serbest fonlar neyse de şu özel fonları koymasa bari ... özel fonları listelemde gösterme seçeneği de sunmuyor ,,, tefasın kullanım esnekliği berbatingen ştrasse no :21 küçükarmutlu / istanbul
Printable View
Orta ve uzun vadede dövizin getirisini geçememiş fonlara yatırım yapmak hiç mantıklı değil bence..
Gram altın fonu dışında son 1 senede dövizin getirisini geçen fon var mı ? Ha belki çoğu bankada olan ABD teknoloji fonu olabilir. Onuda Nasdak 7000-8000 gördüğünde almak lazımdı.
Şahsen bu kadar dolaşımda para varken, eskisi gibi 5-6 aylık borsalarda düzeltme olacağını düşünmüyorum. Yine pandemi satışları gibi olumsuz bir gelişmede günlük %4-5 şeklinde hızlı hızlı satıp, tekrar yükselişe devam edecektir
Pandemi döneminde ak portföy petrol fonu ( aes) almıştım. Dallamalar wti kontratlarını dipte, brent ile değiştirmişti. %40 civarı kazanmak varken, kontrat değişikliği nedeniyle %20 ye razı olduk. Eğer böyle senede 1-2 kez yakalayacağınız fırsatlar gelirse, kısa vadede yüksek getiri var.
Not: Ak portföy kendisi petrol kontratı almıyor. Abd de işlem gören fondan pay alarak kendi fonunu oluşturuyor
Vaktim oldugunda 2-3 adet yabanci fon ekleyip tabloyu paylasima acacagim. Son dagilimlara gore yerli fon dagilimlari ;
ACC 1,93%
EID 1,75%
FPH 0,94%
GL1 1,38%
GMR 1,12%
MAC 0,94%
MPS 1,22%
TCD 1,87%
TKF 0,94%
TTE 0,39%
YDI 1,53%
TZD 1,35%
ZPE 1,43%
RBH 1,08%
TLH 1,14%
XU100 1,32%
1 sene vadeli mps-mac almak mı?????? petkm-ereğli-tupras almak mı?????
Teşekkürler Sn. Blackmirror emeğinize sağlık.
Ayrıca arkadaşlar burada doğrudan hisse/fon adi vererek yatırım tavsiyesi istemek sıkıntılı bir durum değil mi?
Tkf nnf ve mps cuma günü endekse yenilmişler
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Borsada bu yıl zarar eden şirketlerin ortalama yıl içi getirisi %264 iken karlı şirketlerin ortalama getirisi %111 olmuş.
FK Oranlarına Göre Getiriler:
0-10 arası: %53,7
10-20 arası: %129,4
20-30 arası: %121,7
30 ve üstü: %258,6
kuşlu sitede degeryatirim hesabından alıntıdır.
Aft icerisinde tencent holdings ltd var. Bu sirket sizce amerika piyasasinda mi yoksa hong kong piyasasinda mi islem goruyor ? Aft nin kap a gonderdigi 2. dagilim raporunda fonun alis yaptigi doviz cinsleri eur ve usd olarak yaziyor. Fonun hic yuan aldigi gozukmuyor dagilim raporlarinda. Buradan yola cikarak aft icerisindeki tencent holdings ltd amerika piyasasinda islem goruyor diyebilir miyiz ? Hong kong piyasasinda islem goren tencent holdings ltd yi satin almis olsa yuan sahibi olmasi gerekmez mi ?
Cepten tam hesaplayamadım ama sanırım %200 üstünde görünüyor.
Altın fonlarımı defansif tutuyorum üstüne ekleme yapmıyorum artık.
AFT YAY TTE haricinde en iyi getiri son 4-5 senedir ALTIN fonlarındaydı. En iyisi olmasa da getirileri idare eder.
AFT YAY TTE trenini kaçırdık maalesef. Bu sebeple hatamı telafi etmek için belki başka treni yakalarım diye AFS ye girdim. Girerken sanırım burada da yazmıştım. AFT ve YAY yi de alacaktım ama herkes aldığı için ve çok aşırı tavsiye edildiği için içim gıcıklandı. Çok dillenen enstrümanlara nedense ısınamıyorum.
GBC yi de çok beğeniyorum açıkçası.
Yeni fonları sizin sayenizde takip ediyorum. Mesela NNF yi en başında alabildim. Az da olsa bereket versin. NNF yi çok dillendiryorlar. İçim gıcıklandığı için ekleme yapmadım.
Bu başlık ve Webster üstadın öteki başlığı çok faydalı. Ufkumuz açılıyor. Hergün yeni faydalı bilgiler var.
Tdg yi döviz yükselişlerinde bir nevi sigorta gibi gören var mı ?
Redmi 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Değer yatırımı denince, bu mevzu bir dönem çok ilgimi çekmişti. Hatta eski nikimle buralardayken, allofs diye bir kullanıcı vardı takip ettiğim. Onun topiğinde anlattığı ve olması gereken hisse fiyatını belirleyen bir sistem vardı. Çok ilgimi çekmiş, daha sonra yurtdışı kaynaklardan da çok araştırmıştım.
Kağıt üzerinde borsada istikrarlı para kazanmak için çok iyi bir yaklaşım.
Yani tam olarak birebir o yöntemi değil, ama temel analiz yaptıktan sonra o yöntemin esintileri de oluyor elbette. Benim hisse senedi yatırımıma bakışımın değiştiği en önemli noktadır o sistem. Sonrasında bir çok başka yaklaşım ile zenginleştirdim biraz o sistemi. Ancak tümü ile temel analiz ile yaklaşıyorum evet epey süredir
İşin emeklilik fonları tarafı çok kötü görünüyor. BES firmalarının fonlarının getirilerine göz attım da cidden büyük çoğunluğu başarısız. Son yıllardaki altının değer artışı olmasa çoğunluk sınıfta kalmış. İşin kötü tarafı anlaştığın kurumun sana sunduğu fon havuzu dışına da çıkılamıyor. Örneğin ben garanti emeklilikteyim altın fonu dışında getiririler sadece kur artışı kaynaklı getiriler.
Yasal düzenlemelerle bes fonlarına bence isteyen istediği tefas fonunu dahil edebilmeli, kurum sınırlaması olmamalı.
Bu soruyu ben de sordum.
Ama sanırım HK borsasında islem gören ana holding hisselerine çevirdiler. Malum amerikan hisse kodu tcehy diye geçiyordu. ABD yaptırım ihtimalini vs. düşünerek mi yaptılar. Neden tercih ettiklerini ben de merak ediyorum.
Fon yöneticilerine mail atıp soracağım olur da cevap gelirse paylaşırım.
Sadece tahmin. Belki de maliyetler yada baska bir seydir sebebi.
Tiktok ve Wechat Amerika'da yasaklandı. Ulusal guvenlik vs. gerkecesiyle. Daha sonra da dünyada birçok ulkede yasaklandı.
Bytedance şirketinin tiktok'una ABD once Microsoft sonra Oracle ile güzellikle el koymaya çalıştı. Amerika operasyonlarını satmaya zorladı.
Tencent'in Wechat'i için boyle bir sey olmadı bildiğim kadarıyla ama olabilir olursa tencent hisselerini nasıl etkiler muamma. Yasak geldiği dönem bayağı bir dalgalanmıştı.
katılımcı sayısı 128.272 YAK fonuna bu kadar ilgi sizce neden ?
Arkadaşlar akbankın likit fonu hangisi .İstenildigi zaman bozdurulabilen
Redmi Note 8 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Twitter da bulamadim sizde varsa pm ile veya buradan paylasir misiniz ?
Tesekkurler.Bende ilk tencent hong kong da islem goruyor seklinde dusundum. Fakat sonra fonun doviz alislari sadece eur ve usd seklinde oldugu icin abd de islem goruyor seklinde dusundum. Fonun hic yuan alisi yok kap dagilimlarinda.
Twitter adresi: https://twitter.com/aLL_oFFss
Bahsedilen stratejiyi soruyorsunuz sanırım, ben de aramıştım ama bulamamıştım bi ara
Yıllık bileşik getiri ortalamasının %46(tam değer bu olmayabilir) olduğunu söylemişti bir tweetinde ordan aklımda kalmış
Bu arada garip bir imzası var: Aynı kelime içinde iki kez geçen F ve L harflerini büyük yazar :)
Bunu alıyorlar Akbank fonlarına.
https://finance.yahoo.com/quote/TCEHY/
Yok hocam profesyonel değil, bizim gibi amatör yatırımcı. Ama hisse senedinin olması gereken fiyatına dair , yıllar önce temel analiz topiğinde çok ilginç bir değer analizi yaklaşımı vardı. O sistemle 3-4 sene hisse alıp kazanmıştım. Sonra, o topic kayboldu, ben de onla ilgili aldığım notları kaybettim maalesef. Çok sabırla işlem yapılmasını gerektiren, bilançoya göre hisse seçtiren bir sistemdi.
Bilançodaki tüm verileri kullanarak sözgelimi a hissesinin gerçek hak ettiği değer bulunuyordu . Diyelim ki 10 lira. O matematikle değerinden en uzak kalmış şirketlere yatırım yapmak genel prensibiydi sistemin. Karlı, ama karını da düzenli artıran şirketlerin alındığı , alacak-borç / dönen/duran varlıklar, piyasadaki lot sayısı / f-k vs gibi temel değerlerin de fiyata bir şekilde sokulduğu çok enteresan bir yaklaşımdı.
O sistemle gerçek değeri 8 lira olması gerekirken 2 lira olan bir hisse alıp, endeks %50'ye yakın göçtüğünde hala 2 lirada kalıp endeks %5 yukarı gittiğinde 6-7 liralara vardığını hatırlarım aldığım kağıdın yıllar önce.
Benim çok değer verdiğim, çok kıymetli bir arkadaştı. Finansal okuryazarlık seviyesi çok yüksek, çok kaliteli bir yatırımcıydı. Ben şahsen zamanında çok şey öğrenmişimdir ve trade yaşamımda çok olumlu etkisini görmüşümdür, çok hakkı vardır üzerimde. Şimdi ortalık, dahtacı silkelüyür, mal çıkıyürrler, kar cebe yağışır lo diyen, tek yatırım stratejisi paçal yapmak olan kıraathane borsacısından geçilmiyor.
Değer yatırımcısıdır. Halen o tarzda yatırım yapar ama hissenin h harfini bile paylaşmıyor spk regülasyonları nedeniyle.
2 yıl önce bi hisse GK sında rastlamıştım. Sonra o hisseyi ikimizde 6-7 ay kadar taşıyıp bilançolarda bozulma hissedince satmıştız birbirimizden haberimiz olmadan.
Buaralar u30 da yabancı alımları görüyorum ufaktan. Bazı fonlar bunu sezip pozisyon açtılar önceden. Eıb bile kchol ve tüprs ekledi portföye.