Originally Posted by
discretus
Türk toplumu din defterini kapamadan siyasi anlamda stabil bir konuma gelemeyecek:
* din defteri derken siyasi tüm hedeflerinden uzaklaştırılmış bir din demek istiyoruz.. tıpkı avrupada 15. ve 16. yy da oluşan atmosfer ve dinin yenilgiye uğratılması..ancak ondan sonra insan rasyonel olarak kararlarını vergi, insan hakları ve hukuk gibi yaşamı önceleyen konularda verecektir siyasi alternatiflerini değerlendirirken
* oysa şu anda şeriat (din devleti) gibi bir isteği olan bir kesim ve bunlarla beraber hareket eden her devrin adamı diyebileceğimiz çıkarcı bir kitle var..
* anketler bu kadar rezalete rağmen ve borca rağmen ve ülkenin kaynaklarının peşkeş çekilmesine rağmen hala %40 civarı bir destek gösteriyor.. ki seçim yaklaştığında bu destek artacaktır..
dolayısıyla ben ekonomik sıkıntıların bir iktidar değişikliğine yol açacağını düşünmüyorum. muhalefetin şimdiden seçim kazanılmış havasında olmasını da anlamıyorum, artık 20 yıl önceki toplum yok, devlet gücünü tatmış siyasi islam var.. toplumun alt seslerini dinlerseniz sarsılmaz bir din devleti isteği olan kesim var ki bunlar ne olursa olsun "halifelerine" oylarını verecekler.. yenişafak ve benzeri yayınlarda bu oy verme davranışı kutsanıyor, amaca giden yolda her türlü kusurlar affedilmeli deniyor..
dolayısıyla.. hayal aleminde yaşayan bir muhalefet var maalesef.. ekonomi üzerinden değil her alanda bir retorik geliştirmeleri gerek.. ekonomi yeterli değil..
Şeriat isteyen kesim %12 civarında. Ama bence böyle bir çağda ve Avrupaya bu kadar yakın bir ülkede %12 bile çok fazla.
Kalan kısımda da toplumun enaz %30 u oy verirken dini inançlarının etkisinde kalıyor maalesef.
Bu kesim aç da kalsa halinden memnun. Ben RTE siyaseti bırakmadan iktidardan düşmeyeceğini düşünüyorum.
Muhalefeti başarısız buluyorum, çok dağınık ve plansız. Bu halkın kişileri değil sistemin düzeltmesi gerektiğini anlamasına 100 yıl var daha.
Bir seçim daha kazanırlarsa Türkmenistan'a benzer rejime doğru gideriz.
Muhalefetin seçimi kazanacak şekilde silkelenip kendine gelmesi ve geç olmadan yeniden kurumları tesis ederek demokrasiyi getirmesi lazım.
Kurumlar tekrar ayağa kaldırılmazsa seçimi kim kazanırsa kazansın benzer durum devam eder.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Yer İmleri