Çok biliyor ya...
Printable View
Bu gevezenin, laf ebesinin kasım 2017 deki mesajlarından bazılarıydı. Daha böyle çok var. Eminim herbirine ayrı mazeret bulur.
Bu laf ebesi hisseler brf ye geçtikten sonra bu hissede türedi ve insanları gazladı.
Kendisini birşey sananlar oldu, sonra yazık oldu.
Kimseye inanmayınız, kendiniz analiz yapınız. Yapamıyorsanız, lütfen faize yatırınız. Çoluk çocuğunuzun geleceğini böyle şarlatanların ağzıyla planlamayınız.
2017 yılında banvit 254 milyon kar yapmış idi...biz o zaman ki şartlara göre o fiyatları bekliyorduk...2018 yılında ister istemez her şirket gibi ciro ve karın artacağını düşünüyorduk...gelen bilançolar bizi hayal kırıklığına uğrattı...herkes gibi biz de yanıldık..ama ona rağmen ben ve bana uyan herkes ilk aldığımız fiyattan sonra asla zarar etmedik...çünkü en uygun yerden almıştık...
banvit 28 tl zirvelerini gördüğü yılda dahi biz zarar etmedik...banvit bir yıl iyi ertesi yıl kötü bilanço alışkanlığından olsa gerek 2018 yılında kötü bilançolar yollamaya başladı..
iki yıl önce bir çok şirket şimdiki fiyatlarının iki üç katı idi..ttraktör 90 tl yi görmüştü şu anda 30,60 tl dir...doaş 16 tl idi şu anda 5,19 tl dir...aselsan 47 tl idi şimdi 17 tl dir...daha fazla saymamın anlamı yok...
geçmiş yıllardaki şirketlerin durumu ile şimdiki durumları farklıdır...
red kit neden mart ayından itibaren yaptığımız yorumları paylaşmıyorsun ?? senin daha güncel paylaşımları alıntılaman gerekmez miydi ???
yine de ben kimseye bana uyun demem...herkesin kendi aklı ve fikri vardır...herkes kendisi karar vermelidir...
kısa vadeli tradelerde çok da başarılı olduğumu söylemiyorum zaten..orta ve uzun vadeli düşündüğümüzde ben kendimi başarılı görüyorum...buna göre de şükürler olsun ki çok da kazandık...2015 yılında 5 bin tl sermayem varken şu anda 122 bin tl sermayem var...50 bin tl yi de bir ihtiyaç için çıkarmıştım...son üç yılda da en az 30 bin tl de sağa sola harcama yaptım...( genel toplam 202 bin tl yi rahat buldum ....ALLAH nazardan saklasın...tüm ky dostlarımın da kazanmasını diliyorum..)
tabi bunu hava atmak için söylemiyoruz...birilerine kapak olsun diye söylüyorum...:kahkah:
isteyen bizim fikirlerimize değer verir isteyen de vermez..herkesin kararı kendinedir....
topik gelmiş 741 . sayfasına ama adam gidip ta 2 yıl önceki ,borsanın da hisselerin de bambaşka bir durumda olduğu bir döneme ait yorumlarımızı bulup çıkarıyor...buna ne gerek var..güncel olan ve bu yıl için 4 ay önce söylediklerimizi burada paylaşsana...
banvit 28 zirvelerini gördükten sonra çok düştü ve o düşüşler sırasında fiyat hatırladığım kadarıyla 20,40 civarlarından ilk alışımı ve yorumlarımı yapmış idim...benden sonra hisse 25-26 civarlarına kadar dahi çıktığını hatırlıyorum..o sıralarda zaman zaman al -satlar yaptım...ne zaman ki almış ve satmış isem bunu topikte açıkça belirtmiştim...ben ve benim yorumum ile alan hiç kimse banvitte hiç kayıp etmedi...hatta başarılı trade yapabilenler benden iki kat daha fazla kazanabildi..
dediğim gibi o yılki banvitin ve şirketin hatta borsanın genel durumu farklı idi şimdi ise daha farklıdır...o zamanlar 254 milyon yıllık karın üzerine daha ne kadar kar koyabilir hesapları ile tüm topik meşgul idi...bizde haliyle karın artacağını varsayıyorduk...ama ne yazık ki olmadı...dediğim gibi ben hiç kimsenin hakkına girmedim çünkü aldığım ve yorum yaptığım fiyat seviyeleri gayet makuldü vede en az %20-30 da kazanma potansiyeli sundu...bende bu hisseye her girdiğimde az veya çok kazandım...
banvit beni seviyor bende onu seviyorum...az çok banviti de tanıyoruz...bilgi ve tecrübelerimizi de zaman zaman paylaşıyoruz isteyen dikkate alır isteyen de almaz..sonuçta vereceğiniz karar sizindir...kar ve zarar da sizindir..
son bir kaç ay içinde bağfasta 5,40 tan itibaren yorumlar yaptık şu anda 7,00 seviyesindedir...ttraktöre 28 ,00 civarlarında yorum yaptık şu anda 30,80 civarlarındadır..uluuna 2,23 ten üç hafta önce yorum yaptık şu anda 2,65 tedir..datagateye 4,90 iken yorum yaptık şu anda 6,26 seviyesindedir...karele sürekli yorum yapıyorum şu anda onda kardayım..durdoya geçen yıl 3,90 dan yorum yaptık benden iki ay sonra 7,50 yi gördü daha sonra da 3,60 a indi ve şu sıralarda da 6,90 civarlarındadır...tabi arada bir yediğimiz kazıklar da oldu..buda normaldir..bizim de kusurlarımız var..
Hala kendi sermayesinin nerelere geldiğini yazıyor. Nasıl bir yüzsüzsün sen ya. 40'lı 50'li fiyatları görecek deyip peşinden gidenlerin vebali ne olacak? Yine doldurmuşsun sayfaları. Nasıl bir hazımsızlık deryasındasın. Bize ne, kime ne? Giren de sana çıkan da sana. Bu hava yapma çabası niye? Ezik misin? Birgün veren Allah üzüntüsüyle birlikte alır da kapağı o zaman görürsün. Ama çarpılsan da anlamazsın sen. Ucuz umut taciri seni. Buna da yine bomboş cevaplar yaz yine, bir sürü, sayfalarca. Senin ipliğini pazara daha çok çıkaracağım birader, sahtekarlıklarını, bundan nemalanmalarını, sonu nereye giderse gitsin.. Kapağı görürsün o zaman sen.
Utanmadan hala ...ben ve benim yorumum ile alan hiç kimse banvitte hiç kayıp etmedi... Diyor. 30-40-50 olacak diye bir sürü yazısı var. Hala kabul etmiyor. Nasıl bir hesap yapıyorsun. Adam 20'lerden aldım 2 senedir bekliyorum diyor sen kaybetmedi diyorsun. Nasıl bir utanmazlık, yüzsüzlüktür bu.
Şimdi bunlara sayfalarca bahane yazacak, bekleyiniz martavallarını.
Ya arkadaşlar neden bu karşılıklı kapışmalar anlamıyorum ne keko yu tanırım ne red kidi ne de bir başkasını burası hangimizin tapulu malı forumun kuralları var varsa aykırı bir durum gerekeni zaten yaparlar kusura bakmayın da bence boş serzenişlerdesiniz. Bırakın isteyen istediğini yazsın mesela ben 26,50 den aldım halada bekliyorum kimden etkileniyor da aldım yada sayacağım alan satan kendine göre . Bırakalım teknik bilenler kırılımları yazsın temel bilenler onu yazsın
Nedir bu etrafına taraftar toplamaya çalışan arkadaşların hali en kısa özetle ayıptır arkadaşlar kalın sağlıcakla herkese iyi akşamlar . Şu gerçek ki trend bizden yana eğer makro düzeyde bozulmalar yaşanmazsa benim kendi fikrim kısa süre içerisinde 20 nin geçileceğidir. Şimdi ben böyle yazdım fikrimi belirttim diye BOZGUNCU mu oldum
red kit 2017 ve 2018 yıllarına ait bir çok yorumumu alıntılamış...2017 yılında 2,5 milyar tl cirodan 254 milyon kar çıkaran banvit , 2018 yılında 2,9 milyar tl cirodan 81 milyon kar çıkarabildi...banvit bir yıl iyi sonraki yıl da sönük bilanço açıklama alışkanlığını devam ettirdi...2018 yılında ayrıca maliyetler kaleminde yem fiyatları ,işçilik,enerji,dövizin çıkışının negatif etkileri görüldü ..tüm bunlar bilançoyu bozdu..
banvitin temellerinin dayanağını topik olarak konuşa konuşa anlamaya başladık..topiğe sektörden olan ssregitos dostumuzun katkıları büyük oldu..
sonuçta 2018 yılında ciro artmasına rağmen kar beklentilerimiz dahilinde gelmedi ne yazık ki bir çok kişi gibi bende temel anlamda yanıldım...ama hisseye girerken her zaman banvitin en risksiz olduğu vakitlerde girdiğim için hiç zarar etmedim hatta normal bir kar da yaptım..
benim ile giren ve benim ile satan hiç kimse zarar etmedi ki zaten banvitin fiyat olarak diplerinde giriş yapıyordum...o yüzden hiç kimse senin yorumların ile hisseye girdim ama zarar ettim diyemez...çünkü gerçekten de doğru trade ile benim iki katım kazanma fırsatı verdi banvit..
zaman zaman tekniğime dayanarak da hisse alıyorum...geçmişte adeseyi 2,85 ten almıştım ama baskılara dayanamayarak 2,55 ten satmış idim..o vakitler de topiklerinde yorumlar yapmıştım...benim satışımdan hemen sonra hisse toparlandı ve bir ay içinde 15 tl leri gördü...daha sonra da tekrardan sert düşmeye başladı...şu sıralar ise 0,93 tl ye inmiştir...
şimdi adeseden bir arkadaş fiyat 2,55-3,00 aralıklarında iken yazdığım yorumları karşıma getirip hakaret ederse haklı mı olur yoksa haksız mı ?? adam fiyat 15 tl lere çıkarken satamıyorsa suç benim mi ?? veya adam 15 tl den aşağılara inerken hiç bir şekilde stop olmuyorsa yine suç benim mi olur ??
o yüzden de yorumların yapıldığı vakit ve şartlar önemlidir..benim banvitte yorum yaptığım her vakitte alanlar fazlası ile kar etme fırsatı yakaladı...ki ben de her girdiğimde kazandım...her hisseye giriş ve çıkışlarımda da şefaflığım gereği topikte söyledim...
2018 yılı tüm hisseler için zorlu geçti...ülkemiz ekonomik krize yakalandı..şu anda hisselerin bir çoğu önceki zirvelerine göre 2-3 kat aşağıdadırlar..banviti şu anda 16 tl fiyatı ile 28 tl zirvesine göre %80 aşağıdadır..maliyeti çok yüksek olanlara ben sabır diliyorum...yalnız dediğim gibi zararı yüksek olanlar benim yorumlarım ile hisseyi almadılar...o yüzden de sorumlusu da ben olamam..
bu yılki güncel yorumlarım ise banvitin fiyatı 9,70-10,40 aralıklarında iken yapmıştım...bu yılki yorumlarımız geçen yılların tecrübeleri ile yazılmış idi..banviti ve diğer hisseleri insan tanıdıkça elbette daha doğru kararlar alabiliyor..ilk girdiğim yıllarda banvitin temel dayanakları hakkında çok yüzeysel bilgilerim vardı..daha sonra topikçe bilgileri paylaştıkça çok şey öğrendik..
umarım red kit artık bu konuyu deşerek topiği kirletmez..ne söylediyse cevabını verdim...taktir artık ky dostlarımızındır..ben red kiti artık muhatap almak istemiyorum...umarım bana artık cevap yazmaz..
bu topik tüm ky ların ortak paylaşım alanıdır..kimse kimseye paylaşım yapamazsın diyemez...banvit ile bir kaç yıllık manevi bağım var (geçmişte çok yorum yaptığım için )..her fırsatta da yorum yapıyorum ve bundan sonra da yapmaya devam edeceğim..
ben banvit yatırımcısına tekrardan başarılar diliyorum..
Buyrun karsilastirin 3 yıllık bilançoları hiç birbirine benziyor mu? Materyali canli olan bir sektordeyiz olumlu ve olumsuz faktorler her yil degisebilir.kesin rakamlarla fiyat ve bilanco tahmini yaparsaniz herzaman terste kalma ihtimali olasılığı vardır bana gore.
Burda yapilan sayfalar dolusu atışmalar hem iyi hemde bir faydası yok.herkes kendince haklı tarafını savunur😊 retkit hocam bir çok konuda haklıdır.keko bilançoda yanilmistir yukarda belirtim sanırım cogunluk terste kaldı 2018 bilançosunda.keko hocamin tek hatası fiyat vermesi bu olmazsa daha iyi olur zaten yasak yonetim engellemesi gerekir.retkite tamamen katılıyorum.ne gerek var bu kadar yazmaya? sayfalar dolusu yazan keko hocami okuyan sanirki hisseye on yıllık yatirim yapiyor😊. kekonun yazilarini okur gecerim benim icin hic bir onemi yoktur.kendi kararimi veririm.zaten arastiran birisi bu yazilardan hiç etkilenmez cogunun ici bana gore desteği yok😊.bu yüzden kendi temel ve tekniginizi calisin herzaman.bol kazançlar.
.
hoşuna gitmez banlarsın...değer vermez okumadan geçersin...veya değer verirsin her yazılanı okursun ...çok değer verirsin her söylediğimi takip etmek için arkadaş olursun...bu kararlar kişinden kişiye değişiyor...bu tür kişisel kararlara saygım sonsuz..bu güne kadar yorumlarını beğenmiyoruz diyenlere kızmadık...kızmayız da..
bizim meselimiz bu değildir...bizim şu anki meselemiz tahamülsüzlüktür topiği sahiplenip başkasının yorumlarını içine sindirememektir...bu olmadığı sürece benim için sorun yoktur...
ben topiklerdeki teknik ,temel veya yatırımcıların duygularının tümüne değer veririm...çünkü bu verilerin tümü bize hisse hakkında bir bilgi verir...
Keko hocam mesele kimsenin nasıl yazip cizdigi değil bir cok arkadasin ( ben dahil) sıkıldigi konu sayfalar dolusu yazarak girdigin hisseye methiyeler duzmen😊ne gerek var.herkes kendince arastirsin. mesela hisse 20 iken 40- 50 olacak demen dogrumu yanlismi?retkid hakli olarak bunu sorguluyor.
Neyse son sozu bilancoya birakalim😊az kaldı
Yahu adam öyle bir zeytinyağı ki, hep üste çıkmaya çalışıyor. Onun sayfalarca bomboş yazıp sahiplenmesine ütopik rakamları olacakmış gibi bilgece göstermesine itiraz ediyoruz aynı şeyi bize yazıyor. Burasını tapulayan zaten o. Yüklü girmişim güya. Yahu sanane, kimene, senin ne yaptığından bize ne? Hiç bir zaman inin, binin.... yazmam iftirası da bol. Neyse...
Bu konuyla ilgili son yazımdı arkadaşlar, lütfen kusura bakmayın, balka yazmayacağım tahammül edemedim artık. Beni anlayan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Hisse hakkında bir şey biliyorsam paylaşır yorumlarım, bilmiyorsam okurum sadece. Her zaman olduğu gibi. Umarım bundan sonra daha kaliteli yazılara şahit oluruz...
güya beni banlamış...banlamış isen benim yazdıklarımı nasıl görebiliyorsun....son 3 ayda toplasan 10 tane içi boş yorumu var bir de hisse hakkında bir şey bilirsem paylaşırım demiş...1 aydır hisse elinde bir şey paylaşmamışsın yeni mi paylaşacaksın...en iyi yaptığın okuma işine devam et sen...ama benim yazdıklarımı okuma...
umarım bir daha bu şahıs beni kastederek bana sataşmaz...sataşırsa da burada cevabını alır...