yukarıdaki sistem iyi gibi duruyor erhan sorun ne burda ? komisyondan mı yiyor baya işlem var.
Printable View
yukarıdaki sistem iyi gibi duruyor erhan sorun ne burda ? komisyondan mı yiyor baya işlem var.
kullanmıyoruz zaten algoritmadanda bahsedeyim.
sistem barların acılısına bakıyor kapanıs acılısın altındaysa satıyordu bır nevı bar ıcı yone bakıyor 1 dakıkalık barlarda acılısla kapanısın ne tarafa dogru olduguna bakıyor ve buna gore long şort oluyordu yanı bıraz rasgelelık ıcerıyordu.
kısa vadelı kar allar cok guzel calısıyordu lakın anlık ıslem yaptıgından kaymalardan kurtulamıyorduk.
1000 puana stop koyuldugunda 20 adet işlem çöpe gidiyor bırde bunun komısyonu var.
marjı degıstırdıgınde de durum farksızdı diyelim 500 e stop 200 e kar al vesaire şekilde yapıyorduk.
2 kere stop yedıgınde 1000 kazanması gerekıyordu fakat 200 den toplamda 8 adet kar al gereklıydı marjı 200 yaptıgında ıcın kar alma ve stop bırbırını yıne dengeleyemıyordu.
2 ay boyunca farklı marjlarda bazı denemelerımız olsada proje yarım kaldı. en ıyı kombınansyonu bulmak uzun sure gerçek hesap tradesı gerektırıyor. bekleyen emır gonderememek cabası.
yanlız geldımıde ıyı gelıyordu doğru durst hareket olmayan zamanda 2000 puana hemen ulasabılıyor tek bır stopla yarısını verebılıyorduk fılan.
farklı bakış acıları katayım diye paylasıyorum bunları
mesela parabolıcle bır deneme napıyor sıstem.
yeşil parabolıce göre alım satım yapıyor eğer fıyatlar yeşil parabolıcın stop sevıyesınde belırlı bır sevıye uzaklaşmışsa kırmızı cızgılı parabolıc devreye gırıyor belırlı bır lımıte kadar.
niçin mantık şu stop sevıyesınde cok uzaklaştıgında pıyasa gerı donerse cok geç stoplayacak ve bır suru puan verecek.
bu yuzden kısa vadelı devreye gırıyor ve erken sat acmasını saglıyor. uzun vadelı parabolıce yaklastıgında ıse ve yon iki parabolıctede aynı ıse kısa vadelı devreden cıkıyor ve uzun vadelı devreye gırıyor neden ?
yataya sararak gıderse kısa vadelıde kalıp carpılmasın nasılsa uzun vadelının stop sevıyesı yakın dıye
vesairrrrrrrrrrr uzun suredır konuşmuyorduk ıyı oldu.
https://i.hizliresim.com/9dY9p8.png
Kim yazmisti sefdi sanirim nakite gecen bir sistemi vardi.
Geri donusler ne durumda hocam ne oldu ne bitti sesin cikmiyor.
Sizlerinde farkli bakis acilarinizi paylasmanizi bekliyorum arkadaslar.
bende şöyle bir açıdan bakayım.
aslında trend takip eden sistemlerin en sevmediğim yanı trendde kalmak için bir çok zaman karını bırakıyor olması belkide trend follow sistemler yerine farklı yaklaşımlarla geliştirilmiş sistemler kullanmak lazım.
Sıradan bir trend takip sistemi diyelim,
poz ların % 30 undan karla çıkıyor, %40 ından zararla çıkıyor, geri kalanında ise yani %30 unda karı görüyor belirli bir süre duruyor ama karı alamadan ya da zararla çıkıyor. Bu halde bile hatırı sayılır getiri sağlayabiliyor.
Bu son durumu düzeltmeye çalıştığımız zaman sistem trend takip etmekten çıkıyor trendci sistemler için burayı çözmek lazım. Çözülebildiği zaman yani kalan %30 daki performansı diğer kısımları bozmadan iyileştirilebilirse çok daha iyi getiriler ortaya çıkacak. Burası bir paradoks gibi.
gerçekten milyonlarca fikir yazılabilir tek birşeye odaklanmamak lazım. herşeyi denemek lazım . stabilize getiri ve yüksek olanları zamanla belirleyip viop hisse veya opsiyon takılmadan birine hangisi işimize geliyorsa ona odaklanmak lazım. amaç para kazanmak çünkü . illa viopta başarılı olacam diye yardırmanın anlamı yok :) bu nedenle dedikleriniz çok doğru.
Viop tarafinda benim yapipta yapabileceklerimi yaptim
Viop icin sistem tasarlamiyorum artik.
Mevcut sistemlerimi takip ediyorum.
Hisse tarafi icin robotsuz temel analizli bir stratejim var.
İlerde devreye alacagim sanal programda da testini yapmistim.
Bir kac gonderi once yazdigim konu. Aslinda bir testti.
Algoritma isi artik bogdu beni yeni birseyler gelistirme cabasi icerisinde degilim.
Ancak heyecanimi yitirmedim.
Sadece cok boguldum cok emek ve para harcadim bu ise.
Mevcut imkanlarimla ilerleyebildigim kadarini ilerlettim.
Bundan sonrasi venim icin ancak uzaydan kod bulmamla filan olur. Yada hft noktasinda olur.
Artik emeklerin karsiligini almak icin beklemem lazim.
Siradan vasat bir algoritma bileskede getirisi gayet guzel gorunuyor bence gercek hesapta ayni getiriyi elde etme imkanimiz yuzde 95.
Mesela yaptigim hesaplamadaki algoritma kaymali 150 bin uretmis ayni hesapla bugatti 250 birakiyor nette.
Hadi hersey kotu gitti 100 bin daha sil bugattiden.
Hesap yinr ayni cikiyor.
Peki hal boyle ise sorun ne ?
Sorun sabirsizlik surekli yenilikci olma yeni arayisla cabik kazanma hirsi.
Dedigim gibi ven artik stopladim su anki sistemin getirisine odaklanip bekleyecegim beklentilerimi karsilamazsa bugattiye verecegim 5 yil trade etsin
Keci hocam tebrikler. Gercekten muthis bi is cikartmissiniz. Alim yaptiginiz miktar tahta sahibinin farkettigi bi buyuklukte mi yoksa su an deneme icin kucuk lotlarla mi yapiyosunuz bu islemleri.zira bizim borsanin ve hisselerin likidite sikintisi var,,istenilen miktarda gir cik yapmak cok zor. Algoritma ayni zamanda hisseye ozgu olarak bunu da mi belirliyor.
LG-D855 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Erhan hocam söyledikleriniz doğru fakat bu işte yapılabileceklerin sınırı yok bence sürekli daha iyisi için çalışmak ve ilerlemek lazım. Bazen tabi doğal olarak bıkkınlık yorgunluk olabiliyor fakat sınırları iyice zorlamak lazım, her zaman daha iyisi vardır.
"Sorun sabirsizlik surekli yenilikci olma yeni arayisla cabik kazanma hirsi." sözüne kısmen katılmıyorum sistematik ve kontollü bir şekilde yenilikçi ve çabuk kazanma hırsı olması lazım ki gelişme kaydedelim, sabır önemli tabi dediğiniz gibi.
Sn. Keçi bu duruma çok güzel bir örnek herkes çok farklı yaklaşımlar üzerinde çalışmıştır fakat genel olarak piyasadakiler trend follow sistemler geliştiriyor ve kullanıyor. Keçi farklı bir bakışla ve hisse tarafında tek yönlü işlem yaparak viop tarafında ulaşılamayacak kar oranlarına ulaşmış.
Bence her koşulda çalışmaya devam etmek lazım AR-GE çok önemli.
10 hisse ve 2 saat için performans aşağıdaki gibidir.
Sonuç olarak %0.5 almak çok kolay çıktı.
%1 için başarı oranı %90
%0.5 için başarı oranı %100
Eğer bu performansı günde 4 kere ve 23 iş günü uygulayabilirseniz.Sadece 1 ayda %250 üzeri getiri sağlayabiliyorsunuz :)
Tüm yazılanları okuyamadım daha, akşam okuyup yazacağım bir şeyler.söz verdiğim için bunu yazıp çıkıyorum.
https://image.prntscr.com/image/v5qp...6jI16H_JmQ.png
https://image.prntscr.com/image/e5Jl...oy3oiTVzIw.png
hisseler endeks ekside iken dünde artı kapatmış olan hisseler.
dikkatimi çeken bir başka şey, dün bu hisselerin hacmi önceki güne göre katlanmış.
Birde hepsi Fiyat-MA5, MA5-MA20, MA20-MA50 kriterleri sağlıyor gibi.
Başka neler var acaba kriterlerde, sn keçi biraz bahsetse iyi olurdu.
Bist kapasitesini yanlış yorumluyorsunuz.
Sadece 1 dk. içerisinde onlarca fırsat söz konusu.Tavan yakalamak ile işi olmaz "mükemmel" bir robotun.
1 dk içerisinde 20 defa %1 yapabilir mesela.Yakalaması çok zor olsada kabaca buna benzer bir fırsatın teknik olarak oluştuğunu biliyorsunuz.
VIOP da yaptığımız dip-tepe hesabını neden 450 hisse için yapmıyoruz :) yüzlerce hisse+mükemmel zamanlama+optimum kar marjı al-sat+ hiç bitmeyen bir döngü.
420dk * 20 = %8200 alabilir 1 günde. kapasite ile ilgili fikir bu verebilir örnek.
VIOP a karşı Hisse nin böyle bir fırsat eşitsizliği var. Hissedeki Robotun kar kapasitesi VIOP ile kıyas edilemeyecek derecede büyüktür.
1- düşük komısyon oranları ->(10.000 de 2 altında olan tüm oranlar için bir fark yok ve önemsiz bence.)
2-Toplam sermayene gecelık faiz uygulaması -> Ayda %50 üzeri getirisi olan bir sisteminiz varsa bence önemsiz.ayda 1-2 nin lafı olmaz :)
3- yüksek hacim hisse tarafında bu durum sınırlı ->tek hisse üzerinde robot çalışırsa evet ama bistin toplam hacmini kullanabilen bir robot için bir fark yok arada.
4- çift yönlü kazanç -> bence önemsiz. arka arkaya short-flat ve long-flat 2 poz mu açtınız. hisse tarafında farklı hisselerde al-sat ve al-sat 2 poz açabilirsiniz. endeksin -5 yaptığı günlerde dahi sorun olmaz. -8 den hisse alıp -7 de satar %1 cebe atabilirsiniz.Her dakka artan bir hisse bulunur.
5- sermayenızın 9 katı ile işlem imkanı ,--> riskiyle birlikte VIOP için avantaj sayılabilir..
yanlış anlayacak bir durum yok elbette, farklı bakış açılarını yorumlayarak bu noktalara geldik hepimiz.
Haklısınız. endeks düşer diye bu denemeyi yapmak istedim aslında.
Fakat endeks çıkmasaydı başarı oranı %1 içinde %100 olabilirdi..
Gün içerisinde ilave olarak özel işlem algoritması kullanılıyor. Kademeler, kademelerin hacimleri, kademe hacimlerinin azalma hızı.Kademelerin kalkma ihtimali, kademelerin kopma noktası vb. üzerinde de düşünün biraz. daha önce düşük risk vb. ifadelerle bahsettiğim şeylerin altında işe yarar bir şeyler olmalı :)
Bütün hisselerde bu kadar detaylı algoritma çalışırken, olası bir elektrik kesintisi, internet kesintisi (her ne kadar serverda da çalışsa), aracı kurum kaynaklı teknik sorunlar veya ideal de oluşabilecek yayın kesintisi vb. problemlerde durumu nasıl kontrol altına alıyorsunuz, sonuçta bir sürü açık pozisyon olacak, pasifte bekleyen emirler olacak, açılması gereken açılamamış pozlar, kapanması gereken kapanamamış pozlar olacak vs. bu zamanlarda acil durum planı vardır mutlaka otomatize edilmiş olsa bile programınız crash olabilir veya aracı kuruma ulaşamayabilir manuel kontrol etmek zor olsa gerek.
Telefonla bekleyen herşeyi iptal edip bütün pozları kapatmak bir çözüm tabi ama sistemsel bir yaklaşım olmalı.
Bir defasında benden çıkan emirler aracı kuruma ulaştı fakat teknik bir arızadan dolayı borsaya iletilemedi iletilmek üzere sıraya girdiler ve biriktiler o sırada aracı kurum problemden dolayı emirleri iptal edemedi sorun giderilir giderilmez biriken emirler bir anda borsaya ulaştı ve çok daha yüksek seviyelerden gerçekleşti kaç kademe sildi. Anlatmamın nedeni öngörülemeyen durumlarla karşılaşılabiliyor.
Ters mühendislik ha:) birincil listeyi paylaşmadım işte:)
Daha çok kriter var ve bazıları standart dışı şeyler.
ekleyelim biraz daha ayıp olmasın öyleyse.
cci siz olmaz, rsi şişmesin elimizde patlamasın, yanına da PriceRocPercent 5 ve 20 için koşullar olabilir.
üstüne de daha zor olan formasyon detected kodları yazıyoruz.formasyon hedefinin kallavi olmasına önem veriyoruz.
Tekniği güzel hisselerde küçük marjlı trade için uygun kademe yapısını yakalayıp en fazla 2 saat bekliyoruz.
tek günde kendini ispatladı bence :)
haa vob içinde iyi bir gündü.
ben sn keçiyi tanımam etmem bu arada ismini dahi bilmem.
bu nedenle yanlış anlaşılma olmasın :)
ancak programcılık bilgisine güvendiğimi net söylebilirim.
Hayatta en pişman olduğunuz şey nedir diye sorsalar
zamanında matematikle ilgilenmeyip
sosyal bilimlere yönelmekti diyebilirim.
bu yüzden oğluma ısrarla metamatik tavsiye ediyorum.
Tüm sistemci arkadaşları yürekten tebrik ederim.
Elektrik ve İnternet Kesintisi zor zaten. Server iş lokasyonumda ve yedekli her ikisi de.
Elektrik,İnternet yada İdeal Yayın kesintisi söz konusu olursa her türlü aksilikte en geç 2 dk. içerisinde hem mail hem sms alıyorum.
Sistem içerisinde bir kod, her dakika,IMKBX'XU100 koduna ait, yüzeysel veri seti içerisindeki tarih ve saati farklı bir lokasyon ve sunucudaki sql tabloya yazıyor.try bloğu içerisinde çalışıyor.
DB sunucusu üzerindeki basit bir Özel uygulama ise işlem zaman aralığına kalan dilim içinde ise sistem tarih-saati son yazılmış veri saatini kıyaslıyor ve eğer arada 1 dk. dan büyük fark var ise email ve sms atıyor.
zaten ömrüm ekran başında geçtiğinden aksilik nedir bakıyorum hemen.Bir kaç kere ideal bağlantısı kopması yaşadım, kısa sürede kendiliğinden düzeldi.
Bunların dışında tüm saçma durumlarda yine bilgilendirme alıyorum. bknz:"Software testing". Başlarda sık yaşadım bu sorunları.
Emirler limitli çalışıyor. Manuel müdahale ettiğim oluyordu fakat bitirdim artık. tüm sorunların çözümleri otomatize edildi gibi şu anda.
Algoritma kopma sonrası uygun şekilde devam edebiliyor. Bir tıkanma varsa anlayaıp haber verebiliyor artık.
Özetlersek manuel müdehale gerektiren bir tıkanma olursa hızlı farkediyorum ve genelde hemen müdahale edebiliyorum.
Hiç olmadı ama edemeyecek olursam yine sorun yok gibi. Nakitteysem kayıp sadece zaman, hissede isem de seçilenler genelde artmaya devam ediyor:), bazen %1 aldıklarıma bakınca içim cız ediyor zaten:)
keçi hocam oncelıkle bugun için tebrik ederim. bilgilendirmeniz içinde,
viopmu hissemi kısmına gelelim.
kullanabileceğimiz para 10,000 TL dolayısıyla 450 tane hisseyede bolsen her birine
22 TL para düşüyor. ve 450 hissede birden ister bir dakkada ister 100 kere alıp sat bir gunde en dip en tepe yap
450 hisseye böldüğün 22 lıralar toplamda %40 kar ettiğini varsaydım.
yani demek istediğim eğer algoritmamız mukemmel calısacaksa kaldıraçlı piyasa ile düz piyasa rekabet edemez.
Dikkatını cekmek ıstedıgım nokta kaldıraç vobun uzerıne foreksi koy vobda foreksle bas edemez daha cok kaldıraç var.
Opsiyon ise devsa birşey zaten sanıyler ıcınde %90 ları elde ediyorsun.
eğer algoritma mukkemmelse her 1 dakıkada bir %85 kazanırsın opsiyonda.
opsiyonla ise kimse baş edemez.
demek istediğim buydu. algoritmalarımız mukemmel calıstıgı surece yüksek kaldıraç imkanı veren hangisiyse o daha avantajlı olacaktır.
Burada isterse 100 tane senet bul ister bir tane eur/dolarda opsiyon yap. euro dolardakı robotun her 1 dakıkada bır %90 kazanacak.
100 tane hisseye 1 kaldıraçla parayı bolsen en dipten en tepeden alsan ne yapabılırkı hiç parayı bolmeyıp bır hıssede işlem yapsan ve bu hisse her 1 dakıkada bir %20 cıkıp %20 inse. ve hepsinide yakalsan.
opsiyon piyasasındakı algoritma her 1 dakıkada bir %90 kazanırken sen her bır dakıkada 1 %20 yapacaksın.
haa bana dersenki hisse tarafında algoritma kriterlerim daha fazla bu sebeple algoritmamın hisse tarafında extra kriterleride baz alabildiği için başarılı işlem yüzdesi artıyor.
o bakımdan viopta robot kullanmakla hissede robot kullanmak arasında bir fark oluyor diyorsan aynen sana katılırım. Fakat konuyu açarken ıkı algoritmanında mukemmel işlem yaptıgı varsayımına dayandırdıgın için kaldıraçlı hiçbir piyasa ile baş edemeyiz. potanysıyel getirisi mukemmel bır algorıtma ıcın daha yüksek olacaktır.
hisselerde calısan bu algorıtmanın sadece viop endekste calıstıgını varsayarak 10 kaldıraç bir hesapla.
Ancak diyeceksinki dur benim algorıtmamda kriter sayısı fazla bu robot vıopta aynı başarıyı elde edemeyebılır cunku bazı krıterler vıopta olmayan krıterler dolayısıyla aynı basarıyı elde edemez ve sık işlem yapamaz. Hah işte ozman 450 tane hisse senedinde işlem yapmak senın algorıtman acısından cok mantıklı görünecektir.
birde olayı şöyle düşün manuelcısın ama sende bir güç var içinden bir ses sana long dıyor longluyorsun ve her seferınde tutuyor şort diyor satıyorsun ve tutuyor içindeki ses müthiş sana hep %100 barşarı oranı verıyor.
böyle bir yetenegın var. adeta geleceği görür gibisin.
Şimdi hissedemi forekstemı vıoptamı opsıyondamı.
ben opsiyonda trade ederım ne olsa yönü her halukuarda %100 kesınlıkle bileceğim.
her bır dakıkada bir %85 veriyor opsıyon tek şartı yönü bilmen sadece 1 pip farkla dahi yönü tuturursan %85 veriyor.
ee bir hisse senedinin ilk bir dakıkalık hareketının %20 olacagı ki daha fazla olmıyor bunu biliyorsun içindeki ses bunu soyluyor ve kesın olacak şimdi hisse alıp o 1 dakıkada %20 mi kovalayacaksın hayır opsiyona geçip 1 dakıkada %85 yapmak ısteyeceksın. Senin verdiğin varsayımın örneğine göre konunun en basit anlatımı bu olmalı. Buradakı ılızyon varsayımsal olarak algoritmamıızın yönü %100 bilmesi.
Ama dedğim gibi algoritma hisse tarafında başarı oranı arttıracak kriterleri kullanıyorsa örnegın hisselerin bilancolarını analiz et ve sonra xyz indikatorlerıne gore al dediğinde 450 hissede şansın artacaktır. Sen bunu anlatmaya calısıyorsun farkındayım. bu algorıtma vıopta calısmaz veya tek bır hıssede calıstırmak mantıklı degıl neden cunku vıopta bilanco yok cunku bir hisse seçersen o hıssenın bılanco kriteri tutmuyorsa hiç işlem yapmaz vesaire. Senin anlatmak ıstedıgın bu bunda senle hem fikirim. ANcak verdiğin örnek yanlıs oldu MUKKEMMEL başarı oranıyla calısan robot dedin konu uzadı neyseeeeeee geçelimmmmmmmmmmmm.
mesela bu başarılı işlemi opsıyon pıyasasında yapabılırmısın ?şu bildiğimiz genelde yabancı kurumlarda oluyor her 1 dakıkada bir long ve şortu seçiyorsun 1 pıple bıle tutarsa %85 veriyor. ancak 1 pıple kaybedersen girdiğin parayı kople kaybediyorsun. e şimdi buraya bir algorıtma yazdım ve %100 başarı oranı ıle calısıyor. ne gerek var 450 taneye 1 tnne euro dolarda her dakıka %85 kar yazacagım.
AMA sen %100 başarılı işlem için algorıtmana şunu girmişsen.
Eğer x indikator şöyle ise eğer amrıka şöyle yapmışa eğer tayyip böyle demişse eğer bir şirket varsa ve bu şirket patronu kapa şu acıklamayı yapmışsa.
filan dersen algorıtman tüm kriterle AL demeden alma demişsen. TEK Bır ensturumanda senelerce bekler durursun.
ancak 450 tanesınde bu kriteri gözeterek seçim yapacaksan evet işte ozman 450 hisse potansıyel olarak tüm kaldıraçlı pıyasaları alt ust eder.
BAKIŞ AÇISI FARKI
bu vesileyle senı belkıde opsiyona yönlendırecegım. 30 sanıye önce işlem acıyorsun
işlemı actıktan sonra stoplayamazın
ornegın dolar 3,5150 den aldın 30 sanıye beklemek zorundasın ve sure dolunca 3,5151 den kapanırsa %85 kardasın
3,5150 den kapanırsa paranı ıade eder 3,51,49 dan kapanırsa koydugun parayı alırlar.
30 saniye sonra ne olacagını öngörebilen bir makine ile 1 günde zengın olursun.
sadece 1 saatte %5100 basit getiri bileşkeyı hesaplama gereği bile duymadım. üstelik bu piyasa 7/24 acık
ben deneme amaclı bır hesap actım 45 tl yi 1 saate 105 yaptım ertesı gun 105 TL yı yarım saatte 0 TL yaptım :D
ULAN HARBI HARBI BIR ALGORITMA YAZASIM GELDİ BAK ŞİMDİ OPSIYONA :D
El birliğiyle opsıyon robotu yazalım valla hepımız kurtuluruz.
Erhan bahsettiğin şey 2 li opsiyon ve şu an yurtdışından FX işlem yapmak yasak kurumların IP adresleri tek tek erişime kapatılıyor.
+ olarak 2 li opsiyon yaptıran firmalardan {çoğundan diyelim} kazanırsan paranı alamama riskin de var.
çok çok iyi araştır ondan sonra değerlendir.
evet abı bır tavsıye uzerıne bır fırmada denedım hevesım yok arkadas ılla bı dene dedı oyle denedım.
para cekmede bır problemde yasamadık ben makara olsun dıye denedım cıdden bır nıyetım yok.
bu arada keçi hocam bence senın sıstemde stoploss seviyesi yok varsa bıle cok uzak.
büyük ıhtımalle aldıgın hısse senetlerı ıyı hısseler temelı saglam hısseler kar etmıs hısseler
kar etmıs hısselerde genellıkle aşağıya neredeyse hıc seyretmez endekse cok bagımlı degılse.
karlı ıslemının %100 cıkmasının sebebının bu oldugunu dusunuyorum muhtemel algorıtma ısleme gırdıkten sonra kar al yapamasa bıle pozısyonu koruyor zaten bır kac gun ıcınde her halukuarda kar al oluyor...
bu yuzden hatasız ıslem yapabılıyor.
yoksa tum ıslemlerde %100 bir başarı ıle 2 3 kademe yukardan her gun satabılecek bır algorıtma olacagını sanmıyorum mutlaka hata yapabılecek bır durumla karsılasır kar al olmadan pozısyonların kapanmıyor bence.
biraz once bır deneme yaptımda saglam bır hısse senedınde getırı 19 gun ıcın alıp tutmakla aynı getırı elde ettırdı.
erhan hocam opsiyon firmasında her dakka kazan 2 günde şutlarlar bence seni :) iki günde kaç dakka var sen biliyonmu :oleyo:
İş yoğunluğu nedeniyle okuyamadığım forum sayfaları Sn Keçi'nin stratejisinen sonra dolmuş taşmış :) Epey konuşma geçmiş, değerli fikirler sunulmuş.
Sn. Keçi, 2 ay gibi kısa bir sürede canlıda yaklaşık %200 getiri müthiş bir sonuç. Ben viop için senede %50 - %60 getiriye fit olmaya çalışırken siz seviyeyi epey yukarı taşımışsınız, tebrik ederim. Farklı bir bakış açısı kazandırdığınız için de teşekkür ederim.
Sn Erhan. Sizi eski forumdan beri takip ediyorum. Algo yazmayı bitirmiş olmanıza üzüldüm. Birkaç sayfa önce gönderdiğiniz stratejileri inceleyip bir adım öteye taşıyabilmek için bazı testler yapacağım. Eğer bir ilerleme olursa buradan paylaşırım. Belki devam etmeniz için bir miktar motivasyon olur :)
Merhabalar...
Aktif olarak kullandığım bir başka sistemimi daha tanıtmak istiyorum. Hatta faydalı olması açısından biraz detay da vereceğim. Belki faydalanan olur.
Isim: Latte
Periyot: 5dk
Indikatörler: Kairi, IMI, KeltnerDown
Stop: Yok
Kar al: 5 puan (statik)
Strateji: Trend follower. Hareketli piyasaları sever. Yavaş yavaş dalgalanmadan düşen ya da çıkan piyasaları sevmez. Mesela son 2 ay veya 2012'nin geneli :)
Sonuç:
https://i.hizliresim.com/WQXp5Y.png
Basit bir sistemdir. KeltnerDown kullanmamın tek sebebi işlem sayısını azaltmak. Asıl işi Kairi ve IMI yapıyor.
Saygılar...
Temel analiz puanlamada yok ama seçimde var. Puanlama sonrasında değerler direk yukarıdan aşağı sıralanmıyor.
Puan aralığına göre kategorize ediliyor.Kabaca bir örnek yapıyorum. En üst puan kategorisinde 5 hisse kalmış diyelim ki. bunların ikisi de kötü temel değerlere sahip olsun.eğer 4 hisseden oluşacak ise portfoy 3 iyi 1 kötü alınır.
buradaki işlemler daha da detaylı.
Stop Loss dinamik ve var :) daha fazla bilgi veremiyorum:) ilk barda şu ana kadar %15 oranında ihtiyaç oldu.Diğer barlarda %5 civarı.
Hadi bir deneme daha yapalım :) Hepsi temeli kötü şirketlerden oluşsun.
Görüyorum ve artırıyorum, bu kez 2 değil 6 katına oynayalım bakalım başarı oranı ve 120dk. da sağladığı ortalama getiri ne olacak :)
Yani %3.04 kar AL için çalışsın sistem. dünkü yazdığım kurallar oran hariç aynen geçerli.
robotun Seçtiği şirketlerin hiçbirisi en yüksek puan sınıfında değil. 4 tanesi ise zaten hacimden dolayı seçilemez fakat hepsi geçer not almış hisseler.
Temeli kötü şirketlerle dünkünden daha iyisini yapabiliriz bence.İnşallah şu endeks de düşer artık :)
bu arada 10 hisse yazıyorum çünkü örnekleme çok olursa başarı oranı daha iyi görülebilir.
Yanlış anlama olmasın bu deneme sistemin denemesi değil! Sadece seçme algoritmasının başarı oranlarını görmek amacı taşıyor. Yoksa asıl başarmaya çalıştığım şey kar-almayı %0.29 a çekip gün içi çevrim sayısını olabildiğince artırmaktır.Çünkü analizi yapılmış büyük dataya göre en çok kazandıracak senaryo bu.Oran düştükçe fırsat sayısının artması çok doğal değil mi?
https://image.prntscr.com/image/dE_k..._iKKjIumUw.png
Kağıt üzerinde iyi giden bir sistemi, aktive edince başka biri gibi davranıyor!!!!!!!!!!!!!!!
10 hisse ve 2 saat için performans aşağıdaki gibidir.
%3 için başarı oranı %30 Ortalama % = 0,95
%1 için başarı oranı %80 Ortalama % = 0,66
%0.5 için başarı oranı %90 Ortalama % = 0,4
(Ortalama hesaplanırken %3 yüksek görenler için 3 görmeyenler için bar kapanışı alınmıştır. )
Dün;
%1 için başarı oranı %90 ve Ortalama Getiri % = 0,88 idi
Bugün:
%3 için başarı oranı %30 Ortalama Getiri % = 0,95 oldu.
Sonuç:
Dinamik parametreler ile;
0 a yakın ve dünden daha kötü bir endeks içerisinde;
sadece kötü temele sahip hisseleri seçerek;
dünden Daha iyi bir gelir elde edilebilmiştir.
https://image.prntscr.com/image/jQuE...0Qpo2lhoog.png
https://image.prntscr.com/image/Z_3d...DXEeg2LAEg.png
Dusunceleriniz icin tesekkur ederim. Cok yol kattedim biraz boguldum bu sebeple meyvesini yemek istiyorum.
O Yuzden iyinin iyisi ile ugrasmaktan bir sistemdr sabahat edilemiyor. Beklememin bir sebebide bu.
Su lattenin getirisinden cok istikrari hosuma gitti sakincasi yoksa kodunu ozelden atabilirmisin incelemek istiyorum.
Merak ettim istikrari saglayan ne olmus
Tabi sakincasi yoksa. Sakincasi var dersen sifreli rica ederim.
Atamam dersen canin saolsun
özetleyelım tam kafamıza otursun benım kafaya oturmuşsa herkesın kafaya oturmuştur.
bir algorıtma var içinde bir çok ındıkatorun gostergenın oldugu
Saat 08:00 da robotu calıstırdık.
piyasa acıldı algorıtma 450 tane senedı tarıyor.
ve bazı hisseler cıkartıyor.
Bu hısselerı aktiften degılde lımıtlı emırle alıyor.
Sonra baslıyor belırtıren kar marjına göre limitli emirlerle satış yapıyor stopuda bır sekılde belırlıyor.
buraya kadar böylemi.
Gün içinde de bu işlemden sonra sürekli tarama devam ediyor gün içi aynı fırsatı yakalarsa ve bır kısmını satabılmışse yanı portfoyde para varsa.
gun için yakaladıgı aynı fırsatı tekrar degerlendırıyor.
toplam portfoy buyuklugu o gün için %2 yı bulmuşsa algorıtma full flata geçiyor ve tarama deaktif oluyor.
Fakat yarın ıcın yıne %2 karmarjı yakalaması gerekecek bu sebeplede algorıtma gun içi işini saat 14:00 da bıtırmış yani toplam portfoy %2 artmış ve kendını kapatmışsa yarın tekrar aynı hedefı yakalaması ıcın bugunden piyasa kapanmasına 5 dakıka kala tekrar tarama yapıyor.
bulabılırse alıyor ertesı gunun %2 lik marjını yapabılmek ıcın bugunden alıyor bazan fırsat olmazsa almıyor.
bu döngü hep bu sekılde devam ediyor.
Bir salaga anlatır gibi anlattıgımızda mantık budur dıyebılırmıyız.
Benim anladigimda,
Alirken aktif aliyor aldiktan sonra kar al noktasi dinamik olarak belileniyor kademeye emir gonderiliyor ve o anki sartlara gore daha yukaridaki kademelere tasinabiliyor, sonuc olarak pasif satis yapiliyor. kar al noktasi %0.5 den buyuk olabiliyor, % 1 veya %1.5 duruma gore.
Algoritma gun icinde hisse taramasini yapiyor hic durmuyor gunluk %2 yi gecse bile firsat varsa trade devam ediyor yani gunluk % 4 % 5 karlar olabiliyor.
Bunun yaninda alinan bir senet max 2 saat elde tutuluyor belirlenen kari alamamissa ve bir sekilde stoplamamissa bile 2 saat sonunda o anki fiyattan kapatiliyor, belki 2 saat sonunda fiyatta kayda deger bir degisiklik yoksa ve senet hala alinabilir senetler listesindeyse hic kapatilmadan bir peryot daha tutuluyor komisyon masrafi olmasin diye :)
Bu dongu surekli devam ediyor.
Sn Keçi,
Tebrik ederim, oldukça başarılı görünüyor. Ayrıca beli bir ölçüdeki paylaşımlarınız için de teşekkür ederim. Benzer kurgu viop'ta da yapılabilir sanki. Örneğin; seçilen x periyotta (30, 60, 120 vs) belirlenen koşullar oluştuğunda 250 puan hedefleyerek pozisyon alıp, hedef gerçekleştiğinde pozisyondan çıkılır. Her x periyotta döngü devam eder, vs vs.
benzer sistemler yapılabilir evet ama bence bu çok iyi bir açığı yakalama kurgusu olmuş :))
bistin açığını bulmak gibi birşey yani. ;)
Son iki işlem günü ne durumda sistemleriniz paylaşabilecek var mı ? benim -1.550 puan eksi net bunun bin puana yakınını dün yaptı.
son 11 işlem günü ise + 6,150 puan.
yamultmuşlar
https://i.hizliresim.com/r2yb33.png