bu ürün hafta sonuna yetişir dedi mt, hoşgeldin 32 gün 14,75 , eski para 14,60 32 gün
Printable View
en para yine artırmış 13.55 13.65'e çıkmış.
https://www.qnbfinansbank.enpara.com...aiz-orani.aspx
Ben hala faiz artmayacağına inanlardanım..........Süpriz yapıp 0.25- 0.5 puan artış yapabilirler...... Gösterge de bunu söylüyor.......
Herkesin yazısı burada kayıtlı .........Bakalım Kimler hedefi tam 12 den vuracak!!!!!!!!!
14 aralığa kadar kim daha çok stres altında olacak ? dolarda olanlar mı ? tl de olanlar mı ? bence dolarda olanlar ! şu anda 3.87 ye gevşeyen dolara piyasa beklentisi olan 1 baz puanlık artış da gelirse dolara karşı süper bir hamle olur ! mb bence bu asisti gol yapar ! yapmazsa mb kendi enflasyon hedefleriyle çelişir ! sayın danışmanların da belirttiği üzere sıkılaşma lazımsa yapılır !!
yaptığım bırkac basıt hesapla.
100.000 tl ile 02.01.2014 tarihinde usd almış ve bugüne kadar aylık vadelı yapmış olsaydık yaklaşık değeri 47.000 usd tl karsılıgı 181420 TL - aynı ana paramızı yaklaşık 4 yıl aylık vadelı mevduatta tutsaydık 174.000 tl bileşik getırısı oluyor. usd tutan azda olsa karda ama kur asagı gelırse cokda fark kalmayacak.
01.01.2016 tarihinde usd almış ve bugüne kadar aylık vadelı yapmış olsaydık yaklaşık değeri 35000 usd tl karsılıgı 135100 TL - aynı ana paramızı yaklaşık 3 yıl aylık vadelı mevduatta tutsaydık 150.000 tl bileşik getırısı oluyor. usd tutan zararda. bilgi amaçlıdır.
ha öyle deval ha böyle deval deval devaldir. sene sonu 4.20 hedefim devam ediyor. burada eurusd çok önemli doların esas potansiyeli orada yatıyor. yukarıda bazı hesaplar yapılmış,benim için olayların başladığı tarih 22 mayıs 2013 tarihidir. TL ci uzun yıllar o zararı çıkaramayacak. 1,75 >>3,90. %122 deval 4,5 senede. TL cinin bugüne kadar o zararı kapatabilmesi için %31 mevduat faizi alması gerekiyordu. bunun yarısını bile alamadı henüz,yani dolar faizinide eklersek TL cinin tüm kur zararını kapatması için bu geberik faiz ile doların 6 sene sabit kalması gerekiyor. bu yüzden hep diyorum TL cinin hakkı %31, öyle bir oran olursa bende TL ye geçerim. tekrar yazıyorum TL nin bittiği tarih: 22 mayıs 2013
Sabah hava soguktu, Burgan'in onunden geciyordum, girip bir cay iceyim, oran filan da sorarim diye dusundum, kapidan adimimi attim, bir koli yigini... Kartonlarin arasindan bir guvenlikci cikti "Kapaniyoruz abi, yalniz vezne acik, para cekebilirsiniz, diger personel gitti" dedi...
Ciktim geri, 150-200m. ileride Odea sb. vardi, bari sansimi orada deneyeyim dedim, gittim ki sube yok ortada, tabelalar sokulmus, izleri kalmis, nooluyo abi yaa, biz nerede mevduat yapacaz??
Not:Mecidiyekoy
Yapı Kredi TL de % 14,00 , $ da %3,50 Aralık ayı boyunca geçerli şekilde gsm göndermişler.
Haberiniz yok galiba o...dan 100 kişi çıkartılmış.toplam 300 olacakmis.bankacilik karlı değil de ondan.robotlar bankacı olacak😃mevduat pazarlığı da çekilmez artık.arada bir yaglanmalari gerekecek.vicik vıcık artık🤣
Ben de GLP yi 25 baz puan artırabilirler diye düşünüyorum. max max 50 baz puan olur sanırım. 50 baz puandan fazla yaparlarsa çok çok büyük sürpriz olur benim için.
arkadaşlar tcmb hergün bankalar batmasın diye (sizin tasarrufları korumak için) 150 milyar tl bankaları fonluyor siz hala faiz peşindesiniz :)
aynen dediğin gibi kardeşim.. eskiden egebank batmadan önce (sanırım 1-2yıl) bütün şubelerini yeniledi muhteşem bir görünüm kazandırdı (iç mimari dahil)
ee faizi de güzel verince çok sayıda müşteri çekti.. bu konjonktur de bankalar super lux daire gibi batma korkusu pek yok zira tcmb hergün 150 milyar tl fonluyor fakat bankalara fazla masrafı tasarruf ve kredi alan sıradan insanlar ödüyor. tabi fazla çalışanın parasını da..
https://www.ohadiyorumm.com/sevgilis...ri-yapan-genc/
mevduatçılar nerdesiniz.işler iyi gibi bakıyorum.
dikkatlerden kaçmış ama şekerbank da usd 4.00 yapmış 3 küsürlerdeydi, hoşgeldin 3 aylığına olanında.
http://www.sekerbank.com.tr/yatirimu...uat/gecegunduz
Geçtiğimiz günlerde mevduat sahipleri için güvenin ön planda olacağına dair sözler söylenmişti. GLP penceresinden fonlanan tutarın anormal boyutlara ulaşması da şüpheleri destekliyor. Sanırım mevduat faiz oranları paylaşımından ziyade mevduatlarımızın güvenliğine yönelik paylaşımlara önem vermeli.
Böyle bir şeyin tartışması olmaz. Zira güven tartışılabilecek bir konu değildir. Güven ya vardır ya yoktur. 1 tanker sütün içine ufak bir sinek kaçarsa güven yoktur. Sineğin tankın neresine bulaştığı , tankerin hangi kısmındaki sütün içilip içilemeyeceğinin de tartışması olmaz.
Böyle bir tartışmanın zeminini hazırlamak için yapılan açıklamalar sadece sistemi daha da zora sokacaktır. Mevduat faizini düşürebilmek amacıyla yüksek oran veren bankaların güvensiz olduğunu ima etmek ve bunun üzerinden bir algı yaratmak burada destek vermememiz gereken bir eylem tarzıdır.
Yanlış anlaşılmaması bakımından şunu da belirteyim bankalara güvensizlik duyamazsınız demek istemiyorum. Ancak eğer içinizde bu güveni sorgulama yönünde bir dürtü oluştuysa aslında bunu tartışmanıza da gerek yoktur diyorum. Zira böyle bir durumda zaten güven kaybolmuş demektir. O yönde davranmalısınız. Yani tartışmak dahi güvenin olmadığının kanıtıdır. Bu da tartışmanın kendisini anlamsız kılar.
üstad enflasyon konusunda en çok yazı yazan belkide benim :) ancak bizler sadece sıradan küçük yatırımcıyız büyük oyuncular gemiyi nasıl yürütmek isterlerse yürütürler mesela sen dolar 10 olsun istersin ben faiz yüzde 25 olsun isterim konut yatırımcısı evinin her sene yüzde 30 prim yapmasını ister dudu abi temettüsü çoşsun ister yani bunun sonu yok !! Zaten yatırım sepeti yapın denilmesinin sebebi de bu her baharattan yemeğe atmak lazım ama bu da herkes için kolay değil !! Biz sadece burada okyanusta bir kum tanesi olarak ufak birikimlerimizin temmuz sıcağındaki dondurma gibi değilde nisan sıcağındaki dondurma gibi erimesinin derdindeyiz !!
Vuku şuyundan beterdir. Mb faiz artıracak söylentisi bile doları teleme peyniri gibi yaptı ..
SM-G800H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
usdzar'ıdamı bizim faiz dedikodusu düşürdü biraz uyanın. yabancı ucuzdan çıkacak enayimi adamlar pahalıdan çıksın. o faiz dedikodusundanda bi halt çıkmaz,0,25 alırsan öp başına koy. yani şu herifleri bunca yıldır bir tanıyamadınız. ben bu döviz seviyesinde bile TL faize göre daha fazla kazandım. bütün yaz burada mehtaplı atar tutarken 3,4-3,5 den aldık durduk vadeye vurursan iyi para bıraktı. yani biraz gerçekleri konuşmak lazım artık. tepeden almadığın sürece döviz TL den çok çok fazla getirir. yukarıda bait bir hesap yaptım onuda okursanız yararlı olacaktır.
benim dediklerim YTD, kimseye şunu yap diyen yok. sadece gerçekleri söylüyorum.Bende bir zamanlar inatçı bir TL ciydim,buranın eskileri beni bilir. umutabi ile dolar konusunda laf dalaşına girip haddim olmayarak saçmalayıp TL nin faziletlerini anlatmıştım. sonuçta umutabi haklı çıktı benimde TL ler devalde buharlaştı. senden özür diliyorum umutabi. haa faiz artışı bizzat RTE nin keyfine bağlı.
Faiz 18 olsun evdeki TV buzdolabını satar faize koyarsın merak etme.
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.