Sayfa 591/708 İlkİlk ... 91491541581589590591592593601641691 ... SonSon
Arama sonucu : 5661 madde; 4,721 - 4,728 arası.

Konu: DEVA - Deva Holding

1. Yönetim f/k 20 ye kadar çıkaracak hamleler yapsa ve orda ister kurumsala, isterse borsada 10 mln hisse satsa 4,5 mlr para yapar, maksat kazanmak olsa. Son 2 senedir borsa bu amaçla kullanılıyor zaten.

2.  Alıntı Originally Posted by defineci Yazıyı Oku
    burada birkaç yazan kişi var onların mallarından şüpheleniyorum, 100k adetten fazla ellerinde olabilir. buradaki 7 kişi de 100k üstü mal olsa demekki kottan çıkamayacak, satmayın arkadaşlar kıvransın bizimle beraber.
    Hem duyumlarım hemde değerlendirmelerim ışığında tahminim yaklaşık 4 milyon lot bireysel yatırımcıda bunun yaklaşık 3/4 ü de en fazla 2 veya 3 kişinin elinde.(Resmi veri değil tabikide sadece öngörü ve duyum.) Kuvvetle muhtemel bu lotlar silkelenmeden bu hisse yürümez.Düşük olan ihtimal ise ne zaman bu durum şirketin aleyhine işlemeye başlar o zaman gerçek değerine gitmeye koyulur.(Unutmayınız ki Spekülatörler her zaman yıkılmaya mahkûmdur.)

Defter değerinin altında , 3 yıllık karına satıyorlar şirketi. Bir gyo şirketi gibi muammele görüyor (nakit üretmeyen ekspertiz değeri ile net kar üreten ,kurumlar vergisinden muaf olduğu için bu net karı açıklamakta sakınca görmeyen şirketler , şimdi temettü verecekler hariç kv tabi olacaklar ) . Bu bile bundan sonra en büyük potansiyelli şirketler olacağını gösteriyor , önümüzdeki dönemde yukarı hareket edecekler göreceğiz hep birlikte . Deva tarafında bu fiyatlamanın tek bir açıklaması var ya prospektif
    f /k çok daha yukarılarda yada patron etkisini sert şekilde fiyatlıyorlar.

Burası bana güzel bir ders oldu , şirket ne kadar potansiyelli olursa olsun , ne kadar ticari hikayesi çok iyi olsun , ne kadar finansalları iyi olursa olsun , siz de bunda haklı olsanız bile , piyasa sizin haklığınızı teyit etmesi lazım , Patron odaklı şirketlerin bazıları değerininin çok yukarısında hisseyi senelerce yukarıya taşıyabiliyorlar , deva da tam tersi senelerdir ederinin çok altında ucuz bir şekilde fiyatlanıyor. Sonuç olarak , bir şirketi alırken önce patrona bakmak lazımmış , iş hikayesine , finansallar onun akabinde geliyor , patron iyiniyetli değilse uzak durmak lazımmış .

Sevgilerimle .

4.  Alıntı Originally Posted by kazanmaliyim Yazıyı Oku
    fortune 500 listesinde 192. sırada yer almış. her masada ismimiz var.

edit. 2022 yılında ise 286. sıradaymış güzide şirketimiz. epey bi ilerleme katetmiş
     Alıntı Originally Posted by kazanmaliyim Yazıyı Oku
    Gerçekten bilmediğim için soruyorum 40 50 tl falan mı hedef? Ne yani bu şirketin sıkıntısı ne sürekli sürekli sürekli düşüyor.
     Alıntı Originally Posted by defineci Yazıyı Oku
    burada birkaç yazan kişi var onların mallarından şüpheleniyorum, 100k adetten fazla ellerinde olabilir. buradaki 7 kişi de 100k üstü mal olsa demekki kottan çıkamayacak, satmayın arkadaşlar kıvransın bizimle beraber.
    hayırdır insallah forumun aykırıları john nash vari yüksek matematik isine girmisler

5. Bize göre sizde oylesiniz, ne paylaşalım .Ne verelim abime bir türlü memnun olmuyorsunuz.

UOTE=temettu_emeklisi;6849919]hayırdır insallah forumun aykırıları john nash vari yüksek matematik isine girmisler [/QUOTE]

6.  Alıntı Originally Posted by temettu_emeklisi Yazıyı Oku
    hayırdır insallah forumun aykırıları john nash vari yüksek matematik isine girmisler
    Mantıklı bir yanıt asla vermezler. Kutsalları olan hisselerine, olumsuz birşey söyleyeni taşlarlar. yüksek matematik sizin işiniz. allayıp pullayıp karmaşık hesaplarla hisse iteleyenlere biadını sürdür.
    yok birşey biliyorsan soruma cevap ver beni de ikna et. Tamda istediğin şekilde ''sen'' gibi düşüneyim.

7.  Alıntı Originally Posted by defineci Yazıyı Oku
    Duyduğuma göre 3- 5 milyon tutan bir kaç tutucu yatırımcı varmış… Onların mallarının almada. Piyasanın oyuncuları alıp hisseyi yukarı taşıyıp gelecek büyük satışların maliyetine katlanmaz. Rasyolarına göre negatif bant aralığa sıkıştırılmış bir hisse. Jelle birde imtltalı payla muktedirler her yıl bir kaç yüz milyonu cebe atma durumu verme. Ve kendine askan payı yatırımcıya hep ucundan koklatacak düzenek kurulmuşsa. Her zaman karşılığa ve kar payı dağıtımına ayar verilir sanırım

8. Sanırım kottan öukns limiti %95 kere düşürüldü. Patronun böyle bir niyeti varsa, kıskaca alır hisseyi.

Bir diğer konu; yurdum borsasına; ancak toplanan hisse götürülüyor toplanmayan rasyolarına göre alt bir batta sallandırıyor….
    Burda destanlar yazıp duranlar uzun süredir boş yapıp durduğu da ortada ( o kadar hisse nerelere gitti bu nerde kaldı). Onların yazdıkları veya ortaya koyduklarının yaldızlı muhabbetler şirket hissesi rasyosunda oluşturduğu pozitif negatif etkisi var ama bunların hisse fiyatına etkisi sınırlı oluyor. Belli miktarda toplanan gidiyor, toplanmayan radyolarının alt bantlarında yukarı aşağı yapılıp duruyor.

Sayfa 591/708 İlkİlk ... 91491541581589590591592593601641691 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •