Yok hocam rica ederim asla, sakýn ha. Der miyim öyle þey ? Hiç aklýmdan geçmez. Kendi yatýrým kararlarýnýzý, kendi stratejinize göre alýn. Sadece kendi bakýþýmý belirttim. Endeks göçer %30, fon bozulur kötüleþir endeksten de kötü %50 göçer bilinmez o iþler. Biliyorum diyen de uyduruyordur. Ben kendi tarafýmdan olaný söyledim.
Zaten biliyorsunuz ben fonlarý satmýyorum, trade etmiyorum zaten. Sadece biriktiriyorum ve yalnýzca endekse göre getirisine bakýyorum 3-4 aylýk vadede. Orada iyi olduðu müddetçe benim perspektifimde sorun yok.
Asla yatýrým tavsiyesi deðil, sadece kendi yorumumu yaptým.
Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanýlarak yatýrým kararý verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doðurmayabilir.
GBC fonunun Fon’un karþýlaþtýrma ölçütü %70 MSCI ACWI + %30 Bloomberg Commodity Endeksi’dir.
Getiri oranlarý
2016 19,57
2017 18
2018 27,66
2019 33,18
2020 ilk 6 ay 29,31
Karþýlaþtýrma ölçütünün getirileri
2016 7,56
2017 15,08
2018 -11,72
2019 18,47
2020 6,47
2020 2. yarýyýlda da baþarýlý olur diye düþünüyorum. Kurda ciddi düþüþ görürsem arttýrým yaparým bir miktar portföyümde bulunan bir fondur. Karþýlaþtýrma ölçütü yeniyor olmasý bence yeterli. Kurdaki artýþ ile TL cinsi deðerlenmesi tabi daha fazla olabiliyor. Kendi gözlemim kur ile korale bir miktar defansif hisse senedi fonu gibi görülüyor.
Yazdýklarým kesinlikle yatýrým tavsiyesi degildir..Sadece kendi kiþisel görüþlerimdir...
Elinde Tkf fon olanlar bence Bist'i çok dikkate almasýnlar, þu an Viop'ta terte kalmýþlar anlaþýlan. Bu fon surprizlere açýk bir fon, borsa düþerken de kazandýrabilir.
yýllýk reel getiri hesabý için sepet kuru referans alýyorum. yýl baþýnda 6,30 imiþ. þuan 8,59. %36 artmýþ. fon yatýrýmlarýna yýlbaþýnda baþlamadým ama baþlasaydým üstüne çýkabilir miydim tartýþýlýr.
datayý googlesheet'den çektiriyorum. https://www.bloomberght.com/doviz/sepet-kur
Benim de dikkatimi çekmiþti, 2 yýlda oluþan bir çanak formasyonu, hadi biraz da kulp için 5-6 ay oyalansýn, hedefine varmasý da 2 yýl sürse, 1450-1500'lere denk geliyor ki hem psikolojik olarak güzel bir sýnýr, hem de bir süpriz olmazsa meþhur seçimlerin öncesine denk geliyor. Þimdilik uzak bir projeksiyon, ama neden olmasýn, zaman hýzlý geçiyor.
50-100 arasý bekleyen az kiþiden biriymiþim sanýrým. Ben Merkez Bankasýnýn geleceðe dönük umut vermeye devam edeceðini, ama o kadar da hevesli olmadýðýný, seve seve deðil de biraz da mecburiyetten arttýrdýðýný göstermek için herkesin beklediði kadar deðil de "birazcýk" arttýracaðýný düþünüyorum.
Yer Ýmleri