37 den verdiğim malı 34 ten aldım abi. Sırf kar bırakmıştım. Bugün alamazdım, çok güzel hamleyle iş yaptı. Tüpe bakamadım artık. Buraya fokuslandım.
Printable View
Sıkıntı orada zaten. İşmende yıllardır süregelen hikaye hiç bitmiyor. Adamlar darphane gibi para basıyor. Riski de iyi yönetiyorlar, iştirakler de sağlam. İş portföy her gün büyümeye devam ediyor misal. O sebeple kopamıyorsun işmenden, hikayenin sonu yok :)
Tüpraş kenarda durmalı 2040 a kadar. En azından abin alsın atsın kenara.
dün 119 dan tüpe daldım. Oradada hikaye büyük ve ilginç bakalım.. Yalnız tüpde yabancı satışı devam ediyor..
Ak yatırım alışa çılgınca devam ediyor..900 bin lot oldu şu ana kadar alışı..bu hızla giderse yarın 40 üzerine rahat atarız..
Yarın bilanço dönemi bitmiş oluyor.Millet bakacak genel değerlendirme yapacak.Kazanan epey kazandı.Ne alalım? Hangisi 9 aylikta yillikta kazandırır hesabı.Aklin yolu birdir ve akla gelecek kağıtlardan biride ismen dir.elini çabuk tutan kazanır hesabı.
CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu ak yatırımın niyeti bozuk 1.060.000 Lota çıktı alımı..Çok çoook ilginç..Ve kredi filan değil parası ile alıyor.. Burada sadece bir çekincem var..Acaba satan TEB ve İş yatırımın Garanti bunun karşı bacağımı ?? onu çözemedim. Ama mallar Ak yatırımın takasında kuzu gibi yatıyor..
İkili tepe yapacak gibi oralarda dolanıp yukarı sürmek, günü en yüksekten kapatacak şekilde karanlık oda şovu. Usta işi.
Ak yatırım günü 1.537.000 lot alım ile tamamladı gördüğüm kadarı ile amaç tahtayı yükseltmek değil mal almak ..Yarında devamının geleceğini düşünüyorum.. 40 lı fiatların üzerine atabilir..
Tüpraş ikinci temettüyü açıkladı. Darısı ismene.
Bize de iki kuruş at, cigara parası.
Kalın sağlıcakla.
Bu kağıt belli bir yerlere ulaşmadan hızı zor kesilir.niye? Diğer kağıtlarda ne olacağı belli değil karlar enflasyona göre düşük kalabilir.Ama borsaya ilgi hergecengun artıyor.Faiz durumları enflasyon karşısında tuş olmuş durumda.Dolarda en azından seçime kadar baskılanacak.geriye ya kripto piyasası yada borsa kalıyor.Haliyle borsa uzak ara önde.Yani günlük nekadar bilmiyorum ama kumbaraya yukluce para giriyor.Nerde var böyle bir gelir.?CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Rüzgarı arkasına aldı evet. Gelen bilançolardan çoğunda durum iç açıcı değil. Temel olarak sağlam ve uygun çarpanlarda. Teknik olarak da sağlam bir momentum sağlamış vaziyette. Ben biraz daha aşırılık bekliyorum, daha tam dikkatler çekilmedi buraya. Alımı yapan ya bir fon ya da yüksek bir el. Fon olduğunu çok düşünmüyorum çünkü tekniği kusursuz bir şekilde kullanarak tahtayı yukarı sürüyor. Beklentisi ne ben de merak ediyorum.
ısmen 40tl
Tacirler ve tebin satışı biter, sonra ne olur ? adlı yeni film vizyona girmiş, seyreden oldu mu ?
İşmen yatırımcı arkadaşlar a hayırlı kazançlar. Eski işmen yatırımcı olarak sadece sabır herşey gönlünce olsun. Ytd
40 bence merdivenin ilk basamağı.yani merdivene ulaştık.Allah cikmayida. Nasip etsin kazasız belasız.
Sapır sapır dökülüyorlardı diye de bir film girdi vizyona biraz önce. Bakalım gişesi nasıl olacak.
Tamam son zamanlarda yukseldin.Ancak maşallah bilanço devamli ustune koyuyor TL.leri.yukselen kağıt deyince 50/10/200 Luk kağıtlar var.senin ne farkin olacak ki onlardan.Borsada beklenti satın alınıyorsa işte burası.. adres belli..Bak diğer aracı kurumlar sana yaklaştı.oysa işlem hacminde sana göre çok gerilerdeler..
İşmen'in sene sonunda ne kadar kar edeceğini tahmin eden var mı aramızda? Çok altını somut olarak dolduramasam da 13 milyar civarında bir kar getirebileceğini düşünüyorum. Bu da kabaca 8,6 HBK yapar. İsmen genelde çok yüksek çarpanlarla fiyatlanmıyor 5,5 - 6 arası bir f/k alsak, sene sonu bilançosuna göre ederi 47 - 50 liralar yapıyor. Ne dersiniz bu hesaba?
Levent varlık kiralama kurulacak olması ne kadar etkiler acaba.
Geçenlerde bir arkadaş vakıfın şirketinin 1.5 milyar kar ettiğini yazmıştı.
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu hesapta, temettü ne kadar veriyor :) Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Hocam piyasanın kaç f/k ile değerleyeceğini kestirmek güç, daha yüksek çarpanlar ödemeye razı gelir mi bilemiyorum. Kendi gözlemim çarpanların şirketler için çok değişmediği yönünde. Bu arada işmen için daha yüksek f/k öderdim 😀
Ben herşey bu peryodda giderse(borsa cakilmaz işlem hacimleri istikrarlı olursa) Ocak15/30 arası ismeni 50/60 aralığında görebiliriz diye düşünüyorum.CPH1931 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
3. çeyrek kar tahmininiz nedir? (çok büyük ihtimalle 3.çeyrek "girişim sermayesi fonu" karı gelmeyecek.)
4.ceyrekte gelecektir o da en az 2 3 milyar civari gelir dolar aryisina goreSM-A705FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2. çeyrek karımız 3 milyar tl geldi..3. çeyrekte ise işlem hacmi ve krediler oldukça arttı..hem mevcut nakit teki kredi kullanımları hemde işlem hacmindeki artış minumum 4 milyar maksimum 5 milyar net kar getirebilir. . toplamda 9 aylık net karımız 8-9 milyar cıvarı gelebilir...Ak yatırım alımlarına dünde devam etti . Sürpriz alış ise 1 milyon lotla Gedik ten geldi.. Dün endeks ve bazı 30 kağıtlarına çok fena verdiler ancak İSMEN yine çok sağlam durdu.. Daha öncede yazdığım gibi 2-3 kez 40 tl nin üzerinde trade edildi..Birileri acele bir şekilde montanlı mal topluyor.. Bekleyip göreceğiz..
Bugünün işini yarına bırakma derlerdi bizler çocukken.60/70 lerde.İsmen öyle bir kağıt oldu.Aldin aldın hergecen gün kasaya para giriyor.Bazi ortaklar bunun üç aşağı beş yukarı hesabını yapıyordu.yokmu böyle bir hesap.15 Eylül de gaz verir,15 Ekim de maksimuma çıkar 29 Ekim de Bayramımız var[emoji1250]sıcaklardan kafayı da yedik.herseyin başı sağlık.
Bundan sonra her gelen yeni bilanço ile büyüyecek olan şirketin değeri artar. Yatırımcının yapması gereken sadece beklemektir. En çok bekleyen en güzel parayı kazanır. Yapılan kar yeterli bulunuyorsa derhal satılmalıdır. İşmen için konuşacak çok bir şey yok açıkçası. Darphane gibi para basıyor, bu kafidir.
Bol kazançlar.
Temettü kağıdı olabilirmi bilmiyorum ancak Sahibi olan İş bankası hisseye ayrı bir güven veriyor.. Borsada işlerin kötü gitmesi işlem hacminin düşmesi karşısında alternatif yatırımlar yapmayı iştirakleri aracılığı ile sürdürüyoı.rGerek Polar enerji yatırımı gerekse diğer iştirakleri İSMEN i beslemeye devam edecektir.. Heryıl temettü verme geleneğini sürdüren nadir şirketlerden biridir..
Bankalara yine sıkılaştırma gelmiş kkm ile ilgili..işlem hacmi yine rekorlara gebe.
Eveeet herkesin aklındaki soru işaretine gelelim. Herkes fikrini bu postu alıntayarak yanıtlarsa sevinirim. Akıl akıldan üstündür.
Bankalara yapılan KKM den çıkış baskısı sonucu piyasalarde ne olur?
A)KKM yatırımcısı risk sevmez, dolayısıyla parasını mevduata koyar.
B)KKM yatırımcısı risk sevmez ve mevduat oranını da sevmediğinden parasının altına koyar.
C)KKM yatırımcısı altın, dolar ve mevduat getirisini beğenmediği için mecbur borsaya gelir.
D)KKM yatırımcısı ev- araba alır.
E)KKM yatırımcısı dolara yönelir ve MB mecbur faizi arttırmak zorunda kalır, borsadakiler de faize geçer ve borsa düşer.
Lütfen fikrinizi belirtin kısa bi beyin fırtınası yapalım, pazartesine hazır uyanalım
ev ,araba ,altın ,arsa ve döviz artık balon ötesi olmuş, zaten faizleri bankalar şimdiki açıklanan dan daha fazlasına zaten satıyor ,yalancı bir illüzyonla ülke yönetmeye çalışıyorlar, burada çöp vaziyetinde olan borsa şirketleridir ,bence akıllı adamlar borsaya gelecekler, aklı az çalışanlar ne yapar onu bilemem, herşey yüzde 1000 artmış sen bakma tuikin zübük enflasyon açıklamalarına ,borsada endeks yüzde 1000 oldumu ,çöp buralar çöp.sanayi kağıdı olan katmerciler 2 lira bana iki liraya ne alınabileceğini söylermisiniz ,maydanoz bile 10 lira memlekete bak pehhhhhhhhh
KKM den para çıkışı peyderpey olacak. Çıkan paranın büyük kısmı döviz ve faize gider, borsaya girecek olanlar %10-15 maksimum olur bence. Perşembe günü 100-150 bandında bir faiz artışı ile artması beklenen mevduat faizine yakınsama olur, aradaki makas kapanır. Borsa yatırımcısının büyük kısmı da faiz arttı diye borsadan çıkmaz. Zaman içinde her şey dengeye oturur. KKM den vazgeçilmesi pozitiftir. Etkisi de zamana yayılır.
Yarın borsa düşecek mi sorusunun yanıtı aranıyorsa; kısa vadeli trader için, yarın düşüş olabilir ve bunlar hemen kaçar pozisyon kapar, ve hatta vadelide şortlar.
Ancak cuma yayılan ve sonradan yalanlanan haber yüzünden zaten sert bir düzeltme oldu. Bu haberin KKM haberi öncesinde kasıtlı yayıldığını düşünüyorum. MŞ olayı, KKM kararı ve faiz kararı ne tesadüf ki borsa zirvedeyken 1 hafta içinde gelişen olaylar. Bu bana bir şeyler söylüyor.
Cevabım ise; düşen piyasada mal alırım, sert düşerse daha çok alırım. Enflasyon olduğu sürece şirketler ucuz kalır, bu ucuzluk sonsuza kadar sürmez. Düşerken alan kazanır. Yarın şortlayan karı cebine koymazsa en geç çarşamba zarar yazmaya başlar.
Yatırım tavsiyesi değildir.