Sayfa 617/997 İlkİlk ... 117517567607615616617618619627667717 ... SonSon
Arama sonucu : 7975 madde; 4,929 - 4,936 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. yaptığım bırkac basıt hesapla.
    100.000 tl ile 02.01.2014 tarihinde usd almış ve bugüne kadar aylık vadelı yapmış olsaydık yaklaşık değeri 47.000 usd tl karsılıgı 181420 TL - aynı ana paramızı yaklaşık 4 yıl aylık vadelı mevduatta tutsaydık 174.000 tl bileşik getırısı oluyor. usd tutan azda olsa karda ama kur asagı gelırse cokda fark kalmayacak.
    01.01.2016 tarihinde usd almış ve bugüne kadar aylık vadelı yapmış olsaydık yaklaşık değeri 35000 usd tl karsılıgı 135100 TL - aynı ana paramızı yaklaşık 3 yıl aylık vadelı mevduatta tutsaydık 150.000 tl bileşik getırısı oluyor. usd tutan zararda. bilgi amaçlıdır.

2.  Alıntı Originally Posted by shadowfags Yazıyı Oku
    deval olmaz ki sn powerpc ? Serbest dalgalı kur yok mu ? Nasıl olacak ? Ayrıca hala 4,00 TL Aralık sonu tahmininizde ısrar ediyor musnuz ?
    ha öyle deval ha böyle deval deval devaldir. sene sonu 4.20 hedefim devam ediyor. burada eurusd çok önemli doların esas potansiyeli orada yatıyor. yukarıda bazı hesaplar yapılmış,benim için olayların başladığı tarih 22 mayıs 2013 tarihidir. TL ci uzun yıllar o zararı çıkaramayacak. 1,75 >>3,90. %122 deval 4,5 senede. TL cinin bugüne kadar o zararı kapatabilmesi için %31 mevduat faizi alması gerekiyordu. bunun yarısını bile alamadı henüz,yani dolar faizinide eklersek TL cinin tüm kur zararını kapatması için bu geberik faiz ile doların 6 sene sabit kalması gerekiyor. bu yüzden hep diyorum TL cinin hakkı %31, öyle bir oran olursa bende TL ye geçerim. tekrar yazıyorum TL nin bittiği tarih: 22 mayıs 2013

3.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    14 aralığa kadar kim daha çok stres altında olacak ? dolarda olanlar mı ? tl de olanlar mı ? bence dolarda olanlar ! şu anda 3.87 ye gevşeyen dolara piyasa beklentisi olan 1 baz puanlık artış da gelirse dolara karşı süper bir hamle olur ! mb bence bu asisti gol yapar ! yapmazsa mb kendi enflasyon hedefleriyle çelişir ! sayın danışmanların da belirttiği üzere sıkılaşma lazımsa yapılır !!
    bahri kardeş sıfırları unutmuşsun.
    %1=100 baz puan

4.  Alıntı Originally Posted by trion Yazıyı Oku
    yalnız kimi bankalarda bombos su sıralarda ..musteri yok ..bundandırki bazı bankalarda personel isten cıkarımları basladı kimisi sube kapatma seklinde kimisi direk personel cıkarımı seklinde

Sabah hava soguktu, Burgan'in onunden geciyordum, girip bir cay iceyim, oran filan da sorarim diye dusundum, kapidan adimimi attim, bir koli yigini... Kartonlarin arasindan bir guvenlikci cikti "Kapaniyoruz abi, yalniz vezne acik, para cekebilirsiniz, diger personel gitti" dedi...

Ciktim geri, 150-200m. ileride Odea sb. vardi, bari sansimi orada deneyeyim dedim, gittim ki sube yok ortada, tabelalar sokulmus, izleri kalmis, nooluyo abi yaa, biz nerede mevduat yapacaz??

Not:Mecidiyekoy

5.  Alıntı Originally Posted by bozkirkurdu Yazıyı Oku
    Sabah hava soguktu, Burgan'in onunden geciyordum, girip bir cay iceyim, oran filan da sorarim diye dusundum, kapidan adimimi attim, bir koli yigini... Kartonlarin arasindan bir guvenlikci cikti "Kapaniyoruz abi, yalniz vezne acik, para cekebilirsiniz, diger personel gitti" dedi...

Ciktim geri, 150-200m. ileride Odea sb. vardi, bari sansimi orada deneyeyim dedim, gittim ki sube yok ortada, tabelalar sokulmus, izleri kalmis, nooluyo abi yaa, biz nerede mevduat yapacaz??

Not:Mecidiyekoy
    evet hesapları şişliye devir ettiler.
    maalesef üzücü bir durum.
    bankacılık sektörü ekonominin can damarıdır.

6.  Alıntı Originally Posted by Happy Yazıyı Oku
    bahri kardeş sıfırları unutmuşsun.
    %1=100 baz puan
    faiz artış ihtimali dolarcıları heyecanlandırdığı gibi beni de heyecanlandırdı 14 aralığa kadar bu tarz hataları mazur görürsen mutlu olurum

Yapı Kredi TL de % 14,00 , $ da %3,50 Aralık ayı boyunca geçerli şekilde gsm göndermişler.

8.  Alıntı Originally Posted by bahri Yazıyı Oku
    faiz artış ihtimali dolarcıları heyecanlandırdığı gibi beni de heyecanlandırdı 14 aralığa kadar bu tarz hataları mazur görürsen mutlu olurum
    estağfurullah okuyan ve düşünen bir kardeşimize lafımız mı olur.

Sayfa 617/997 İlkİlk ... 117517567607615616617618619627667717 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •