Sayfa 640/1002 İlkİlk ... 140540590630638639640641642650690740 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 5,113 - 5,120 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Kendisini iyi tanırım. Başarılı bir yatırımcıdır. Artık Twitterda yazıyor sadece

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Twitter da bulamadim sizde varsa pm ile veya buradan paylasir misiniz ?

Alıntı Originally Posted by matac Yazıyı Oku
    Bu soruyu ben de sordum.

Ama sanırım HK borsasında islem gören ana holding hisselerine çevirdiler. Malum amerikan hisse kodu tcehy diye geçiyordu. ABD yaptırım ihtimalini vs. düşünerek mi yaptılar. Neden tercih ettiklerini ben de merak ediyorum.

Fon yöneticilerine mail atıp soracağım olur da cevap gelirse paylaşırım.
    Tesekkurler.Bende ilk tencent hong kong da islem goruyor seklinde dusundum. Fakat sonra fonun doviz alislari sadece eur ve usd seklinde oldugu icin abd de islem goruyor seklinde dusundum. Fonun hic yuan alisi yok kap dagilimlarinda.

2.  Alıntı Originally Posted by Black Mirror Yazıyı Oku

Tesekkurler.Bende ilk tencent hong kong da islem goruyor seklinde dusundum. Fakat sonra fonun doviz alislari sadece eur ve usd seklinde oldugu icin abd de islem goruyor seklinde dusundum. Fonun hic yuan alisi yok kap dagilimlarinda.
    Twitter adresi: https://twitter.com/aLL_oFFss

Bahsedilen stratejiyi soruyorsunuz sanırım, ben de aramıştım ama bulamamıştım bi ara
    Yıllık bileşik getiri ortalamasının %46(tam değer bu olmayabilir) olduğunu söylemişti bir tweetinde ordan aklımda kalmış

Bu arada garip bir imzası var: Aynı kelime içinde iki kez geçen F ve L harflerini büyük yazar

3. Bunu alıyorlar Akbank fonlarına.

https://finance.yahoo.com/quote/TCEHY/

Alıntı Originally Posted by Black Mirror Yazıyı Oku

Alıntı Originally Posted by yuji Yazıyı Oku
    Twitter adresi: https://twitter.com/aLL_oFFss

Bahsedilen stratejiyi soruyorsunuz sanırım, ben de aramıştım ama bulamamıştım bi ara
    Yıllık bileşik getiri ortalamasının %46(tam değer bu olmayabilir) olduğunu söylemişti bir tweetinde ordan aklımda kalmış

Bu arada garip bir imzası var: Aynı kelime içinde iki kez geçen F ve L harflerini büyük yazar
    Yönettiği bir fon var mı. Biliyormusunuz?

5.  Alıntı Originally Posted by burak1987 Yazıyı Oku
    Yönettiği bir fon var mı. Biliyormusunuz?
    Yok hocam profesyonel değil, bizim gibi amatör yatırımcı. Ama hisse senedinin olması gereken fiyatına dair , yıllar önce temel analiz topiğinde çok ilginç bir değer analizi yaklaşımı vardı. O sistemle 3-4 sene hisse alıp kazanmıştım. Sonra, o topic kayboldu, ben de onla ilgili aldığım notları kaybettim maalesef. Çok sabırla işlem yapılmasını gerektiren, bilançoya göre hisse seçtiren bir sistemdi.

Bilançodaki tüm verileri kullanarak sözgelimi a hissesinin gerçek hak ettiği değer bulunuyordu . Diyelim ki 10 lira. O matematikle değerinden en uzak kalmış şirketlere yatırım yapmak genel prensibiydi sistemin. Karlı, ama karını da düzenli artıran şirketlerin alındığı , alacak-borç / dönen/duran varlıklar, piyasadaki lot sayısı / f-k vs gibi temel değerlerin de fiyata bir şekilde sokulduğu çok enteresan bir yaklaşımdı.

O sistemle gerçek değeri 8 lira olması gerekirken 2 lira olan bir hisse alıp, endeks %50'ye yakın göçtüğünde hala 2 lirada kalıp endeks %5 yukarı gittiğinde 6-7 liralara vardığını hatırlarım aldığım kağıdın yıllar önce.

Benim çok değer verdiğim, çok kıymetli bir arkadaştı. Finansal okuryazarlık seviyesi çok yüksek, çok kaliteli bir yatırımcıydı. Ben şahsen zamanında çok şey öğrenmişimdir ve trade yaşamımda çok olumlu etkisini görmüşümdür, çok hakkı vardır üzerimde. Şimdi ortalık, dahtacı silkelüyür, mal çıkıyürrler, kar cebe yağışır lo diyen, tek yatırım stratejisi paçal yapmak olan kıraathane borsacısından geçilmiyor.
    Son düzenleme : hellistheothers; 11-10-2020 saat: 20:23.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

6.  Alıntı Originally Posted by oktay2 Yazıyı Oku
    Arkadaşlar akbankın likit fonu hangisi .İstenildigi zaman bozdurulabilen
    ALE >ppf
    AVT->
    Ak Portföy Kısa Vadeli Borçlanma Araçları Fonu
    Trink bozulanlar

7. Değer yatırımcısıdır. Halen o tarzda yatırım yapar ama hissenin h harfini bile paylaşmıyor spk regülasyonları nedeniyle.
    2 yıl önce bi hisse GK sında rastlamıştım. Sonra o hisseyi ikimizde 6-7 ay kadar taşıyıp bilançolarda bozulma hissedince satmıştız birbirimizden haberimiz olmadan.

Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

8. Buaralar u30 da yabancı alımları görüyorum ufaktan. Bazı fonlar bunu sezip pozisyon açtılar önceden. Eıb bile kchol ve tüprs ekledi portföye.

Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Sayfa 640/1002 İlkİlk ... 140540590630638639640641642650690740 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •