tek günde kendini ispatladı bence
haa vob içinde iyi bir gündü.
ben sn keçiyi tanımam etmem bu arada ismini dahi bilmem.
bu nedenle yanlış anlaşılma olmasın
ancak programcılık bilgisine güvendiğimi net söylebilirim.
tek günde kendini ispatladı bence
haa vob içinde iyi bir gündü.
ben sn keçiyi tanımam etmem bu arada ismini dahi bilmem.
bu nedenle yanlış anlaşılma olmasın
ancak programcılık bilgisine güvendiğimi net söylebilirim.
Hayatta en pişman olduğunuz şey nedir diye sorsalar
zamanında matematikle ilgilenmeyip
sosyal bilimlere yönelmekti diyebilirim.
bu yüzden oğluma ısrarla metamatik tavsiye ediyorum.
Tüm sistemci arkadaşları yürekten tebrik ederim.
Elektrik ve İnternet Kesintisi zor zaten. Server iş lokasyonumda ve yedekli her ikisi de.
Elektrik,İnternet yada İdeal Yayın kesintisi söz konusu olursa her türlü aksilikte en geç 2 dk. içerisinde hem mail hem sms alıyorum.
Sistem içerisinde bir kod, her dakika,IMKBX'XU100 koduna ait, yüzeysel veri seti içerisindeki tarih ve saati farklı bir lokasyon ve sunucudaki sql tabloya yazıyor.try bloğu içerisinde çalışıyor.
DB sunucusu üzerindeki basit bir Özel uygulama ise işlem zaman aralığına kalan dilim içinde ise sistem tarih-saati son yazılmış veri saatini kıyaslıyor ve eğer arada 1 dk. dan büyük fark var ise email ve sms atıyor.
zaten ömrüm ekran başında geçtiğinden aksilik nedir bakıyorum hemen.Bir kaç kere ideal bağlantısı kopması yaşadım, kısa sürede kendiliğinden düzeldi.
Bunların dışında tüm saçma durumlarda yine bilgilendirme alıyorum. bknz:"Software testing". Başlarda sık yaşadım bu sorunları.
Emirler limitli çalışıyor. Manuel müdahale ettiğim oluyordu fakat bitirdim artık. tüm sorunların çözümleri otomatize edildi gibi şu anda.
Algoritma kopma sonrası uygun şekilde devam edebiliyor. Bir tıkanma varsa anlayaıp haber verebiliyor artık.
Özetlersek manuel müdehale gerektiren bir tıkanma olursa hızlı farkediyorum ve genelde hemen müdahale edebiliyorum.
Hiç olmadı ama edemeyecek olursam yine sorun yok gibi. Nakitteysem kayıp sadece zaman, hissede isem de seçilenler genelde artmaya devam ediyor, bazen %1 aldıklarıma bakınca içim cız ediyor zaten
![]()
Keçiyi yardan uçuran bir tutam ottur..
keçi hocam oncelıkle bugun için tebrik ederim. bilgilendirmeniz içinde,
viopmu hissemi kısmına gelelim.
kullanabileceğimiz para 10,000 TL dolayısıyla 450 tane hisseyede bolsen her birine
22 TL para düşüyor. ve 450 hissede birden ister bir dakkada ister 100 kere alıp sat bir gunde en dip en tepe yap
450 hisseye böldüğün 22 lıralar toplamda %40 kar ettiğini varsaydım.
yani demek istediğim eğer algoritmamız mukemmel calısacaksa kaldıraçlı piyasa ile düz piyasa rekabet edemez.
Dikkatını cekmek ıstedıgım nokta kaldıraç vobun uzerıne foreksi koy vobda foreksle bas edemez daha cok kaldıraç var.
Opsiyon ise devsa birşey zaten sanıyler ıcınde %90 ları elde ediyorsun.
eğer algoritma mukkemmelse her 1 dakıkada bir %85 kazanırsın opsiyonda.
opsiyonla ise kimse baş edemez.
demek istediğim buydu. algoritmalarımız mukemmel calıstıgı surece yüksek kaldıraç imkanı veren hangisiyse o daha avantajlı olacaktır.
Burada isterse 100 tane senet bul ister bir tane eur/dolarda opsiyon yap. euro dolardakı robotun her 1 dakıkada bır %90 kazanacak.
100 tane hisseye 1 kaldıraçla parayı bolsen en dipten en tepeden alsan ne yapabılırkı hiç parayı bolmeyıp bır hıssede işlem yapsan ve bu hisse her 1 dakıkada bir %20 cıkıp %20 inse. ve hepsinide yakalsan.
opsiyon piyasasındakı algoritma her 1 dakıkada bir %90 kazanırken sen her bır dakıkada 1 %20 yapacaksın.
haa bana dersenki hisse tarafında algoritma kriterlerim daha fazla bu sebeple algoritmamın hisse tarafında extra kriterleride baz alabildiği için başarılı işlem yüzdesi artıyor.
o bakımdan viopta robot kullanmakla hissede robot kullanmak arasında bir fark oluyor diyorsan aynen sana katılırım. Fakat konuyu açarken ıkı algoritmanında mukemmel işlem yaptıgı varsayımına dayandırdıgın için kaldıraçlı hiçbir piyasa ile baş edemeyiz. potanysıyel getirisi mukemmel bır algorıtma ıcın daha yüksek olacaktır.
hisselerde calısan bu algorıtmanın sadece viop endekste calıstıgını varsayarak 10 kaldıraç bir hesapla.
Ancak diyeceksinki dur benim algorıtmamda kriter sayısı fazla bu robot vıopta aynı başarıyı elde edemeyebılır cunku bazı krıterler vıopta olmayan krıterler dolayısıyla aynı basarıyı elde edemez ve sık işlem yapamaz. Hah işte ozman 450 tane hisse senedinde işlem yapmak senın algorıtman acısından cok mantıklı görünecektir.
birde olayı şöyle düşün manuelcısın ama sende bir güç var içinden bir ses sana long dıyor longluyorsun ve her seferınde tutuyor şort diyor satıyorsun ve tutuyor içindeki ses müthiş sana hep %100 barşarı oranı verıyor.
böyle bir yetenegın var. adeta geleceği görür gibisin.
Şimdi hissedemi forekstemı vıoptamı opsıyondamı.
ben opsiyonda trade ederım ne olsa yönü her halukuarda %100 kesınlıkle bileceğim.
her bır dakıkada bir %85 veriyor opsıyon tek şartı yönü bilmen sadece 1 pip farkla dahi yönü tuturursan %85 veriyor.
ee bir hisse senedinin ilk bir dakıkalık hareketının %20 olacagı ki daha fazla olmıyor bunu biliyorsun içindeki ses bunu soyluyor ve kesın olacak şimdi hisse alıp o 1 dakıkada %20 mi kovalayacaksın hayır opsiyona geçip 1 dakıkada %85 yapmak ısteyeceksın. Senin verdiğin varsayımın örneğine göre konunun en basit anlatımı bu olmalı. Buradakı ılızyon varsayımsal olarak algoritmamıızın yönü %100 bilmesi.
Ama dedğim gibi algoritma hisse tarafında başarı oranı arttıracak kriterleri kullanıyorsa örnegın hisselerin bilancolarını analiz et ve sonra xyz indikatorlerıne gore al dediğinde 450 hissede şansın artacaktır. Sen bunu anlatmaya calısıyorsun farkındayım. bu algorıtma vıopta calısmaz veya tek bır hıssede calıstırmak mantıklı degıl neden cunku vıopta bilanco yok cunku bir hisse seçersen o hıssenın bılanco kriteri tutmuyorsa hiç işlem yapmaz vesaire. Senin anlatmak ıstedıgın bu bunda senle hem fikirim. ANcak verdiğin örnek yanlıs oldu MUKKEMMEL başarı oranıyla calısan robot dedin konu uzadı neyseeeeeee geçelimmmmmmmmmmmm.
mesela bu başarılı işlemi opsıyon pıyasasında yapabılırmısın ?şu bildiğimiz genelde yabancı kurumlarda oluyor her 1 dakıkada bir long ve şortu seçiyorsun 1 pıple bıle tutarsa %85 veriyor. ancak 1 pıple kaybedersen girdiğin parayı kople kaybediyorsun. e şimdi buraya bir algorıtma yazdım ve %100 başarı oranı ıle calısıyor. ne gerek var 450 taneye 1 tnne euro dolarda her dakıka %85 kar yazacagım.
AMA sen %100 başarılı işlem için algorıtmana şunu girmişsen.
Eğer x indikator şöyle ise eğer amrıka şöyle yapmışa eğer tayyip böyle demişse eğer bir şirket varsa ve bu şirket patronu kapa şu acıklamayı yapmışsa.
filan dersen algorıtman tüm kriterle AL demeden alma demişsen. TEK Bır ensturumanda senelerce bekler durursun.
ancak 450 tanesınde bu kriteri gözeterek seçim yapacaksan evet işte ozman 450 hisse potansıyel olarak tüm kaldıraçlı pıyasaları alt ust eder.
BAKIŞ AÇISI FARKI
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
bu vesileyle senı belkıde opsiyona yönlendırecegım. 30 sanıye önce işlem acıyorsun
işlemı actıktan sonra stoplayamazın
ornegın dolar 3,5150 den aldın 30 sanıye beklemek zorundasın ve sure dolunca 3,5151 den kapanırsa %85 kardasın
3,5150 den kapanırsa paranı ıade eder 3,51,49 dan kapanırsa koydugun parayı alırlar.
30 saniye sonra ne olacagını öngörebilen bir makine ile 1 günde zengın olursun.
sadece 1 saatte %5100 basit getiri bileşkeyı hesaplama gereği bile duymadım. üstelik bu piyasa 7/24 acık
ben deneme amaclı bır hesap actım 45 tl yi 1 saate 105 yaptım ertesı gun 105 TL yı yarım saatte 0 TL yaptım :D
ULAN HARBI HARBI BIR ALGORITMA YAZASIM GELDİ BAK ŞİMDİ OPSIYONA :D
El birliğiyle opsıyon robotu yazalım valla hepımız kurtuluruz.
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Erhan bahsettiğin şey 2 li opsiyon ve şu an yurtdışından FX işlem yapmak yasak kurumların IP adresleri tek tek erişime kapatılıyor.
+ olarak 2 li opsiyon yaptıran firmalardan {çoğundan diyelim} kazanırsan paranı alamama riskin de var.
çok çok iyi araştır ondan sonra değerlendir.
Bear_Bull
@BearBull26
evet abı bır tavsıye uzerıne bır fırmada denedım hevesım yok arkadas ılla bı dene dedı oyle denedım.
para cekmede bır problemde yasamadık ben makara olsun dıye denedım cıdden bır nıyetım yok.
bu arada keçi hocam bence senın sıstemde stoploss seviyesi yok varsa bıle cok uzak.
büyük ıhtımalle aldıgın hısse senetlerı ıyı hısseler temelı saglam hısseler kar etmıs hısseler
kar etmıs hısselerde genellıkle aşağıya neredeyse hıc seyretmez endekse cok bagımlı degılse.
karlı ıslemının %100 cıkmasının sebebının bu oldugunu dusunuyorum muhtemel algorıtma ısleme gırdıkten sonra kar al yapamasa bıle pozısyonu koruyor zaten bır kac gun ıcınde her halukuarda kar al oluyor...
bu yuzden hatasız ıslem yapabılıyor.
yoksa tum ıslemlerde %100 bir başarı ıle 2 3 kademe yukardan her gun satabılecek bır algorıtma olacagını sanmıyorum mutlaka hata yapabılecek bır durumla karsılasır kar al olmadan pozısyonların kapanmıyor bence.
biraz once bır deneme yaptımda saglam bır hısse senedınde getırı 19 gun ıcın alıp tutmakla aynı getırı elde ettırdı.
Yer İmleri