Kademeli geçiş şart...
Benim arkadaş kaçırdı IKBR/TD'den hesap açmayı o da yabancı hisse fonu alıyor. Onlara da bir bakın isterseniz.
https://www.investing.com/equities/k...riable-fx-fund
Şu üsttekini almış.
Performans karşılaştırması yaptım baktım VUSA etf 100% civarı getirmiş 5 senede, bu 42% getirmiş (dolar bazında) ama vergi mergi daha az uğraştırır.
ytd
Arkadaşlar TL de kalma ne alırsan al TL rezalet bu gün kalorifer peteği baktım 600*1300 lük 1000 TL olmuş benim yeğenim tesisatçı 3 ay önce 500 TL imiş ne alırsan al domates al patates al gözlük al ayçiçek yağı al ama TL de kalma
Memur tanıdıklerınız maaşi komple dolara yatirıyorsa ' demekki geçen ay aldığı maaş cari ayıda geçirindiriyir demekki o zaman ; şöyle bir çıkarım yaparsak yanlış olmaz. ;
-memur işçi ; hayatından memnun .aldığı maaş gayet yeterli
- enflasyon burada ve sosyal medyada goygoy yapıldığı gibi 50 lerde değil ..gerçekten 20 ..50 olsa arkadaşınıza dolar alacak para kalmaz.milletin zaten keyfi yerinde buradaki(her türlü forumlarda ve sosyal medyada ) marjinal 3- 5 kişinin yazdigiyla hareket etmek zaten rasyonel değil .gerçek olan sokaktır ..halktırr. bugün 3- 4 market dolaştım zerzevat fiyatları yerlede .balık fiyatları gebermis .
Pazar günü Viaport AVM nin açık otoparkı (herhalde büyüklüğü eski Atatürk havalimanı kadardır ) araç yıgıliýdı ..ben böyle mahşeri kalabalık görmedim .mağazalarda kuyruk vardı.
Ez cümle buradaki goygoylarla yok petek su olmuş yok lastik bu olmuş deyip sakın ola siyasi tahminlerde bulunmayın
Redmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yav biraz mantık gerçekten enflasyon doğru rakamalarda ise senelerdir asgari ücrete enflasyon üstü zam yapılıyor. Ancak alım gücü hala asgari ücretlinin yerlerde. Bu sene ise yüzde 35 zamdan bahsediliyor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
dün gece bir noktadan sonra ne kadar para basarlarsa bassınlar enflasyon artmaz diyenler
bugün tl.de kalmak enayilik diye slogan atıyor mezbahada ekonomi öğrenince böyle oluyor herhalde..?
Sayın realities bana ekonomi dersi vereceğine dün yazdım Ege Cansen , Atıf savaş akati olur veya izlerseniz anlardiniz TL borç oranının milli gelire oranı çok düşük olduğu için enflasyon yaratmaz diyorlar.
Ayrıca benim yazdığım Türkiye de açıklanan enflasyonun sahte olduğunun göstergesidir. Bunu herkes de biliyor.
Ege cansenin 8 Aralık 2020 tarihli yazısı orada , nasıl enflasyon yaratmayacağını açıklıyor
Faizsiz ve masrafsız kredi akbanta.
Maliyet sıfır vade 12 ay.
https://www.akbank.com/tr-tr/kampany...siz-kredi.aspx
Sn realities ben şöyle anladım,
şimdi devlet hayırlı bir niyetle para basarsa (garibana borcunu ödemesi için, fukaraya gitmesi için) bu para da hayırlı bir para olup ben vatanımın lirasını inflate etmem ulan diyerek, enflasyon yaratmamayı seçiyor.
Ha, para kötü niyetle basılırsa (5lilere fayissiz kredi, konut araç teşviki) bu para da hayırsız bir para oluyor ve tl’nin de ülkenin de ……. Diyerek lirayı enflasyona uğrata uğrata kanırtarak piyasaya giriyor.
Buna da hayırlı para ya da para basımında niyet teorisi deniyor. Keynes yazar bunları.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Ege cansen yüksek kuru sever döviz lobisindendir
Dövizde olanlar dikkat
Dolar paraşütsüz düşecekmiş.
Sonra yandım Allah demeyin.:)
https://m.turkiyegazetesi.com.tr/yaz...el/621408.aspx
ben de diyorum bizim kasap nurettin abinin niye 2 ayrı kasası var diye..?
meğerse birinde gariban borç ödediğindeki nakit, diğerinde orta ve üst müşteri gurubundan gelen nakit
nurettin abi garibandan gelen nakiti bir daha tedavüle sokmaz anı diye saklarmış, şimdi çaktım köfteyi..!!
Eksi de pek iyi seyler yazmamislar sanki IKBR icin
https://eksisozluk.com/entry/129481419
Midas daha iyi bir secenek olabilir mi acaba ? IKBR bizlerin hesap acmasina kapandiysa eger pek de fazla secenek yok gibi. Diger yerler cok pahali gozukuyor.
Ege Cansen Devletin parası yoktur milletin parası vardır. Diye aratırsan bulursun T24 de yazmış
O işte bankalardan şaşmamak lazım bence.
Şimdi burada hisse yada fon aldığımızda bunlar MKK'da benim adıma kayıtlı oluyor, nerede durduğunu biliyoruz.Aracı kurum çekip gitsede mallar MKK'da duruyor benim adıma.
Ama yabancı hisse yada ETF aldığımızda bunlar nerde ve kimin adına saklanıyor doğrusu bilmiyorum.
Alım yaptığımız platformun başına bir hal gelse ABD'deki hangi kurumla ve nasıl muhattap oluruz belli değil.
Tam batıreli okuyordum dedim paylaşayım forumda çoktan gündem olmuş :) birde yatırım tavsiyesi vermiş ev araba alın demiş
Ben qnbde hesap acarken yurtdisi alim icin bunu arastirmistim. Varliklar bir havuz hesapta qnb adina saklaniyor.
Sizi taniyan kimse yok yurtdisinda.
Qnb alt hesaplarda gorunuyor adiniz.
Bu durumda qnb tek muhatap.
Yerli aracilarin hepsinde durum budur.
Yabancilarda acarsaniz hesabi olasi bir olum durumunda varisler cok ugrasabilirler.
Syg,
O kadar yüzsüzleştiler ki,
Bu kadarını ben bile beklemiyordum...
Bunu yazan adam ne dediğinin farkında değil.
Doğru, düşük komisyonlu brokerlar sizin ne alıp sattığınızı balinalara bildirirler ama aylık 1000-2000 dolarlık 2-3 işlem yapanlara bunun bir zararı olmaz.
O yazının altında niye saçmaladığını anlatan başka bir entry olması lazım. Yazıldığı gün okumuştum. Yazıyı yazan kişi Midas ya da banka çalışanı olabilir. Ben memnunum IKBR'den. Bugün 500 dolarlık XOM aldım komisyon 34 cent. Hadi bundan iyisini verebilecek olan varsa buyursun ona geçelim.
IKBR'yi beğenmeyenler ne idüğü belirsiz merdiven altı borsalarda ya da al-sat başı 15-20 dolar alan bankalarda takılsın. :)
ytd
Yurtdışı hisse başlığında aylar önce birisi Midas'ın arayüzünü paylaşmıştı. HTML bilen lise öğrencisine yaptırılmış gibi duruyordu. Kafalar fazla karışmasın isteniyorsa bir avantaj olabilir bu tarz UI.
Td de güzel. Denemedim ama okuduklarımdan anladığım aşağı yukarı aynı ikbr ile. Eksi yönü öbür borsalara erişim yok. Abd ile sınırlı seçenekler diye hatırlıyorum. Midas da bu ikisinden birini kullanmıyor mu ztn altyapı olarak?
Benim td ya da ik de işlem yapma seçeneğim olmasaydı ya fon alırdım ya midas'ı denerdim ama fon önceliğim olurdu. (Daha güzeli ib'nin açılmasını beklerdim) Midas daha çok yeni önce bir kendini ispatlasın bakalım. Bankaları zaten direk geç. Yıllar önce qnb'e sormuştum, hesap büyüklüğü için 25bin dolar alt limit, alsat için 25 dolar komisyon demişti. Halihazırda milyoner birisi için sıkıntı olmaz ama küçük miktarlarle girip yavaş yavaş büyümek isteyen birisi için büyük miktarlar bunlar. Zengin olmak isteyenleri istemiyoruz, zenginsen gel diyor vatandaş. :) zengin olan adam da TC bankası ile niye uğraşsın gider schwab ile ya da ne bileyim goldman ile görüşür.
Ytd