Originally Posted by
burak1987
Yönettiði bir fon var mý. Biliyormusunuz?
Yok hocam profesyonel deðil, bizim gibi amatör yatýrýmcý. Ama hisse senedinin olmasý gereken fiyatýna dair , yýllar önce temel analiz topiðinde çok ilginç bir deðer analizi yaklaþýmý vardý. O sistemle 3-4 sene hisse alýp kazanmýþtým. Sonra, o topic kayboldu, ben de onla ilgili aldýðým notlarý kaybettim maalesef. Çok sabýrla iþlem yapýlmasýný gerektiren, bilançoya göre hisse seçtiren bir sistemdi.
Bilançodaki tüm verileri kullanarak sözgelimi a hissesinin gerçek hak ettiði deðer bulunuyordu . Diyelim ki 10 lira. O matematikle deðerinden en uzak kalmýþ þirketlere yatýrým yapmak genel prensibiydi sistemin. Karlý, ama karýný da düzenli artýran þirketlerin alýndýðý , alacak-borç / dönen/duran varlýklar, piyasadaki lot sayýsý / f-k vs gibi temel deðerlerin de fiyata bir þekilde sokulduðu çok enteresan bir yaklaþýmdý.
O sistemle gerçek deðeri 8 lira olmasý gerekirken 2 lira olan bir hisse alýp, endeks %50'ye yakýn göçtüðünde hala 2 lirada kalýp endeks %5 yukarý gittiðinde 6-7 liralara vardýðýný hatýrlarým aldýðým kaðýdýn yýllar önce.
Benim çok deðer verdiðim, çok kýymetli bir arkadaþtý. Finansal okuryazarlýk seviyesi çok yüksek, çok kaliteli bir yatýrýmcýydý. Ben þahsen zamanýnda çok þey öðrenmiþimdir ve trade yaþamýmda çok olumlu etkisini görmüþümdür, çok hakký vardýr üzerimde. Þimdi ortalýk, dahtacý silkelüyür, mal çýkýyürrler, kar cebe yaðýþýr lo diyen, tek yatýrým stratejisi paçal yapmak olan kýraathane borsacýsýndan geçilmiyor.
Son düzenleme : hellistheothers; 11-10-2020 saat: 20:23.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir.
Yer Ýmleri