Sayfa 639/1001 İlkİlk ... 139539589629637638639640641649689739 ... SonSon
Arama sonucu : 8006 madde; 5,105 - 5,112 arası.

Konu: Viop XXXVII

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    Dünyanın merkezi İstanbul
    Gönderi
    1,828
     Alıntı Originally Posted by Karatay Yazıyı Oku
    Anketlere çok fazla güvenmiyorum...
    Ben gerçek hayatta birebir yaşadıklarımı anlatmaya çalıştım...
    Erdoğan güçlü bir karakter, yaptıklarından ziyade söyledikleri büyük bir kesim tarafından adeta tartışmasız bir şekilde kabul görmesini sağlıyor..

Onun karşında kamuoyunda anılan adayların hiçbir şansı yok benim düşünceme göre..
    Siyasi iktidar son dönemde Nas, Bakara suresi gibi Kurandan ayetlerden örnekler vererek hitap ettikleri kesimi kontrol altında tutmaya çalışıyor. Halka acı su için Sabırlı olun diyor ama halk çarşıda pazarda ürün ve hizmetleri alamadıkça aç kaldıkca buna istese de dayanamaz.. Halk kamuda devlette tasarrufu da gömek ister ama öyle bişi de yok, demek ki bürokrasi Erdoğanı da bi şekilde esir almış eski gücünde olsa bunu yapardı yada en azından yapmaya çalışırdı..

Ayretten dün Numan Kurtulmuşun kredi parasıyla usd alımı yapan ahlaksızdır şeklinde yaptığı açıklamalarda çaresizliklerini gösteriyor. Kredi alan adam parayı bedava almıyor ki parayı sobada yaksa bile sen ondan faiziyle çatır çatır almayacak mısın?

Süte gelen zamlar bence ekmeğe gelecek zamlardan daha vurucu olacak. SÜT birçok ürünün hammaddesidir.

2.  Alıntı Originally Posted by Zaf.Dogu Yazıyı Oku
    Mantıklı düşünmüşler . Hafta içi barclys in türkiye raporunu okumuştum . O raporda seçimden ziyade uygulanan yeni ekonomik politika ve bunun yansımaları üzerine herkes aslında benzer şeyleri düşünüyor .

3.  Alıntı Originally Posted by abrek14 Yazıyı Oku
    Yapılmış anketler var %40 a bile yaklaşamıyor cumhur ittifakı olağandışı birşey olmazsa doğru aday çıkarsa millet ittifakı seçimleri çok kolay kazanacaktır.En basit ispatı yerel seçimler bütün büyük şehirleri millet ittifakı aldı. 2018 ekonomik krizi sonrası kırılım başladı bu önümüzdeki seçimlerde bu kırılım daha net görülecek
    sorun burada zaten millet ittifakı odun koysa kazanır denildiğinde seçim kazanılacaktır
    20 yıllık bunca rezillikten, hırsızlıktan sonra hala doğru aday aranıyor..

4. https://en.wikipedia.org/wiki/Altman_Z-score iflas etme olasılığı için kullanılan hesaplama yöntemi....
    https://en.wikipedia.org/wiki/Piotroski_F-score mali gücü değerlendirmek için kullanılan hesaplama yöntemi....

Quality Screen
    https://tr.tradingview.com/script/vd...uality-Screen/
    bilanço analizi yapan kod örneği...(bankalarda kullanılmıyor)
    kodun yazarı kodlamada...
    ALTMAN_Z_SCORE
    Very good: > 3
    Good : 1.8 - 3
    High Risk : < 1.8 bu şekilde renklendirmiş...

PIOTROSKI_F_SCORE
    https://www.investopedia.com/terms/p...oski-score.asp

Found this to be one of the greatest summariser of quality

Very Good: 8-9
    Good: 5-7
    Risky : 2
    High Risk: 1 içinde renklendirmede bu kriterleri kullanmış....

kodun uygulanmış haline...
    örnek:

böyle bir çalışma ile liste taratılarak...fikir yürütmede yardımcı olabilir...
    16.07.2024 - 10.12.2024

5. Burada bazı arkadaşlar şeriatı akp ile ilişkilendirip şeriat hakkında yanlış bilgiyle sahip. Halbuki şu anda şeriatın hükümlerini kim uygulayabilir sorusuna en yakın Avrupalilar daha yatkın diyebilim. Araplar, İran biz dahil hiç biri gerçek şeriatı istemez. Gerçek şeriatla yaşayamaz idarecileri ve hiç birinin şahitliği bile kabul edilmez. Şeriat namuslu şerefli dürüst en zayıf ve güçsüz insanın kendini güvende hissedeceği bir sistem. Yanlış yapanın kötünün pisliğin masum insana yaptığı zararın bire bir ceza ile cezalandırılmasıdir. Adam kasten öldürmüş oda ölür. Eşimize çocuğumuza malimiza hayatımıza kastı olan kötünün yaptığı kötülüğün bire bire ona uygulanması hangimizi rahatsız eder. Bunu hiç bir devlet yöneten istemez. Şu şartlarda kimse gerçekten uygulayamaz. Uygulandığı bir devlet de yok. Bizdeki hukuk nasılsa Suud da İran'da da aynı şekilde deforme olmuş hukuk var.

6.  Alıntı Originally Posted by realities Yazıyı Oku
    sorun burada zaten millet ittifakı odun koysa kazanır denildiğinde seçim kazanılacaktır
    20 yıllık bunca rezillikten, hırsızlıktan sonra hala doğru aday aranıyor..
    Bu sistemde seçimi kazanırsın da kaybeden bırakır mı bu yetki ve kuvvetle. Adamın ne kadar silahlı militan gücü var biliyormusun. YSK HSK çok yanında AYM de gidecek vali emniyet müdürü hskim savcılar zaten onların. Ha İstanbul Ankara onlar için büyük bir hata bir daha aynı yanlışa düşmezler. Takdiri ilahi den başka şansımız yok bana göre.

7.  Alıntı Originally Posted by discretus Yazıyı Oku
    Türk toplumu din defterini kapamadan siyasi anlamda stabil bir konuma gelemeyecek:

* din defteri derken siyasi tüm hedeflerinden uzaklaştırılmış bir din demek istiyoruz.. tıpkı avrupada 15. ve 16. yy da oluşan atmosfer ve dinin yenilgiye uğratılması..ancak ondan sonra insan rasyonel olarak kararlarını vergi, insan hakları ve hukuk gibi yaşamı önceleyen konularda verecektir siyasi alternatiflerini değerlendirirken

* oysa şu anda şeriat (din devleti) gibi bir isteği olan bir kesim ve bunlarla beraber hareket eden her devrin adamı diyebileceğimiz çıkarcı bir kitle var..

* anketler bu kadar rezalete rağmen ve borca rağmen ve ülkenin kaynaklarının peşkeş çekilmesine rağmen hala %40 civarı bir destek gösteriyor.. ki seçim yaklaştığında bu destek artacaktır..

dolayısıyla ben ekonomik sıkıntıların bir iktidar değişikliğine yol açacağını düşünmüyorum. muhalefetin şimdiden seçim kazanılmış havasında olmasını da anlamıyorum, artık 20 yıl önceki toplum yok, devlet gücünü tatmış siyasi islam var.. toplumun alt seslerini dinlerseniz sarsılmaz bir din devleti isteği olan kesim var ki bunlar ne olursa olsun "halifelerine" oylarını verecekler.. yenişafak ve benzeri yayınlarda bu oy verme davranışı kutsanıyor, amaca giden yolda her türlü kusurlar affedilmeli deniyor..

dolayısıyla.. hayal aleminde yaşayan bir muhalefet var maalesef.. ekonomi üzerinden değil her alanda bir retorik geliştirmeleri gerek.. ekonomi yeterli değil..
    Şeriat isteyen kesim %12 civarında. Ama bence böyle bir çağda ve Avrupaya bu kadar yakın bir ülkede %12 bile çok fazla.
    Kalan kısımda da toplumun enaz %30 u oy verirken dini inançlarının etkisinde kalıyor maalesef.
    Bu kesim aç da kalsa halinden memnun. Ben RTE siyaseti bırakmadan iktidardan düşmeyeceğini düşünüyorum.
    Muhalefeti başarısız buluyorum, çok dağınık ve plansız. Bu halkın kişileri değil sistemin düzeltmesi gerektiğini anlamasına 100 yıl var daha.
    Bir seçim daha kazanırlarsa Türkmenistan'a benzer rejime doğru gideriz.
    Muhalefetin seçimi kazanacak şekilde silkelenip kendine gelmesi ve geç olmadan yeniden kurumları tesis ederek demokrasiyi getirmesi lazım.
    Kurumlar tekrar ayağa kaldırılmazsa seçimi kim kazanırsa kazansın benzer durum devam eder.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

8. Bende çok bilgim yok.
    Thy nin dolar borçları için hedge var diye biliyorum.
    Sn hayek siz bilgi sahibi iseniz
    Thy bu dolar hareketinden nasıl etkilenir
     Alıntı Originally Posted by hayek Yazıyı Oku
    thy hesabı yanlış. ilk gördüğüm hata
    SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

Sayfa 639/1001 İlkİlk ... 139539589629637638639640641649689739 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •