arda bu oranları şubeden mi aldın? örneğin vakıf 15.30 özel bankacılık vermişti.
Printable View
Şu an için ihtiyacınız olmadığı halde emek harcayıp burada arkadaşları bilgilendiriyorsunuz. iki üç gün evvel 15.30 oranı yazdığım zaman birileri kendince dalga geçmeye kalktı. Bu tür davranışlara müsamaha gösterilmemelidir. Amacımız paylaşım. Hepimiz belirli yaşta insanlarız. Emeğiniz için teşekürler.
İkinize de teşekkür ederiz.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Konuşurlar. Çünkü bir çok kişinin anladığım kadarı ile 3.70 - 390 aralığında dolar aldığını düşünüyorum. Bana göre orta vadede bu seviyeler aşılmaz ve elde tutma maliyeti oluşur. Dolar hızlı yükselişini yaptı. Bir daha önemli bir şey olmaz ise hızlı değer kazanması bana zor gibi geliyor. Merkez bankası bunun tedbirini mutlaka alır. Burada bir takım dengeler söz konusudur. Olaya salt enflasyon açısından bakmamak lazım. Dış ticaret ithalat, ihracat dengesini gözetmek de ilk aklıma gelen unsurlar. Bu bakımdan tl nin değerli olması da pek arzu edilmez. Öyle bir algı var ki dışarıda her şey mükemel sadece biz riskli durumdayız. Son söz MB na rağmen dolar başını alıp istediği gibi bir yere gidemez. Dolar düşmeye başlayınca burada konuşanlar sırra kadem basıyorlar, biraz yükselince ortaya çıkıyorlar:yes:
Ben seni tanıyorum yalan yanlış bilgi vermeyeceğini biliyorum.Ama ortaya çıkıp suçlayan çaylaklar olduğu için ve de önümüzdeki hafta ki dönüşüm için aradım.Ayrıca kimin kime itibar edeceği daha net ortaya çıksın ,tanımayanlar öğrensin istedim.
Opsiyonun ayrıntılarını merak ettim yazabilir misin?
vakıfın 15.45 oranına inanmayan bendim.. oranın verildiği o gün normal şubelerden max 14.50 alabildim.. özel 14.60..
şöyle birşey var sanırım benim hesap vakıfta.. telefon numarasından falan anlayıp ona göre oran veriyorlar..
siz başka bankada olduğunuzdan mevduatı çekmek için daha yüksek veriyorlar.. mevcut müşteriye vermeye pek yanaşmıyorlar..
şimdi haftaya dönüşte benim mt'ye 15.30 veriyormuşsunuz desem baygınlık geçirir :)
15 üstü veren birçok banka varken neden hava değişimi yapmıyorsunuz?
Çıkıyorum dediğinizde size teklif edilen oran bile değişir ayrıca sizin alamadığınız oranı bir başkası neden alamasın?M.t ni bayıltana kadar oran da ısrar edin sizde.Ayrıca bir yakınınıza aratıp oran yoklaması da yapabilirsiniz.
Hava değişimi konusunda hemfikirim , kesinlikle ben biraz dolaşıp geleyim demek dahi yetiyor
unutmayın pazarlık sünnet olup ayıp değildir , para miktarınız ne olursa olsun
Yoldaş 1130 k tl için 14 mart tarihine 4.20 usd den satarıma 10.2 k tl net prim aldım , put için fırsat kolluyorum 3,75-3,78 arası
Nedir yorumun
aynı yerde fazla kalıp fosilleştiğinizde fazla oran vermiyorlar her vade günü en fazla 0.10 0.30 puan fazla verip bir çay ikram edip uğurluyorlar ya her vade günü vade öncesinden oranları iyi araştırıp net bir şekilde mt nize şu oran olmazsa gidecem diyeceksiniz yada verilen temdit oranına razı olacaksınız
Benim hesap odea da ama başka yere geçmeyi düşünüyorum, oksijen hesabı şart koydular orada boşta kalan 4.000 tl. her ay 40 tl. zarar ettiriyor, oranları da eskisi gibi değil zaten.
Yukarıda bir arkadaş odea için 14.95 demiş bir diğeri de 14.60 demiş, miktara veya şubeye göre değişiyor sanırım. Bakalım oksijensiz olursa bize ne verecekler.
Her çiçekten bal almasını bilen mevduatçılar yıl sonu nispeten yüksek Tl faizi üzerine birde ,opsiyon işinden anlıyor ve Dolar elime gelirse ne yaparım diye korkmuyorlarsa, güzel bir put Dolar opsiyon pirimi alıp işi bağlarlarsa yemede yanında yat olur. Tabi bu söylem işi bilen bu işten anlayanlar için bir atraksiyon yoksa baş ağrıtır tavsiye edilmez.
Odea sıkıntılı gibi duruyor.
http://haber.sol.org.tr/emek-sermaye...omurgen-221079
Merhaba 80 K Tl İçin hangisine koymalıyım Alacagim faiz nedir
Oksijen hesapla vs uğraşmayın hocam hiç bir cazibesi yok.Önünüze bir defter koyun hesap açmayı düşündüğünüz bankaların size yakın olan şubelerini arayın pazarlık edin not edin en yüksek oranı hangi banka veriyorsa gidin paranızı oraya yatırın.Hatta açın 2-3 bankada hesap beğenmediniz mi oranı internet şube üzerinden hoop 5 dakikada diğer bankanın hesabında.
