þöyle özetleyebiliriz;
piyasanýn altýnda maaþ veriyor, piyasanýn üzerinde hedef veriyor.
çok küçük bir örnek, devlet bankalarý 0.98 ile konut kredisi verirken diyorki çalýþanlarýna; sen de konut kredisi satacaksýn, piyasada konut kredileri örneðin %15 mi arttý hacim olarak, seninde bu ayki hedefin 1 milyon tl konut kredisi deðil 1.150.000 TL konut kredisi.
yahu 0.98 ile almak varken 1.50 ile konut kredisi kim alýr ???
daha da detaya girerim ama vakit kaybý..
þimdi sen iþler güzelken almýþsýn personeli 10 sene 15 sene 20 sene çalýþtýrmýþsýn, artýk o kiþinin saðý solu arkasý önü ailesi annesi karýsý kocasý sen olmuþsun. yani tüm çevresi garanti bankasý, garanti bankalý..
þimdi sen bu adama desenki bu ay sana maaþ vermiyorum yoksa kovarým, gýký çýkar mý ?
sosyal statü, psikolojik sebepler, cemiyet üyeliði, sosyal gruplar, gelir vs.
orada zulüm gören bir personel sadece bu saydýklarýmý düþünerek ses etmiyor, istifa edemediði gibi gýkýný bile çýkaramýyor..
hele çakbanktaki durumu film yapsalar; çakbanklý sezercik - bir dram filmi.. giþe rekorlarý kýrar hep beraber izleyip hüngür hüngür aðlarýz..
kýsaca bu banklarla çalýþýrken, zorunlu veya isteðe baðlý.. bunlarý da bir düþünün..
mesela normal bir insan neden bu bankalarla çalýþýr gerçekten anlamýyorum, eft, havale, hesap iþletim, giþe kuyruðu, atm ücretli, mevduata düþük, krediye yüksek faiz... hele hele enpara varken.. adamlar kredi kartýný kullanana 100 lira da hariçten hibe veriyor yahu..
baþýnýzý aðrýttým..sorry.
ytd.
syg,
2009 yili olabilir.
Yine bir vade donus gunu.
Saat 10.00 gibi 4 buyuge mail ile mt'lerine miktar ve vade belirtip en gec saat 11.30 da oran tekliflerinizi verin dedim.
0.25% farkli veren parayi alir. Ayni orani verirse para yerinde kalir.
Herkesin tek teklif verme hakki var.
Sadece para kendisinde olanin orani en yuksek teklif ve uzerine tabii ki cikartma hakki.
Neyse saat 11.30 da teklifler geliyor.
Yonca teklifi dusuk kaliyor belli ki beni test ediyor.
Yaziyorum eft talimatini faxliyorum.
Az sonra telefonda aglamalar sizlamalar yapmayin etmeyin demeler.
Kurumsalligin k'si yok.
Kurali biliyorsunuz, neden basdan duzgun orani vermiyorsunuz da sonra para cikacak diye yukseltiyorsunuz?
Syg,
Son düzenleme : Dudu; 24-06-2018 saat: 16:46.
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Bir baska defasinda yonca yine doviz oraninda geri kaldi.
Mudire aradi.
Bu paranin disari cikmasina musaade edemem benim sene sonu hedeflerim var dedi.
Beni ilgilendirmez dedim.
O zaman size vade sonunda faiz farkini vadesiz hesabiniza yatiririm dedi.
Yani aciktan bana vadesiz hesabima benim faiz farkini yatirdilar.
Artik bunu kim odedi bilemiyorum.
Mudire cebinden mi odedi?
Banka mi odedi bilmiyorum.
Benim icin onemli de degildi.
Bir de dikkat edin.
Erkek musterilere iyi gorunumlu kizlari musteri ziyareti diye gonderiyorlar.
Biz sizi ziyarete gelelim filan diyorlar.
Randevu istiyorlar.
Direk reddedin. Randevu filan vermeyin.
Syg,
Simdi benim yuklu mevduatim olsa karsi tarafin organize olmasina musade etmem.
Her ay en az 5 degisik bankadan oran teklifi alirim.
Bankalari da 3 ayda bir degistiririm.
Parayi bolunce pazarlik gucun azaliyor, bolmeyince rekabet edemeyenler ile iliski bozuluyor, iletisim kopuyor.
Hepsine para gonderemesen de hepsi ile bir sekilde iliskileri sicak tutmak gerekiyor.
Kolay degil malesef.
Syg,
bu yýllardýr bilinen bir þey, antalyada otel sahibi bir dostum ayný iþlem için 5 bankadan teklif alýyor, 4 banka bir birbirine yakýn malum yoncalarýmsenibankasý ise 5.800 € daha pahalý, sigorta poliçesi olmasý lazým, normal teklifler 19-20 bin euro seviyesinde, minietekli kýzlar sayesinde kandým attým imzayý dedi yahu dedim arada %25 fark var azizim, olsun diyo kýzlar çok güzeldi.. Allah senin..!
farklarý asla müdür cebinden ödemez, müdür veya müdür görünümlü müdüre bölgesine veya genel müdürlüðüne yalvarýr farklarý onlar sizin hesabýnýza yansýtýr. malum banka görünümlü kölelik þirketi nin þube müdürü size kendi cebinden çay bile ýsmarlamaz, onun faturasýný bile bankaya ödetir, o yüzden asla iyi niyetli göründüklerine kanmayýn...
ytd.
syg,
Yer Ýmleri