Bilmiyorum, oLabiLir.
Printable View
Fon isi sakat bir ismis bunu anladik bu kisa surecte
Aklinizi basiniza alin macera aramayin
Galeyana gelmeyin
Burada kimse birsey bilemez
Tamamen tahmin eder
Yani sallar...
Bu sizi heyecanlandirmasin
Aylarca maasinizdan biriktirdiginiz para erir gider...
Saglam getirili fonlara bakin yada mevduata
Mevduatcilar salakmida fona yonelmiyor
Bir dusunun canlar...
Aklıma takıldı..
Fondaki paranız eksi bakiyeye düstü ..yani sıfırlandı..tamamen paranızı kayıpmı ediyorsunuz yoksa aldıgınız fiyata gelince paranız geri geliyor mu?
Serbest fonların zaten genelde katılımcı sayısı azdır üstadım..Nitelikli yatımcı olanı alırlar, herkes giremez..Bu fonlar günlük değil, belirli periyotlarla fiyat açıklaması yaparlar..Fona giriş ve çıkışlarda belirli periyotlarla olur..
Yatırımcı sayısının az olması çokta önemli değildir, önemli olan yönetimdir..Bir, iki kişilik serbest fonlar bile var..
Her katılımcı belli bir para ile girebildiği için, kazanç durumuda genelde iyi oluyor ve piyasa koşullarına göre daha esnek hareket edebiliyorlar..
Birileri üfürükten sallar, çokta takılma..İzahname sana uygunsa gerisini boş geç..Altın kural, klavuz kendin ol, karga olmasın..😊
Trump, "Tedavi gören 22 hastamız var. Hayatını kaybeden kişi 50'li yaşlarının sonunda bir kadındı; ABD'de daha fazla Koronavirüs vakası görülmesi olası"
Aft ve yay gibi fonlara giriş için beklemek daha doğru diye düşünüyorum ytd
Galiba sordugum sorunun cevabını kimse bilmiyor 🙄
Zor bir süreç yaşanıyor tüm dünyada..Bizim ekstra zorluklarımız var..Hiç kriz yaşamamış, hiç şelale görmemiş insanları naçizane uyarıyoruz elimizden geldiğince..Teknik felan bu durumlarda tamamen rafa kalkar..Pazartesi için olurmu bilmem ama piyasalar çok kırılgan bir hal aldı..Benim en yakın gördüğüm tehlike en ufak olumsuzluk halinde 95 k da ki gap dolar..Buda geçer ama, tüm göstergeler ciddi anlamda bozulduğu için, toparlanma uzun zaman alabilir..
Teşekkür ederim. Nitelikli yatırımcı işi bana göre avantaj. Yatırımcının ayağına kadar gidip bireysel brifing bile verebiliyorlar. Fon yöneticisi ile tanışma ve kargamı değilmi test edebilme fırsatınız da olabiliyor. Tabi burada kargayı gözünden tanıyabilme yeteneğiniz varsa ya da karga-kartal ayırımı yapabiliyorsanız extra avantaj demek. Vergi ve fon yönetim ücreti handikaplarınız olsada adamların işi bu, sizde belirli bir bedel karşılığı olarak kendi zamanınızı satın olmuş oluyorsunuz. Özellikle de zamanınız değerliyse.. Yanlışmı düşünüyorum bilemiyorum ama kendi adıma düşüncem bu. Saygılar.
Aft imiş yay mış bana mantıklı gelmiyor. Bist fonları daha mantıklıVOG-L29 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Kendi önlerindeki hallettiler, bi bunlar kaldıydı..😊
Yatırımcı arayış içinde üstadım, ama ana kural, neye ne zaman yatırım yapacağını az çok analiz edip yatırım yapmak..Ama körebe oyunu zannediyorlar piyasayı..Şüphe duyuyorum değilim hani yatırımı sözde mi yapıyorlar diye de 🙄
Twitterda bizim F16 lar suriyeyi bombalıyor diye yazıyor. Hava sahası açıldımı acaba
F16 lar sınırı geçmeden güdümlü füze atıyor yanlış hatırlamıyorsam 110 km menzili var
VOG-L29 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Fon işi bir çoğumuza kabak tadı verdi.Amaç ekran takip etmemek akşam yastığa rahat kafa koymaktı.Son bir iki haftadır yaşananlarda günlük üzüntülere ek birde fon performanslarına üzüldük.Şuan forumda yerden yere vurulsada kriz zamnında en iyi performansı sergileyen fon ACC.Yerden yere vurduk ama hisse senedi fonları geçtim içinde %15 hisse senedi bulunduran değişkenlerden bile iyi performans sergiledi.Kazanmasada pörtföyü korumayı başardı.Yükselen piyasada her fon para kazanır ama ülkemiz borsasında en kötüye yakın olan bir dönemde bu performansı tebrik etmek gerekir.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Amerika da Koronavirüs den ilk ölüm gerçekleşti...
Şu andan itibaren nasıl bir strateji belirlemek gerekiyor, dünya endeksleri düşüyor bizim ki suriye den dolayı ekstra düşüyor, önümüzdeki hafta veya mart ayında 90 binlere mi gideriz, yoksa buralarda bir süre oyalanıp 115 binlere mi çıkarız sizce, 88 binlerden bahsedenler bile var.
Benim gibi elinde hisse ve değişken fonları olanlar bu hafta ne yapmalı düştükçe almaya devam mı etmeli, buralardan yarısını satıp 95 binlere düşerse oralardan mı almalı? yoksa hiçbir şey yapmadan beklemeli mi?
Bu konuda karar cok.ben satis yapmadigim eurobont ve az miktar degiskenle.ile beklemeye gectim.kararli yukselis olmadan giris de bana mantikli gelmiyor.ytdSM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu durumda kararlı bir yükseliş zor görünüyor, virüs işi sürekli gündemde hiç olumlu haber gelmiyor, suriye de sürekli bir gerginlik, ben de kararsız kaldım, hepsini tamamen satmayı düşünmüyorum ama buradan bir kısmını satıp alttan almak mümkün mü, yoksa hiç satmayıp 90 binlere gelirse oralardan biraz daha almak mı mantıklı olur kestirmek güç.
https://twitter.com/chinaconsulist/s...248858625?s=21
Corona virusu ile ilgili güzel haberler var
Amerika ve avrupadada kontrol altına alırsa bize olumlu yansır
Persembe günü putin erdogan gorusmesi varmıs
IPV 'yi uzun süre tutmaya kesin karar verdim ve içim rahatladı. Şimdi biraz da altın fonu eklemek istiyorum orta vade düşünüyorum, ama buna nereden girmek gerekir hiç bilmiyorum..Çünkü bu ciddi düşüşun devamı gelebilir veya gelmeyebilir..