Çok doğru 100-150 tl. fark önemli değil diyoruz ihmal ediyoruz ama uğraşmak gerekiyor hele bu devirde her kuruşun önemi var artık, fiba ve burgan dan hesap açacağım hangisi çok verirse oraya aktaracağım.
Gerçi bu para aktarma işi de sıkıntı oluyor internetten tek parça da gitmiyor, şubeden masraf alırlar büyük ihtimal, elden çeksen ya nakit olmaz ya da kaptırma riski var.
15.30 denizbank özel bankacılık ( 3 kilo ile 5 kilo arası oranı)
iki üç bankadan önce hesap açılması fikri benimde ne zamandır aklımda tembellikten bir türlü yapmadım en azından vade günü gitmek istiyorum dediğinizde blöf yapmadığınızı anlatmak daha kolay olur :) parayı nakit çekip götürme işi sakat iş en doğru yöntem bu !! Bende artık bu enflasyon ortamında fotosentez yapmayı bırakıp daha iyi oranları yakalamaya çalışacağım
Abank MT aradı 1000 k üzerine 15.50 veriyoruz dedi 90 max
300-400 k için 15.10 civarı dedi
günlük 14 , 101 k için boşta 1 k
günlük 14 , 202 k için boşta 2 k
günlük 14 , 302 k için boşta 3 k
günlük 14 , 402 k için boşta 4 k
parası 100 civarı için fena değil gibi
Eğer miktar çok yüksek değilse (yüksek miktarları tek bir bankada tutmayı doğruda bulmam ayrıca) hesap açarken günlük eft limitini artırmak için dilekçe ver hazırda dursun oranı beğenmedin direk gönderebilirsin internet şube üzerinden. Eft masrafıda 5-10 tl bir şey çıkar hatta daha düşük 2-3 tl gibi masraf çıkıyor benim gönderdiklerimden.Hesap açmaktan zarar gelmez eskisi gibi hesap işletim ücreti de yok.Ben vade dönüşlerinde sadece bir kere görüşürüm MT ile tabii öncesinden bir piyasa araştırması mutlaka yaparım istediğim oranı söylerim baktım naz yapıyor hiç uzatmam paramı taşıyorum byy byyy derim.Mevduat geri dönüşlerim hep böyledir o yüzden en az 3-4 bankada vadesiz hesabım bulunur.
Vakıf İstanbul da bir şube , 700 bin için %15 , Vakıf Ankarada bir şube 325 bin için 32 güne %15.10 oran vermiştir. Her iki şubede önce %14.60 oltası atmış tarafımdan ilgili mudilere verilen tavsiye üzeri yapılan pazarlıkla bu oranlara çıkılmıştır.
Eft muhafiyeti vermiyorlar, ben şahsım onlarla yıllardır çalışmadım ama çalıştığım yıllarda 50-60 Tl gibi eft ücretini alıyorlardı. Şimdi nasıl bir prosedür var bilmiyorum ama şubeyle baştan görüşüp eft ücretinin adını koymak her zaman faydalıdır.Valör konusuna gelince , valör koyacağım diyen bankayla zaten işim olmaz, onlar ancak bu uygulamayı dünyadan haberi olmayan, yoldan geçen müşteriye uygulayabilirler. Ama tabi en başta her şeyi açık seçik belirleyip ona göre o bankanın mudisi olacaksın.
2013 öncesi ve sonrası diye iki dönem var,2013 öncesi bu dedikleriniz tutuyordu fakat 2013 sonrası bu teorileriniz temelden yanlış ve sakat. bir kere 2013 sonrası devallerin zararını TL ci yarısını bile çıkaramadı daha ve epey süre çıkaramayacağa benziyor. yaptığım hesaba göre dolar 5 yıl sabit kalsa ve dolara faiz verilmese bu TL oranları ancak devali karşılayabilecek. KY nin en büyük yanlışı geleceğin geçmiş gibi olacağını sanmasıdır. bende 2013-2016 arası geçmişte olduğu gibi TL nin galip geleceğini sanmış ve burada epey TL propagandası yapmıştım,yanıldığımı geçte olsa anladım. Ky nin kafayı çalıştırıp önlemini alması gerekiyor,TL faiz eroin gibidir uyuşturur ve ayakta soyulsanız farketmezsiniz. Gerçekler bunlardır, goygoya bu başlıkta geçit yok.
En son 3 ya da 4 sene önce çalıştığımda eft muafiyeti almıştım hatta deftere m.t el yazısı ile yazıp paraf atmıştı.Muafiyet alınabilir garanti olması açısından deftere yazdırmalı ya da telefon konuşması kaydedilip saklanmalı.Ben artık telefon konuşmalarını kaydedip saklamayı tercih ediyorum herkese tavsiye ederim.
mahfi hoca yine harika yazmış ! tabloda dolarizasyondaki artış net şekilde gözüküyor ! neredeyse yp toplam mevduat tl toplam mevduatı geçecek ! şunu samimi söylüyorum eğer unutabileceğim bana kısa vadede lazım olacak bir para ihtiyacımın olmayacağını garanti altına alsam mutlaka bir miktar dolar alırdım ! benim dolara geçmemem tamamen kendi sebeplerimden ! powerpc ler her yerde :)