İstanbulda aynı, habire yıkıp yapıyorlar,gerçi iyi oluyor depreme hazırlık.
Printable View
Bugun osd leri sattim nzh yi tutuyorum
Osd dolar tahvil ve cds den cok etkileniyor nzh bu konuda daha iyi
Osd ile vedalastik
Ne yaptim yabanci +doviz+degisken (eıc,fid.ıja)birazda altinfonu aldim
Krc ye gelirsek cok oynaktir.bigun yukselir ertesi gun duser + - sine bakip
İyi degilse degistirecen.
Bu ara tpf ve yfv fena degil
YTD.M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
şehir içinde çalışan insan için o fiyata satın almak, orta - uzun vadede , trafikte kaybedilen zaman , uykusuzluk , iyi beslenememe ( zaman faktöründen dolayı ) , arkadaşlarla dım-tıs kopamamak partiliyememek, iyi bir çevre edinip sürekli görüşememek gibi seçkiler karşısında marjinal faydasına değer...
Merkez Bankası dolar + %3,09. Dünden daha yüksek.
Selam
Bu orani nasil buluuorsun formulu bi yazsan
Bugunku 11.019. Dunku 10.688M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Döviz Alış Kuru değerlerini almalısınız.
19 Kasım: 11.0266
18 Kasım: 10.6963
(11.0266 - 10.6963)*100/10.6963 = %3,09
misafirliğe giderken çiçekçide aranjman yaptırmadınız mı hiç ? heh işte aynı mantık yatırım içün fönlarda da ...
haftaya ben de osd ve nzh ile vedalaşsam mı diye düşünüyorum, en azından yarı yarıya, elimdeki değişkenlere ve döviz fonlarına ekleme yaparım,
yfv bir miktar almıştım onun yanında eic ve az miktarda ija almıştım onlara da ekleme yaparım.
tabi krc ile ne yapacağımı bilmiyorum, beklesem zararı kurtarır mıyım yoksa daha da düşer mi belli değil.
tpf de iyiymiş bu arada ppf üzeri getiri açısından. teşekkürler :ok:
Tsk.M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tsk.M2007J20CG cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
genelde trene son binen olduğum için bu kadar çıkıştan sonra hisse fon konusunda biraz temkinliyim aslında, elimde eskilerden kalma sadece ıdh var ama hâla zararını kurtaramadı, düzeltme gelirse kademeli girerim dedim bir türlü gelmedi, elimdeki değişkenlerin içinde olan hisse miktarlarıyla idare ediyorum ancak. tabi iyi yönetilen hisse fonlara buradan bile girmekte fayda var belki ama haftaya duruma göre bakarım artık.
Dostum fon ciftlerini ve risklerini kafanda yada yazi ile iyice calisman lazim
soyle ki diyelim turk borsasi coktu ama yabanci borsa iyi
sende turk ve yabanci borsa kagitlari iceren fon olsun
diyelim ki turk borsa yuzde 5 coktu ama yabanci borsa yuzde1 artti
ne yapmak lazim turk borsa iceren bir oranda fon varsa bunu karsilamak icin bes kati yabanci borsa iceren fonun olmali elbette doviz sabit oldugu donem icin..
bunun benzerlerini senin tasarlaman lazim
saygilarimla
ija iyi mi kotu mu ortaya cikacak.bu aralar.yuzde 20 dusurmus hisseyi.bugun borsa eksi yedi.
Bilmeyenler için yazayım belki faydalı olur,
TEB portföy
ATA portföy
İŞ portföy
aylık strateji raporları yayınlıyorlar.Özellikle TEB'in raporu epey güzel.Buralardan yapılacak çıkarımlarla bir portföy oluşturup pek çok değişken fondan daha iyi sonuçlar alabilirsiniz.
riski düşürmek için iyi... çok artanların bir kısmını satar diğerlerine aktarırsın , hoşuna gitmeyenlerle çabukçana vedalaşırsın falan filan şantirifinton ... fön adedi azlaştıkça bu dediklerimin yapılması zorlaşır.... yalnız bu yatırımcılıkla ilgili dediğim ... spekülasyon , tradingde icabında tek bir enstürmana odaklanır oynarsın... oranın oyun kuralları farklı...
evet , ben de bütün o yayınları seyrettim. onun içün soruyorum... burda geçmiş sayfalarda konuşuldu... glöbal iyice içine aldı bu şirketi... benim merak ettiğim bu fönün gün içinde başında kim duruyor , takibi kim yapıyor ?yani bir kişi hem bu fonu ayrı strateji ile yöneteyim , hem serbest fönlara bakayım , hem şirketin yeni alanlarda yatırımlarıyla ilgileneyim dedi mi o işin tadı kaçar bence ( kanımca ) yani... konuşmaya sıra gelince ağız senin söz senin tutan yok tabii de sonuçta look at the tabela... hızlı karar alırız felan demesi kolay , sonuç ? 6 ayda ne getirdin ? pısssssssssss
IJA 'nın konsepti o gayet normal hoplaması zıplaması orada atak yazıyo di mi ... siz aylık olarak değerlendirirseniz daha doğru olur... iki gün eksi getirir 1 gün artı ... 4 gün üst üste artı getirir 2 gün eksi olabilir yani... onun içün geçmiş sahifelerin birinde myfinans 'ın yazdıüı gibi kademeli alım .... kertiği tek seferde bu föna margarinledin mi , o zaman haftada bir şöyle bi bakarsın ne olmuş diye hemen kaparsın ekranı... yoksa ters bi durumda psikilojin bozulur... sitres nerene vurur bilemem ... kiminin elinde yüzünde yara çıkar , kiminin bağırsağına vurur , başkasının boynuna ağrılar girer , kimisi ota moka , uçan sineğe asabilesmeye başlar... sen hangisisin verduranı seç diye bi reklam vardı... gıdım gıdım alımlar ile para yönetimi ile huzura doğru az sonra başlıyor, parlement sinema klübü sunar...
eğer tek seferde büyük montanla bu tarz fönlara ya da hisse yöğün fönlara giriyorsan göze alacağın vade de uzun olmalı...
ekleme yaptım yazıya , sayfayı yenilersiniz bi zahmet...
aslında fönları aracı kurumlardan almak onlara da kar bırakıyor... hem bankalar kendi fönlarını genelde ön plana çıkartıkları için bazen diğer fonları ararken işler bi parça zorlaşabiliyor... tefasa full açık aracı kurumlar tercih edilse... onlar da kazansın , bankalar zaten tonla para kazanıyor.
Bence fon takip işini gençlere bırakıp, asıl yöneticiler daha önce bahsettiğim firma alım satım, ortaklık gibi işlerler ile ilgileniyorlar. Kurum zaten son dönem hep bunlarla gündeme geldi. Aktif yönettiklerini söyledikleri IPB de yaklaşık 6-7 aydır short pozisyon açık. %80 oranında hisse içerip de bu kadar yükselişe eşlik edememek tam bir başarısızlık.
saat 22.00 den sonra https://www.isportfoy.com.tr/tr/yatirim-fonlari niye cokuyor ya iki gundur....
mkk
kod fiyat gunluk
GTL 0,027183 0,1107
YFV 0,022480 0,2410
KRC 0,032410 1,6817
KIS 0,043569 3,1170
MPK 1,941316 0,1435
KRF 2,316808 1,6329
OJT 1,493540 3,4610
FFP 1,348129 0,6563
RPD 1,217128 0,1877
Resmi Gazete sayfası da çöktü.:)
Pdd %0,310+
Fon eski f yeni f % ACD 0,542933 0,54176208 -0,2157% KRF 2,279585 2,31680818 1,6329% OPH 2,606521 2,64162629 1,3468% EIC 0,029049 0,02915900 0,3787% FI5 148,916332 149,08698031 0,1146% RPD 1,214848 1,21712782 0,1877%