Sayfa 72/189 İlkİlk ... 2262707172737482122172 ... SonSon
Arama sonucu : 1510 madde; 569 - 576 arası.

Konu: Sistem Karşılaştırma

1.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku

Artik emeklerin karsiligini almak icin beklemem lazim.

Siradan vasat bir algoritma bileskede getirisi gayet guzel gorunuyor bence gercek hesapta ayni getiriyi elde etme imkanimiz yuzde 95.

Mesela yaptigim hesaplamadaki algoritma kaymali 150 bin uretmis ayni hesapla bugatti 250 birakiyor nette.

Hadi hersey kotu gitti 100 bin daha sil bugattiden.

Hesap yinr ayni cikiyor.

Peki hal boyle ise sorun ne ?

Sorun sabirsizlik surekli yenilikci olma yeni arayisla cabik kazanma hirsi.

Dedigim gibi ven artik stopladim su anki sistemin getirisine odaklanip bekleyecegim beklentilerimi karsilamazsa bugattiye verecegim 5 yil trade etsin
    Erhan hocam söyledikleriniz doğru fakat bu işte yapılabileceklerin sınırı yok bence sürekli daha iyisi için çalışmak ve ilerlemek lazım. Bazen tabi doğal olarak bıkkınlık yorgunluk olabiliyor fakat sınırları iyice zorlamak lazım, her zaman daha iyisi vardır.

"Sorun sabirsizlik surekli yenilikci olma yeni arayisla cabik kazanma hirsi." sözüne kısmen katılmıyorum sistematik ve kontollü bir şekilde yenilikçi ve çabuk kazanma hırsı olması lazım ki gelişme kaydedelim, sabır önemli tabi dediğiniz gibi.

Sn. Keçi bu duruma çok güzel bir örnek herkes çok farklı yaklaşımlar üzerinde çalışmıştır fakat genel olarak piyasadakiler trend follow sistemler geliştiriyor ve kullanıyor. Keçi farklı bir bakışla ve hisse tarafında tek yönlü işlem yaparak viop tarafında ulaşılamayacak kar oranlarına ulaşmış.

Bence her koşulda çalışmaya devam etmek lazım AR-GE çok önemli.

2.  Alıntı Originally Posted by Keçi Yazıyı Oku
    Seçim algoritması için bir örnek yapalım..Bakalım %0.5 almak ne derece kolay yada zor.
    Ama yok vazgeçtim 2 kat zor olsun. %1 yapalım oranı.
    Günlük hacmi 4M üzerinde olan 10 hisse seçimi aşağıdaki gibidir.
    Canlıda kapanış öncesi poz açtığım en yüksek puanlı hisseler bu listede yok
    Yüksek puanlı ama düşük hacimli hisselerde listede yok. Puanları daha düşük olsa da geçer not almış 10 hisse var aşağıda.Robotun seçtiği yedek liste gibi düşünebilirsiniz bu listeyi.
    Aşağıdaki hisseleri robotun 18 temmuzda kapanışa yakın aldığını ve satış talimatlarını maliyetin %1.04 üzerinden şimdiden verildiğini varsayıyoruz. Bu listenin düz mantıkla %1 alabilme yüzdesini yarın ilk 120 dk kapanışında 12:05 de paylaşırım.Alamayanların bar kapanış fiyatından satıldığını ve stop-loss hiç olmadığını varsayarak birde ortalama yüzde hesaplayalım (stop-loss algoritması detayına girmeyeceğim) Endeks eksi kapattı ve yarın düzeltmenin devam etmesi muhtemel..Güzel bir zamanda deneyeceğiz ayrıca geri gitme potansiyeli olan primli hisseler var arasında.

hesaplama "Yüksek / Önceki Kapanış" şeklinde yapılacaktır.

10 hisse ve 2 saat için performans aşağıdaki gibidir.
    Sonuç olarak %0.5 almak çok kolay çıktı.
    %1 için başarı oranı %90
    %0.5 için başarı oranı %100

Eğer bu performansı günde 4 kere ve 23 iş günü uygulayabilirseniz.Sadece 1 ayda %250 üzeri getiri sağlayabiliyorsunuz

Tüm yazılanları okuyamadım daha, akşam okuyup yazacağım bir şeyler.söz verdiğim için bunu yazıp çıkıyorum.

Keçiyi yardan uçuran bir tutam ottur..

3.  Alıntı Originally Posted by Keçi Yazıyı Oku
    10 hisse ve 2 saat için performans aşağıdaki gibidir.
    Sonuç olarak %0.5 almak çok kolay çıktı.
    %1 için başarı oranı %90
    %0.5 için başarı oranı %100

Eğer bu performansı günde 4 kere ve 23 iş günü uygulayabilirseniz.Sadece 1 ayda %250 üzeri getiri sağlayabiliyorsunuz

Tüm yazılanları okuyamadım daha, akşam okuyup yazacağım bir şeyler.söz verdiğim için bunu yazıp çıkıyorum.

Bugun sansli bir acilis oldu, gun icinde bunu tekrarlamak ayri bir mesele konuyu detaylandiralim.

Alıntı Originally Posted by NUTCRACKER Yazıyı Oku
    Bugun sansli bir acilis oldu, gun icinde bunu tekrarlamak ayri bir mesele konuyu detaylandiralim.
    hisseler endeks ekside iken dünde artı kapatmış olan hisseler.
    dikkatimi çeken bir başka şey, dün bu hisselerin hacmi önceki güne göre katlanmış.
    Birde hepsi Fiyat-MA5, MA5-MA20, MA20-MA50 kriterleri sağlıyor gibi.
    Başka neler var acaba kriterlerde, sn keçi biraz bahsetse iyi olurdu.
    Son düzenleme : PROGRAMMER; 19-07-2017 saat: 13:42.
    Write less do more..

5.  Alıntı Originally Posted by erhanacikgoz1 Yazıyı Oku
    vala keçi nickli dostum olay kafamda ice allak bullak oldu ama neyse diyelim.

başarılarının devamını dılerım geri bildirimlerini devam ettirmeni isterim belkide bizlerede hisse yolu acılır.

hisse senedi tarafında sradan bir algoritmanın rasgele bir hisse senedinde kullanılmasını sakıncalı bulmaktayım ve tecrübe edenlerin azının yandıgınıda bılıyorum.

aynı kişilere bilanco analizini öüğrettikten sonra sadece bilancoya göre seçilmiş hisselerde sradan bir algoritma calıstırdıklarında getirilerin ciddi derecede artışına şahit oldum.

Fakat tüm bunlara rağmen algoritmaları seçilmiş hisselerde kullansa bile ve bu riski aşırı derecede düşürse dahi. yatayda algoritmalar çarpılıyor kayma malıyetlerıde fazla geliyor bu sebeple iyi bir iş çıkartmış olmasına rağmen hisseleri temel analizle seçip manuel satmayı beklemek nibeten biraz daha karlı bir oran cıkartmakta.

Bu sebeple hisse tarafında standart bir trend takip sistemini bilancoya göre seçsen bile potansıyel getirin eğer hisse seçmeyi biliyorsan düşecektir.

Ben sanal hisse alıp satma programı ile yaklasık 8 ayda 50,000 TL yi 188 bin TL yaptım tamamen manuel ve bileşke ile üstelik bunu yaparken işlem sayımın toplamı 6 adetti yani 6 işlemle bu sevıyeye geldi hatta su an 191 Olmuş.

Yani anlatmak istediğim eğer senın gibi bir algoritma kurulmamışsa ve temel analizle hisse belirlenmiyorsa viopa göre daha az kazanılacağını düşünüyorum.

kapasite analizinde ben viopu daha iyi görmekteyim.

Sebeplerim şunlar

1- düşük komısyon oranları

2-Toplam sermayene gecelık faiz uygulaması

3- yüksek hacim hisse tarafında bu durum sınırlı

4- çift yönlü kazanç

5- sermayenızın 9 katı ile işlem imkanı

Bu 5 done hisse tarafındakı potansıyelı kırıyor özellikle kaldıraç olayı.

Şimdi verdiğin örnekte iki tarafta mukemmel doğrumu.

her iki tarafında 10,000 TL parası olsun.

sen bir günde 10,000 TL yi iki kere en dip ve tepeden iki hisse yakaladın aldın sattın vesaire %40 yaptın ki bence baya bir marj verdim sana.

ben ise viopta 9 kaldıraçla mala girdiğimde nasılsa ikimizde mukemmelız sadece 1000 puanlık harekette %90 cıvarında kar elde edıyorum.

sadece bugun en dip ve en tepelerı kabaca alıp sattıgında 4000 puan cıkıyor 9.X kaldıraçla mala gırdıgınde 4000 puanın hepsını aldıgında kı bız mukemmelız sermayem toplamı gun sonu 35,000+ 10,000 den 45,000 Tl oluyor.

aynı durumda senın bu sevıyeye gelmen ıcın bir gunde %450 kazanman gerekecek. bugun tavan olmuş hisse senetleri öğleden sonra tavan olmuş hadi sen her tavan yapan hisseye tüm sermayenle girip cıktın diyelim.

%450/%20 = tam 22 adet hisse yakalaman lazım hadi bileşke yaptın 15 e düşüreyim. 15 adet tavan olacak sırasıyla girip çıkman gerekecek.

üstelik bugun viopta yaptıgım dip ve tepelerden long şortlarda kazandıgım mıktarı bıleşke yapmadım.

bileşke yaptıgında %500 üzerine çıkar diye düşünüyorum.

eğer mukkemmel yatırımcı isek viop kesinlikle daha avantajlı görünüyor bu pencereden.

tabi olaya yanlı bakmak istemiyorum sonuçta ben viopta oldugum sure zarfında cıkarttıgım seçtiğim aldıgım hisse senetleriyle %500 leri geçmiş olacaktım bu sure zarfında algoritmaya girdik onu öğrenecez bunu öğrenecez derken zararda oturduk kaldık.

söylediklerimi yanlış anlama kesinlikle benim bir iddam yok başarılarının devamını dılıyorum aramızda herhalde algoritmacılarda en çok kazananlardansın bu sebeple takdir edilmeyi hak eden birisin emek vermiş ortaya birşeyler cıkartmışsın bu harika!!!

bizim buradakı amacımız fizibilite tartışma soru işaretlerine cevap bulma ve farklı bakış açılarıyla olayı değerlendirme. Ben bu acıdan bakıyorum o yüzden yanlış anlaşılma olmasın.
    Bist kapasitesini yanlış yorumluyorsunuz.
    Sadece 1 dk. içerisinde onlarca fırsat söz konusu.Tavan yakalamak ile işi olmaz "mükemmel" bir robotun.
    1 dk içerisinde 20 defa %1 yapabilir mesela.Yakalaması çok zor olsada kabaca buna benzer bir fırsatın teknik olarak oluştuğunu biliyorsunuz.
    VIOP da yaptığımız dip-tepe hesabını neden 450 hisse için yapmıyoruz yüzlerce hisse+mükemmel zamanlama+optimum kar marjı al-sat+ hiç bitmeyen bir döngü.
    420dk * 20 = %8200 alabilir 1 günde. kapasite ile ilgili fikir bu verebilir örnek.
    VIOP a karşı Hisse nin böyle bir fırsat eşitsizliği var. Hissedeki Robotun kar kapasitesi VIOP ile kıyas edilemeyecek derecede büyüktür.

1- düşük komısyon oranları ->(10.000 de 2 altında olan tüm oranlar için bir fark yok ve önemsiz bence.)

2-Toplam sermayene gecelık faiz uygulaması -> Ayda %50 üzeri getirisi olan bir sisteminiz varsa bence önemsiz.ayda 1-2 nin lafı olmaz

3- yüksek hacim hisse tarafında bu durum sınırlı ->tek hisse üzerinde robot çalışırsa evet ama bistin toplam hacmini kullanabilen bir robot için bir fark yok arada.

4- çift yönlü kazanç -> bence önemsiz. arka arkaya short-flat ve long-flat 2 poz mu açtınız. hisse tarafında farklı hisselerde al-sat ve al-sat 2 poz açabilirsiniz. endeksin -5 yaptığı günlerde dahi sorun olmaz. -8 den hisse alıp -7 de satar %1 cebe atabilirsiniz.Her dakka artan bir hisse bulunur.

5- sermayenızın 9 katı ile işlem imkanı ,--> riskiyle birlikte VIOP için avantaj sayılabilir..

yanlış anlayacak bir durum yok elbette, farklı bakış açılarını yorumlayarak bu noktalara geldik hepimiz.

6.  Alıntı Originally Posted by NUTCRACKER Yazıyı Oku
    Haklısınız. endeks düşer diye bu denemeyi yapmak istedim aslında.
    Fakat endeks çıkmasaydı başarı oranı %1 içinde %100 olabilirdi..

Gün içerisinde ilave olarak özel işlem algoritması kullanılıyor. Kademeler, kademelerin hacimleri, kademe hacimlerinin azalma hızı.Kademelerin kalkma ihtimali, kademelerin kopma noktası vb. üzerinde de düşünün biraz. daha önce düşük risk vb. ifadelerle bahsettiğim şeylerin altında işe yarar bir şeyler olmalı
    Son düzenleme : Keçi; 19-07-2017 saat: 16:55. Sebep: --çıkmasaydı---

7.  Alıntı Originally Posted by Keçi Yazıyı Oku
    Haklısınız. endeks düşer diye bu denemeyi yapmak istedim aslında.
    Fakat endeks çıkmasaydı başarı oranı %1 içinde %100 olabilirdi..

Gün içerisinde ilave olarak özel işlem algoritması kullanılıyor. Kademeler, kademelerin hacimleri, kademe hacimlerinin azalma hızı.Kademelerin kalkma ihtimali, kademelerin kopma noktası vb. üzerinde de düşünün biraz. daha önce düşük risk vb. ifadelerle bahsettiğim şeylerin altında işe yarar bir şeyler olmalı
    Bütün hisselerde bu kadar detaylı algoritma çalışırken, olası bir elektrik kesintisi, internet kesintisi (her ne kadar serverda da çalışsa), aracı kurum kaynaklı teknik sorunlar veya ideal de oluşabilecek yayın kesintisi vb. problemlerde durumu nasıl kontrol altına alıyorsunuz, sonuçta bir sürü açık pozisyon olacak, pasifte bekleyen emirler olacak, açılması gereken açılamamış pozlar, kapanması gereken kapanamamış pozlar olacak vs. bu zamanlarda acil durum planı vardır mutlaka otomatize edilmiş olsa bile programınız crash olabilir veya aracı kuruma ulaşamayabilir manuel kontrol etmek zor olsa gerek.

Telefonla bekleyen herşeyi iptal edip bütün pozları kapatmak bir çözüm tabi ama sistemsel bir yaklaşım olmalı.

Bir defasında benden çıkan emirler aracı kuruma ulaştı fakat teknik bir arızadan dolayı borsaya iletilemedi iletilmek üzere sıraya girdiler ve biriktiler o sırada aracı kurum problemden dolayı emirleri iptal edemedi sorun giderilir giderilmez biriken emirler bir anda borsaya ulaştı ve çok daha yüksek seviyelerden gerçekleşti kaç kademe sildi. Anlatmamın nedeni öngörülemeyen durumlarla karşılaşılabiliyor.

8.  Alıntı Originally Posted by PROGRAMMER Yazıyı Oku
    hisseler endeks ekside iken dünde artı kapatmış olan hisseler.
    dikkatimi çeken bir başka şey, dün bu hisselerin hacmi önceki güne göre katlanmış.
    Birde hepsi Fiyat-MA5, MA5-MA20, MA20-MA50 kriterleri sağlıyor gibi.
    Başka neler var acaba kriterlerde, sn keçi biraz bahsetse iyi olurdu.
    Ters mühendislik ha birincil listeyi paylaşmadım işte
    Daha çok kriter var ve bazıları standart dışı şeyler.
    ekleyelim biraz daha ayıp olmasın öyleyse.
    cci siz olmaz, rsi şişmesin elimizde patlamasın, yanına da PriceRocPercent 5 ve 20 için koşullar olabilir.
    üstüne de daha zor olan formasyon detected kodları yazıyoruz.formasyon hedefinin kallavi olmasına önem veriyoruz.
    Tekniği güzel hisselerde küçük marjlı trade için uygun kademe yapısını yakalayıp en fazla 2 saat bekliyoruz.

Sayfa 72/189 İlkİlk ... 2262707172737482122172 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •