Borsa yatırım yeridir... Şimdi şöyle düşün kapatsalardı 1 hafta açıldığında zaten tabana yakın açılmaz mıydı? Yine aynı hesap yani, kapiş? Sen hatalı işlemler yaptın diye neden bu feryat figan... Sonuç değişmez...
Printable View
Toplantıda brüt takas uygulanması,
Varlık Fonunun hisse geri alımı yapması,
Şirketlerin geri alımlarının desteklenmesi ve
Borsa İstanbulun haftasonuna kadar işleme kapatılması konularının tartışıldığı öğrenildi.
Yukarıda yazdıklarımı uygularsak hiç bir dış krediye ihtiyaç kalmayacağından ülkemiz Ekonomi konusunda ÇAĞ atlayacaktır.
Bunu gören yabancılar ülkemize yatırım yapmak için sıraya girecektir.(bu projenin diğer bacakları vardır-bunlar ADALET-HUKUK ve ÖZGÜRLÜKLER hk.da bazı yasal değişikliklerdir..devamı var.) :halay:
YTD
şimdi etraflıca düşününce kapatılması gerekirdi diye düşünüyorum...
iki yatırımcı düşünün biz sıcak çaylarımızla ekran başında tüm aksiyonları alırken diğer yatırımcı göçük altında can çekişiyor...
eşit şartlarda değiliz...
adamın vadeli pozisyonu varsa sıfırlanacak düşüşte stop şansı yok...
deprem olmadan 600 lirada tuprasta long poziyonu varsa herşey yoluna girip hayatına dönmek istediğinde belkide 400 lirada bulacak...
belkide tüm hayatı boyunca yaptıgı birikim bitmiş olacak hem evi yıkılmış hem maddi olarakta devlet kapatmadıgı için sıfırlanmış olacak...
açık bırakmak hataydı...
--niye kapansın ki paraya ihtiyacı olan ne yapsın...
--benim ihtiyacım var... bu havada ev, arsa satamam, hissede satamaz isem ne yapacağım?...kredi limitim de doldu diyelim...yüzde 5 ve 10 bakmam ihtiyacım var ise...
--borsanın kapanması, paniği büyütür...
Şu andan sonra kapatma daha da soru işareti yaratacak. Kapanacağını da sanmıyorum.. o Tren kaçtı...
YF ın aldığı malları satmasının beklendiği iyicene ön plana çıkacak. Kimseyi inandıramazlar...
Toplantı hikayesini yeni borsacılara anlatsınlar...
İsterlerse yarın tavandan hisse alamayız.. 2 gündür dipten mal aldılar... Elde zaten malları var..
Zaten ky malda kaldı. Satan da çok azdır bu saatten sonra. Bofa nın bugün aldığını kusturmasınlar yarın bir zahmet... İş ve garanti yatırım ile endeksi yukarı rahatça alırlar...
200,000 ölümden bahsediyorlar...
düşüşe oynarak ordaki belkide ölecek insanın batmasına sebep olmak istemem...
Twitterda biri yazmıstı
"Cuma akşamı viopta long giren örneğin hataylı bir vatandaşı da göçük altında aradınız mı temerrüt için?
utanmazsınız!!!"
https://twitter.com/hilmibozdag_/sta...bsXH-rCZg&s=19
Dün bende yazdım kötü emsal oldu benzeri marmarada olsa biz enkaz altında canla bogusurken örnek hakkaride cumadan long açmış adam 1-2 hafta taban serilerinden hacizlik olur...
YTD
Akşam seansında yukarı yönlü hareket var....yok bir haber var ama biz o haberi sonradan duyacaz...şimdi biz bu tartışmalıyız
Şirketler b.k gibi kar ettiler, desteklenmesi çok hafif kalır mecbur edilemliler. 0.xx fk dan işlem görmek nedir arkadaş.
Mecbur edilmeli şirketler, tüm satışları belli fiyatın altına dğşğrmeden alım yapmalı, bir yerden sonra piyasa zaten kendiliğinden alıma geçer.
YF ne zaman çok satış yapsa aynı gün TT olur, hakaret yer ve ertesi gün mal alır.
Yarın da almasını bekliyorum...
Tartışmanın anlamı yok.KANUN-YÖNETMELİKLER çoğunluğun menfaatine göre yapılır.11 Eylül de nasıl ABD kapalıysa biz de DEPREMDE kapalı olmalıydık. VİOB da KAPANIŞ UZLAŞMASINDAN tüm poziyonlar kapanır.
Sıkıntı zaten çoğunluğun menfaati kısmı..
Bizim yönetimin sevmediği kısım bu...
Ulen iptal edilsin zararımı depremzelere bağışlamazsam ne olayım. Borsanıza da viopunuza da...
shortcu longcu kredici, zaten riski baştan düşünmüştür...
burası borsa...kumarcı kurtarma yeri değil ki?
--ben pozisyon alıyorum..en az 3 yıl bekleyecek şekilde plan yapıyorum....
--shortcu longcu, 1 e 10 rsik alan batar ise hiç üzülmem...
911 de sadece ABD borsaları değil Londra borsası da kapandı. Sebebi dünya ticaret merkezine yapilan terorist saldırının borsalara da yapılma riski. Çalışanlar dışarı çıkarıldı güvenlik için ve bu nedenle işlemler durduruldu.
viop tarafını geçtim...
spotta adam overall mal aldı cuma günü...
salı yatırması gerekir enkaz altında canıyla boğuşuyor...
nasıl olacak...
Şu var geçen cuma günü birileri hem borsa da hem Viop da deli gibi dipten mal alıp yüzde 5 yukarı sürdü... Pazartesi de deprem olunca planlarını bozdu baya bir zarar yazdı birileri....şimdi bunlar ahtapotun kolları gibi kendilerini kurtarma peşinde olacaktır...
Soru şu çıkışı ansızın ne zaman yapacaklar...yada birileri varlık fonunu devreye sokup endeksi yukarı taşıyacak mı
--sonuç olarak, borsa açık olsun...varsın düşsün...ama ihtiyacım var ise satabileyim...tabandan da olsa...ihtiyacım var ise 3 e 5 e bakmam...borsanın cazibesi bu benim için...evimi arsamı parça parça satamam...
Borsanın çok çıkacağı belli... Büyük yıkımlar piyasayı canlandırır ama bizim canımız kalmayıncaya kadar zorlamak isteyecekler. Sıkıntı olan şu bir hafta kapalı kalıp serbest marj açmaları gerekiyordu. Ayrıca bütün borsa tedbir zimbirtilari kaldırılmalı. Yine en azından yüzde 20 bandina yeniden getirmeliler. Pandemi öncesi neyse o... Bu devre kestirmeler falan senin benim işime yaramıyor tamamen balinalara yarıyor. Hele bofa nin zararda olduğu tahta yok. Hala şuna inanıyorum şu durumda bile rant peşinde devlet içinde birileri, spekülatör manupulatorculer elele kazanma derdindeler. Bu kepazelik, pacozluk başka türlü açıklanamaz.
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
--devre kesmeler emir silmeler, açılış kapanış seansı, 8 saat süren seans, marjı dar emir girmeler...
--bütün bunlar büyükler, parası çok olanlar için çıkarıldı..
--bu borsada KY nın kazanması zordur...
--ben de bu saaten sonrası için konuşuyorum...2 günlük işlemler iptal edilsin diyorlar...terste kalan shortcu-kumarcıyı kurtaralım diye olsa gerek...kime yarayacak ise..
--bence hiç bir zaman kapanmasın...borsaya giren bu tür olağanüstü durumları düşünerek girmeli...
Her riski düşünürsek siz-ben dahil kimse borsaya girmez.(kaza riski gibi riskler)makul RİSK leri alarak borsada yatırım yapıyoruz.
Deprem RİSKini de alıyoruz fakat bu deprem farklı.İzmir (6.6--6.9) depremini ben yaşadım ama O zaman borsa kapansın yazmadım.
Ben bu deprem özelinde borsanın kapanması gerektiğini yazdım ve yazdığımın arkasındayım.Bu deprem afet değil, felaket.(bence)
YTD
vatan aşkı insan sevgisi yoksunu, vicdani yetileri limbik sistemi, benmerkeziyetçilikten köselmiş, insitıgıramında çocuğuyla şusuyla manitasıyla busuyla kartopu oynaşmalarını storyleyen, 17 yıldır arkadaş bildiğim iki yurt paydaşını tüm cihan, hayatımdan çıkarttım.
rezilsiniz !
insanlar orada enkaz altında kimi ölü kimi yarı diri bekler iken, aileler yakınlarının cesetlerine sarılır iken, yaralılar hastanelerde can çekişir derman bekler iken siz hangi vatanının evladısınız da çıkıp sokakta şurda burda orda kar topu oynayabiliyorsunuz, ahlaksızlar vicdansızlar. ülkede milli yas ilan edilmiş ne demek bilmiyorsun, bayrak yarıya inmiş ne demek bilmiyorsun, ulan can ölmüş can 5000 den fazla insan vefat etmiş bunu da mı anlamıyorsun. ben sana hangi sıfatına binaen nasıl hakaret edeyim. sıfatını tanımlayamıyorum ki senin. yuhlar olsun yuh yuh
Ref: ( bu adresten farklı bilgilere de ulaşabilirsiniz)
Around 50% of households in the most affected regions have some form of insurance for #earthquakes in #Turkey. The "compulsory" insurance (DASK/TCIP) in Turkey does not cover the entire damage, and doesn't replace lives lost, but is something.
https://twitter.com/risklayer/status...jDqiGLrZZ1QLXA