tek günde kendini ispatladý bence
haa vob içinde iyi bir gündü.
ben sn keçiyi tanýmam etmem bu arada ismini dahi bilmem.
bu nedenle yanlýþ anlaþýlma olmasýn
ancak programcýlýk bilgisine güvendiðimi net söylebilirim.
tek günde kendini ispatladý bence
haa vob içinde iyi bir gündü.
ben sn keçiyi tanýmam etmem bu arada ismini dahi bilmem.
bu nedenle yanlýþ anlaþýlma olmasýn
ancak programcýlýk bilgisine güvendiðimi net söylebilirim.
Anlam, hergün bizim kendi çabamýzla kurduðumuz bir[I][U] hayattýr.
Hayatta en piþman olduðunuz þey nedir diye sorsalar
zamanýnda matematikle ilgilenmeyip
sosyal bilimlere yönelmekti diyebilirim.
bu yüzden oðluma ýsrarla metamatik tavsiye ediyorum.
Tüm sistemci arkadaþlarý yürekten tebrik ederim.
Elektrik ve Ýnternet Kesintisi zor zaten. Server iþ lokasyonumda ve yedekli her ikisi de.
Elektrik,Ýnternet yada Ýdeal Yayýn kesintisi söz konusu olursa her türlü aksilikte en geç 2 dk. içerisinde hem mail hem sms alýyorum.
Sistem içerisinde bir kod, her dakika,IMKBX'XU100 koduna ait, yüzeysel veri seti içerisindeki tarih ve saati farklý bir lokasyon ve sunucudaki sql tabloya yazýyor.try bloðu içerisinde çalýþýyor.
DB sunucusu üzerindeki basit bir Özel uygulama ise iþlem zaman aralýðýna kalan dilim içinde ise sistem tarih-saati son yazýlmýþ veri saatini kýyaslýyor ve eðer arada 1 dk. dan büyük fark var ise email ve sms atýyor.
zaten ömrüm ekran baþýnda geçtiðinden aksilik nedir bakýyorum hemen.Bir kaç kere ideal baðlantýsý kopmasý yaþadým, kýsa sürede kendiliðinden düzeldi.
Bunlarýn dýþýnda tüm saçma durumlarda yine bilgilendirme alýyorum. bknz:"Software testing". Baþlarda sýk yaþadým bu sorunlarý.
Emirler limitli çalýþýyor. Manuel müdahale ettiðim oluyordu fakat bitirdim artýk. tüm sorunlarýn çözümleri otomatize edildi gibi þu anda.
Algoritma kopma sonrasý uygun þekilde devam edebiliyor. Bir týkanma varsa anlayaýp haber verebiliyor artýk.
Özetlersek manuel müdehale gerektiren bir týkanma olursa hýzlý farkediyorum ve genelde hemen müdahale edebiliyorum.
Hiç olmadý ama edemeyecek olursam yine sorun yok gibi. Nakitteysem kayýp sadece zaman, hissede isem de seçilenler genelde artmaya devam ediyor, bazen %1 aldýklarýma bakýnca içim cýz ediyor zaten
![]()
Keçiyi yardan uçuran bir tutam ottur..
keçi hocam oncelýkle bugun için tebrik ederim. bilgilendirmeniz içinde,
viopmu hissemi kýsmýna gelelim.
kullanabileceðimiz para 10,000 TL dolayýsýyla 450 tane hisseyede bolsen her birine
22 TL para düþüyor. ve 450 hissede birden ister bir dakkada ister 100 kere alýp sat bir gunde en dip en tepe yap
450 hisseye böldüðün 22 lýralar toplamda %40 kar ettiðini varsaydým.
yani demek istediðim eðer algoritmamýz mukemmel calýsacaksa kaldýraçlý piyasa ile düz piyasa rekabet edemez.
Dikkatýný cekmek ýstedýgým nokta kaldýraç vobun uzerýne foreksi koy vobda foreksle bas edemez daha cok kaldýraç var.
Opsiyon ise devsa birþey zaten sanýyler ýcýnde %90 larý elde ediyorsun.
eðer algoritma mukkemmelse her 1 dakýkada bir %85 kazanýrsýn opsiyonda.
opsiyonla ise kimse baþ edemez.
demek istediðim buydu. algoritmalarýmýz mukemmel calýstýgý surece yüksek kaldýraç imkaný veren hangisiyse o daha avantajlý olacaktýr.
Burada isterse 100 tane senet bul ister bir tane eur/dolarda opsiyon yap. euro dolardaký robotun her 1 dakýkada býr %90 kazanacak.
100 tane hisseye 1 kaldýraçla parayý bolsen en dipten en tepeden alsan ne yapabýlýrký hiç parayý bolmeyýp býr hýssede iþlem yapsan ve bu hisse her 1 dakýkada bir %20 cýkýp %20 inse. ve hepsinide yakalsan.
opsiyon piyasasýndaký algoritma her 1 dakýkada bir %90 kazanýrken sen her býr dakýkada 1 %20 yapacaksýn.
haa bana dersenki hisse tarafýnda algoritma kriterlerim daha fazla bu sebeple algoritmamýn hisse tarafýnda extra kriterleride baz alabildiði için baþarýlý iþlem yüzdesi artýyor.
o bakýmdan viopta robot kullanmakla hissede robot kullanmak arasýnda bir fark oluyor diyorsan aynen sana katýlýrým. Fakat konuyu açarken ýký algoritmanýnda mukemmel iþlem yaptýgý varsayýmýna dayandýrdýgýn için kaldýraçlý hiçbir piyasa ile baþ edemeyiz. potanysýyel getirisi mukemmel býr algorýtma ýcýn daha yüksek olacaktýr.
hisselerde calýsan bu algorýtmanýn sadece viop endekste calýstýgýný varsayarak 10 kaldýraç bir hesapla.
Ancak diyeceksinki dur benim algorýtmamda kriter sayýsý fazla bu robot výopta ayný baþarýyý elde edemeyebýlýr cunku bazý krýterler výopta olmayan krýterler dolayýsýyla ayný basarýyý elde edemez ve sýk iþlem yapamaz. Hah iþte ozman 450 tane hisse senedinde iþlem yapmak senýn algorýtman acýsýndan cok mantýklý görünecektir.
birde olayý þöyle düþün manuelcýsýn ama sende bir güç var içinden bir ses sana long dýyor longluyorsun ve her seferýnde tutuyor þort diyor satýyorsun ve tutuyor içindeki ses müthiþ sana hep %100 barþarý oraný verýyor.
böyle bir yetenegýn var. adeta geleceði görür gibisin.
Þimdi hissedemi forekstemý výoptamý opsýyondamý.
ben opsiyonda trade ederým ne olsa yönü her halukuarda %100 kesýnlýkle bileceðim.
her býr dakýkada bir %85 veriyor opsýyon tek þartý yönü bilmen sadece 1 pip farkla dahi yönü tuturursan %85 veriyor.
ee bir hisse senedinin ilk bir dakýkalýk hareketýnýn %20 olacagý ki daha fazla olmýyor bunu biliyorsun içindeki ses bunu soyluyor ve kesýn olacak þimdi hisse alýp o 1 dakýkada %20 mi kovalayacaksýn hayýr opsiyona geçip 1 dakýkada %85 yapmak ýsteyeceksýn. Senin verdiðin varsayýmýn örneðine göre konunun en basit anlatýmý bu olmalý. Buradaký ýlýzyon varsayýmsal olarak algoritmamýýzýn yönü %100 bilmesi.
Ama dedðim gibi algoritma hisse tarafýnda baþarý oraný arttýracak kriterleri kullanýyorsa örnegýn hisselerin bilancolarýný analiz et ve sonra xyz indikatorlerýne gore al dediðinde 450 hissede þansýn artacaktýr. Sen bunu anlatmaya calýsýyorsun farkýndayým. bu algorýtma výopta calýsmaz veya tek býr hýssede calýstýrmak mantýklý degýl neden cunku výopta bilanco yok cunku bir hisse seçersen o hýssenýn býlanco kriteri tutmuyorsa hiç iþlem yapmaz vesaire. Senin anlatmak ýstedýgýn bu bunda senle hem fikirim. ANcak verdiðin örnek yanlýs oldu MUKKEMMEL baþarý oranýyla calýsan robot dedin konu uzadý neyseeeeeee geçelimmmmmmmmmmmm.
mesela bu baþarýlý iþlemi opsýyon pýyasasýnda yapabýlýrmýsýn ?þu bildiðimiz genelde yabancý kurumlarda oluyor her 1 dakýkada bir long ve þortu seçiyorsun 1 pýple býle tutarsa %85 veriyor. ancak 1 pýple kaybedersen girdiðin parayý kople kaybediyorsun. e þimdi buraya bir algorýtma yazdým ve %100 baþarý oraný ýle calýsýyor. ne gerek var 450 taneye 1 tnne euro dolarda her dakýka %85 kar yazacagým.
AMA sen %100 baþarýlý iþlem için algorýtmana þunu girmiþsen.
Eðer x indikator þöyle ise eðer amrýka þöyle yapmýþa eðer tayyip böyle demiþse eðer bir þirket varsa ve bu þirket patronu kapa þu acýklamayý yapmýþsa.
filan dersen algorýtman tüm kriterle AL demeden alma demiþsen. TEK Býr ensturumanda senelerce bekler durursun.
ancak 450 tanesýnde bu kriteri gözeterek seçim yapacaksan evet iþte ozman 450 hisse potansýyel olarak tüm kaldýraçlý pýyasalarý alt ust eder.
BAKIÞ AÇISI FARKI
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
bu vesileyle sený belkýde opsiyona yönlendýrecegým. 30 sanýye önce iþlem acýyorsun
iþlemý actýktan sonra stoplayamazýn
ornegýn dolar 3,5150 den aldýn 30 sanýye beklemek zorundasýn ve sure dolunca 3,5151 den kapanýrsa %85 kardasýn
3,5150 den kapanýrsa paraný ýade eder 3,51,49 dan kapanýrsa koydugun parayý alýrlar.
30 saniye sonra ne olacagýný öngörebilen bir makine ile 1 günde zengýn olursun.
sadece 1 saatte %5100 basit getiri bileþkeyý hesaplama gereði bile duymadým. üstelik bu piyasa 7/24 acýk
ben deneme amaclý býr hesap actým 45 tl yi 1 saate 105 yaptým ertesý gun 105 TL yý yarým saatte 0 TL yaptým :D
ULAN HARBI HARBI BIR ALGORITMA YAZASIM GELDÝ BAK ÞÝMDÝ OPSIYONA :D
El birliðiyle opsýyon robotu yazalým valla hepýmýz kurtuluruz.
Senin almaya cesaret edemediðin riskleri alanlar, senin yaþamak istediðin hayatý yaþarlar..
Erhan bahsettiðin þey 2 li opsiyon ve þu an yurtdýþýndan FX iþlem yapmak yasak kurumlarýn IP adresleri tek tek eriþime kapatýlýyor.
+ olarak 2 li opsiyon yaptýran firmalardan {çoðundan diyelim} kazanýrsan paraný alamama riskin de var.
çok çok iyi araþtýr ondan sonra deðerlendir.
Bear_Bull
@BearBull26
evet abý býr tavsýye uzerýne býr fýrmada denedým hevesým yok arkadas ýlla bý dene dedý oyle denedým.
para cekmede býr problemde yasamadýk ben makara olsun dýye denedým cýdden býr nýyetým yok.
bu arada keçi hocam bence senýn sýstemde stoploss seviyesi yok varsa býle cok uzak.
büyük ýhtýmalle aldýgýn hýsse senetlerý ýyý hýsseler temelý saglam hýsseler kar etmýs hýsseler
kar etmýs hýsselerde genellýkle aþaðýya neredeyse hýc seyretmez endekse cok bagýmlý degýlse.
karlý ýslemýnýn %100 cýkmasýnýn sebebýnýn bu oldugunu dusunuyorum muhtemel algorýtma ýsleme gýrdýkten sonra kar al yapamasa býle pozýsyonu koruyor zaten býr kac gun ýcýnde her halukuarda kar al oluyor...
bu yuzden hatasýz ýslem yapabýlýyor.
yoksa tum ýslemlerde %100 bir baþarý ýle 2 3 kademe yukardan her gun satabýlecek býr algorýtma olacagýný sanmýyorum mutlaka hata yapabýlecek býr durumla karsýlasýr kar al olmadan pozýsyonlarýn kapanmýyor bence.
biraz once býr deneme yaptýmda saglam býr hýsse senedýnde getýrý 19 gun ýcýn alýp tutmakla ayný getýrý elde ettýrdý.
Yer Ýmleri