Asgari ucretin bu seviyesi bence de issizligi artirir...
Gonul ister herkese adam gibi yasayabilecekleri bi aylik ucret verilsin kimse asgari ucrete calismak zorunda kalmasin..
Ama bir de gercekler var..
Syg,
Printable View
Asgari ucretin bu seviyesi bence de issizligi artirir...
Gonul ister herkese adam gibi yasayabilecekleri bi aylik ucret verilsin kimse asgari ucrete calismak zorunda kalmasin..
Ama bir de gercekler var..
Syg,
Mevcut durum bahsettiğinizden daha avantajlı.50 milyon TL gibi bir rakaminiz varsa bolmek zaman alir sadece:)
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
27 Aralık Perşembe 17:02 BDDK: YILDA ASGARİ İKİ KEZ MAKRO STRES TESTİ İLE BANKALARIN DURUMU İZLENMEKTEDİR
27 Aralık Perşembe 17:00 BDDK: MEVCUT SERMAYE YAPILARI AKTİF KALİTESİ KAYNAKLI RİSKLERİ YÖNETEBİLECEK SEVİYEDE
27 Aralık Perşembe 16:58 BDDK: ÇALIŞMALAR SONUCUNDA SERMAYE YETERLİLİK RASYOSUNUN %15,5'E GELEBİLECEĞİ ÖNGÖRÜLDÜ
27 Aralık Perşembe 16:56 BDDK: KREDİLERİN TAKİBE DÖNÜŞÜM ORANININ %6'YA YÜKSELEBİLECEĞİ TAHMİN EDİLMEKTEDİR
Işık Ökte dün geceki programda borsanın bugün için 1500 puan artacağını söylemişti (rakam tam aklımda kalmadı ama yüksek bir rakamdı)....biraz önce baktım hafif ekside -31 puanda kapatmış...
Dün gece Amerika borsaları fişekleyince bizimkini de yükselecek sandı.
Bunların bilgisi ve değerlendirme yeteneği bu kadar...
Belki de biliyor fakat milleti yanlış yönlendirmek için yalan söylüyorlar...
Artık hiç bir lafa inanmıyorum.
Bı kaç satır yukarıda Sn.EREĞLİTÜPRAŞ'ın alıntıladığı BBDK verileri var onlara da inanmıyorum.
"Bankaların durumu iyi" diye rakamlar veriyorlar ama iyi olup olmadıkları bankalar battıktan sonra anlaşılır.
Düzen böyledir bizim memlekette...
27.11.2018 tcmb fonlama verileri:
Likidite açığı : 81.2 milyar TL, fonlama faizi: %24
Likidite açığındaki düşüş bugün de sürdü. 110-120 milyar TL'lerden 100 milyar TL, 95 milyar TL, 88 milyar TL ve bugün de 81.2 milyar TL'ye kadar düştü.
Bu çok çok kuvvetli bir kredi daralması ile mümkün.
Tcmb'nin işi çok zor olacak zira likidite açığı likidite fazlasına dönerse tcmb'nin politika faizi ile para politikasını kontrol etme kuvveti sıfırlanacak.
Geriye sadece zorunlu karşılıklar ile piyasadaki likiditeyi sterilize etme seçeneği kalacak. Bu ise içine girdiğimiz şiddetli resesyon ortamında ne kadar mümkün o da tartışma konusu.
Dudu hocam bir ifade de ama varsa ama dan önce söylenen her şey hükümsüzdür.O yüzden asgari ücreti eleştiren arkadaşlar özür diler gibi cümleler kurmasın lütfen.Ben asgari ücretin 2020 olmasına karşıyım doğrusu 1800 densin misal ,kestirip atılsın.Yoksa günah çıkarır gibi cümleler oluyor maalesef.
Hatta misal asgari ücret artışı işsizliği körükler o nedenle asgari ücret artırılmamalı aksine düşürülmesi doğrudur bile denebilir.
Sabahtan beri bloombergte yorumları dinliyorum asgari ücrette hep amalı cümleler kuruldu ondan biraz hassasiyet oluştu kusura bakmayın arkadaşlar.
twitterdan alıntıdır
''Çalışanların bir kısmı asgari ücretin üzerinde ücret alırken primi asgari ücretten yatıyor.
Çalışanların bir kısmına ise asgari ücret verilip 300-500 lira elden geri alınıyor.
Yapılan saha araştırmalarına göre özelde çalışanların %80'i asgari ücretin 2 katından az ücret alıyor.''
''Banka kartları işyerinde kalıyor. Maaşı elden veriyor.
Bu bahsettiğim yeni değil, artık bundan sonra sayısı artar.''
Bana bunlar çok inandırıcı gelmiyor. Ülkede asgari ücretle iş veren gayet düzgün yerler var. Neden 300-500 lira geri alan yerde çalışsın. Kaldı ki bu işin hukuki yönüde mevcut illa ki bu işyerlerinde itilaflı ayrılıp mahkemeye verecek kişiler olurdu. Ve biz bunları duyardık
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Evet ben karsiyim asgari ucretin enflasyon oraninin uzerinde artirilmasina hatta enflasyon orani kadar bile artirilmasina.
Yeterince acik oldu mu?
Nedenleri de burada tartisildi onceden.
Bu asgari ucrete calisanlarin hayrina degildir.
Oy icin rusvettir.
Ben bi emekliyim bana bayram ikramiyesi verilmesine de karsiyim.
Uretim artmadan ucretler artarsa enflasyon artar ve bir elle verilen diger elle geri alinir.
TL ise bir iluzyondur. :)
Syg,
92 bin demişti 94 bine kadar yolu var demişti.
bir gün bloombergte herifin birine sunucu sordu sizce dolar ne olur minvalinde idi.
herif dedi ki ben nereden bilim bilsem burada ne işim var.
harbiden adamı bir daha görmedim.
ya adam bildi ya da bloom adamı afaroz etti. :)
https://youtu.be/IMdKl0g6VtY
Dudu abi bu videoyu izlemediysen mutlaka izle bizim burada konuştuklarımızı çok güzel özetlemiş hiç ideolojiye duygu sömürüsüne kaçmadan şirin gözükmek için filtre etmeden gerçekleri anlatmış
Ben de emekliyim dudu hocam ,peki asgari ücret enflasyon kadar bile artmasın diyorsunuz ama emeklilerin sadece bayram ikramiyesini yazmışsınız.Ocak zammımız enflasyon kadar artsın mı,neticede 12 milyon kişiyiz emekli camiası olarak,bizim maaşlar enflasyonu etkiler mi acaba.
Benim maasim 1821 TL
Gecen gun benden sonra emekli olmus benim yaslarimda bir disci arkadas ile konustum.
5 sene emekli sandigi varmis, ben bagkurumu hep asgariden istege bagli olarak odedim. O yuksekten odemis buna ragmen 1700 TL maas baglanmis..
Gelecekte bu durum daha da kotu olacak.
Maas baglama katsayisi daha da dusecek.
En guzeli hic bir sey yapamiyorsan BES'e girip birikim yapmak, yoksa bundan 10-15 sene sonra emekli olacaklarin durumu felaket olacak.
Syg,
Asgari ücretle çalışan insan sayısı:
Fransa % 8
Türkiye % 43
Asgari ücret:
Fransa 9.100 TL
Türkiye 1.603 TL
malesef durum bu. daha yeni 2020 olacak türkiyede asgari ücretler.
Yani enflasyonu azdırmaz mı bizim enflasyon kadar zam almamız.Hayır neticede emekliyiz gençlere göre masraf az sayılır.Enflasyon için fedakarlık emeklilere de yakışır ,sizin mantıkla bakarsak öyle gözüküyor.Tengri gibi laf anlama özürlüler için bundan sonra yazacaklarım.Arkadaşlar bu hayat pahalılığında asgari ücret azdır,emekli maaşları da azdır.Fedakarlık kısmına gelince israflar ,gereksiz yatırımlar öncelikli olmalı,bence doğru bir planlama yapılırsa bu ücretler pekala sıkıntı yaratmaz.Devlet inşaata yaptığı ve yapacağı desteği patronlara yapar daha az vergi alır aslında konu hallolur da bu hükümet yapmaz bu işleri.
Hey allahım ilk defa forumda şikayet butonu nerde diye aramaya başlamıştım.Neyse birileri uyardı moderatörleri sanırım.Bu nedir kardeşim insan okuduğunu anlama sıkıntısı çekiyorsa neden yazar ki.Anlıyamadığın şey hakkında yazılır mı.Hem de hakaret falan.
Aman dikkat şiakyet butonu ile itibar verme butonu pencerenin hemen sol altında yan yana duruyor. İtibar verme yıldız ,şikayet butonu üçgen olanı. Bazen karışabiliyor. 15-20 adet şikayet butonu yiyen bir zatı muhterem aradan 5-6 yüksek itibar kapıveriyor yanlışlıkla.
24'le bile bağlansa net 20.4 oluyor.Aslında mevduat işi bitmiş bence.Enflasyonun 4-5 puan aşağısında kalıyor.
Abi yemin ediyorum bak yemin ediyorum şu Hisse .Net te sevdiğim/saydığım 3-4 kişiden birisin...
Hele tek cümlelik esprilerine bayılıyorum...
Abi belki karşılaşamayız şimdiden yeni yılını kutlayayım
Güneysu Abi :Yeni yılın sana mutluluk/sağlık/ ve başarı getirmesini diliyorum...
(tabi yoldaşlarımında kutluyorum)
saygılar/başarılar
%20 'li basit net oranların bileşik faiz getirisi de orantısal olarak yükseliyor. Örneğin %20.4 'lık net basit getiri 32 günlük periyotlar ile 365 gün boyunca 11.4 kere çevrilirse yıllık net bileşik nihai getiri %22.4 oluyor. Yani yıllık bileşik faiz ek getirisi de %2.4 kadar. Azımsanmayacak bir değer bence.
Altına dikkat çekerim.Baya bir hareketli.
Altın çok poh pohlanıyor ozama borsayı mı kaldıracaklar acaba
Düşüncelerimin hiç kimse için tavsiye niteliği olmadığını belirtmek isterim Saygılarımla
kasparovun gelişine güzel vurmuş patron. helal.