Ooooooo millet uyanmaya başladı herhalde, satanlara heçmiş olsun biz sonuna kadaar gidiyoruz aarkadaşlar. Allaha emanet olun
LG-M250 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
Ooooooo millet uyanmaya başladı herhalde, satanlara heçmiş olsun biz sonuna kadaar gidiyoruz aarkadaşlar. Allaha emanet olun
LG-M250 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Rapora baktım, 3 değerleme yöntemine göre
kipanın ağırlıklandırılmış hisse değeri 1.725,007,099 çıkarmış, ödenmiş sermayesi 1,332.682.000 olduğuna göre hisse fiyatını 1.29439 bulmuş, oranı da 0.032 belirlemiş buraya kadar önceki sayfalarda yazıldı zaten.
Oran ile kipaya belirlediği fiyatın tutmama nedeni migrosa biçtiği değer.
sadece ina yöntemine göre migrosun değerine 5.372.525.682 vermiş ödenmiş sermayesi 178 milyon olduğuna göre migrosun hisse fiyatını 30 lira bulmuş, ki bu sadece inaya göre diğer yöntemlerde daha da yüksek piyasa yaklaşımında migrosun değeri 40 lira çıkarmış mesela ama onun ağırlığı düşük. İnayı yüzde 90 almış. Bunlar önemli değil,
Şimdi soru şu, kipa bugün bu habere bi şekilde tabana gidemedi, peki migros neden tavana gidemedi? Madem bu rapora göre migros kendine biçilen değere inanmadı da kipa neden inansın?
Kazan doğurduğuna inanmıyosa ben öldüğüne neden inanayım :)
Yatırım tavsiyesi değildir.
Elifdaa
Bilgilendirme için teşekkürler...
İnanın bu değerlemeye kargalar bile gülmeli diyorum ama kargalar mı güler anamızmı ağlar piyasa belirleyecek.
borsa da işlem gören kağıtlara yatırım yapmanın birçok yöntemi parametresi var..
Belki ben 1000 lot Kipa aldıysam Kipa’nın dolaşımdaki oranına hangi ve kurumun takasında olduğuna bakarak aldım.Banane migrosun Kipa’yı almasından ..aldıysa sen benim maliyetimi karşılamak zorundasın. Hatta beni motive etmelisin sen çünkü benim hissemi alıyorsun..!
Sen tutup bana saçma sapan yöntemlere göre migros hissesi teklif edeceksin ve ben zarar Edicem ...
Halka arz şirketlerde bu kadar kolay olamaz zaten resmî gazetede birleşme neticesinde pay sahiplerinin hakları maddeler halinde korunmuştur..
Hadi bende 2000 lot var ya yüksek lot sahibi olanlar napıcak..
Pazartesi raporu düzenleyen kurumu arıcam neyin kafası bu hatta bizzat gidip görüşmek lazım..bizim göremediğimiz birşey mi var..bi bakalım..
Zaten en kötü mahkeme bu işi çözer...
geçmiş örnekler var carfursa kiler birleşmesi ;
migros spk başvuru yapacak diyelim spk onayladı her hangi bir genel kurul zorunlugu yok spk kararı tescil olur (carfursa kilerde genel kurul yapıldı sadece carfur genel kurul oldu )
tescil sonrası 10000 bin kipa yerine 320 migros hesap geçer isteyen yatırımcılar 1.3 tl ayrılma akçesi kullanır elinde olan 320 migros şirkete gönderir 13 bin tl parasını alır
AÇIKLAMA:
CarrefourSA Carrefour Sabancı Ticaret Merkezi A.Ş. ("Şirketimiz") tarafından, Türk Ticaret Kanunu'nun 155'nci maddesinin 2'nci bendinin "a" fıkrası ve Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-23.2 sayılı Birleşme ve Bölünme Tebliği'nin 13'üncü maddesinin birinci fıkrası gereğince Kiler Alışveriş Hizmetleri Gıda Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi ("KILER") unvanlı şirket ortaklarına yapılacak "Ayrılma Akçesi"' ödeme işlemlerine Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından aracılık edilecektir.
Şirketimiz - Kiler birleşme işlemi öncesinde KILER pay senedi olan ortakların, KILER payları karşılığında hesaplarına geçen CRFSA hisselerini, 1 adet KILER pay senedi için 3,77 TL olarak ilan edilen ayrılma akçesi bedeli üzerinden Şirketimiz'e devrini talep etmeleri halinde; "Ayrılma akçesi hakkı kullanımına ilişkin tercih formunu" ("Tercih Formu") doldurmaları ve verecekleri talimat ile 04.01.2016 - 15.01.2016 tarihleri arasında aracı kurumdan birleşme işlemi ile edindikleri CRFSA paylarını Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş. nezdinde açılmış olan CarrefourSA Carrefour Sabancı Ticaret Merkezi A.Ş. hesabına virmanlanmasını talep etmeleri gerekecektir. Bu şekilde düzenlenen Tercih Formu ve gerekli ekleri, ilgili aracı kurum tarafından aşağıda yer alan faks numarası vasıtasıyla Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'ye iletilecektir. Ayrılma Akçesi tercih kullanım süresince saat 17:00'a kadar belgelerini ve virmanı Menkul Değerler A.Ş.'ye ulaşan ortaklar için, Şirketimiz adına Ak Yatırım tarafından T+1 (virmanı takip eden birinci işgünü) tarihinde ortağın tercih formunda belirttiği hesaba havale/EFT edilmek suretiyle ödeme yapılacaktır. 17:00'dan sonra gelen virmanlar Ak Yatırım Menkul Değerler A.Ş. tarafından kabul edilmeyecek ve Ayrılma Akçesi ödeme süresi dahilinde olmak kaydıyla ertesi işgünü gönderilmesi beklenecektir.
Yaw he he
Ben kendi payıma dediginiz gibi
Misal 10.000 lot kipama 320 lot migros alacam. Eger Öyleyse!!!
Kendi payıma varım diyorum.
Engin bilgilerinize teşekkür.
Asla Yatırım tavsiyesi degildir.
[QUOTE=maslahat;2054638]şimdi beyaz hissesi 1 tl den 200 tl gitti 200 den alan yatırımcı spk ne yapabilir şimdi 45 tl geldi belki 10 tl düşecek
kipa 4.8 tl çıkmasında arasında fark yok ;
bimeks hissesi 4.5 tl halka arz oldu şimdi 19 kuruş !! bir çok örnek var sayabilecegimiz
yapılan degerleme migros için iş yatırım 35 tl tacirler 33 halkyatırım 38 tl şeker yatırım 36 tl hedef fiyatları var
https://kanalfinans.com/raporlar/his...isse-yorumlari
kipa 12 şubat açıklaması var
Şirketimiz pay fiyatında son günlerde meydana gelen olağanüstü fiyat/miktar hareketlerinin 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili diğer mevzuat hükümleri uyarınca incelenmesi talebiyle Şirketimizce Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuruda bulunulmuştur.
He siz akıllısınız ya
istesem dün satardım.
sizin şu devamlı yazdığınız algı fiyatının yaklaşık 2,5 katına he
Hadi ordan başka kapıya
Asla Yatırım tavsiyesi degildir
Siz beyazla, bimeksle nasıl bir tutarsınız kipa yı migros u
Farklı konular bunlar öyle bir yazı yazmışsınızki sanki borsaya yeni başlamışsınız gibi he
Dur bakalım birleşme bitsin migroslarımızı alalım kendi payıma acelem yok.
Ben ne verirlerse razıyım.
İşine gelmeyen 1.30 TL ile birleşme olacagını düşünenler hisse 3.24 ken satıp gitsinler di. veya gitsinler.
Bu forumda da boş boş gereksiz yazı yazmasınlar.
sayın elfida birleşmeyi kabul etmeyen ortaklar genel kurulda muhalefet şerhini toplantı tutanaklarına işletmesi halinde ayrılma hakkına sahipler 18 nisanda alınan karar öncesi 30 günlük aof 3.70 ler daha önce kottan çıkıyorum değince ayrılma hakkı da en yüksek olan son 1 aylık ortalama değilmiydi kabul görmedi şimdimi 1 küsürden kabul görecek son çare bu örnekleri var bakın http://www.borsagundem.com/haber/net...rlendi/1225865
Herkese iyi haftasonları. Dün ilk defa topiğe gelip satın, hemen satın, illa ki satın diyen kişiler herkesin malumu. Yoklar piyasada. Ama elfidaa rumuzlu arkadaş, yanlış hatırlamıyorsam uzun süredir burada ve hafızam beni yanıltmıyorsa yorumları şu anda yaptığından daha farklıydı. Kipa yatırımcısı tarafındaydı. Ama şimdi yazdıkları, sanki kafasının karıştığını düşündürtüyor bana. Art niyetli olduğuna inanmıyorum. Değerleme sonuçları sanki bulanıklaştırmış durumu.
Kendi adıma, elfidaa rumuzlu arkadaşı diğer troll arkadaşlardan ayrı tutmak lazım diye düşünüyorum.
E6603 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
sayın elfida carfur kileri alınca yüzde 97 üstünde aldı diye ayrılma akçesi sunuldu sonra birleşme kararı alındı bunda birleşme kararı 18 nisanda alınmadımı
iyi polis kötü polis taktiği hah hah...
ironi = inori
http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=21861
Genel Kurul Tarihleri, GK dedikoduları vb
Ortada alım satımla ilgili durum yok..
Ortada Kipa pay sahiplerinin kontrolü dışında gelişen birleşme olayında mağdur olmaması için yapılması gereken işlemler var. Bu zaten resmî gazete de yayımlanan mevzuatla korunmuştur makul gerçeğe uygun bir ayrılma akçesi veya migros hissesi verilme durumudur.
He bu oran 1000 Kipa lota 32 migros hissesi gibi bir saçmalıkla olamaz. Adam ortalama 3500 tl Kipa’ya yatırmış 600 tl ilk Migros’la bu iş bitsin.zarara bak..
Bunada yasalar gözmü yumacak. Ve ortada migros gibi yabancı ortaklı bir firma ve küçük yatırımcı ..
Avrupa insan hakları mahkemesine kadar gider kimse kusura bakmasın...
Yatırım tavsiyesi değildir..
Belkide. Olabilir. O arkadaşın uzun süredir burada olduğu kesin. Söylemek istediğim şey bu.
E6603 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
son sözü SPK söylüyecek olasılıklar neler
1-Mevcut raporu ve 1.3 tl ayrılma akçesini onaylar
2-İna degil Öz kaynak metodunu kullan diyebilir
3-Daha üç ay önce 2.56 tl verdin kottan çıkmak için ayrılma akçesini 1.3 tl degil de 2.56 revize ettirir
4-Zorunlu çagrı fiyatı 2.25 olsun diyebilir
1 ay içinde herşey belli olur satmak isteyen satar yeni alım yapmak isteyen alır sonucunda kar-zarar edebilir ...
elfidaa
Harbiden size ve sizin gibilere söyleyecek bir şey bulamıyorum. İnsanları yalan yanlış yönlendiriyorsunuz.
Hala mevcut rapor diyorsun insanda biraz utanma olur. Bu raporun üst yazısını okursan (okudugunu tahmin ediyorum) bu raporun baglayıcılıgı yok. Raporu yazan firma bile bunu yazıyor.
Sadece migros ve kipa için bilgi amaçlı. Yuh diyorum.
[QUOTE=elfidaa;2055576]Sayın elfiida sizin ornek vermiş olduğunuz hisse ile kipa arasında ve hareketlerde çok fark var öyle basitçe fark yok demeniz sizin bunca yazdıklarını la da tezat..beyazinin nasıl bir şirket ve varlıkları olduğunu kupa nin neleri olduğunu. Siz bizden daha iyi biliyorsunuz.. Acaba dedgini,z ornek verdiğiniz hisse islemm hacmi en cok ne olmusss.yanlis bir ornek bence..acaba onların kaçırılan rayiç bedelle değerlendirme yapilan ne kadar gayrimenkulleri var.nakitte ihtiyaç oldukça 100 milyona satılan neleri var..
[QUOTE=lpö;2055752]bu örneklerden kastım spk yatırımcıyı korumadıgı örnekleri idi
şimdi üç yıl üst üstte zarar eden bir Şok market var özkaynak eksi 2 milyar sermaye 360 dan 578 yani 218 milyon tl sermaye artırım yolu ile halka arz edip 12 tl 2.6 milyar tl soygun izin veren bir kurum...
