Sayfa 682/1012 İlkİlk ... 182582632672680681682683684692732782 ... SonSon
Arama sonucu : 8092 madde; 5,449 - 5,456 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

EKSI den alinti - Ciddi bir entry oldugu icin paylasiyorum -

görüşmelerde hükümet ne kadar aracı gibi görünse de son sözü söyleyen grup onlar.

ve hükümete yakın kaynaklardan aldığımız bilgi 2359 tl brüt olarak enflasyon zammı ile beraber ve 141 tl’de brüt olarak refah zammı düşünülüyor.

bu sebeple 2500 brüt olacak yönünde duyumlarım var.

bu da ilk 6 ay 1938 tl, vergi dilimi sonrası son 6 ay 1833 tl olarak gözüküyor.

burada kritik olan 12 aylık enflasyonun ortalaması alınması ve bu ortalamanın da %16.19 olması.

2. Haberlerde dinledim;

Turkiye'de 15-28 yaş arasi genclerin

%80'inin finansal okur yazarligi yok

%50'si Faiz nedir, Enflasyon nedir BİLMİYORMUŞ !

Alıntı Originally Posted by 111222333 Yazıyı Oku
    Haberlerde dinledim;

Turkiye'de 15-28 yaş arasi genclerin

%80'inin finansal okur yazarligi yok

%50'si Faiz nedir, Enflasyon nedir BİLMİYORMUŞ !
    Onumuzde ki 5 sene aci aci ogrenirler

4. A101 denen mağazadan bugüne kadar hiç alışveriş yapmamıştım. Hep bana itici gelirdi. Oğlum, kabin boy valizin çok ucuza bugün satılacağını ve almamı söyledi. Sabah 9 da gittim, aldım. Tanıtım broşüründe ve kampanya ilanında 55 tl. yazdığı için kasada kartla ödeyerek dışarı çıktım. Fişi ve slipi kontrol edeyim dedim , baktım ki 89 tl. çekmişler. Hemen kasadaki kıza - bu nedir dedim. Hayret ederek '' evet haklısınız, bizde fark etmedik, üstlerimize bildirelim '' dediler. O arada ben valizin içine bakmaya , fermuarları felan incelemeye başladım. Her tarafı dökülüyordu, hemen iade ettim. Bir daha da tövbe ettim bunlardan alışverişe.
    İnsanlar birbirini ezerek ürünleri yağmalarcasına aldılar, fiyata bakan bile yoktu.

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bu aslında bankaların kredi verdikleri müşterilerinin kredilerinde geri dönüşleri aksadığında kredi karşılığı verdikleri teminatları iskontolu olarak bozma girişimi.

Yani banka diyor ki , ey inşaat şirketi bana kredilerini geri ödeyemiyorsun, teminat verdiğin ama satılamayan gayrimenkulleri bana devredeceğine daha verimli bir yola gidelim , sen o gayrimenkulleri iskontolu olarak satmayı kabul et , o iskontoyu bana ver ben de faizin içine gizleyeyim. Böylece hem fiyat kırdığın anlaşılmaz ve piyasayı düşürmemiş olursun hem de faiz tüketici gözünde düşük gözükür. Biz müşteriye aylık %0.98 faiz uygularız ama kendi aramızda aylık %2'ye göre hesaplarız aradaki farkı da banka olarak yapacağın iskonto olarak ben alırım.

Durum bence bundan ibaret. Yani bu örtülü bir teminat bozma operasyonu.

NOT: Banka bütün gayrimenkulleri bozup kendi üzerine geçirse ve satmaya kalksa bir anda hem fiyatı çok düşürmek zorunda kalacak hem de kendi işi olmayan bir sürü detayla uğraşmak zorunda kalacak. Bankalar da gayrimenkul arzını çok arttırarak fiyatı bir anda düşürmek istemiyor zira o zaman teminat boşluğunu tamamlayacak ek kaynak bulamayabilirler.

Düşünsenize X bankasının elinde teminat olarak duran 100.000 gayrimenkulü arz/talep koşullarında piyasaya arz ettiğini. Arz sabitken talep aşağıya gidiyorsa fiyat ta lineer bir çizgi olarak aşağıya çakılacaktır.
    İyi de sn rxpu bankalar kendi bünyelerinde ekonomiye destek ayağına 120 ay vadeli 0.98 faizli kampanyalar zaten yaptı geçen yıl.O kampanyalarda banka aracı olarak yoktu senetle satıştı.Millet o evleri almadı.Şimdi aynı evleri arada banka var ve banka parasını kurtaracak diye aynı fiyata ve aynı faiz oranıyla millet niye alsın.Aslında şirket cidden kendi karından feraget ediyor ama aradaki farkı banka çarpıyor bu seferde.Millet bankaların batağını kurtarmaya çok mu meraklı.Kemiksiz ve işi dolandırmadan net fiat indirimi yapılmadan bu işlere kimse bulaşmaz.Bu fiyatlar çok,fiyatalar yüzde 30 falan düşerse ancak o zaman az bişi döviz mevduatları çözülüp ihtiyacı olanlar almaya başlar.Herkes kendi poposunu kurtarmaya çalışıyor,aman vatandaş kar etmesinde ne olursa olsun mantığı bu işler.

6. +70k $ 45 gün %5,7 mevduat karşılığı aktifte bağlandı.

BLA-L29 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.

7.  Alıntı Originally Posted by HAKEM Yazıyı Oku
    İyi de sn rxpu bankalar kendi bünyelerinde ekonomiye destek ayağına 120 ay vadeli 0.98 faizli kampanyalar zaten yaptı geçen yıl.O kampanyalarda banka aracı olarak yoktu senetle satıştı.Millet o evleri almadı.Şimdi aynı evleri arada banka var ve banka parasını kurtaracak diye aynı fiyata ve aynı faiz oranıyla millet niye alsın.Aslında şirket cidden kendi karından feraget ediyor ama aradaki farkı banka çarpıyor bu seferde.Millet bankaların batağını kurtarmaya çok mu meraklı.Kemiksiz ve işi dolandırmadan net fiat indirimi yapılmadan bu işlere kimse bulaşmaz.Bu fiyatlar çok,fiyatalar yüzde 30 falan düşerse ancak o zaman az bişi döviz mevduatları çözülüp ihtiyacı olanlar almaya başlar.Herkes kendi poposunu kurtarmaya çalışıyor,aman vatandaş kar etmesinde ne olursa olsun mantığı bu işler.
    Bankalar isterse fiyatı daha da düşürtebilirler. Zira tüm gayrimenkuller banka tarafından bloke edilmiş durumda. Ancak bankalar şu aşamada bunu istemiyor. Zira gerek halihazırdaki sağlam müşterilerinden, gerekse batık kredilerinden ellerinde ciddi gayrimenkul stoğu var. Eğer yapacakları agrasif bir arz ile (ciddi fiyat iskontosu ile) ellerindeki teminatların değeri verdikleri kredilerin çok altına düşebilir. Bu durum bankalar için ciddi bir sorun yaratır. Bunu önlemek için geçen sene özel kanuni değişiklikler dahi yapıldı. (Örneğin bankaların ellerinde kalan gayrimenkullerin sermaye benzeri varlık olarak sayılması v.b). Bu değişiklikler hep bankaların ellerindeki devasa gayrimenkul stoğunu piyasaya dampingli fiyatlardan boşaltmasını engellemek içindi.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Bankalar isterse fiyatı daha da düşürtebilirler. Zira tüm gayrimenkuller banka tarafından bloke edilmiş durumda. Ancak bankalar şu aşamada bunu istemiyor. Zira gerek halihazırdaki sağlam müşterilerinden, gerekse batık kredilerinden ellerinde ciddi gayrimenkul stoğu var. Eğer yapacakları agrasif bir arz ile (ciddi fiyat iskontosu ile) ellerindeki teminatların değeri verdikleri kredilerin çok altına düşebilir. Bu durum bankalar için ciddi bir sorun yaratır. Bunu önlemek için geçen sene özel kanuni değişiklikler dahi yapıldı. (Örneğin bankaların ellerinde kalan gayrimenkullerin sermaye benzeri varlık olarak sayılması v.b). Bu değişiklikler hep bankaların ellerindeki devasa gayrimenkul stoğunu piyasaya dampingli fiyatlardan boşaltmasını engellemek içindi.
    Ben albarakanın sahibinden sitesine verdiği bir dükkan ilanı için 260 bin liralık fiyata 220 bin veririm dedim.Hemen mail gedli önerdiğiniz rakam bizim rakama yakın falanca sorumluyu arayabilirsiniz diye.Herkes bu fiyatların suni ve fazla olduğunu biliyor da bir vatandaş mı salak.Bizim millet bu koşullarda bu evleri almaz en az yüzde 30 fiyat kıracaklar benim aklıma göre.

Sayfa 682/1012 İlkİlk ... 182582632672680681682683684692732782 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •