erhan hocam opsiyon firmasında her dakka kazan 2 günde şutlarlar bence seniiki günde kaç dakka var sen biliyonmu
![]()
erhan hocam opsiyon firmasında her dakka kazan 2 günde şutlarlar bence seniiki günde kaç dakka var sen biliyonmu
![]()
İş yoğunluğu nedeniyle okuyamadığım forum sayfaları Sn Keçi'nin stratejisinen sonra dolmuş taşmışEpey konuşma geçmiş, değerli fikirler sunulmuş.
Sn. Keçi, 2 ay gibi kısa bir sürede canlıda yaklaşık %200 getiri müthiş bir sonuç. Ben viop için senede %50 - %60 getiriye fit olmaya çalışırken siz seviyeyi epey yukarı taşımışsınız, tebrik ederim. Farklı bir bakış açısı kazandırdığınız için de teşekkür ederim.
Sn Erhan. Sizi eski forumdan beri takip ediyorum. Algo yazmayı bitirmiş olmanıza üzüldüm. Birkaç sayfa önce gönderdiğiniz stratejileri inceleyip bir adım öteye taşıyabilmek için bazı testler yapacağım. Eğer bir ilerleme olursa buradan paylaşırım. Belki devam etmeniz için bir miktar motivasyon olur![]()
Son düzenleme : Caglar; 20-07-2017 saat: 02:17.
Merhabalar...
Aktif olarak kullandığım bir başka sistemimi daha tanıtmak istiyorum. Hatta faydalı olması açısından biraz detay da vereceğim. Belki faydalanan olur.
Isim: Latte
Periyot: 5dk
Indikatörler: Kairi, IMI, KeltnerDown
Stop: Yok
Kar al: 5 puan (statik)
Strateji: Trend follower. Hareketli piyasaları sever. Yavaş yavaş dalgalanmadan düşen ya da çıkan piyasaları sevmez. Mesela son 2 ay veya 2012'nin geneli
Sonuç:
Basit bir sistemdir. KeltnerDown kullanmamın tek sebebi işlem sayısını azaltmak. Asıl işi Kairi ve IMI yapıyor.
Saygılar...
Temel analiz puanlamada yok ama seçimde var. Puanlama sonrasında değerler direk yukarıdan aşağı sıralanmıyor.
Puan aralığına göre kategorize ediliyor.Kabaca bir örnek yapıyorum. En üst puan kategorisinde 5 hisse kalmış diyelim ki. bunların ikisi de kötü temel değerlere sahip olsun.eğer 4 hisseden oluşacak ise portfoy 3 iyi 1 kötü alınır.
buradaki işlemler daha da detaylı.
Stop Loss dinamik ve vardaha fazla bilgi veremiyorum
ilk barda şu ana kadar %15 oranında ihtiyaç oldu.Diğer barlarda %5 civarı.
Hadi bir deneme daha yapalımHepsi temeli kötü şirketlerden oluşsun.
Görüyorum ve artırıyorum, bu kez 2 değil 6 katına oynayalım bakalım başarı oranı ve 120dk. da sağladığı ortalama getiri ne olacak
Yani %3.04 kar AL için çalışsın sistem. dünkü yazdığım kurallar oran hariç aynen geçerli.
robotun Seçtiği şirketlerin hiçbirisi en yüksek puan sınıfında değil. 4 tanesi ise zaten hacimden dolayı seçilemez fakat hepsi geçer not almış hisseler.
Temeli kötü şirketlerle dünkünden daha iyisini yapabiliriz bence.İnşallah şu endeks de düşer artık
bu arada 10 hisse yazıyorum çünkü örnekleme çok olursa başarı oranı daha iyi görülebilir.
Yanlış anlama olmasın bu deneme sistemin denemesi değil! Sadece seçme algoritmasının başarı oranlarını görmek amacı taşıyor. Yoksa asıl başarmaya çalıştığım şey kar-almayı %0.29 a çekip gün içi çevrim sayısını olabildiğince artırmaktır.Çünkü analizi yapılmış büyük dataya göre en çok kazandıracak senaryo bu.Oran düştükçe fırsat sayısının artması çok doğal değil mi?
![]()
Keçiyi yardan uçuran bir tutam ottur..
Kağıt üzerinde iyi giden bir sistemi, aktive edince başka biri gibi davranıyor!!!!!!!!!!!!!!!
10 hisse ve 2 saat için performans aşağıdaki gibidir.
%3 için başarı oranı %30 Ortalama % = 0,95
%1 için başarı oranı %80 Ortalama % = 0,66
%0.5 için başarı oranı %90 Ortalama % = 0,4
(Ortalama hesaplanırken %3 yüksek görenler için 3 görmeyenler için bar kapanışı alınmıştır. )
Dün;
%1 için başarı oranı %90 ve Ortalama Getiri % = 0,88 idi
Bugün:
%3 için başarı oranı %30 Ortalama Getiri % = 0,95 oldu.
Sonuç:
Dinamik parametreler ile;
0 a yakın ve dünden daha kötü bir endeks içerisinde;
sadece kötü temele sahip hisseleri seçerek;
dünden Daha iyi bir gelir elde edilebilmiştir.
![]()
Keçiyi yardan uçuran bir tutam ottur..
Dusunceleriniz icin tesekkur ederim. Cok yol kattedim biraz boguldum bu sebeple meyvesini yemek istiyorum.
O Yuzden iyinin iyisi ile ugrasmaktan bir sistemdr sabahat edilemiyor. Beklememin bir sebebide bu.
Su lattenin getirisinden cok istikrari hosuma gitti sakincasi yoksa kodunu ozelden atabilirmisin incelemek istiyorum.
Merak ettim istikrari saglayan ne olmus
Tabi sakincasi yoksa. Sakincasi var dersen sifreli rica ederim.
Atamam dersen canin saolsun
Senin almaya cesaret edemediğin riskleri alanlar, senin yaşamak istediğin hayatı yaşarlar..
Sokrates twit @erhanacikgoz1
Yer İmleri