*D sütunundaki formül B sütununa göre
A B C D 1 Anapara 100.000 100.000 2 Yıllık Oran 16,75 14,24 B2*0,85 3 Yenilecek gün 32 32 4 Anapara+Faiz 101.479 101.256 B1*(((B2/(100*365))+1)^B3)
Printable View
Ben 20 yıldır kullanıyorum. IT altyapısı çok iyi. Internet şubesi ve mobil uygulamaları çok iyi. E-Ticaret sektöründe sağladığı imkanlar çok iyi. Bu alanlarda hep öncü veya öncülerden oldu. Garanti Teknoloji'ye yıllarını vermiş yakınlarım var. Ben de belirli bir süre yer aldım. Garanti'yi gönülden severim. Her zaman bireysel ve kurumsal ilk bankam olmuştur. Hesap işletim ücreti olsun, kart aidatı olsun, bu konularda biraz insafsızdırlar, doğrudur, ama ben ürünlerinden memnunum. POS için, hesaplar için, kartlar için, faturalar için Garanti'yle çalışmaya devam ediyorum; mevduat içinse en iyi oranı hangi banka veriyorsa onu tercih ediyorum.
piyasada 63.4 milyon adet kredi kartı var, aşağı yukarı bunun %17'si yani 10.8 milyon adeti malum yoncazulmü bankasına ait.
ayrıca bonus markası, deniz, teb, şeker,ing, türkiye finans, burgan, abank ve fiba ile anlaşmalı
yani yaygın..
ayrıca çalışanlarına öyle davranıyor ki yüreğin sızlar...
çalışmıyorum dersen vücudundaki morlukları, izmarit izlerini gösterirler acırsın çalışmak zorunda kalırsın..
elbetteki bu çok uzun sürmeyecek son 1 yılda 2.000 kişiden fazla personel çıkardı..
tutunamayacaklar...! sadece o değil onun türevi olan çakbank da ya satacak ya da değişecek..
biz ne kadar bilgili, güçlü ve birlikte olursak hiçbir yasal tefeci bizi söğüşleyemez...!
ytd.
syg,
Hayaller ve gerçekler :)
https://www.youtube.com/watch?v=xiYscw09gLw
tabiki biraz mübala yapıyorum, bunu öğrenmek çok kolay ..
alalede bir şubeye gidip, herhangi bir personele hedefleriniz nasıl ? her ay yeni hedef gelmesi nasıl diye bir sorun ?
zaten müşterisini at, eşşek, köpek, tavuk, karga olarak gören bir şirketten ne beklersiniz ?
https://i2.wp.com/www.pazarlamasyon....?fit=508%2C380
ytd.
syg,
Çalışma koşullarının zorluğu, standarta bağlanmış fazla mesai, personelden aşırı yüksek beklenti, ben de hep bunları duyuyorum. Ancak düşünmeden de edemiyorum. Durum böyle olmasına rağmen çalışanlar neden hala devam ediyor? Garanti Teknoloji özelinde konuşursak uzun yıllar önce verilen maaşlar çok ama çok iyiydi. Personel canı çıksa da karşılığını fazlasıyla alıyordu. Ayrılanlar genelde yükünü aldıktan sonra, o tempoya daha fazla tahammül etme ihtiyacı kalmadığı için ayrılıyordu. Son yıllarda düşük oranlı zamlarla maaşlar eski normlarından çok uzaklaştı diye duyuyorum. Çekilen acının karşılığındaki ödül azaldıkça çıkışlar artıyor olabilir.
şöyle özetleyebiliriz;
piyasanın altında maaş veriyor, piyasanın üzerinde hedef veriyor.
çok küçük bir örnek, devlet bankaları 0.98 ile konut kredisi verirken diyorki çalışanlarına; sen de konut kredisi satacaksın, piyasada konut kredileri örneğin %15 mi arttı hacim olarak, seninde bu ayki hedefin 1 milyon tl konut kredisi değil 1.150.000 TL konut kredisi.
yahu 0.98 ile almak varken 1.50 ile konut kredisi kim alır ???
daha da detaya girerim ama vakit kaybı..
şimdi sen işler güzelken almışsın personeli 10 sene 15 sene 20 sene çalıştırmışsın, artık o kişinin sağı solu arkası önü ailesi annesi karısı kocası sen olmuşsun. yani tüm çevresi garanti bankası, garanti bankalı..
şimdi sen bu adama desenki bu ay sana maaş vermiyorum yoksa kovarım, gıkı çıkar mı ?
sosyal statü, psikolojik sebepler, cemiyet üyeliği, sosyal gruplar, gelir vs.
orada zulüm gören bir personel sadece bu saydıklarımı düşünerek ses etmiyor, istifa edemediği gibi gıkını bile çıkaramıyor..
hele çakbanktaki durumu film yapsalar; çakbanklı sezercik - bir dram filmi.. gişe rekorları kırar hep beraber izleyip hüngür hüngür ağlarız..
kısaca bu banklarla çalışırken, zorunlu veya isteğe bağlı.. bunları da bir düşünün..
mesela normal bir insan neden bu bankalarla çalışır gerçekten anlamıyorum, eft, havale, hesap işletim, gişe kuyruğu, atm ücretli, mevduata düşük, krediye yüksek faiz... hele hele enpara varken.. adamlar kredi kartını kullanana 100 lira da hariçten hibe veriyor yahu..
başınızı ağrıttım..sorry.
ytd.
syg,
2009 yili olabilir.
Yine bir vade donus gunu.
Saat 10.00 gibi 4 buyuge mail ile mt'lerine miktar ve vade belirtip en gec saat 11.30 da oran tekliflerinizi verin dedim.
0.25% farkli veren parayi alir. Ayni orani verirse para yerinde kalir.
Herkesin tek teklif verme hakki var.
Sadece para kendisinde olanin orani en yuksek teklif ve uzerine tabii ki cikartma hakki.
Neyse saat 11.30 da teklifler geliyor.
Yonca teklifi dusuk kaliyor belli ki beni test ediyor.
Yaziyorum eft talimatini faxliyorum.
Az sonra telefonda aglamalar sizlamalar yapmayin etmeyin demeler.
Kurumsalligin k'si yok.
Kurali biliyorsunuz, neden basdan duzgun orani vermiyorsunuz da sonra para cikacak diye yukseltiyorsunuz?
Syg,
Bir baska defasinda yonca yine doviz oraninda geri kaldi.
Mudire aradi.
Bu paranin disari cikmasina musaade edemem benim sene sonu hedeflerim var dedi.
Beni ilgilendirmez dedim.
O zaman size vade sonunda faiz farkini vadesiz hesabiniza yatiririm dedi.
Yani aciktan bana vadesiz hesabima benim faiz farkini yatirdilar.
Artik bunu kim odedi bilemiyorum.
Mudire cebinden mi odedi?
Banka mi odedi bilmiyorum.
Benim icin onemli de degildi.
Bir de dikkat edin.
Erkek musterilere iyi gorunumlu kizlari musteri ziyareti diye gonderiyorlar.
Biz sizi ziyarete gelelim filan diyorlar.
Randevu istiyorlar.
Direk reddedin. Randevu filan vermeyin.
Syg,
Simdi benim yuklu mevduatim olsa karsi tarafin organize olmasina musade etmem.
Her ay en az 5 degisik bankadan oran teklifi alirim.
Bankalari da 3 ayda bir degistiririm.
Parayi bolunce pazarlik gucun azaliyor, bolmeyince rekabet edemeyenler ile iliski bozuluyor, iletisim kopuyor.
Hepsine para gonderemesen de hepsi ile bir sekilde iliskileri sicak tutmak gerekiyor.
Kolay degil malesef.
Syg,
bu yıllardır bilinen bir şey, antalyada otel sahibi bir dostum aynı işlem için 5 bankadan teklif alıyor, 4 banka bir birbirine yakın malum yoncalarımsenibankası ise 5.800 € daha pahalı, sigorta poliçesi olması lazım, normal teklifler 19-20 bin euro seviyesinde, minietekli kızlar sayesinde kandım attım imzayı dedi yahu dedim arada %25 fark var azizim, olsun diyo kızlar çok güzeldi.. Allah senin..!
farkları asla müdür cebinden ödemez, müdür veya müdür görünümlü müdüre bölgesine veya genel müdürlüğüne yalvarır farkları onlar sizin hesabınıza yansıtır. malum banka görünümlü kölelik şirketi nin şube müdürü size kendi cebinden çay bile ısmarlamaz, onun faturasını bile bankaya ödetir, o yüzden asla iyi niyetli göründüklerine kanmayın...
ytd.
syg,
Yonca bir defasinda bana haberim olmadan telefonda tam acik acik soylemeden ve benim onayimi almadan bir sigorta satmis.
Bir baktim bi kesinti var.
Bu ne dedim kredi karti odenmeme sigortasi mi ne dediler.
Sizin a... av.... dedim. :)
Cabuk iade edin sunu diyerek geri aldim.
Syg,
bu klasik bir iş hocam, 1 milyon müşterisi varsa hepsine yapıyor, mesela 200 liralık.
%10'u itiraz etmese 20 milyon kâr.. huzurlu...
yavaş yavaş emiyorlar.. uyanırsan kurtulursun..
inşallah bir an önce;
bize eşşek, köpek, horoz, tavuk, kaplumbağa, at sineği olarak gören bir şirkete hadlerini bildiririz..
ytd.
syg,
Ozel okullar bu 4 buyuk ile okul taksitlerinin odenmesi icin anlasirlar.
Velilere hesap acarlar. Okul tahsilet ile ilgilenmez.
Banka velilerden bir kac gun once tahsil eder, odemeyenlere faiz isletir, bazilarina sigorta policesi satar, kredi veya kredi karti cakar, hic bi sey olmasa bile musteri bilgilerini 3. kisilere verir.
Yillar evvel okulun birisi yine bu yonca ile anlasmis o sene.
Kayit yaptirirken okula gelmisler. Olmayan velilere de hesap aciyorlar.
Taksitle odeyen velilerden birisi olarak ben de actirdim.
Taksitleri de gununde odedim.
Aradan 3 sene gecti. Bu arada okul baska bankalar ile de anlasti tabii.
Bir gun bir telefon geldi yonca'dan hesapta eksi bakiye var kapatin yoksa hukuk departmanina gonderecegiz diyorlar.
Benim onlarla calistigim filan da yok. Hesabin varligindan bile haberim yok.
Arastirdim buldum ki o okul hesabina her sene hiu tahakkuk ettirmisler.
Buna kaymaklisindan bir de faiz de isletmisler.
Biliyorsunuz ki bu hesap sadece okul odemeleri icin kullanilan bir hesap.. Okul yili bitince neden kapatmadiniz? Veya bana neden haber vermediniz?
Sene sonunda neden bana ekstre gondermediniz?
Herkes okul hesabi acar ama buna hiu isletmez dahasi sene sonunda kapatir.
Parayi odedim ama 3 ay ugrasarak geri aldim.
Siz siz olun kullanmadiginiz bu tip okul ucreti icin acilan hesaplari mutlaka isi bitince kapattirin.
Sizi yolmalari icin acik kapi birakmayin.
Syg,
akbank da geçenlerde aynı olayı yaşadım. daha doğrusu akyatırımda, hesap işletim ücreti 50 tl kesmişler. itiraz yaptım, matbu cevaben red edip, itirazınızı (sanırım mkk) yapabilirsiniz diyor. uğraşmadım, ertesi gün akyatırım hesabını kapadım. kiralık kasam, kredi kartı taksitlerim olduğundan, yıl sonunu bekleyip onlarıda kapatacağım.4 büyük bankaya pek bulaşmamak gerek, müşterileri fazla, şımarıklar.
aynen öyle...!
https://st2.depositphotos.com/432346...ccess-text.jpg
Bir yerde okumustum, kredi karti aidatlarinin sadece %5 inin iadesi talep ediliyormus.
Bankalar bu durumdan milyonlarca kredi kartina aidatlari yansitirlar nasilsa sadece %5'i iadesini talep ediyor diye.
Syg,
evett, millet üşengeç..
adamlar banka almadan önce, bankacılığa girmeden önce inanılmaz sosyal araştırmalar yapıyor..
bakıyor millet uğraşmıyor, kk ücretini arttır, hesap işletimi arttır, eft yi arttır, nasılsa itiraz oranı düşük..
vallahi ben tüm çevreme kk ücreti, hesap işletim, eft havale hep anlatıyorum, sonuç ? değişiklik var ama yeterli değil ..
niye ?
üşengeçiz abi..
amaannn onun 5 lirasından 10 lirasından zengin mi olucaz..
zihniyetini...!
syg,
ytd.
Vay be olaylara bak. Benim maaş ykb de sağolsunlar ne arayan ne soran oran istiyorum 16.50 babacığım işine gelirse modunda. Hiu havale eft hiç bir şey yok.
Adios premium var kart olarak da habire limit artırıyorlar istemiyorum kardeşim diyorum daha da artırıyorlar. Neye göre bilmiyorum. Eskiden en iyi karttı sonra puan işinin katsayısını o kadar bozdular ki hiç bir manasi kalmadı başka da düzün kart göremedim bedava diye devam ediyoruz mecburen...
ola ki başka bir banka kredi kartı vermeye yeltenir, sizde bunu hür & bağımsız iradenizle kabul edersiniz diye, kk limitinizi arttırmak istiyorlar..
yahu belki de ben isteyeceğim başka bir bankadan kredi kartı... !
yani bizim irademizi, düşüncelerimizi engellemek istiyorlar..
nasıl bir düzen içindeyiz nasıl ???
ytd..
syg,
Sakıncası yoksa rakam neydi? Ne tür bir meblağda böyle bir davranış sergiliyorlar merak ettim. 100k için maile telefona cevap bile vermeye tenezzül etmeyebildikleri için 10M falan mıydı gerçekten merak ettim.
Bu arada bu konuyla ilgisi yok ama X bankası MT'si geçende 1M dolar bozmak isteyen bir müşteriyi 4.92 gören dolar 4.72'den bozulur mu diye ikna etmeye çalışıyordu. O dolar sonra 4.67 gördü, vatandaş ne yaptı bozdu mu tuttu mu bilmem, ama müşteri bozmak isterken gerekçe olarak da sadece 4.92 görmüş olmasını öne sürerek bozma denmesi bana bir ters geldi.
yapı kredi bankası peder beyin 350k mevduatını 3 aylık %17,25'ten bağlamış, yeni öğrendim paylaşayım dedim
Osmanlı yatırım mail olarak gönderdi.
Gece gunduzde eft limitini hemen artirMak mumkunmu bilen varmi?
Seçim sonuçları aşağı yukarı netleşti. Faizler yakın gelecekte bir miktar düşürülebilir mi ne dersiniz? Bu yönde bazı söylemler olmuştu.
Teb gunluk marifetli hesap icin orani 18 mi yapti internet sitesinde 18 oran yaziyor fakat simdi denedim fakat marifetli hesap acamadim :/ hesabi kapattigim icin hafta sonu gelecek gunluk vadeli hesabi alamayacakmiyim bilen var mi arkadaslar?
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Marifetli hesap da satış saati (faizi kazanarak) sabah kaçtadır bilen var mı?