Aslýnda giriþken olsalar keþke. Azimut da ne niyetle girdi. Þimdi azimuta sorduðunda amiral gemimiz diyorlar gbc'ye. Buna en uygun 'ünlü-co' aslýnda. Yabancý finansallarla en iliþkili kurum, brokeragelarý ile vs. Yabancý etflerin alýnabileceði, global borsalara eriþimin de en aktif olduðu nadir kurumlardan.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir.
Kesinlikle haklýsýnýz. Yatirimdirekt sayfasýnda çoðu fonun getirisi ile benchmarki grafik olarak kiyaslanmis. Orda aft nin benchmarkini geçtiðini gösteren bir grafik gördüm. Þimdi paylaþmak için açmaya çalýþtým ancak sayfa açýlmýyor. Eðer grafiðe ulaþabilirsem burdan paylaþacaðým.
Bence de aktif yönetilen bir fon deðil ancak seçtiði hisseler muhtemelen belki denk geldi bu yýl için benchmarkini geçmiþ gibi görünüyor
Yine de enseyi karartmayýn arkadaþlar. Bir anda 1250 olmasýný kimse beklemiyordu sanýrým, bu süreç sancýlý. Bugün MB faiz artýrmaz, piyasa düzeltme yapar, alým fýrsatý olur. Aradan bir süre geçer, bu kez yine umut verirler, terse döner. Ben geçen ay itibariyle üst yönetimin, artýk hangi kademeye kadar götürürseniz götürün, kararlarýný verdiklerini ve pes ettiklerini düþünüyorum. Tabi bir anda piyasanýn her istediðini vermeyeceklerdir. Ama uzun dönemde iþlerin yoluna gireceðini düþünüyorum, yavaþtan da banka endeks fonu, ki sanýrým 2-3 tane var, birini seçip toplamaya baþlayacaðým.
Neden bu kadar iyimsersiniz derseniz, bir þekilde bu pandemiyi atlattýktan sonra, aynen 2008 krizi sonrasý 3-4 yýllýk dönemde olduðu gibi dolarýn anasýnýn güvenli koynundan biraz daha riskli ülkerelere doðru akacaðýný ve yeniden bir sahte bahar havasý yaþanacaðýný düþünüyorum.
Ünlu co ile gecen gun konustugumda yabanci piyasalara yönelik bir fon kuracaklarini soylemislerdi.
Icerik olarak yabanci hisse, emtia, bond vs.
Saygilar.
SM-G610F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
MERKEZ BANKASI AÐIRLIKLI ORTALAMA FONLAMA MALÝYETÝ %12,75 OLDU(ÖNCEKÝ %12,52)
Yorumsuz.
Merhabalar,
AFT'yi NDXT*USDTRY ile karþýlaþtýrýnca (tablolardan almaya çalýþtým, hatalar olabilir);
TTM %119 %87 aft lehine
2019 %50 %61 aft aleyhine
2018 %20 %30 aft aleyhine
2017 %32 %44 aft aleyhine
Ben böyle bir yatýrým fýrsatý olmasý sebebiyle olumlu görüyorum, zaten fonun da taahhüt ettiði 20 hisseden eþit olarak bölüþtürmek, bunu uygun gören için güzel ve farklý bir yatýrým fýrsatý. Tek takýldýðým, yönetilmeyen fonun fon yönetim ücreti, sorunca yurtdýþý yatýrýmý pahalý deyip sallayacaklarýndan da sormuyorum.
Belirlenen kýstaslarýn bazý fonlar için de manipüle edilebileceðine inandýðýmdan fonlarýn belirttikleri kýstaslara çok takýlmýyorum, kendim kýstasýmý koyuyorum.
Yer Ýmleri