Sayfa 639/852 İlkİlk ... 139539589629637638639640641649689739 ... SonSon
Arama sonucu : 6815 madde; 5,105 - 5,112 arası.

Konu: KIPA - Tesco Kipa

1. elfidaa
    Harbiden size ve sizin gibilere söyleyecek bir şey bulamıyorum. İnsanları yalan yanlış yönlendiriyorsunuz.
    Hala mevcut rapor diyorsun insanda biraz utanma olur. Bu raporun üst yazısını okursan (okudugunu tahmin ediyorum) bu raporun baglayıcılıgı yok. Raporu yazan firma bile bunu yazıyor.
    Sadece migros ve kipa için bilgi amaçlı. Yuh diyorum.
    Asla Yatırım tavsiyesi degildir.

2. [QUOTE=elfidaa;2055576]
     Alıntı Originally Posted by maslahat Yazıyı Oku

şimdi beyaz hissesi 1 tl den 200 tl gitti 200 den alan yatırımcı spk ne yapabilir şimdi 45 tl geldi belki 10 tl düşecek

kipa 4.8 tl çıkmasında arasında fark yok ;

bimeks hissesi 4.5 tl halka arz oldu şimdi 19 kuruş !! bir çok örnek var sayabilecegimiz

yapılan degerleme migros için iş yatırım 35 tl tacirler 33 halkyatırım 38 tl şeker yatırım 36 tl hedef fiyatları var

https://kanalfinans.com/raporlar/his...isse-yorumlari

kipa 12 şubat açıklaması var

Şirketimiz pay fiyatında son günlerde meydana gelen olağanüstü fiyat/miktar hareketlerinin 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili diğer mevzuat hükümleri uyarınca incelenmesi talebiyle Şirketimizce Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuruda bulunulmuştur.
    Sayın elfiida sizin ornek vermiş olduğunuz hisse ile kipa arasında ve hareketlerde çok fark var öyle basitçe fark yok demeniz sizin bunca yazdıklarını la da tezat..beyazinin nasıl bir şirket ve varlıkları olduğunu kupa nin neleri olduğunu. Siz bizden daha iyi biliyorsunuz.. Acaba dedgini,z ornek verdiğiniz hisse islemm hacmi en cok ne olmusss.yanlis bir ornek bence..acaba onların kaçırılan rayiç bedelle değerlendirme yapilan ne kadar gayrimenkulleri var.nakitte ihtiyaç oldukça 100 milyona satılan neleri var..

3. [QUOTE=lpö;2055752]
     Alıntı Originally Posted by elfidaa Yazıyı Oku

Sayın elfiida sizin ornek vermiş olduğunuz hisse ile kipa arasında ve hareketlerde çok fark var öyle basitçe fark yok demeniz sizin bunca yazdıklarını la da tezat..beyazinin nasıl bir şirket ve varlıkları olduğunu kupa nin neleri olduğunu. Siz bizden daha iyi biliyorsunuz.. Acaba dedgini,z ornek verdiğiniz hisse islemm hacmi en cok ne olmusss.yanlis bir ornek bence..acaba onların kaçırılan rayiç bedelle değerlendirme yapilan ne kadar gayrimenkulleri var.nakitte ihtiyaç oldukça 100 milyona satılan neleri var..
    bu örneklerden kastım spk yatırımcıyı korumadıgı örnekleri idi

şimdi üç yıl üst üstte zarar eden bir Şok market var özkaynak eksi 2 milyar sermaye 360 dan 578 yani 218 milyon tl sermaye artırım yolu ile halka arz edip 12 tl 2.6 milyar tl soygun izin veren bir kurum...

üç gün önce ayrılma hakkını kaldırmadımı spk?

galip öztürk metro ne yaptı son 1 yıldır bir suç duyurusu varmı ?

halka arz seferberliği dediler kaç şirket halka açıldı kaçının işlem sırası açık ?

hakim ortak isterse kap bildrimeden istediği kadar hisse senedini satma hakkını veren spk degilmi ?

4.  Alıntı Originally Posted by erdem06 Yazıyı Oku
    Rapora baktım, 3 değerleme yöntemine göre

kipanın ağırlıklandırılmış hisse değeri 1.725,007,099 çıkarmış, ödenmiş sermayesi 1,332.682.000 olduğuna göre hisse fiyatını 1.29439 bulmuş, oranı da 0.032 belirlemiş buraya kadar önceki sayfalarda yazıldı zaten.

Oran ile kipaya belirlediği fiyatın tutmama nedeni migrosa biçtiği değer.
    sadece ina yöntemine göre migrosun değerine 5.372.525.682 vermiş ödenmiş sermayesi 178 milyon olduğuna göre migrosun hisse fiyatını 30 lira bulmuş, ki bu sadece inaya göre diğer yöntemlerde daha da yüksek piyasa yaklaşımında migrosun değeri 40 lira çıkarmış mesela ama onun ağırlığı düşük. İnayı yüzde 90 almış. Bunlar önemli değil,

Şimdi soru şu, kipa bugün bu habere bi şekilde tabana gidemedi, peki migros neden tavana gidemedi? Madem bu rapora göre migros kendine biçilen değere inanmadı da kipa neden inansın?
    Kazan doğurduğuna inanmıyosa ben öldüğüne neden inanayım

Yatırım tavsiyesi değildir.
    [emoji122] [emoji122] [emoji122] [emoji122] [emoji122]

5. Kipa da migros da defter değerinin yaklaşık 3 katından işlem gören hisseler, ki migrosun son bilançoda defter değerindeki artışı değerleme artışı sağladı. kipanın hisse sayısı yani ödenmiş sermayesi migrosa göre çok fazla bu handikap yaratıyo ama fiili dolaşım da migrostan düşük, onun için spekülatif işlemlere gebe olması da çok normal, diğer kağıtlarla pek karşılaştırmamalı diye düşünüyorum.

Bu kurumun raporundaki sonuca yukarıda bi arkadaş yok ebesinin diğerek en içten yorumu yapmış Tabiki spk bunu kabul eder mi etmez mi bilinmez. Diyelim ki spk bu olmaz derse nasıl bi yol olabilir, ona örnek olsun diye bi hesap yaptım, yanlışlar içerebilir sadece örnek olsun diye.

1) Birleşme oranı: Devralacak şirketin özvarlığı / Toplam özvarlık
    1.470.494.000 / 2.820.940.000 = 0,521

2) Sermaye arttırım tutarı: Devralacak şirket sermayesi / Birleşme oranı
    178.000.000 / 0,521 = 341.650.671

3) Değiş tokuş ölçüsü: Sermaye arttırım tutarı / Devralınacak şirketin sermayesi
    341.650.671 / 1.332.682.000 = 0,256 (birleşme oranı ve değiş tokuş ölçüsü karıştırılmamalı)

Yani buna göre örneğin sonucu migrosun yeni sermayesi 519.650.671 tl ve 1 lot kipaya 0,256 lot migros.

Bu da bi hesap mesela, ama spknın nasıl bi tutum sergileyeceğini kestirmek mümkün değil tabi.

6. [QUOTE=elfidaa;2055773]
     Alıntı Originally Posted by lpö Yazıyı Oku

bu örneklerden kastım spk yatırımcıyı korumadıgı örnekleri idi

şimdi üç yıl üst üstte zarar eden bir Şok market var özkaynak eksi 2 milyar sermaye 360 dan 578 yani 218 milyon tl sermaye artırım yolu ile halka arz edip 12 tl 2.6 milyar tl soygun izin veren bir kurum...

üç gün önce ayrılma hakkını kaldırmadımı spk?

galip öztürk metro ne yaptı son 1 yıldır bir suç duyurusu varmı ?

halka arz seferberliği dediler kaç şirket halka açıldı kaçının işlem sırası açık ?

hakim ortak isterse kap bildrimeden istediği kadar hisse senedini satma hakkını veren spk degilmi ?
    Ee zaten bizim derdimiz SPK ninn bizi koruması değil olan haklarınızı kullanmak..bu dediklerinizde haklisiniz ..ama bu kâğıt 15 kuruşa aldık dediler ..15 kurusu görmedi 2,56 çağrı yaptılar 4 kusurleri gördük ,mevzu burda zaten normal değil, tek derdimiz gerçek değerlerinin saklanmamasi..burada şöyle birşey oluyor kağıdı almış ve inatla satmak istemeyen bir grup var sonunu görmek istiyor ,birde inatla hareketli zamanlarda ortaya çıkan mesaili yazan saptırmak isteyen grup.büyük ihtimal kendilerinde 1lot bile yoktur çünkü mesai dışında burada yoklar.gunluk alanlara zirvesinden alanlara birşey demem..sizde eskisinizz bazen anlamak zorluk cekiyorum eğer yanlış olan birşey görüyorsanız ve kipanin geri geleceğini düşünüyorsanız elinizde varsa niye satıp kurtulmuyorsunuz.bu genel olarak olumsuz yazan arkadaşlarada soruyorum yani alırken sizler aldirmadiniz vicdan yapmayın bence..bu devirde kimse kimseye yan bile bakmaktan korkarken sizlerler direk içine bakiyorsunuz..sayın elfida ustunuze alınmayin en azından sizin bir cizginiz var.genel bir sorgulamaydi

7.  Alıntı Originally Posted by erdem06 Yazıyı Oku
    Kipa da migros da defter değerinin yaklaşık 3 katından işlem gören hisseler, ki migrosun son bilançoda defter değerindeki artışı değerleme artışı sağladı. kipanın hisse sayısı yani ödenmiş sermayesi migrosa göre çok fazla bu handikap yaratıyo ama fiili dolaşım da migrostan düşük, onun için spekülatif işlemlere gebe olması da çok normal, diğer kağıtlarla pek karşılaştırmamalı diye düşünüyorum.

Bu kurumun raporundaki sonuca yukarıda bi arkadaş yok ebesinin diğerek en içten yorumu yapmış Tabiki spk bunu kabul eder mi etmez mi bilinmez. Diyelim ki spk bu olmaz derse nasıl bi yol olabilir, ona örnek olsun diye bi hesap yaptım, yanlışlar içerebilir sadece örnek olsun diye.

1) Birleşme oranı: Devralacak şirketin özvarlığı / Toplam özvarlık
    1.470.494.000 / 2.820.940.000 = 0,521

2) Sermaye arttırım tutarı: Devralacak şirket sermayesi / Birleşme oranı
    178.000.000 / 0,521 = 341.650.671

3) Değiş tokuş ölçüsü: Sermaye arttırım tutarı / Devralınacak şirketin sermayesi
    341.650.671 / 1.332.682.000 = 0,256 (birleşme oranı ve değiş tokuş ölçüsü karıştırılmamalı)

Yani buna göre örneğin sonucu migrosun yeni sermayesi 519.650.671 tl ve 1 lot kipaya 0,256 lot migros.

Bu da bi hesap mesela, ama spknın nasıl bi tutum sergileyeceğini kestirmek mümkün değil tabi.

Yapıcı ve objektif bir yorum.
    Teşekkür.

8. 3 senedir burdayiz tüm üstadları kaçırdınız. Bi elfida kaldı ha gayret onu da kusturun. Kendiniz çalar kendiniz oynarsınız artık.

Sayfa 639/852 İlkİlk ... 139539589629637638639640641649689739 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •