tuşuna basarsanız sizin kendinizin kottan işlemi tamamlanmış olur.
Patronun şirketi kottan çıkarması için yasa ve mevzuat gereği hisselerin % 98 ni toplaması lazım hali hazırda halka açık olan 35 milyon lotun 27 milyon lotunu toplaması lazım ki kottan çıksın böyle bir şey yaparsa hisse fiyatı binli rakamları görür tanıdığım kadarı ile filip bey çok zeki bir adam bin TL den hisse toplayacağını sanmam.
Sanırım çok boş vaktiniz var google yazıp ulaşabileceğiniz basit bir bilgiyi burada iki sayfa tartışmanın ne manası var insanlar acaba yeni bir bilgi edinebilrmiyim diye kıymetli zamanlarını ayırıp buraya geliyor sizin geyiklerinizi okuyorlar yapmayın sizin de insanlarında vaktine yazık investinge yazın mesela orada çok geyik dönüyor
kağıt düştükçe sıkıntılarını bizden çıkartmaya çalışıyorlar, olumlu olumsuz ne yazsak topa tutuyorlar. forum kuralları forum sahipleri tarafından belirlenir, buradaki misafirler belirlemiyor. satın gidin mantığıyla bakan kişilere bende şunu yazarım; sizde daha çok mal alın ve çevrenize de aldırın demek isterim. yani ne yapmamız gerektiğini buradan yazmayın komik oluyor.
bu arada kottan çıkma konusunda bizi aydınlattığınız için size teşekkür ederim.
anlamadım 2 sayfadır neyi tartışıyorsunuz 5 şer bin lotunuz var sat tuşuna basarsanız sizin kendinizin kottan işlemi tamamlanmış olur.
Patronun şirketi kottan çıkarması için yasa ve mevzuat gereği hisselerin % 98 ni toplaması lazım hali hazırda halka açık olan 35 milyon lotun 27 milyon lotunu toplaması lazım ki kottan çıksın böyle bir şey yaparsa hisse fiyatı binli rakamları görür tanıdığım kadarı ile filip bey çok zeki bir adam bin TL den hisse toplayacağını sanmam.
Sanırım çok boş vaktiniz var google yazıp ulaşabileceğiniz basit bir bilgiyi burada iki sayfa tartışmanın ne manası var insanlar acaba yeni bir bilgi edinebilrmiyim diye kıymetli zamanlarını ayırıp buraya geliyor sizin geyiklerinizi okuyorlar yapmayın sizin de insanlarında vaktine yazık investinge yazın mesela orada çok geyik dönüyor[/QUOTE]
[/QUOTE]
Israrla anlamıyorsun yada anlamamış gibi yapıyorsun diyorum ki insanların vaktini çalmanın ne anlamı var
biri yazmış filanca ruhsat alında bir bilgimi evet bilgi buna bir şey diyen var mı yok diğeri yazmış ilaca zam gelmeyecek kesinleşti kötü bir haber buda bir bilgi mi bilgi buna bir şey diyen varmı yok bir yazmış şu kadarlık arge çalışması başarısız olmuş gidere atılmış buna birşey diyen varmı yok zaten insanlar bu bilgilere erişmek için giriyor bu platforma
ama yok gelip burada iki kişi sohbet ediyor insanların kızdığı şey bu özelden yazın birbirinize istediğiniz kadar yazın investing mesala tam buna göre bir yer daha nasıl anlatıyım bilmiyorum
Ben şirketin ticari faliyetlerinin iyi durumda olduğunu ve daha da iyiye gideceğini düşündüğüm için hissesine yatırım yapmışım ve yapmaya devam ediyorum ve bunu da buradan paylaşıyorum bu benim düşüncem sende benim yanlış bir yatırım yaptığımı düşünüyorsun ve öylede yazmışsın ve beni ve benin gibi düşünenleri eleştiriyorsun şirketi de eleştiriyorsun şirket yönetimini de eleştiriyorsun sektörüde kötülüyorsun faiyatlandırma kötü falan ve hal böyle iken hala dönüp bu şirkete yatırım yapmaya devam ediyorsun tuhaf bir durum değil mi sencede.
katılıyorum size, bilginin paylaşımı önemli, değerli paylaşımlarınız için teekkür ederiz.
