venezuella'nın 150 milyar doları aşan dış borcunun hiç bir önemi yok ta türkiye'nin 430 milyarlık dış borcu dert..?
Printable View
Süt konusundaİBB de sorun yok.İmamoğlu seçimden önce verdiği sözü yerine getiriyor verdiği her sözü yerine getirdiği gibi.Fakir fukaranın süt ihtiyacını kapısına kadar bedava götürerek karşılıyor.Diğer belediyelerde bunu örnek alırsa sorun kalmaz.
Adam kritik yerlere Garantili adam koymuş. Zaten seçimde atı alan Üsküdari geçer ( %10) en az koyar. Bu kadar suça bulaşan bir ekip var A dan Z ye. Tamam biz bırakıyoruz cezamızı çekeceğiz mi diyecekler. Seçime kalmaz AYM de çoğunluk RTE ye geçiyor. Sen RTE nin yerinde olsan ne yaparsın
20 yıldır siyasette ne olmuş. Has parti, demokrat parti, MHP itaat etmiş akp ye geçmiş yada beraber hareket ediyor. Geçmişte ki siyasiler ya beraberinde ya CHP ye geçmiş ya kaçmış ya da öldürülmüş. Garip değil mi.
Akp ile birlikte siyasetçiler parti liderleri . Soylu, Kurtulmuş, Destici, Ağar, Bahçeli, Savcı sayan Muharrem İnce, Perinçek Davutoğlu, Abdüllatif Şener, Demirtaş, çiller Akşener, Babacan Karamollaoglu, Baykal Kılıçtaroglu Muhsin Yazıcıoğlu çok garip tesadüfler var
sn. Ayasofya, olağanüstü gelişmeler olmazsa, ülkemizdeki 1-2 ay sonraki geçim durumu bugünkünden çok daha kötü olacak.
Bu zamlar belki de fragman bile olabilir. Maaşların artış oranından çok daha yüksek zamlar geliyor ve gelmeye devam da edecek. Mesela Benzin, mazot OTV siz daha ne kadar bu fiyatlara satılabilecek?! Ulaşım masrafının yükselmesi her türlü ürünün satış fiyatını doğrudan etkiler. Bu da enflasyonu daha da artıracaktır. Enflasyon artışı demek geçim zorluğu kanunsuz vergi demektir.
Geçinemeyen aç insanlar çoğaldıkca iktidarın destekçisi ve gücü azalır. Ecevit de iktidardan bu sebeple gitmek zorunda kaldı..
Başka bir ülkede mesela Suriyede azınlığın çoğunluğa tahakkümü olabilir ama burası Türkiye. Burada çoğunluk ne derse o kabul edilir..Farklı bir duruma ihtimal vermiyorum. Seçimle gelen seçimle gider. En fazla seçimin tekrarı olur ona verilen tepki de istanbul seçimlerinde görüldü..
Valla evde tencere kaynamayınca , ekmek kuyruğuna girince , benzin kuyruğuna girince, maaşların kuşa döndüğünü görünce 200€ asgari ücrete talim olunca … daha çoook var..
Bunlar olurken ne güçlü karakter tanır insan (çok büyük çoğunluk) ne de bir kimseyi. Babasını tanımaz valla..
Atar kenara basar üstüne gider.
Hele Mansur ve İmamoğlu gibi güçlü potansiyeller varken
Bence düşünce yazılımını güncellemelisin :)
Tarih Tekerrür.. bu hep böyle oldu.TR de de Dünyadada .
Benzin mazot 2019 mukayeseli fiyatı 45*50 TL. Sanayi gazı ile mesken gazı arasında 3,2 TL var (mesken 1,6- sanayi 4,8) MB den yedek akçe gelmeyecek üstüne zarar var. Yıl sonu bir çok şirkette kur zararı olur bazıları makyajlı devam eder. Daha önceki kur sorunu olan enerji sektörü ne oldu bilmiyorum. Buğday zararları çay zararları batık kamu bankaları kredileri. Bunlar bir gün de düzelmez. Yinede hasarsız bir devir olursa. Güven veren bir ekonomi yönetimi evrensel hukuk sistemi ile Avrupa için ucuz bir yatırım üssü oluruz. Tarım gıda turizm hayvancılık vs en azından geri geri değilde yönü belli bir ülke oluruz. Ama hasarlı çok sektör var onları işinin ehli ekonomi yönetimi çözecektir. Benim muhalefetteki tahminim çok ortakli bir koalisyon yönetimi olacak.
Artık tv lere bakanlar o güçlü karakteri göremiyor. Yürüyüşüne konuşmalarına hareketlerine bakınca farklı şeyler görüyorlar. Üstüne ekonomi politikalarına bakınca karakter marakter görmüyorlar.
[QUOTE=ayhan53;5673547]Artık tv lere bakanlar o güçlü karakteri göremiyor. Yürüyüşüne konuşmalarına hareketlerine bakınca farklı şeyler görüyorlar. Üstüne ekonomi politikalarına bakınca karakter marakter görmüyorlar.
[emoji846]https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...4d9d5c8e08.jpg
Merak etme . Ekonomik çöküntü sel misali alır gider herkesi. Gerçek format atma böyle olacak .
Bunlar daha çoook iyi günler. ( üzücü maalesef :( ama gerçek . ) . Bu gidilen yol , yol değil. Dolar globalde güçlenmeye başlayınca (FED kararlar) . Nasıl dayanacak bu ekonomi . Umarım aklı başında bir yönetim tez zamanda gelir.
Yoksa Türkiye hakikaten şahlanmaya aday bir ülke. Ama piyasa ve tüm global yatırım çevresi herkes ama herkes artık safran kusuyor bu yönetimi görünce ve konuşmaları duyunca. Bedavacı Katar ve BAE hariç..
İyi akşamlar.
Vatandaşlar aç kalınca isyan etmeleri de araştırılması gereken konu, devletin tüm kurumları 1/100 fiyatına satılırken herkes uçuyordu. Örnek seka/ ttkom/halk /merkez Bankası gibi.muhalefet olanları terörist ilan edilirken askisladiklari gibi.kendi tabanı devlet kurumlarına yerleştirme yaparken başkalarının hakkını yemek gibi .
[QUOTE=BaşKara;5673595]Doğrusunu yazarsan iyi olur.https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...81c453dfde.jpg
SM-M307FN cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Şimdi bir soru sormak isterim. Hasatı haziran temmuzda yapılan buğdayın. Un hali neden hızlıca bu kadar arttı? Bu gelen unlar ithalmidir? Yerli ürerim değilmidir?
Gecen hafta 10 kg 90 tl olan un buhafta 150 tl en ucuzu oda. Ondan onceki hafta 50 tl idi.
eeee yarın düşüyozmu çıkıyoz mu?
''Azrailine Aşık Olmuşsa Bir Millet'' ya da ''Celladına Aşık Olmuşsa Bir Millet'' şeklinde paylaşılan söz iddia edilenin aksine Ömer Hayyama ait değildir. Bahse konu dörtlük Yusuf Şahin Ceritli nindir.
Birde dikkatimi çeken. Öncelikli ihtiyaçların fiyatları süper ötesi artmış. Ama öncelikli olmayan ürünlerin fiyatı ya aynı. Yada promosyon ürünü olarak satılıyor
Uzaktan tanidigim Bir firinci yaz sonuna dogru 50 kg unu 180 TL den 10 bin torba alip 17 tirla deposuna stokladi. Bir kac gunce torbasini 330 TL den az miktarda piyasa vermeye basladi.
Biz hala endexin TL grafigine bakip duzeltme bekliyoruz.
Başkanım bizim belde tahıl ambarı geçer. Hasat öncesi aradığımda ilçelerdeki tanıdıkları %50 ye yakın kayıp vardı. Tarlasına biçer döver girmeyen yerler de var. Meşhur TÜİK Haziran ayında %5 rekolte kaybı beklediğini açıkladığında hanıma o gün dedim yiyecek ne bulursan al. Devlet mekanizması bir dişli gibi. TÜİK düzgün tahmin edecek TMO eksiğini ona göre ithal edecek. %5 e göre ithalat yapılmışsa bir de biz ürettiğimiz kadar en az işleyip satıyoruz. Bu sebeple açık var. Buğday fiyatının en yüksek olduğu ay martta zahireci de bunu bilir o zaman satar. Dünyadaki verim kaybı bizdeki liyakat buna sebep oldu. Seneye daha da kötü kayınpeder bile gübre atmadan ekmiş. Gübre çok pahalı gübre atması ekstra risk yağmur yağmazsa maddi sorun yaşar.
musunuz ayrı yazılır onu biliyorum. Siz de biraz Türkçe dilbilgisi çalışabilirsiniz...
Aşı ile ilgili olarak kendinizden çok eminseniz gönüllü olarak hastanelerin -Covid hastalarını tedavi ettikleri- yoğun bakım servislerinden birinde çalışmayı deneyebilirsiniz.
Aksi taktirde yalan yanlış şeyler yazarak forumda insanların vaktini harcamayın derim.
https://www.bbc.com/turkce/haberler-turkiye-59623861
Yozgat'ta ki lokum tozu çeken eski akp li başkanı çekenler tutuklanmış. Hadi bu muhalefetten olsa nasıl olurdu. Özel değil genel genel olurdu.
Senle benim tuzumuz kuru. Biz yatırımı gıdaya yaptık. Bu kışı allah nasip ederse çıkartırız. Tabi yemeyi nasip ederse rabbim. Bu millet nasıl geçincek diye bugun baya düşündüm. Keşke dedim çuvallarla bakliyat alsaydımda. İhtiyaç sahiplerine Dağıtsaydım dedim. Çok pişmanım yapabilirdik.
https://www.veryansintv.com/hdp-ista...lan-sloganlari
Organizasyon tam gaz ...
Hapistekine utanmasa ağıt yakacak birilerinin ağzı kulaklarında herhalde...
Ya hu bi bitmediniz ve
Nasıl iktidar olunmazı defalarca oynamaktan bi bıkmadınız ya...
Helal olsun!
Anketler gerçeği yansıtmayabilir. Linkteki videonun 55:30'dan sonrasında anlatılan bir anektod var. İnsanların korkudan AKP'ye oy vereceğini söylediklerinin kanıtı hem de AKP'li bir siyasetçi Deniz Zeyrek ve Murat Yetkin'e aktarmış. Ayrıca Çiğdem Toker'in haber yaptığı Melen Barajı'na akıtılan paralar ve sonuçta elde kocaman bir sıfır olması çok can acıtan gerçekler.
https://www.youtube.com/watch?v=kf6JEp9s3yc
Her yerden soymuşlar memleketi, son 20 yıldaki her ihalenin dikkatlice incelenmesi gerekiyor, çok ciddi sıkıntılar var.
Final müthiş olmuş. Son turda şampiyon değişmiş.
https://twitter.com/ssporttr/status/...126470149?s=20