üç gün önce ayrılma hakkını kaldırmadımı spk?
galip öztürk metro ne yaptı son 1 yıldır bir suç duyurusu varmı ?
halka arz seferberliği dediler kaç şirket halka açıldı kaçının işlem sırası açık ?
hakim ortak isterse kap bildrimeden istediği kadar hisse senedini satma hakkını veren spk degilmi ?
Kipa da migros da defter değerinin yaklaşık 3 katından işlem gören hisseler, ki migrosun son bilançoda defter değerindeki artışı değerleme artışı sağladı. kipanın hisse sayısı yani ödenmiş sermayesi migrosa göre çok fazla bu handikap yaratıyo ama fiili dolaşım da migrostan düşük, onun için spekülatif işlemlere gebe olması da çok normal, diğer kağıtlarla pek karşılaştırmamalı diye düşünüyorum.
Bu kurumun raporundaki sonuca yukarıda bi arkadaş yok ebesinin diğerek en içten yorumu yapmış :) Tabiki spk bunu kabul eder mi etmez mi bilinmez. Diyelim ki spk bu olmaz derse nasıl bi yol olabilir, ona örnek olsun diye bi hesap yaptım, yanlışlar içerebilir sadece örnek olsun diye.
1) Birleşme oranı: Devralacak şirketin özvarlığı / Toplam özvarlık
1.470.494.000 / 2.820.940.000 = 0,521
2) Sermaye arttırım tutarı: Devralacak şirket sermayesi / Birleşme oranı
178.000.000 / 0,521 = 341.650.671
3) Değiş tokuş ölçüsü: Sermaye arttırım tutarı / Devralınacak şirketin sermayesi
341.650.671 / 1.332.682.000 = 0,256 (birleşme oranı ve değiş tokuş ölçüsü karıştırılmamalı)
Yani buna göre örneğin sonucu migrosun yeni sermayesi 519.650.671 tl ve 1 lot kipaya 0,256 lot migros.
Bu da bi hesap mesela, ama spknın nasıl bi tutum sergileyeceğini kestirmek mümkün değil tabi.
Yatırım tavsiyesi değildir.
[QUOTE=elfidaa;2055773]Ee zaten bizim derdimiz SPK ninn bizi koruması değil olan haklarınızı kullanmak..bu dediklerinizde haklisiniz ..ama bu kâğıt 15 kuruşa aldık dediler ..15 kurusu görmedi 2,56 çağrı yaptılar 4 kusurleri gördük ,mevzu burda zaten normal değil, tek derdimiz gerçek değerlerinin saklanmamasi..burada şöyle birşey oluyor kağıdı almış ve inatla satmak istemeyen bir grup var sonunu görmek istiyor ,birde inatla hareketli zamanlarda ortaya çıkan mesaili yazan saptırmak isteyen grup.büyük ihtimal kendilerinde 1lot bile yoktur çünkü mesai dışında burada yoklar.gunluk alanlara zirvesinden alanlara birşey demem..sizde eskisinizz bazen anlamak zorluk cekiyorum eğer yanlış olan birşey görüyorsanız ve kipanin geri geleceğini düşünüyorsanız elinizde varsa niye satıp kurtulmuyorsunuz.bu genel olarak olumsuz yazan arkadaşlarada soruyorum yani alırken sizler aldirmadiniz vicdan yapmayın bence..bu devirde kimse kimseye yan bile bakmaktan korkarken sizlerler direk içine bakiyorsunuz..sayın elfida ustunuze alınmayin en azından sizin bir cizginiz var.genel bir sorgulamaydi:oleyo:
3 senedir burdayiz tüm üstadları kaçırdınız. Bi elfida kaldı ha gayret onu da kusturun. Kendiniz çalar kendiniz oynarsınız artık.
elfida arkadaşımız hakkında bu cümleleri ben yazacaktım ama sağolsun kuşçu kardeşimiz yazmış, üşenmez biraz eskilere gidip yorumları okursanız elfida, izmirli gibi daha ismini hatırlayamadığım diğer arkadaşların kipa hakkında olumlu yazılarını okursunuz...
(2.50 lerden 4.80 yolculuğuna çıkmadan önceki)
elfida kardeşimizin iyi niyetli olduğundan benimde hiç şüphem yok. Peki şimdi neden böyle yorumluyor derseniz, tek açıklaması olabilir büyük ihtimalle yukarılardan çıkmıştır.
Yalnız benim elfida kardeşimize bir sorum olcak iyi niyetle cevaplarsa sevinirim...
Çok eskiden beri bu tahtadasınız ve eski yorumlarınızda ısrarla ben migros alacağım demiştiniz. Hadi yukardan bir fiyattan çıktınız diyelim, şimdi yine altlarda, GK a kadar yine kipa almayı düşünüyormusunuz? yok düşünmüyor iseniz fikrinizi değiştiren ne oldu? lütfen ben iyi niyetle sordum sizde iyi niyetle cevap verirseniz sevinirim. saygılar
Patronda yuzde 97 mi ne var kipa ky zarar ederse tuncay misli zarar eder o da migros hissesi alacak kipa yerine:))
Peki maliyeti? Kipanin onca arazisi? Degeri ... benim anlamadigim tahtadaki hareketler fiyatlar 3 4 arasi geziyor bu degerlemede neden taban olmadi? Madem hisse degisim 32 migros hissesi cop olmicakmi ellerindekiler.. bu mgros yonetimi kadar yada entepedeki kadar cingene gormedim ben ne oyunlar dondurduler ne kivrandilar
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Birlesme 1 haziran diye duydum az kaldi artik zaman daraldi her yol denenecek bence milleti dokmek icin. Benim tahminim 2 kipaya 1 migros ama kesinlikle yatirim tavsiyesi degildir.
Bak Tuncay beyim, sana iki çift lafımız var.
Koskoca adamsın. Paran var, pulun var, her şeyin var.
Binlerce kişi çalışıyor emrinde. Yakışır mı sana küçük yatırımcının hakkıyla oynamak?
Yakışır mı bunca küçük yatırımcının hisselerini bedavaya cebellezi yapmak elinden ayak oyunlarıyla almak?
Ama nasıl yakışmasın! Sen değil misin beş babayiğitten biri,
Anlamıyor musun Tuncay beyim, bu küçük yatırımcılar haklarını istiyor. Ama ben boşuna konuşuyorum.
Adaleti tanımayan adama, adaleti anlatmaya çalışıyorum.
Seeen, büyük patron, milyarder, para babası, fabrikalar sahibi Tuncay Bey!..
Sen mi büyüksün?.. Hayır, biz büyüğüz! Biiiz, küçük yatırımcı! Sen bizim yanımızda bir hiçsin, anlıyor musun, bir hiç!
Gözümüzde pul kadar bile değerin yok! Ama şunu iyi bil: Ne haklarımıza ne de hisselerimize hiçbir şey yapamayacaksın.
Yıkamayacaksın, dağıtamayacaksın, mağlup edemeyeceksin küçük yatırımcının haklarını. Çünkü bizler haklıyız ve haklarımız var.
Bizler küçük yatırımcılarız haklarımız var. Bunu yıkmaya senin gücün yeter mi sanıyorsun?
Dokunma artık küçük yatırımcının haklarına ver onlara haklarını, ver onlara haklarını! Ver onlara haklarını! Ver onlara haklarını! Çakallık yapma!
Eğer küçük yatırımcının haklarını çeşitli ayak oyunlarıyla ucuzdan almaya kalkarsan biz, ömründe bir karıncayı bile incitmemiş olan biz, küçük yatırımcı* hiç düşünmeden Adaletin kılıcınını ve küçük yatırımcının öfkesini üzerine akıtırız.
Anlıyor musun dönüp arkamıza bakmayız bile!..
ironi = inori
http://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=21861
Genel Kurul Tarihleri, GK dedikoduları vb
Gecen kipaya gittim pasta almaya pasta reyonundaki bayan 1 haziranda mali birlesme var dedi sasirdim dogrusu:)))
Arkadaslar toplantiya katilmayi dusunuyorum aciklayici bir birlesme yazisi olursa bende kipa yonetimine sormak istiyorum.bunlarin konu hakkindaki fikirlerini ogrenelim