Israrla anlamıyorsun yada anlamamış gibi yapıyorsun diyorum ki insanların vaktini çalmanın ne anlamı var
biri yazmış filanca ruhsat alında bir bilgimi evet bilgi buna bir şey diyen var mı yok diğeri yazmış ilaca zam gelmeyecek kesinleşti kötü bir haber buda bir bilgi mi bilgi buna bir şey diyen varmı yok bir yazmış şu kadarlık arge çalışması başarısız olmuş gidere atılmış buna birşey diyen varmı yok zaten insanlar bu bilgilere erişmek için giriyor bu platforma
ama yok gelip burada iki kişi sohbet ediyor insanların kızdığı şey bu özelden yazın birbirinize istediğiniz kadar yazın investing mesala tam buna göre bir yer daha nasıl anlatıyım bilmiyorum
Ben şirketin ticari faliyetlerinin iyi durumda olduğunu ve daha da iyiye gideceğini düşündüğüm için hissesine yatırım yapmışım ve yapmaya devam ediyorum ve bunu da buradan paylaşıyorum bu benim düşüncem sende benim yanlış bir yatırım yaptığımı düşünüyorsun ve öylede yazmışsın ve beni ve benin gibi düşünenleri eleştiriyorsun şirketi de eleştiriyorsun şirket yönetimini de eleştiriyorsun sektörüde kötülüyorsun faiyatlandırma kötü falan ve hal böyle iken hala dönüp bu şirkete yatırım yapmaya devam ediyorsun tuhaf bir durum değil mi sencede.[/QUOTE]
[/QUOTE]
beni ve benin gibi düşünenleri eleştiriyorsun şirketi de eleştiriyorsun şirket yönetimini de eleştiriyorsun sektörüde kötülüyorsun faiyatlandırma kötü falan ve hal böyle iken hala dönüp bu şirkete yatırım yapmaya devam ediyorsun çok basit bir soru NEDEN tek bir manltıklı gerekçe söyle özür dileyim senden
değerli paylaşımlarınız için teşekkür etmiştim, daha ne yazmalıyım, önceki mesajımda vardı memnun olmuyorsunuz ne yazarsak yazalım. sizi nasıl memnun edebilirim bilmiyorum. sadece temel konuşmak istiyorsunuz benim eleştirim buna, bu kadar temele göre fiyat sizide benide dahil memnun etmeyecek düzeyde. aslında size sormak lazım bu kadar temelde 10 tl edecek kağıt 1 tl ediyorken neden bu kağıtta durmaya devam ediyorsunuz, aslında sorun benim eleştirilerim sonucu benim bu kağıtta durmam değil, sizin bu kadar temele göre yüksek fiyatlanacakken olmamasından dolayı sizin durmanız garip.
benim gerçekte durma nedenim zamanında aldım enflasyon , endeks getirisi altında kaldım bunu buradan çıkartmadan ben satmam, al satçı değilim, al satçı olduğumda daha çok kayıp oluyor. benim durma nedenim bir hata yaptık ama satıp başka bir hata daha yapabilirim. ayrıca kağıdın bedelsiz potansiyelini beğeniyorum, ilaç zam eli kulağında. birde uzun süre durmadığım tüm kağıtlar uçtu gitti artık bir kağıtta uzun kalır beklerim. beklerken kağıtla ilgili tüm düşüncelerimi paylaşırım olumlu olumsuz.
beni ve benin gibi düşünenleri eleştiriyorsun şirketi de eleştiriyorsun şirket yönetimini de eleştiriyorsun sektörüde kötülüyorsun faiyatlandırma kötü falan ve hal böyle iken hala dönüp bu şirkete yatırım yapmaya devam ediyorsun sen bunu cevapla neden[/QUOTE]
sen bu forumun zaptiyesi misin? kim neye yatırım yapacağını ve yaptığı yatırımın sonucunda nasıl yorumlar yapacağını sana hesap mı verecek? Her fiyat düşüsünde millete sarıyosun. 5000 lotunuz var gibilerinden insanları yatırım miktarıyla küçümseme cürretini de göstermişsin. Rahatsız olduğun yorumları görmezden gel. Bu kadar basit.
[/QUOTE]
şimdi yazdıklarınızla bulunduğunuz pozisyon daha anlamlı oldu bu son yazdığınızdan önce yazdıklarınızı okuyan kişi bir kişi sırf sizin yazdıklarınızı ile karar verecek olsa idi hisseyi almaz hissesi var ise satma kararı vermesi gerekirdi borsada karar verir iken geçmişe bakmak otobanda giderken dikiz aynasına bakmak gibi bir şeydir. şirketin önceki faliyetleri zaten güncel fiyatın içerisinde fiyatlamış oluyor bundan sonraki oluşacak şirket faliyetlerine odaklanmak lazım şirketin gelecekteki fiyatını belirleyecek unsur şu anki ve gelecekteki faliyetleri ile oluşuyor özetle geçmişi resetlemek gerekiyor ben 4,5 Tl lerden aldım önceki hareketlerinde kendi ortalamalarına yaklaştığında pozisyon azalttığımda oldu bu son 102 hareketinde pozisyon azaltmadım azaltmama sebebimde yavaşlayan ekonomide ticari faliyetleri zayıflamayacak defansif bir sektörde faliyet göstermiş olması ve diğerlerine göre pozitif ayrışacağını düşünmem sebebiyle azaltmadım treyd etmedim yarın şirketin ticari faaliyeti bozulursa nerden aldığıma bakmadan satar nakite geçerim bu benin yatırım tarzım zaten bu şirket kısa vadeli yatırımcıların çoğunu üzmüştür şirket anasözleşmesinde yazan bir madde gibi bu durum özetle bu şirket sadece ticari fliyet sonuçları ile fiyatlanıyor bu şirkette spekülasyon olmuyor tek istisna pandemide oldu oda şirket kaynaklı değil idi eğer bu şirkete yatırım yapacaksanız şirket faliyetlerine odaklanmanız sizin için daha iyi olacaktır
[/QUOTE]
Eger forumu geriye dönüp okursaniz veya basit google aramasiyla dahi tüm bilgilere sahip olabilirsiniz.Froumun mudavimleri bu tip bilgilere sahip zaten. Sürekli dayananagi olmayan yalan yanlis yazdiklariniz sonucunda forum cope dondü.Kaldi ki kafasinagoreyazan buyukluk gosterip cevap vermis. Simdi sira sanirim saba ve imtiyaz konusu. Hadi bu konuyuda acip biraz daha cope cevirin forumu.
Bu forumun kaderi bu galiba, belli araliklarla gelip dayanagi olmadan yalan yanlis biseyler yazip insanlari yanlis yonlendirp gitmek. Daha once de baskalari vardi. Yakinda bunlarda gider baskalari gelir..
benim hedefim çok çok büyük nedeni de sermayaye göre karı yüksek olmasından kaynaklanıyor. em den kaynaklı artık net kar zarar önemli değil, duran dönen varlık satışlar hasılatın önemli olduğu bir dönemdeyiz. teknik olarak bakacak olursak her zaman kritik desteklerden yukarı sürmüş bir spek var karşımızda. birde bir kağıdın ne zaman fırlayıp gideceği belirsiz bundan dolayı durabildiğim kadar duracağım bir gün gelecek o gün o gemide olmak istiyorum. bakarsınız brsan gibi ybtas gibi olur. 2018 bfren 200 tl den alıp 2020 yılı başında 240 tl den satmış biriyim. sonra 15k oldu tam 60 kat gitti. brsan 3tl den aldığımı bilirim 2013 yada 2014 mü neydi, bundan dolayı uzun bekleyeceğim sevgili spek burayı okuyorsan sahibine selam söyle.
Anlık duygusal git gel ile bir çok şey burada paylaşım yapıyorum olumlu olumsuz bu da normal, sonuçta resmi bir kurum değil burası. paylaşım platformu.
şimdi yazdıklarınızla bulunduğunuz pozisyon daha anlamlı oldu bu son yazdığınızdan önce yazdıklarınızı okuyan kişi bir kişi sırf sizin yazdıklarınızı ile karar verecek olsa idi hisseyi almaz hissesi var ise satma kararı vermesi gerekirdi borsada karar verir iken geçmişe bakmak otobanda giderken dikiz aynasına bakmak gibi bir şeydir. şirketin önceki faliyetleri zaten güncel fiyatın içerisinde fiyatlamış oluyor bundan sonraki oluşacak şirket faliyetlerine odaklanmak lazım şirketin gelecekteki fiyatını belirleyecek unsur şu anki ve gelecekteki faliyetleri ile oluşuyor özetle geçmişi resetlemek gerekiyor ben 4,5 Tl lerden aldım önceki hareketlerinde kendi ortalamalarına yaklaştığında pozisyon azalttığımda oldu bu son 102 hareketinde pozisyon azaltmadım azaltmama sebebimde yavaşlayan ekonomide ticari faliyetleri zayıflamayacak defansif bir sektörde faliyet göstermiş olması ve diğerlerine göre pozitif ayrışacağını düşünmem sebebiyle azaltmadım treyd etmedim yarın şirketin ticari faaliyeti bozulursa nerden aldığıma bakmadan satar nakite geçerim bu benin yatırım tarzım zaten bu şirket kısa vadeli yatırımcıların çoğunu üzmüştür şirket anasözleşmesinde yazan bir madde gibi bu durum özetle bu şirket sadece ticari fliyet sonuçları ile fiyatlanıyor bu şirkette spekülasyon olmuyor tek istisna pandemide oldu oda şirket kaynaklı değil idi eğer bu şirkete yatırım yapacaksanız şirket faliyetlerine odaklanmanız sizin için daha iyi olacaktır[/QUOTE]
tam üstüne bastınız forumun kaderi bu maalesef, yaptığınız paylaşımlarla insanları bu kağıtta tuttunuz enflasyon ve endeks getirisi altında bıraktınız , belkide bu paylaşımlarınız sayesinde insanlar aldılar kazanamadılar ve sattılar , paranın maliyeti endeks getirisi altında kalıp zarar ettiler. birçok defa ben yanlış biliyor olabilirim dedim ve lütfen doğrusunu biliyorsanız sizlerde paylaşın diye yazdım.
bu forum bizim sayemizde çöp olmuyor. zaten biz yanlış yapıyor olsak forum yöneticileri gerekeni yapar. ben uzun süre burada kalırım canımın istediğini de paylaşırım.
önemli paylaşım yapanlar var aramızda onlara da teşekkür ediyorum, sizde değerli paylaşımlar yaptınız sizede teşekkür ederim.
lafım forum dışından okuyanlara. şahsi menfaatleri için toz pembe tablolar çizenleri sorgulayın. Lafına sözüne itimat etmeyin. İyi forumlar.:yes:
Ne gibi bir kanıt istiyorsun? kanıt arıyorsan 100 lirada millleti gazlayanlarla 76 lirada milleti gazlayanlar kimler onlara bak, yada bir ayna da yeterli olabilir. Hissenizin mükemmel olduğuna böylesine sonsuz bir inançla inanıyorsanız, benim gibi temelsiz kanıtsız yazan biri ''ateş olsa cürmü kadar yer yakar'' diye düşünüyorum. Ama ne hikmetse yazdığım her bir kelime için baskı uyguluyorsunuz veryansın ediyorsunuz. Hisse ''mükemmel''. Benim gibi bilgisiz karacahil biri böylesine mükemmel bir hisseye hiçbir olumsuz etki bırakamaz sonuçta, değil mi? Ne bu hasmane tavırlar böyle ? Sanırım güneş balçıkla sıvanmıyor. :).
Burda pozitif bir tablo çizerek hisseye alıcı bulacağınıza ve yükseleceğine inancınız da çok gülünç ayrıca :wave:
Yazdığım şeyi üstüne alınıp yanıt vermende düşündürücü :).
Haklisin sizi dikkate alip cevap verme gafletinde bunundum ve sizin degirmenize su tasimis oldum. Forumun ikiniz harcindeki sakinlerinden ozur dilerim.Konu benim icin kapandi, ikiniz oynamaya devam edin
81.30 tl ilk önemli direnç, sonra 84.40 hayati direnç bir kırarsa güzel olur. destek kırmasın yeterli.
https://www.ekonomim.com/kose-yazisi...oogle_vignette
Yeni torba yasa da gyo ların karları kurumlar vergisine tabi olacak gözüküyor , ancak temettü dağıtan şirketler bunda muaf tutulması gündemde.
Gyo karları genelde yıl sonunda mevcut portföyündeki g.menkul lerin ekspertiz değeri güncellenir aradaki fark kar olarak gösterilir di , bazıları öz kaynaklarda da gösterebiliyor . Çünkü gyo şirketleri kurumlar vergisinden muaf olduğu için nakit üretmeyen fiktif bu karla değerlemeler f/k yada p/d son derece düşük seviyede kalıyordu , çünkü herkes biliyor ki bu karlar nakit üretmeyen bir değerlemeden kaynaklanan karlar , şimdi bu karlar kurumlar vergisine tabi olacak , ancak burada eğer şirket belli bir oranda temettü verirse kv istinası aynen devam edecek . Bu da temettü vermeyen ucuz fiyatlanan , gyo şirketlerinde beklenti oluştu piyasada bu beklentiyi satın alıyor.
Ben gyo ile ilgili bir düşüncemi Deva forumunda paylaşmak istemedim bu firma sanayi şirketi ve defter değerinin altında , 3 f/k gibi komik bir rakamdan sanki nakit üretmeyen bir gyo imiş gibi fiyatlanmasına temel bir sebep bulmaya çalışıyorum . Ya diyorum ki ileride oluşacak karlar azalacak bu yüzden 3 fk burada kalmayacak bu da olabilir , geçen senenin ertelenmiş vergi geliri sayesinde oluşan yüksek bir kar var. Yada patron ...
Burada insanların birbirlerine sataşmasının kime ne yararı var anlamış değilim , ego tatmini yapmıyoruz nihai hedefimiz para kazanmak , kimseyi kırmadan incitmeden bunu bu forumda yapabiliyorduk . Kimse kimsenin sözüyle hisse alıp satmıyor ,
benim kötü yada başka birinin iyi demesinin hisse senedi üzerinde etkisi sıfır.. Ben sadece kendime kızıyorum , çok iyi şirket bile olsa bu tür bir hisseye yüklü girilmemesi gerektiğini öğrendim ..
Sevgilerimle
Çok açıklayıcı. Teşekkürler
Sanırım çok boş vaktiniz var google yazıp ulaşabileceğiniz basit bir bilgiyi burada iki sayfa tartışmanın ne manası var insanlar acaba yeni bir bilgi edinebilrmiyim diye kıymetli zamanlarını ayırıp buraya geliyor sizin geyiklerinizi okuyorlar yapmayın sizin de insanlarında vaktine yazık investinge yazın mesela orada çok geyik dönüyor[/QUOTE]
Kottan çıkma hedeflenince öyle fiyat yükseltici işlemler yapmıyorlar. Şirket hisse rasyollarıdan biraz düşük bantlarında, uzun süre (bazen yıllar alır) dolaylı hesaplardan yukarından büyük satış altan alış şekilde hep kıskaç yapılır hedeflenen %98 miktar toplanana kadar. Sonra kalan %2 lik bölümü de son 30 günün aritmetik ortalamasından yatırımcıdan alınır.
Ama Devada yüklü hisse taşıyıcılar tutucu yatırımcılar var sanırım, tahtadan toplayamazlar. Belki dolaylı olarak anlaşıp bu hisseleri topluca bir şekilde alabilirlerse ancak.
Kottan çıkma olasılığını epey düşük görüyorum. ..Yatırımcılarını soyma gibi bir fırsat ellerinden gider. ...
Aldıkları yüzlerce milyon nakit temettü ile yaptıkları bilanço manupilasyonu sonucu GYO hisseleri çarpanları düzeyine indirdikleri Türkiyenin en çok ARGE yapan ilaç şirketinin Hisselerini topladıklarına adım gibi eminim.
Bunlarında bizim Anadolu çakallarının zihniyetinden aşağı bir yanı yok. Hatta fazlası bile var. ...
Bizim eksiğimiz şirketin cazibesine kapılıp bunların yüzünü geç tanımamızdır. Şirket patronları ile ilgili Kötü yorumlarım kimseyi olumsuz yönden etkilemesin. Tekrar söylediğim gibi yıl sonu fiyat beklentim epey yüksek.
Gedik bugünde satışa devam bunlar deutsche nın malları 680 bin takasında mal vardı deutsche'nin salı 193 bin sattı dün 151 bin sattı bugün 65 bin sattı 250 bin civarı kaldı hepsini satıp sıfırlıyacaksa 250 bini kaldı karşılayan kurumlar yine tahta yapıcının kullandığı işyat vakıf ykb deniz yok bu sefer
DSÖ kuş gribiyle mücadelede daha fazla gözetim çağrısında bulundu.
https://insiderpaper.com/who-urges-m...ird-flu-fight/