Sayfa 740/1002 İlkİlk ... 240640690730738739740741742750790840 ... SonSon
Arama sonucu : 8010 madde; 5,913 - 5,920 arası.

Konu: Yatırım Fonları IX

1.  Alıntı Originally Posted by servetbey Yazıyı Oku
    Evet KRC dusuyo ama KRF kurtariyo (tercume)
    Aslında KRF, KUB, KIS bunlarda vardı ama miktar olarak düşük kaldığı için tam kurtarmadı, bu sepet işi güzel de hangi tarafa ağırlık vereceğini iyi seçmek gerekiyor galiba, diğer türlü biri çıkıp biri düşünce ya yerinde sayıyorsun ya zarar ediyorsun.

2.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Tüm yerli hisse fonlarının dökümünü yaptım.
    6 aylık son dönemde neredeyse hepsi sadece son 1 ayda kazandırmış.
    6 aylık getirileriyle son 1 aylık getirileri eşit çoğunun.5 ay sıfır, son 1 ay getiri var.
    Son 1 ay dışında anlamlı fark yapmış EID, AHI, ACC ve GHS gözüme çarptı.

Bu veri de bir kenarda dursun burda.
    AHI portföyde %18 banka var, kalanı da güzel seçilmiş. Fon yöneticisi değişti mi hep aynı ekip miydi bilginiz var mı?

3.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Şu anki döviz kurunda önümüzdeki ay yapılacak faiz indirimi fiyatlandı mı yoksa kurun daha gidecek yolu var mı?
    Asıl sorun bu.

Acaba dolar önümüzdeki yılın en düşük seviyesinde mi?
    Son faiz indirimindeki durumu fiyatladı diye düşünüyorum. Bundan sonra dövizde gün içi aşaği yukarı hareketler izleyebiliriz. Ama doların en son gördüğü yeri tekrar görme olasılığı yüksektir.

4.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Fakat bu senaryoyla ekonomi tıkanır.
    Müteahit olsam elimdeki daireyi satmam, çünkü yerine koyamam
    Market olsam ürünü satmam çünkü yerine yenisini koyamam.
    Kurun bir yerde durması ve gerilemesi lazım.
    Para olanda var. Oturduğum binada 2+1 zemin kat 100 metre karelik daire yeni 1 milyon 250 bine satıldı. Hem de bir ay bile beklemedi. Farkındamısın bilmiyorum ama; izmir'de son depremden sonra kentsel dönüşüm kapsamında binalar bir bir yıkılıp yapılıyor. Yalı adeta baştan yapılıyor gibi. Hiç ummadığın insanlarda deli para var. Sermayesi sağlam müteahhit binasını yapar. ve de peynir ekmek gibi satar. Türkiye de emlak hep geçerli yatırımdır.

5.  Alıntı Originally Posted by demir35 Yazıyı Oku
    Selamlar OPL FONU 18.11.2021 den itibaren izahname değişti.İki gündür fena değil.Fon büyüklüğüde 3 milyon kadar.Risk derecesi 1-2 den 3-4 oldu. Hayırlı bol kazançlar.
    aynen benim de dikkatimi çekti. defansif yerinde sayan bir fondu şimdi sağlam atağa kalkmışlar.

6.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Tüm yerli hisse fonlarının dökümünü yaptım.
    6 aylık son dönemde neredeyse hepsi sadece son 1 ayda kazandırmış.
    6 aylık getirileriyle son 1 aylık getirileri eşit çoğunun.5 ay sıfır, son 1 ay getiri var.
    Son 1 ay dışında anlamlı fark yapmış EID, AHI, ACC ve GHS gözüme çarptı.

Bu veri de bir kenarda dursun burda.
    Neredeyse tüm fonlar Ekim - Kasım ve Aralık ayında yılın en iyi performansını gösterdi ve gösterecekler (aralık ayı) diye düşünüyorum.

7.  Alıntı Originally Posted by ersunan Yazıyı Oku
    Maalesef fonlar konusunda öyle bir hatam var, son bir ay, üç ay, altı ay ne getirmiş, içinde neler var sadece onlara bakıyorum ama ayrıntılı olarak incelemiyorum. gerçi incelesem ve içinde eurobond olduğunu bilseydim de yine alırdım herhalde.Ama anlamadığım eurobond borçlanma fonları çıkarken bu neden düşüyor, durumları tersine mi işliyor.
    Tefaş dan günlük fiyatlara baktığımız sayfada daire şeklinde, güncel olarak fon içinde olan yatırım araçları görünüyor. Eğer portföy dağılım pdf sayfasını indirirseniz bir ay geriden geliyor. Napolyon komutana sormuş savaşı neden kaybettik. Komutan kırk sebep var demiş. Birincisi barutumuz bitti demiş. Napolyon komutanın sözünü keserek diğerlerini söylemene gerek yok demiş. Bunu şunun için yazdım. Aldığım fonun hisse, değişken, ppf ya da diğer fonlar olabilir. Performansına bakarım. İçeriklerini zaten iyi kötü görüyoruz.

8.  Alıntı Originally Posted by coltrane Yazıyı Oku
    AHI portföyde %18 banka var, kalanı da güzel seçilmiş. Fon yöneticisi değişti mi hep aynı ekip miydi bilginiz var mı?
    Hiç bilgim yok, fonları elerken karşıma çıktı.

Sayfa 740/1002 İlkİlk ... 240640690730738739740741742750790840 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •