Originally Posted by
burak1987
Yönettiği bir fon var mı. Biliyormusunuz?
Yok hocam profesyonel değil, bizim gibi amatör yatırımcı. Ama hisse senedinin olması gereken fiyatına dair , yıllar önce temel analiz topiğinde çok ilginç bir değer analizi yaklaşımı vardı. O sistemle 3-4 sene hisse alıp kazanmıştım. Sonra, o topic kayboldu, ben de onla ilgili aldığım notları kaybettim maalesef. Çok sabırla işlem yapılmasını gerektiren, bilançoya göre hisse seçtiren bir sistemdi.
Bilançodaki tüm verileri kullanarak sözgelimi a hissesinin gerçek hak ettiği değer bulunuyordu . Diyelim ki 10 lira. O matematikle değerinden en uzak kalmış şirketlere yatırım yapmak genel prensibiydi sistemin. Karlı, ama karını da düzenli artıran şirketlerin alındığı , alacak-borç / dönen/duran varlıklar, piyasadaki lot sayısı / f-k vs gibi temel değerlerin de fiyata bir şekilde sokulduğu çok enteresan bir yaklaşımdı.
O sistemle gerçek değeri 8 lira olması gerekirken 2 lira olan bir hisse alıp, endeks %50'ye yakın göçtüğünde hala 2 lirada kalıp endeks %5 yukarı gittiğinde 6-7 liralara vardığını hatırlarım aldığım kağıdın yıllar önce.
Benim çok değer verdiğim, çok kıymetli bir arkadaştı. Finansal okuryazarlık seviyesi çok yüksek, çok kaliteli bir yatırımcıydı. Ben şahsen zamanında çok şey öğrenmişimdir ve trade yaşamımda çok olumlu etkisini görmüşümdür, çok hakkı vardır üzerimde. Şimdi ortalık, dahtacı silkelüyür, mal çıkıyürrler, kar cebe yağışır lo diyen, tek yatırım stratejisi paçal yapmak olan kıraathane borsacısından geçilmiyor.
Son düzenleme : hellistheothers; 11-10-2020 saat: 20:23.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Yer İmleri