fonu borsayý bilmeyen , korkan vatandaþ o yüzden dolara altýna gidiyor.
Printable View
Altýn fiyatlarý artmasýna raðmen altýn fonlarý nasýl eksi yazdý hâlâ anlamýþ deðilim.
azümütün fön sepeti fönü GBC ye iyi diyorsunuz tamam ... Nejip Bey'in twitterdaki tablolarýnda GBC listede deðil :notr: nasýl olacak bu iþ
Aðýrlýklý ortalama dikkate alýnýyor hesaplamalarda diye biliyorum.
https://borsaistanbul.com/datfile/kmtpbltgunxml
Katýlým kýsmýnda son 3 aydýr Mps, Kpc ve Rbh arasýnda tatlý rekabet var. Hedef portföyde yakýnda katýlým hisse fon çýkartacak söylentisi var. Rekabet iyidir.
faiz artacagýný bilsek ,tdg den cýkardým tamamaen belirsiz durum
Haydo Dayý mavi kuþta yayýnlanan bir fon listesine yorum yapmýþtý... Nejip Bey 'in ( eski hisse.net yurttaþý ayný zamanda ) fön getirileri ile ilgili listesini diyorum ... Haydo Dayý mavi kuþta hangi listeye yorum yapmýþ bakarsýnýz ... heh iþte o listede GBC niye yok ? sýralamaya girememiþ ? gerçi geçmiþ performans gelecek için bi þey demeye de bilir , gbc portföyü deðiþtirir getirisi farklýlaþýr bilemem... ama Nejip Bey 'in geçmiþteki getiri sýralamasýnda yok
Merkez bankasýndan beklenti bu hafta 150-200 baz puan artýþla faizin 12-12,25 aralýðýna gelmesi.(Tüik'in açýkladýðý son yýllýk enflasyon civarýnda) Fazlasý zarar, azýda beklentiyi karþýlamaz.
Bloomberght anasayfadan baktýðýma göre piyasa faizi 13,80. Dolar endeksi'de yatay gidiyor son günlerde.
Abd seçimleri yaklaþýyor. Abd teþvik paketi, koronavirüsün dünyadaki seyri, Abd seçimleri sonrasý s400 meselesi(Caatsa yaptýrýmlarý) vs. gündemdeki meseleler.
Bir ankette daha beraberiz, buyurun..
Tcmb kararý tahmininiz
https://strawpoll.com/d9jqczb2s
dur sana buradan bir bist analizi yapayým belki faydasý olur :)
hisse / deðiþken fonu portföyü bizim kadar olan azdýr herhalde ...
https://invst.ly/siv0m
Bist 100 haftalýk ...
1205 i bu hafta geçip 1250 hedefine gitmek isteyecek kanaatimce EÐER mb güzel bir faiz artýrýrsa
sonra seçim muhabbeti belirsizlik vs derken kar satýþlarýnýn da etkisiyle 1150 lerin altýna fazla kaymadan kulp yapabilir.
kulp tamamlandýðýnda fincan derinliði kadar giderse yaklaþýk 200 puan yukarý gitme potansiyeli olur.
kulpun derinliði henüz tamamlanmadýðý için oradaki potansiyel yükseliþi göremiyoruz tabi.
bu iþleri formasyon oluþmadan yakalamak önemli, yoksa formasyon oluþtuktan sonra konuþmak geç kalýnmýþ bir tespit oluyor genelde.
ytd...
200 bpsye bastým. ne ''öncekinden az yapýp zayýflatýyor, direniyorlar hala''., ne ''bunlar pes etti'' denilerek öncekinin üstü olmadan net 200 gelecek tahminim. Kasýmda 200 daha 14.25 yapýp durur bence.
Eðer toplantýya kadar usdtry 8 üstüne çýkarsa deðiþir her þey.
Hocam tkf'nin o kadar ekmeðini yedim ki yýllardýr, bir hafta-iki hafta olur öyle þeyler. Benim tkf'ye olumsuzlaþmam için kötü 4-5 ay lazým. Þu anda endeksi götüren kaðýtlarýn yapýsý deðiþiyor, biraz sancýlý bir iki hafta olur, sonra uyum saðlar. Her 2-3 ayda bir kötü 2-3 haftasý olur genelde. Bence sýkýntý yok.
Yok hocam rica ederim asla, sakýn ha. Der miyim öyle þey ? Hiç aklýmdan geçmez. Kendi yatýrým kararlarýnýzý, kendi stratejinize göre alýn. Sadece kendi bakýþýmý belirttim. Endeks göçer %30, fon bozulur kötüleþir endeksten de kötü %50 göçer bilinmez o iþler. Biliyorum diyen de uyduruyordur. Ben kendi tarafýmdan olaný söyledim.
Zaten biliyorsunuz ben fonlarý satmýyorum, trade etmiyorum zaten. Sadece biriktiriyorum ve yalnýzca endekse göre getirisine bakýyorum 3-4 aylýk vadede. Orada iyi olduðu müddetçe benim perspektifimde sorun yok.
Asla yatýrým tavsiyesi deðil, sadece kendi yorumumu yaptým.
GBC fonunun Fon’un karþýlaþtýrma ölçütü %70 MSCI ACWI + %30 Bloomberg Commodity Endeksi’dir.
Getiri oranlarý
2016 19,57
2017 18
2018 27,66
2019 33,18
2020 ilk 6 ay 29,31
Karþýlaþtýrma ölçütünün getirileri
2016 7,56
2017 15,08
2018 -11,72
2019 18,47
2020 6,47
2020 2. yarýyýlda da baþarýlý olur diye düþünüyorum. Kurda ciddi düþüþ görürsem arttýrým yaparým bir miktar portföyümde bulunan bir fondur. Karþýlaþtýrma ölçütü yeniyor olmasý bence yeterli. Kurdaki artýþ ile TL cinsi deðerlenmesi tabi daha fazla olabiliyor. Kendi gözlemim kur ile korale bir miktar defansif hisse senedi fonu gibi görülüyor.
Elinde Tkf fon olanlar bence Bist'i çok dikkate almasýnlar, þu an Viop'ta terte kalmýþlar anlaþýlan. Bu fon surprizlere açýk bir fon, borsa düþerken de kazandýrabilir.
yýllýk reel getiri hesabý için sepet kuru referans alýyorum. yýl baþýnda 6,30 imiþ. þuan 8,59. %36 artmýþ. fon yatýrýmlarýna yýlbaþýnda baþlamadým ama baþlasaydým üstüne çýkabilir miydim tartýþýlýr.
datayý googlesheet'den çektiriyorum. https://www.bloomberght.com/doviz/sepet-kur
Benim de dikkatimi çekmiþti, 2 yýlda oluþan bir çanak formasyonu, hadi biraz da kulp için 5-6 ay oyalansýn, hedefine varmasý da 2 yýl sürse, 1450-1500'lere denk geliyor ki hem psikolojik olarak güzel bir sýnýr, hem de bir süpriz olmazsa meþhur seçimlerin öncesine denk geliyor. Þimdilik uzak bir projeksiyon, ama neden olmasýn, zaman hýzlý geçiyor.
50-100 arasý bekleyen az kiþiden biriymiþim sanýrým. Ben Merkez Bankasýnýn geleceðe dönük umut vermeye devam edeceðini, ama o kadar da hevesli olmadýðýný, seve seve deðil de biraz da mecburiyetten arttýrdýðýný göstermek için herkesin beklediði kadar deðil de "birazcýk" arttýracaðýný düþünüyorum.
Bence de reel getiri için kur sepetine bakmak, enflasyona bakmaktan daha güvenilir. Enflasyon dediðin resmi açýklanan ve had safhada güven sorunu yaþanan bir veri. Kur sepeti, piyasanýn içinden kanlý canlý, daha gerçek.
Ancak tabi mesut beyin dediði gibi, referans nokta ile de iliþkili biraz. Bu sene kur ekstrem davrandý biraz. Agustos 2018 referans olursa bu sefer de 2 senede %10-15 gibi bir þey cýkýyor.
Ama her halukarda enflasyonist ortamda reel getiri çok zor. Umalým ki tl erimesi dursun.
TL eridikçe, her yatýrým boþ. Dolar alýp satýp para kazanan bile, karý kadar enflasyonu zaten parasýný tl. ye çevirip harcadýðýnda geri verecek.
grafik "haftalýk" olduðu için o kadar bekleme olmayabilir, kulpun zaman dilimi (geniþlik) ve düþüþü (derinlik) fincana göre daha kýsa olur. benim tahminim kulp formasyonunun önümüzdeki hafta içinde baþlasa maksimum 4-6 hafta sürmesi. Ama BIST 140 binler olur ise 2021 1. çeyreðe sarkabilir.
YTD.
Tkf mahçup eder gibi bugün bizi umarým yanýlmam
Tapatalk kullanarak iPhone aracýlýðýyla gönderildi
Katýlým 50 endeksi ile Ziraat katýlým endeksi arasýnda son 2 aydýr ayrýþma var. Katýlým 50 getirisiyle bu süreçte öne çýktý.
Þuan 15 dk gecikmeli;
Kat50: +0,83
Zpykat: +0,29
Xtumy: +1,78
Xu100: +0,44
Xu30: +0,37
Xbank: +0,84
Mps bugün tahminim: +0,95 ama seans kapanmasýna yaklaþýk daha 1 saat var.
Merkez kur bugün: -0,02
Bist Kýymetli Madenler Altýn(Tl/Kg) aðýrlýklý ortalama: -0,48
3 degisken yoneticisi bana bu cevaplari verdiler (yani ortalama cevap soyle!):
Biz orta ve uzun vadede bistin cok ucuz oldugunu dusunuyoruz. O nedenle XXXX ye yatirim yapabiliriniz. Kasim ayinda bir volatilite olabilir ama uzun vadede usd bazinda cok ciddi kazanclar olabilir. Su an Turk varliklari cok ucuz. Uzun vadeli biriktirme sureci bizce bu surec.
sizce dogrumu?
bist dolar bazýnda ucuz ama bist 30 çok daha ucuz. burasý net....
sabredenin kazanacaðýný umuyorum elbette bu temenni
yanlýz belli noktalar var ki buralarda al sat yapma imkaný olan daha da fazla kazanabilir.
yanlýþ anlama olmasýn çok bildiðimden deðil ama örnek vereyim:
altýn fonlarýný putin aþýyý bulduk dediði zaman sattým mesela bu öngörü ve bana göre bir kýrýlýmdý.
çoðu fon aðustos ayýnda yaptýðý zirveye daha son bir kaç haftada gelebildi.
ne zamanki altýn 2000 lerin üzerinde kalýcý kapanýþlar yapar o zaman girerim diye buraya da yazdým.
sözün özü piyasayý koklayan ve tecrübesini yansýtan ne zaman karýný alacaðýný ne zaman zararýný kabulleneceðini bilen orta uzun vadede kazanýr bu kazancý arttýrmak yukarýda bahsettiðim gibi bir öngörü ve kýrýlýmlarý yakalamak þart.
Icerisinde en az sayida degisik hisse tutan fon hangisi? Ortalama 30 hisse var her fonda. En az MAC fonu gibi.
https://imgur.com/gallery/BlK4jzM
Soyle bir sey buldum. Fazla al sat da pek iyi degil. Ray Dalio, Buffett coklu varliklari bir arada tutmayi oneriyor. Mesela altin, hisse, ppf fonlari. Ara ara da bunlarin dengesi bozuldugunda pahalida olani satip ucuza gecin diyorlar genelde.
Altin ve dolar bizim piyasada yer alan her yatirimcinin portfoyunde yer almali.
Yurtdisinda senede 1 görünen krizler, bizde her gün oluyor.
Ray Dalio ABD'de yaþamasina ragmen o bile çeþitlendirme yapilmasi gerektigini soyluyor.
Gold %10
Dolar %20
Benim tercih ettigim oran.
Saygilar.
SM-G610F cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
black mirror paylastigi tabloda hata aliyorum
güncel halini paylasabilecek olan varmi rica etsem
Tca %-0.35
Zpf %+0.05
Zpe % +0.32