İnternetten blumberg tv haberine bakarsan görürsün.Ama son haberde 90 gün askıya alındı diyor.Şimdi 1.Ç ve 2.Ç bilançoları gelince 40 TL alrına inebiliriz.Senin için üzücü olacak biliyorum.Hadi bir şeyler yaz da gülelim.
Printable View
60 TL altı dedim, farklı sebeplerde de olsa geldi.Şimdi eğer 1Ç ve 2Ç bilançosu ilaç zammıda gelmeden belli olunca göreceğiz.
Blumberg TV ilaç gümrük vergisi diye arattıran arkadaşlar görebilir.Bu arkadaş artık sağlıklı düşünemiyor, sadece hakaret ediyor,büyük resmi göremiyor üzüntüsünden.Nah kazanırsın bu kafa ile
Bu dönemler birçok fikri ve veriyi değerlendirip doğru yatırımları yapınca büyük paralar kazanma dönemi, her zaman gelmez.Kafanı kapatırsan giderek batarsın.Şimdi bu dönemde bu ticaret savaşının sonuçlarını doğru tahmin edip fırsatlardan yararlanma dönemi.
ABD borsaları coştu, bu yarın bizide olumlu etkiler.Ama acı gerçekler çarpacaktır bir süre sonra.Doğru yönde tahmin büyük kazançlar.
40tl hedef veren kuş beyinli nerede? Bide bu kafasınagöresallayan falan vardı, nerde bu, dayağı yiyen gitti dayağı yiyen gitti. O hıyarlardan Bi tek bu 40 lira hedef veren kaldı. Onunda miadı dolmak üzere. Yaptığım saplamalarla hepsinin oyununu ortaya çıkarmaya devam edicem. 😁😁
Konunun özünü bilmeyenler için, bu 40 tl altını işaret eden herif, çok değil 1 yıl önce 20 dolar çok düşük bir hedef gibilerinden hedefler veriyordu. 1 yılda 20 dolarlık hedeften 80 cente hedef güncellenmez. Ya o zaman yalan söylüyordun, ya da şimdi. Velhasıl kelam pozisyonuna göre konuşarak, art niyetli tutum sergiliyor. Artniyeti gördüğüm an ayarrrr oluyorum. Huyum kurusun
O zamanlardan bu zamanlar çok şeyler oldu aslanım.Sen devam et bu aklınla,nah kazanırsın.Şu söylediklerinle kim seni ciddiye alabilir ki.Hakaretlerine gülüp geçiyorum, üzüntün büyük, zararın uzaya vardığı için.Trump ilaca gümrük vergisi getirdiği haberini aktarıyorım, yalancı diyorsun.Sen battınü, başkalarını götürme.
ilaca vergi gibi bir açıklama yada haber söz konusu olmadı, birtakım spekülasyonlar oldu, ki olması doğaldır buna dair ilk söylentileri yine forumda paylaştım 1 ay önce. fakat bahsettiğin şekilde bir ilaca gümrük vergisi açıklaması olmadı olmadı olmadı.. bu senin yalanın. kaynaksız mesnetsiz yalanlarından sadece birtanesi. :).
ilaca vergi geleceği spekülasyonları olması farklı birşey, ilaca vergi getirildi yalanı başka birşeydir.
Yazıyorum anlamıyorsun, haber orada.Ama sen bunu böyle inkar edince kim seni ciddiye alır...
Açığa satış yakında serbest olur, o zaman göreceksin düştüğü yerleri.1.Ç ve 2.Ç bilançoları bekleyelim.Emeklinin 1000 TL bayram ikramiyesini veremeyen hükümet ilaç fiyat farkını da veremiyecek.Kötğ bilanço sonrası açığa satış zamanı, tabii yasak kalkar ise. Gerçi aracı kurumlardan mal ödünç alıp yine yapılabilir ama yasak varken riskli.Onun yerine Voip te short yapmak daha emniyetli ama oradada balinalara yem olma riski var.Şu anda en iyisi Altında bekleyip fırsat kollamak.Doğru tahmini yapan için fırsatlar var ama bunun şimdilik Deva olmadığı kesin.Defineci'nin dediği gibi 10 sene içinde iyi yerlere gelecektir.Tabi sen ozamana kadar sinir hastası olmaz isen.
2025 1Ç bilançosu 2024 1Ç den kötğ gele cektir.Finansal borçlar, yüksek maliyetler ve fazla yükselmemiş ihraacat bileşkesi.2024 bikançosu sonrası 53,550 düşmüştü, bu sefer 50 altına düşebilir.2Ç bilanço da kötü gelir ve benzer koşullar devam ederse 40.00 rakamlar altı da olabilir,hele açığa satışı da serbest bırakırlar ise .Onun için Deva dan orta vade uzak durun, kolonya satışı ile bir yere gidemez.Mehmet Şimşek'in son demecini dikkatli okuyun, enflasyon ancak yaz başına kadar yatay yada hafif yükselişte olur.Dua edelim de M.Ş. işinin başında devam eder, zira borç bulması her geçen sürede daha zor ve yüksek maliyetli olmaya başladı.Şu politik ortamda ancak garantili kazanç sözü verilen risk sermayesi geliyor.Türkiye CDS seviyesi zaten yüksek borç maliyetini gösteriyor. MB son haftalarda 42 milyar dolar sattı, dövizi zar zor kontrol edebiliyorlar.
İsviçreli Novaris Trump'ın ilaç ithalatına koyacağı gümrük vergileri duyurusu üzerine ABD de 23 milyar $ yatırım kararı aldı.
trump vergi demiş onlardan hemen 23 milyar yatırım kararı almışlar ha. vay be bu vergi nelere kadirmiş meğer. vah vah vahhh :yahoo::yahoo:.
kim dedi vergi kararı üzerine böyle bi karar aldıklarını? bunu cehaletin yüzünden yapıyorsan yapma, bilinçli olarak çarpıtıyorsan, sen harbiden akıl almaz derece de kötü birisin. neyseki etki alanın yok.
zaten mevcut abd tesisleri vardı. adamlar büyümek istiyorlar. bunu vergi kararı yüzünden alınmış bir karar gibi çarpıtmayı ancak senin gibi biri yapabilirdi. :D
bak böyle saçmalarsan keyfim yerine gelir işte. bu düzeyde safsata beni hep eğlendirmiştir. başka neler olmuş global ilaç pazarında, anlat hele :kahkah::kahkah:
Pazartesi genel kurula gidenler phlipe selamımı söylesin. Ne yapıyorsa doğru yolda ve çok başarılı gerçekten. 2024 Haziran'da yaptığı bilanço oyunu ile malı güzel dağıttı. Herkeste deva hissesi oldu bir anda. Alan herkes çok mutlu.
Philip İsviçreli, zırnık koklatmaz imkanı olsa.Adam Buffet'ın önemli bir fon yöneticisi idi.Adamın kankalarına etmediğiniz hakaret kalmadı, şimdi de püskevite mi istiyorsunuz.Trump ilaca gümrük öngörüyor diye çıkan haber yalan mu sormuştum ama geçiştirdi, sanırım ne Blumberg ne de ABD sitelerini takip etmiyor.Güncel yararlı bilgiler var. NYSE in SEC beri tabanına girerseniz tüm fonların portföylerindeki hisse hareketlerini görebilirsiniz, BİST dahil.Bu da ABD de gümrük tarifelerinin hangi hisseleri etkileyeceğini tahmin edebilirsiniz.Giderek dibe vuran Deva dan çok daha iyi alternatifler var, ama siz PH ın sizi bağladığı yerde bir umut bekliyorsunuz.Ama 10 sene beklemek lazım lafına katılıyorum , yanlız benim yaşım buna müsait değil.Altın rekor tazelemeye devam ediyor ama satış zamanım yaklaşıyor.
https://www.borsaningundemi.com/habe...irvede-1847788
Piyasalardaki gerilimler döviz pozisyonu yüksek şirketleri öne çıkarıyor. Sanayi şirketlerinin 2024 yılı sonu itibarıyla kamuya açıkladığı finansal verilerde, döviz varlığı en yüksek şirketler yatırımcılar için öneml. Listenin zirvesinde 13,2 milyar TL döviz pozisyonuyla Tofaş Otomotiv yer alıyor. Onu sırasıyla Oba Makarnacılık (4,56 milyar TL) ve Anadolu Efes (4,33 milyar TL) takip etti.
Listenin devamında savunma, enerji, demir-çelik ve ilaç sektörlerinden önemli oyuncular bulunuyor. İşte yabancı para pozisyonu en yüksek 10 sanayi şirketi:
#TOASO → Tofaş Otomotiv → 13.258.224.000 TL
#OBAMS → Oba Makarnacılık → 4.565.154.864 TL
#AEFES → Anadolu Efes → 4.334.487.000 TL
#ASTOR → Astor Enerji → 3.318.923.404 TL
#EREGL → Ereğli Demir Çelik → 3.013.665.000 TL
#DEVA → Deva Holding → 2.428.732.795 TL
#GOKNR → Göknur Gıda → 2.340.097.057 TL
#LILAK → Lila Kağıt → 2.170.730.000 TL
#SARKY → Sarkuysan → 1.796.869.856 TL
#CIMSA → Çimsa → 1.635.869.000 TL
Döviz varlığı yüksek olan şirketler, kur oynaklığına karşı daha dirençli olabiliyor. Aynı zamanda bu pozisyon, ihracat ağırlıklı şirketlerin finansal yapısını da yansıtıyor.
Akşamları ne güzel atışmaları okuyup gülüyorduk, onu da çok görmüşler.
Neyse, bol kazançlar dilerim.
Neden bu kadar kötü performans diyordum. Mesut Çetin isimli zât enflasyon düşerse olumsuzluklar azalır minvalinden açıklık getirmiş bu konuya da. Bence tatmin edici.
Bu yanıt "enflasyon düşene kadar böyle gidecek" anlamına da gelir mi? üstadlar bilir bir açıklarlarsa seviniriz. :wu:
bir yatırımcısının sorusu üzerine verilen yanıt: Sn. Mesut ÇETİN söz aldı ve Enflasyonun etkisini ve enflasyonun düşmesine paralel olumsuzluğun azalacağını vurguladı.
kaynak. https://www.kap.org.tr/tr/api/file/d...9634478a7b2d1f
enflasyon 2028 e kadar yüksek kalacağını düşündüğümüzde o halde kağıdın 90 lı yıllardaki grafiğini incelemek gerekir. 2002-2022 arası düşük enf. dönemi olduğundan yanıltıcı olacaktır. ayrıca gk raporunda demişki yurtiçinde pazar kaybını yurtdışı ile telafi etmeye çalışıyoruz. yani ihracat artması yurtiçi azalması ile birbirini örter. sonuç nötr bir durum ile karşı karşıya kalırız. bu fon bu kağıdı çok tuttu elinde artık devretsin herkes rahatlasın. yeni sahibi daha çok kap atar belki.
Trump'tan ilaç fiyatlarını düşürmek için yeni kararname
ABD Başkanı Donald Trump, ilaç fiyatlarını düşürmek ve Medicare maliyetlerini azaltmak için yeni bir kararname imzaladı.
Kararnameye göre, Medicare ilaç fiyatları müzakere programı için yeni düzenlemeler getirilecek. Bu düzenlemeler, şeffaflığı artırmayı, yüksek maliyetli ilaçları seçmeyi ve ilaç yeniliğini korumayı amaçlıyor.
kaynak: https://www.getmidas.com/midasin-kul...rname-p-119904
"Trump'tan sağlıkta dev adım! Özellikle kanser ilaçlarına yüzde 60 indirim geliyor" başlıklı haber.
ABD Başkanı Donald Trump, reçeteli ilaç fiyatlarını düşürmek için yeni bir kararname imzaladı. Kararname, özellikle kanser hastaları ve düşük gelirli bireyler için ilaç maliyetlerinde yüzde 60'ına varan indirimler öngörüyor. Hastanelerin de ilaç giderlerinde yüzde 35 tasarruf sağlaması bekleniyor.
kaynak: https://www.superhaber.com/trumptan-...r-haber-533267
İnanın çok üzüldüm.
Yalnız kaybınızdan doğan negatif tavrınızı foruma yansıtmamanızın iyi olacağının forum yöneticileri tarafından da değerlendireceğini ümit ediyorum.
Buraya yazma niyetinde olan herkesle dalaşıyorsunuz… Ve kabul edelim başarılı da oluyorsunuz.
Ama kaybeden forum oluyor 😔
Beyfendi benim şahsi zenginliğimin, kayıp ve kazançlarımın muhasebesini yapma amacınız nedir? Forumda kaynaklarıyla birlikte, bir haber paylaşımı yaptım fakat anlamlandıramadığım bir aşağılayıcı dil ve saldırganlıkla yazmaya başladınız. bunu düzenli olarak yapıyorsunuz? amacınız nedir?
hala anlamıyorum neden bu forumda benim üzerimden değerlendirmeler yapıyorsunuz? Benim ruh halimi, paramı, kaybımı, kazancımı neden tartışma konusu haline getiriyorsunuz?
dileyenlerin istifade etmesi için bir haberi paylaştım. ileri okuma yapmak isteyenler ve doyurucu bilgi elde etmek isteyenler içinde 2 farklı kaynaktan paylaşım yapmaya özen gösterdim. Aşağılayıcı dil ve tavrınıza karşı size, sizin istediğiniz şekilde yorum yapmak, yanıt vermek gibi bir yükümlülüğüm yok. Sorunu hala anlamış değilim.
Kişisel atışmalarınızdan bağımsız şunu sormak istiyorum: Daha önceki yazılarınızdan birinde belirttiğiniz gibi "Fiyat her şey" ise (ki buna katılıyorum) Trump'ın ilaç dünyası ile ilgili haberlerini niçin paylaştınız? Bunu çelişkili bulmuyor musunuz?
(Deva yatırımcısı değilim, eskiden trade ederdim, burayı hobi olarak okuyorum.)
Only price pays..
Trump'ın ilaç alımlarında öngördüğü tasarruflar ABD üreticilerine sağlayacağı yatırım ve vergi avantajları sonucudur. Bu durum zaten Tükiyeden ithalata getirilmesi düşünülen %10 gümrük vergisi düşünüldüğünde ABD ihracatının kısa vadede ciddi olarak düşmesi demektir .Tabii Deva'nın pazar çeşitliliği düşünüldüğünde bunun olumsuz etkilerini orta vadede dengeleyecektir.Ayrıca 'defineci'nin Deva'nın teknik analizinde 25 sene önceki Türkiye koşuları ile korrolasyon aramasında bir mantık yoktur.Deva'nın mevcut durumu ilaç zammının yetersizliği, enflasyon yüksek finansman maliyeti,
politik ortam, yatırımcı güvensizliği ve ekonomideki diğer olumsuzluklar ile ilgilidir, mıda ve orta vadede de düzelmeuecektir. Nitekim faizlerin artırılması ve net döviz rezervlerinin de kritik seviyelere düşmesi bunun göstergesidir ve olumsuzluklar biraz daha artmıştır. Yabancılar son iki hafta faiz artışını tahmin edip yüklü tahvil sattı.Aynı şekilde hisse de de satıcılar.Tek umut Trump'ın aktive edebileceği finansal destek; ama neyin karşılığında...
bu forumda defaatle açıklamama rağmen yine aynı minvalde sorular sorulmuş.
burada paylaştıklarım aktüaliteden ibaret. haber,bilgi,belge hernevi paylaşımımı, kaynağından okuyarak kendi bağlamı içerisinde değerlendirmeniz gerekiyor. paylaştıklarımı, benim işlem yapma kriterlerime yahut görüşlerime göre değerlendirmeye çalışmanız sizin hatanız olacaktır.
Ben bir görüş ortaya koydum diye ortada gerçek ve kaynaklarıyla doğrulanmış bir haberi görmezden mi gelmeliyim anlamadım ne demek istediğinizi?
aslolan fiyattır.
evet fiyat herşeydir. içinde haberleride barındırır.
ne demek istiyorsunuz? aslolan fiyatsa bu haber bizi ilgilendirmez tarzı bir tavır mı göstermeliyim?
nedense içerik asla konuşulmuyor, içerikten alakasız tartışmalar, kısacası lafügüzaf. Çok ilginç. Velevki bahsettiğin gibi çelişkili bir yanım var, bu paylaştığım haberin doğruluğunu değiştirir mi ?
Rica ediyorum sırf beni eleştirmek adına ve soru sormak için soru sormayınız.
kaynağında okunup değerlendirilebilecek bir haber üzerinden, bu kezde benim işlem yapma kriterlerimi tartışmaya açtık. hayırlı olsun
[QUOTE=kazanmaliyim;7017861]bu forumda defaatle açıklamama rağmen yine aynı minvalde sorular sorulmuş.
burada paylaştıklarım aktüaliteden ibaret. haber,bilgi,belge hernevi paylaşımımı, kaynağından okuyarak kendi bağlamı içerisinde değerlendirmeniz gerekiyor. paylaştıklarımı, benim işlem yapma kriterlerime yahut görüşlerime göre değerlendirmeye çalışmanız sizin hatanız olacaktır.
Ben bir görüş ortaya koydum diye ortada gerçek ve kaynaklarıyla doğrulanmış bir haberi görmezden mi gelmeliyim anlamadım ne demek istediğinizi?
aslolan fiyattır.
evet fiyat herşeydir. içinde haberleride barındırır.
ne demek istiyorsunuz? aslolan fiyatsa bu haber bizi ilgilendirmez tarzı bir tavır mı göstermeliyim?
nedense içerik asla konuşulmuyor, içerikten alakasız tartışmalar, kısacası lafügüzaf. Çok ilginç. Velevki bahsettiğin gibi çelişkili bir yanım var, bu paylaştığım haberin doğruluğunu değiştirir mi ?
Rica ediyorum sırf beni eleştirmek adına ve soru sormak için soru sormayınız.
[B]kaynağında okunup değerlendirilebilecek bir haber üzerinden, bu kezde benim işlem yapma kriterlerimi tartışmaya açtık. hayırlı olsun[/
Niçin saldırgan bir tavırda cevap verdiğinizi pek anlayamadım. Herkese aynı şekilde cevap vermeniz de manidar. OLdukça sade ve basit bir şekilde durumun çelişkili olup olmadığını sormuştum. Bunun başkasına olmadığı gibi size de bir faydası yok. Fiyat ile işlem yapan içerikle ilgilenmez. Fiyat mevcut bildiğimiz bilmediğimiz her şeyi içeriyorsa (ki bu konuda hemfikir olduğumu da belirtmiştim) fiyat takip eden bir kişinin tek önceliği fiyat olur ve haberdir, temeldir, odur budur ile ilgilenmez. Kaynağınızın doğruluğunu yanlışlığını, başkalarına faydalı olup olmayacağını tartışmadım ben. Basit bir soru idi ve içinde de saldırganlık barındırmıyordu. Daha fazla polemiğe de kendi adıma lüzum görmüyorum. Hayırlı kazançlar.
Kusura bakmayın hata bende.. Başkasının ne yazdığından, çelişkili olup olmadığından bana ne? İnsan zaten çelişkiler yumağı. Sanki kendi çelişkilerim yok. Bu sorunun ve burada polemiğe girmenin bana bir faydası var mı? Yok. O nedenle yazdıklarımı da yazmamışım var sayın. Herkes kendi nasibini yer sonuçta. Hayırlı kazançlar.