Simit her yerde 1.50 tl satılırken orada 1 tl. Çok ta acımasız olmamak lazım.
Yazılarım yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir
Printable View
aktifbank'tan bono alımı nasıl yapılıyor direkt internetten mi hesap açıyoruz?
bugüne kadar hiç kullanmadım
parayı istediğimiz an çekebiliyormuyuz?
bu konuda bilgisi olanlar yardımcı olabilir mi?
tşk
Haklısınız, ancak 11eylulden çok sonraydı.10yil oldu yaklaşık. ev tutmustum o etkili olabilir. belki şansım yaver gitti sıralama yerindeydi. once ev tutup okula ugramak ardından banka ki okulun içindeydi.
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yorumsuz...
Keşan Müftüsü Mehmet Yiğit,Noel Baba dediğimiz şahsiyet düzgün bir şahsiyet olsaydı eve kapıdan girerdi bacadan değil...
Aynı aileden 2-3 kişi çalışıyorlar o durumdakiler...Evin hanımı temizliğe gidiyor...Çocuğu da çalışıyor yaşı müsaitse filan...Bir de devletten-belediyeden destek paketleri filan...
Asgari ücretin 2. dilime girmesi trajikomik..
SM-A520F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bulgur, makarna, bazen yoğurt, çay, ekmek, patates, (ucuzken) patlıcan , biber şeklinde gıdalar ve banliyö bir semtte 400TL civarı bir kira ile çocuk okula gitmiyorsa çok zor da olsa mümkün.
Çocuk büyüyünce kadının temizlik ve banliyö semtlerde evlere dağıtılan bazı dikiş veya montaj işleri yapması mümkün.
Çocuklar da eğer biraz yaşı müsaitse araba yıkamada veya paket servis götür-getir işi de yapabiliyorlar...
Tabi böyle bir aile için 2. çocuk hayal.Eh nüfus teorisine göre tek çocuklu populasyonlar uzun vadede yokolmaya mahkum olduklarından,asgari ücretli populasyon uzun vadede yok olacaktır.Evrim teorisi ile ekonomiyi paralel görürsek bu sonuç çıkıyor zaten.Çok da mesele yok ,işi duygusal bağlamda çıkarırsak sorun uzun vadede kendi içinde çözülüyor :))))))
Bilakis en çok ta üreyen onlar...Eğitim seviyesi yükseldikçe üreme azalıyor...
Özellikle büyük şehirlerde asgari ücretle geçinmek bir sanattır desek doğrudur....Ben birçok şey denedim ama inanın asgari ücretin min 3 katı gellir olmadan metropolde yaşamak imkansızdır....1 asgari ücret barınma 1 tanesi eğitim giyim kişisel harcamalar vb diğeri de gıda olarak gruplayabiliriz....5 katı asgari ücret kısmen rahat bir yaşam sunar...Bana göre İdeal olan 10 kat asgari ücretle kurulan yaşamdır ...
Çocuk 10 yaşına geldiğinde atölyelere çırak olarak veriyorlar. Eğer kaynakçılık, tornacılık, frezecilik, polisaj, çapak alma gibi sanayi işlerinin çıraklığını öğrenebilirse maaşı artıyor. Çocuğun geliri, kadının yaptığı ek işler ile birlikte ailenin toplam geliri belirli bir süre sonra rahatlıkla 5000TL ve üzerine çıkabiliyor. O nedenle 2. 3. ve hatta daha fazla çocuk yapmaları mümkün oluyor. Zira her yeni çocuk belirli bir süre sonra iş gücüne katıldığı için aileye katkı sağlıyor. Sistem böyle dönüyor.
Güneydoğu kökenli aileler bu yöntem ile 10-12 çocuğa kadar ulaşabiliyorlar. Hatta iki evli sistemleri oluyor. Bir kadın 10 ve üzeri çocuk doğurmakta zorlanacağı için çocuk sayısını arttırmak için 2. ev ve 2. bir kadın oluyor.
Şu rating notunu nasıl değerlendirirsiniz?Daha derin bir kriz ortamı olursa risk varmı sizce?
https://www.burgan.com.tr/tr/Pages/rating.aspx
Bunun ise yeni tarihli bir raitingi de yok.Riskli sayılabilirmi acaba?
https://www.aktifbank.com.tr/en/fina...rating-reports
Forumda çok rağbet görüyorlar ama umarım bir sıkıntı yaşanmaz.
Üreme egitimle ters orantılı...
Egitim ferasetle ters orantılı..
İktidara oy vermek,egitimle ters orantılı...
O zaman okulları kapatalım...
Kapattık...Haberiniz yokmu????...
Çocuklar okullarda ,budalalıgı ögreniyorlar...
Dünya budala şampiyonluguna,bir adım kaldı....
Artık öyle zanaatkarlar pek kalmadığı için ve de iş ağır ve riskli olduğu için öyle yerlere bile vermiyorlar çocukları çırak olarak (torna-tesviye-marangozluk filan)...
Direk araba yıkama, temizlik veya paket servis...
http://www.usdebtclock.org
Borç artıyor bir gün patlar bunlar bizide çekerler yanına
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
https://www.nationaldebtclocks.org/debtclock/turkey
Herkes parasını 30 Kasım Stopaj Bayramı öncesi uzun bağlamış anlaşılan yıl sonu bilanço dönemi geldi faiz soran eden yok:)
Gerçi bu muhabbette gayet eğitici ama bazı arkadaşların sanırım hep büyükşehirde yaşamalarından ve hep Sözcü okumalarından olsa gerek çok kötümserler. Bir kere işsizlik lafı almış gidiyor ama Türkiye'de çalışmak isteyen herkes iş bulur.Ama "çalışmak isteyen" ...
Bizde genelde herkes maaş almak istiyor ama telefonundaki kutulu oyunundan-arkadaşıyla boş chat'inden vazgeçmek istemiyor.
Fayansçı yevmiyesi 180-200 lr ,gündelikçi kadın yevmiyesi büyükşehirde 150-200 Lr.,Egede-Akdenizde 100-150 lr . Suriyeliler olmasa çoğu ürün toplanamaz ağaçta tarlada kalırdı son 3-4 yıldır.
Ev emlak fiyatlarını da TL bazında değil $ bazında düşünürseniz zaten %40-50 civarı düşüş yaşadı.Aslında herkes ev -dükkan almak istiyor ama DHaber ölücüsü fiyatından almak istiyor.Kira rasyosu şu an çok kötü çünkü kiralar çok düşük.Esasında dünya normlarında TR deki fiyatlar oldukça ucuz.Aşağıdan maliyet baskısı geliyor zaten ve batığı kaçığı gittikten sonra zaten bir yere oturur fiyatlar. Şu anda güvenmediği için hiç Avrupalı para girmiyor sadece Arap ile dönüyor piyasa .Yarın eğer inşallah olur da bu ülkeye Hukuk-Adalet gelirse buradaki şirketler emlaklar yabancı için çerez parası.Über halka açılmaya hazırlanıyor 100 milyar dolara.Herhalde 1 tane bile arabası yoktur. Bizim dev Koç Holding 6 milyar dolar.
Emlak fiyatları da Avrupa ve hatta dünya ile karşılaştırırsanız oldukça ucuz denilebilir. Bağdat Caddesinde pahalı olan 1 milyon TL lik (200 bin usd) ev, Beyrut'da olsa 1 milyon Dolar,Londra demiyorum Beyrut.
Yani problem parada değil aslında Adalet ve güven eksikliğinde.Geçer mi ?? biraz zor geçecek gibi
30 kasım stopaj bayramı [emoji23][emoji23][emoji23]
[emoji106]
İnternetten başvurabilirsiniz. Size hemen bir iban tanımlanıyor bu hesaba eft yaparak bono alabilirsiniz ancak eft vs. yapıp paranızı kullanabilmeniz yani hesabınızın tamamen aktif olabilmesi için, kurye tarafından adresinize getirilen sözleşmenin imzalanıp merkeze iletilmesi gerekiyor. Bunlar yaklaşık 15-20 günü bulabilir. Bono alım satımı hafta içi 9:30-16:30 arasında yapılabilir. Bu saatler arasında istediğiniz zaman bonolarınızı bozup paranızı çekebilirsiniz.
Dediğiniz gibi her yerde şubesi yok. Ben çalıştığım diğer bankalara eft yaparak çözüyorum para çekme işini. Eft ücretsiz. Şekerbank ile anlaşma kapsamı hakkında şurada bilgi mevcut. https://www.aktifbank.com.tr/tr/bize...i-bankalarimiz
Ne yazık ki gerçek denk geldiği oldu .
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Anadolubank 500+ için
32 gün %23,80
90 gün %24
Oranlar sabah alındı. Piyasayı takip açısından vadeniz gelmese de oran sorup paylaşalım.
Artik oranlarin neredeyse hic paylasilmamasi piyasada para donmedigin en buyuk kaniti. Parasi olan ya mevduata koydu ya da dolar aldi.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
21 Aralık Cuma 10:16 BENZİN VE MOTORİNDE PAZARTESİ GECESİNDEN İTİBAREN 20 KURUŞ İNDİRİM BEKLENİYOR -HT
Vakıf Katılım, konut finansmanında 120 aya kadar olan vadelerde aylık kar oranını yüzde 0,98'e indirdi
Belirli firmalar ve kredi verdiği inşaatçıların yüksek fiyatlı satılmayan evleri için mi yoksa herhangi bir gayrimekulü alabiliyor muyuz bundan bahsedilmemiş.
https://www.vakifkatilim.com.tr/tr/h...kar-orani.aspx
Mahalle arasında kira çarpanı 120-150 arasına düşmüş bir ev için bu imkanı sunuyorlarsa değerlendirlebilir.
Faiz değil de kar demişler :he:
Her türlü peşkeşi, pisliği, kazığı ve madiği yap...Faiz deme haramdan kurtul...:he: İyiymiş...:he:
yazılarınız fikirleriniz çok değerli yalnız lütfen rica ediyorum yazarken paragraf vermeyi unutmayın. tüm yazıyı bir bütün şeklinde okumak çok zor geliyor ve bazen de okumadan geçiyorum.
Vakıf Katılım, konut finansmanında 120 aya kadar olan vadelerde aylık kar oranını yüzde 0,98'e indirdi
Kuruluştan konuya ilişkin yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
Vakıfların paylaşım kültürünü ve kamunun gücünü birleştirerek katılım bankacılığına yeni bir soluk getiren Vakıf Katılım, konut finansmanında 120 aya kadar olan vadelerde kar oranını aylık yüzde 0.98 seviyesine çekti.
Kampanya kapsamında Vakıf Katılım'la aktif (kredili) olarak çalışmakta olan konut üretici firmalarından satın alınacak konutlarla sınırlı olmak üzere aylık %0,98 kar oranı ve 120 aya varan vade seçenekleriyle, 500 Bin TL'ye kadar konut finansmanı kullanma imkanı sunulacak.
Vakıf Katılım Genel Müdürü İkram Göktaş konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Vakıf Katılım olarak bu güne kadar reel ekonominin gelişimi için üzerimize düşen tüm sorumlulukları eksiksiz bir şekilde yerine getirdik. Hem bireysel hem de kurumsal müşterilerimize en uygun maliyetle finansman desteği sağlama vizyonu ile çalışmalarımıza yön verdik. Şimdi de gerek uygun maliyetlerle ev sahibi olmak isteyen müşterilerimize destek vermek gerekse konut stokunu eriterek ülke ekonomimizin lokomotif sektörlerinden olan inşaat sektörüne can vermek amacıyla, halihazırda müşterimiz olan ya da kurumumuzla aktif (kredili) olarak çalışan konut üreticisi firmalarından alınacak konutlar için konut finansmanı kar oranımızı 0.98 seviyesine çektik. Yapılan kampanyada konut finansmanı kar oranını aylık %1,78 olarak belirledik. Bizlerle aktif (kredili) olarak çalışmakta olan konut üreticisi firmaları da kampanyamız kapsamında sorumluluk alarak maliyetin bir kısmını üstlenecek ve bu sayede oran müşterilerimize %0,98 olarak yansıyacaktır. Kampanyamız sayesinde bir yandan firmaların elinde bulunan konut stokunun eritilmesine yönelik önemli katkı sağlanırken, bir yandan da konut almak isteyen kişiler düşük maliyetle konut sahibi olma imkanına kavuşacaklar" dedi.