Sayfa 713/1002 İlkİlk ... 213613663703711712713714715723763813 ... SonSon
Arama sonucu : 8011 madde; 5,697 - 5,704 arası.

Konu: YATIRIM FONLARI VII ( & Mevduat faiz karşılığı oranları )

1.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Hocam tkf'nin o kadar ekmeğini yedim ki yıllardır, bir hafta-iki hafta olur öyle şeyler. Benim tkf'ye olumsuzlaşmam için kötü 4-5 ay lazım. Şu anda endeksi götüren kağıtların yapısı değişiyor, biraz sancılı bir iki hafta olur, sonra uyum sağlar. Her 2-3 ayda bir kötü 2-3 haftası olur genelde. Bence sıkıntı yok.
    Teşekkür ederim üstadım, o halde tutmaya devam edelim [emoji4]

2.  Alıntı Originally Posted by supremegod Yazıyı Oku
    Teşekkür ederim üstadım, o halde tutmaya devam edelim [emoji4]
    Yok hocam rica ederim asla, sakın ha. Der miyim öyle şey ? Hiç aklımdan geçmez. Kendi yatırım kararlarınızı, kendi stratejinize göre alın. Sadece kendi bakışımı belirttim. Endeks göçer %30, fon bozulur kötüleşir endeksten de kötü %50 göçer bilinmez o işler. Biliyorum diyen de uyduruyordur. Ben kendi tarafımdan olanı söyledim.
    Zaten biliyorsunuz ben fonları satmıyorum, trade etmiyorum zaten. Sadece biriktiriyorum ve yalnızca endekse göre getirisine bakıyorum 3-4 aylık vadede. Orada iyi olduğu müddetçe benim perspektifimde sorun yok.
    Asla yatırım tavsiyesi değil, sadece kendi yorumumu yaptım.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

3.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Yok hocam asla, sakın ha. Hiç aklımdan geçmez öyle şey. Kendi yatırım kararlarınızı, kendi stratejinize göre alın. Sadece kendi bakışımı belirttim. Endeks göçer %30, fon bozulur kötüleşir endeksten de kötü %50 göçer bilinmez o işler. Biliyorum diyen de uyduruyordur. Ben kendi tarafımdan olanı söyledim.
    Zaten biliyorsunuz ben fonları satmıyorum, trade etmiyorum zaten. Sadece biriktiriyorum ve yalnızca endekse göre getirisine bakıyorum 3-4 aylık vadede. Orada iyi olduğu müddetçe benim perspektifimde sorun yok.
    Asla yatırım tavsiyesi değil, sadece kendi yorumumu yaptım.
    Biliyorum üstadım, ben de pek trade yapmam da. Tavsiyeleriniz bu grup için çok değerli. Tekrar teşekkürler [emoji120]

4. GBC fonunun Fon’un karşılaştırma ölçütü %70 MSCI ACWI + %30 Bloomberg Commodity Endeksi’dir.
    Getiri oranları
    2016 19,57
    2017 18
    2018 27,66
    2019 33,18
    2020 ilk 6 ay 29,31
    Karşılaştırma ölçütünün getirileri
    2016 7,56
    2017 15,08
    2018 -11,72
    2019 18,47
    2020 6,47

2020 2. yarıyılda da başarılı olur diye düşünüyorum. Kurda ciddi düşüş görürsem arttırım yaparım bir miktar portföyümde bulunan bir fondur. Karşılaştırma ölçütü yeniyor olması bence yeterli. Kurdaki artış ile TL cinsi değerlenmesi tabi daha fazla olabiliyor. Kendi gözlemim kur ile korale bir miktar defansif hisse senedi fonu gibi görülüyor.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

5. Elinde Tkf fon olanlar bence Bist'i çok dikkate almasınlar, şu an Viop'ta terte kalmışlar anlaşılan. Bu fon surprizlere açık bir fon, borsa düşerken de kazandırabilir.

6. yıllık reel getiri hesabı için sepet kuru referans alıyorum. yıl başında 6,30 imiş. şuan 8,59. %36 artmış. fon yatırımlarına yılbaşında başlamadım ama başlasaydım üstüne çıkabilir miydim tartışılır.

datayı googlesheet'den çektiriyorum. https://www.bloomberght.com/doviz/sepet-kur

7.  Alıntı Originally Posted by trust06 Yazıyı Oku
    dur sana buradan bir bist analizi yapayım belki faydası olur
    hisse / değişken fonu portföyü bizim kadar olan azdır herhalde ...

https://invst.ly/siv0m

Bist 100 haftalık ...
    1205 i bu hafta geçip 1250 hedefine gitmek isteyecek kanaatimce EĞER mb güzel bir faiz artırırsa
    sonra seçim muhabbeti belirsizlik vs derken kar satışlarının da etkisiyle 1150 lerin altına fazla kaymadan kulp yapabilir.
    kulp tamamlandığında fincan derinliği kadar giderse yaklaşık 200 puan yukarı gitme potansiyeli olur.
    kulpun derinliği henüz tamamlanmadığı için oradaki potansiyel yükselişi göremiyoruz tabi.
    bu işleri formasyon oluşmadan yakalamak önemli, yoksa formasyon oluştuktan sonra konuşmak geç kalınmış bir tespit oluyor genelde.
    ytd...
    Benim de dikkatimi çekmişti, 2 yılda oluşan bir çanak formasyonu, hadi biraz da kulp için 5-6 ay oyalansın, hedefine varması da 2 yıl sürse, 1450-1500'lere denk geliyor ki hem psikolojik olarak güzel bir sınır, hem de bir süpriz olmazsa meşhur seçimlerin öncesine denk geliyor. Şimdilik uzak bir projeksiyon, ama neden olmasın, zaman hızlı geçiyor.

Alıntı Originally Posted by YapraksızYonca Yazıyı Oku
    Bir ankette daha beraberiz, buyurun..
    Tcmb kararı tahmininiz
    https://strawpoll.com/d9jqczb2s

50-100 arası bekleyen az kişiden biriymişim sanırım. Ben Merkez Bankasının geleceğe dönük umut vermeye devam edeceğini, ama o kadar da hevesli olmadığını, seve seve değil de biraz da mecburiyetten arttırdığını göstermek için herkesin beklediği kadar değil de "birazcık" arttıracağını düşünüyorum.

8.  Alıntı Originally Posted by flowski Yazıyı Oku
    yıllık reel getiri hesabı için sepet kuru referans alıyorum. yıl başında 6,30 imiş. şuan 8,59. %36 artmış. fon yatırımlarına yılbaşında başlamadım ama başlasaydım üstüne çıkabilir miydim tartışılır.

datayı googlesheet'den çektiriyorum. https://www.bloomberght.com/doviz/sepet-kur
    Tamamen nereden baktığına göre değişir, moralini bozma. Eğer 2018 Ağustos ayında bu işlere girişmiş olsaydın, o kadar da kötü durumda olmayacaktın. Doların bir yere kaçtığı yok, bizim para geri gidiyor. Bir yerde durur inşaallah.

Sayfa 713/1002 İlkİlk ... 213613663703711712713714715723763813 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •