Tabiki
Tabiki
4.50 den al 4.60 dan sat öðrendi millet alýp satmayý![]()
Eski doktorlar hakikaten çok iyi kazanýyorlardý. Devlet hastanesinde yatak bulmak için özel muayenehanede para ödüyorduk. Ama son 10 yýlda; doktorlar gariban oldu. Sadece akademik unvanlýlar ( doçent, prof ) fakülte hastanelerinde halen çok iyi kazanýyorlar. Örnek ; 90 yaþýndaki babamý devlet hastanesine safra kesesi taþý için yatýrdýlar. 10 gün geçti bir iþlem yok, hergün '' yarýn ercp yapýlacak hasta aç kalsýn '' dediler. ertesi gün '' yoðun bakýmda yatak boþalmadý, yemek yiyebilir '' dediler. Bizi býktýrdýlar. Bu arada temizlik þirketi elemanlarý yol gösterdiler. Ünv. hast. ne gidin felan prof. 1500 tl. ye 15 dk. da halleder dediler. Hakikaten gittik ve 30 dk. da dertten kurtulduk ve evimize döndük. Sonra anladým ki ; bu iþ kocaman bir þirket gibi çalýþýyor. Muhtemelen prof. un aldýðý 1500 tl. nin 500 ü havuza gidiyor ve tüm o branþtaki doktorlar ( o ildeki görevli ) paylaþýyorlar diye düþünüyorum. çevremde bu tip vaka çok olduðundan sistem týkýr týkýr iþliyor.
Doktor arkadaþlar verdikleri o kadar emeðin sonunda para kazanabiliyorlarsa helal-i hoþ olsun. Yiðenim bu sene verdiði o kadar emek çaba sonunda týp fakültesini kazandý ve üniversitedeki ders temposunu görünce gerçekten üzüldüm aylardýr geceli gündüzlü çalýþýyor çocuk insanlýktan çýktý. bu kadar çalýþacak didinecek sonra insanlara nasýl faydalý olabilirim diye uðraþýrken hasta yakýnlarýnýn saldýrýsýna uðrayacak? hiçde adaletli bir düzen deðil. aslýnda biz doktorlarýn gelirini konuþacaðýmýza futbolcularýn emlakçýlarýn astronomik kaynaðý belirsiz! gelirini sorgulasak daha mantýklý olacak
Nedense dün okuduðum bu haberi anýmsattý bana ...!
http://www.mynet.com/haber/egitim/is...rtti-4237710-1
SM-N9000Q cihazýmdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bu kadar acmýssýnýz konuyu madem bende birsey yazayým doktordan doktora hastahaneden hastahaneye fark vardýr...ozel hastane ile devlet hastahanesinde calýsanýn maasý bir olmaz ...hatta sunu soyleyeyim saglýk ocagýnda calýsan doktor arkadasým 12 000 tl maas alýyor ..yani anlayacagýnýz saglýk ocagýnda calýsan doktorlar daha fazla alaliyorlar ustelik yaptýklarý iste degil gelen hastalarýn %80 i zaten ilac yazdýrýp gidiyor .
faiz artmasa idi dolar tl 5 ustunde geziniyor olurdu ..en son baktýgýmda real ile aramýzda 1.2 tl fark vardý..real 3.9 civarý ..koy ustune 5.10 du en azýndan su an .faiz artmasý sayesinde fark su anlýk 0.75 liraya kadar inmis ...son 2 haftadýr reel ruble deger kaybý hýzlandý dolar endeksi artýyor petrol artýyor..aslýnda bunlar dolarý fýrlatacak etkenler ..faiz iyi oldugu icin gidemiyor birde turizim isci dovizleri falan ..yarýn enflasyon cok yuksek gelmesi dolarý cýkarabilir ama zaten ekimden itibaren degisir bu dolar yukarý gider hersene standart oldu artýk ..
600k 32 gün ypara garanti 17.10
kibarca by denildi
çarþý baþtan baþa .....
yürüyelim caddede bakalým
Yer Ýmleri