Ortak şimdi ne olur bir analiz yapar mısın?
Gübretaş yatırımcısı olarak nasıl etkileniriz yönetim değişikliğinden?
Printable View
ortak birşey diyemem benim bakışım hisseye farklı...bana göre ucuz ama hisse nasıl tepki verir bilemem çok imansız bir spek var o ne düşünüyor o önemli....speğin ekmeğine yağ süren bir adam vardı gelen nasıl olacak göreceğiz...işi bilen lazım bize ahbap vs. değil...hissenin performansında en büyük etken razi fabrikası sonrasında yönetim geliyor...razi gübre fiyatlarına bağlı hareket ediyor....yeni başkan en azından temettü veya azda olsa bedelsiz sermaye artırımı yapsa yatırımcı memnun olur ilgi artar....kozaa mahkemesine asılsalar alsalar hisse uçar..şeffaf bir yönetim lazım açılan tesisi yatırımcıdan saklayan değil....
AK Parti'nin eski Bilecik Milletvekili Dr. Fahrettin Poyraz Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğü görevine getirildi.
22-23-24 dönem AK Parti Bilecik Milletvekilliği yapan Fahrettin Poyraz'ın yarın 11: 00'da Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürlüğünde şuanki Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Ayhan Karayama'dan görevi teslim alacağı öğrenildi.
Fahrettin Poyraz kimdir;
Fahrettin Poyraz, 3 Temmuz 1968'de Kütahya Domaniç'te doğdu. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesini bitirdi. Yüksek lisansını Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Bölümü ile Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsünde; doktorasını Hacettepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Anabilim Dalı Siyaset Bilimi alanında tamamladı. Maliye Bakanlığında muhasebe denetmeni, Sayıştay Başkanlığında başdenetçi olarak görev yaptı. Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunları Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği ile Mali Hukuk Dergisi Yayın Kurulu Üyeliği görevlerinde bulundu. 22, 23 ve 24'üncü dönemde Bilecik Milletvekili seçildi. 24. Dönemde Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Başkanı görevini yaptı. Poyraz, evli ve 5 çocuk babasıdır. - BİLECİK
Yüksek lisans biraz ofsayt geldi umarım gübretaş amme hizmeti yapmaz..Bilecik lafı geçmesi ilginç umarım bilecik altın madeni bizim olur ...
Yeni müdürümüzün CV si güzel görünüyor ortak hesap maliyeci hesap uzmanı denetmen, inşallah bu şirkette dönen dolapları yolsuzlukları ortaya çılartır ve şirketi tekrar eski günlerdeki haline getirir
Yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Değildir...Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir..!
az çok anlarız zamanla...eğitim oluyor herşey güzel kağıt üzerinde ama birde icraat aşaması var...bu vizyon ileriyi görme analitik düşünme ekonomiyi okuyabilme masterle vs olmuyor aynı liderlik gibi...adamlar 22 milyon sermaye ile 1 milyara raziyi aldılar...bu giden twitçi sadece kasayı boşalttı...gerçekten şirkete değer katacak yatırımcı ile paylaşacak kazan kazan prensibi ile çalışan örnek yönetim görmek isteyen koç grubunu örnek alabilir...o zaman gübretaş gerçekten mükemmel şirket olur...
At sahibine göre kişner derler ortak, gübre şahlanmaya hazır doru bir at gibi ama üzerine binen jokeylerde iş yokdu, umarım yeni müdür elindeki potansiyelin farkına varıp bu dünya çapındaki şirketi hakettiği yerlere taşıyarak hem biz yatırımcılara hemde büyük ithal hammade tedariki yüzünden ülkeden çıkan dövize hemde direk olarak bu yüzden gıda ürünlerine yansıyan enflasyona katkı sağlar, hayırlısı olsun bakalım sizinde dediğiniz gibi bekleyip göreceğiz..
Yazdıklarım Yatırım Tavsiyesi Değildir...Bu görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir..!
Zararın neresinden dönersen kardır sözü boşuna söylenmemiş.
Dediğin gibi 22 milyon sermaye ile 1 milyarlık yatırım yapacak elini taşın altına koyacak babayiğitler lazım. Yoksa dedemde yönetir bu şirketi.
Ayhan bey şirketin değerini perişan etti bıraktı hak ettiği gibi de görevinden alındı.
İnşallah beklediğimize değer.
...fosfat yatırımı
...aracılar problemi
....şeffaflık
bu konular halledilirse büyük bir kitle memnuniyeti sağlanır...
....gıda enflasyonu düşer(tüketici memnuniyeti)
....yatırımcı memnuniyeti(hisse fiyatı artar)
....çiftçi memnuniyeti(kar marjı artar)
.....cari açık problemi fosfat kaynaklı halledilmiş olur...
Acaba twitter baskılarının gerçektende bir rolü olmuşmudur?olduysa yeni müdürede baskı yapalım.ne dersiniz?
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Peki yeni müdüre ne yazsak [emoji16]
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
şirket dövizle gübre hammaddesi alıyor gübre üretiyor tl ile satıyor.....dolar artınca tl ile satılan mala doğal olarak zammın yansıması lazım....bizim twitçi ne yaptı bunu güya yansıtmadı kar marjını olabildiğince eritti...bu gübretaş için olan olay....razi kar etti onu burada zam yapmayarak eritti....buradan çiftçi kazandı deniyorsa sormak lazım çiftçiye kazandın mı büyük kitle kazanmadık gübre çok pahalı diyecektir...yatırımcı kazandı mı yok şirket kar yazamaz oldu....sonuç kaz***** olmayan sadece siyasilere yaranmak için yapılan bir adım....bataklığı kurutmak için atılan adım değildi tutmadı....bataklık neresi hammaddeyi ithal ettiğin ülke....neresi burası tunus...yap tunusta iran benzeri ortaklık kur vs. olayını bitir çok mu zor...istiyorsan gübretaşa vereceğin gübreyi maliyetine ver ürettiğini maliyetine ver....gübretaş o şirkete ortak olunca sadece türkiyeye mal satmayacak ki dünyaya satacak...
yeni müdüre şeffaf olmalarını,yatırımcıyı ilgilendiren her haberi paylaşmalarını,yatırımcıyı ilgilendiren konularda şahsi davranmamaları gerektiğini,sorunları gerçekten köküne inilip hamle yapılması acele karar verilmemesi gibi(nitrat gübresi yasağı gibi),kar etmeyen şirketin uzun vade yaşayamayacağı veya amme hizmeti yapılacaksa hisse geri alımı yapılarak borsadan şirketin çekilmesi gerektiği söylenebilir...
Siz yazıyorsanız yazın biz retweet atalım
bu saatten sonra ibrahim yumaklınında kalması cayiz değil....5,5 tl de yaptığı açıklama şaibe içeriyor incelenmesi lazım..adamın çevresinin banka hesap hareketleri telefon kayıtları incelenmeli....fötö den uzaklaştırmalarda ilk tarım bakanlığında bir sürü kişi işten uzaklaştırıldı...ne belli hisseyi para aklama yeri olarak kullanmadıkları..adam konuşuyor hisse 5,5 tl den 3,5 tl ye geliyor o gün bugün adam kayıp...bana göre gübretaşı taşıyacak kapasite yok geçmişi iyi görünebilir bize daha geniş düşünen yönetici lazım.....
faizler yüksek yatırım olur mu dedi....2008 yılında bugünün faizlerinden çok daha yüksek durum var ama ortada 1 milyar dolarlık yatırım var....bu biraz vizyon meselesi o da yok...
s.a bawer ses ver burdamısın :)bu poh şincik iyi mamül verirmi ?
https://i.hizliresim.com/Ma36P1.png
[emoji23][emoji23][emoji23]
https://i.hizliresim.com/g9JAB3.jpg
3.90 geçilemiyor, yeni gm umut veren bir açıklama yapsa bari...
İbrahim Yumaklı'da aynı sonu yaşamaması için biraz elini taşın altına koyması gerek.
5,50 den ortaklaşa mal kitlediği adamlarına söyleyip tekrar en kısa sürede o seviyelere çıkartması lazım.
ortak o da yetersiz...bizde bir tabir var yaşayacak dana bilmem neyinden belli olur diye....adam faizler yüksek yatırım zor dedi....iran fabrikası alındığında faizler kaç tı ondan haberi yok....birde devletten bir destek iste bakalım bir adım at ağlamayana meme yok derler.....yatırım yapacağım tunusta bize destek olun de koştur yatırımcı koşturduğunu görsün....şuan benim gördüğüm yan gel yat osman gübretaş müdürü...
İbrahim Yumaklı 13.09.2017 de çıkıyor diyor ki bu faiz oranlarıyla yatırım yapmamız imkansız.
Sonra hangi akla hizmet utanmadan 16.11.2017 çıkıp Gübretaş'ın değerinin borsadaki gibi olduğunu düşünmüyorum dersin.
Sizler nasıl yöneticilersiniz?
Hangi okulu bitirdiniz?
Sen zaten global gübre fiyatları düşüyorken ve ufak ufak tepki vermeye başlamışken üstüne birde iyice köstek olan açıklama yaparsan ne olacağını bilmiyor musun?
Borsa beklenti işidir. Sen beklentileri taze tutman gerek. sonra kuyruğunu kıstırmış kedi gibi çıkıp yutkuna yutkuna bloombergte açıklama yaparsın.
Hep dedim tekrar söylüyorum. Gübretaş ve diğer kamuyla alakalı olan ve halka açık firmaların yöneticilerinin maaşlarını hisse senedine endeksli verilmesi lazım. Böyle bir karar alınsın ki biz kaybederken onlarda kaybetsinler.
Yoksa yan gel osman on dönüm bostan mantığı bunlardaki.
https://i.hizliresim.com/ROlQWG.gif
Bunu yeni müdürün twitterinda paylasıyorum iznin varsa
Sağol becerebildiysem paylaştım.müdürü koltuğa oturmadan ablukaya almamız lazım.safları sıkılaştıralım.
haftalıkta 4.23 ve 4.31 dirençleri önemli..
Direnclerden ziyade desteklere daha fazla yönelir
HTC 10 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://i.hizliresim.com/V31BoP.png
Arkadaşlar 2 hafta önce cimere bu Ayhan Karayama hakkında 2 tane şikayet mesajı attığımı söylemiştim ki birisi tescilli Atatürk düşmanı Kadir Mısıroğlu’nun tweetini retweet yapması ile ilgili idi. Ayrıca ak parti içinde ulaşabildiğim herkese bu adamın ismini verdim. Atatürk’le ilgili twiti bardağı taşıran son damlaydı. İnşallah bir damla da olsa bu adamın görevden alınmasında mesajlarımın ve irtibatlarımın faydası olmuştur. İnşallah yeni gelen kişi ekibini kurar ve bu şirketi düzlüğe çıkarır. Buralar siyaset yerleri değil. Şirketi iyi yönet ülkene hizmet et. En güzel siyaset bu.
aynen öyle herkes bulunduğu konumdaki görevini en iyi şekilde yaparsa vatana millete en büyük faydası dokunur....siyasette zaten milletin daha refaha kavuşması için yapılan bir araçtır...bence ikisi arasında fark yoktur...twit atmayla olamazdı fazla bile kaldı zehir zıkkım olsun aldığı paralar...
Ucuza gübre vermek istiyorlarsa fosfat yatırımı yapmaları lazım. Ibrahim yumaklı facia gibi açıklama yapmıştı fosfat yatırımıyla alakalı. Ne demişti; yüksek faiz nedeniyle yatırım yapmaya değmez.
Yerinde duran değil hareket eden pas tutmaz.
SM-A5100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi