''sevinçten yavrum benim kemik diye bileğimi öpmüşüm'' dostum bu sevinci kursağında bırakır şişe; şişeciler de birkaç satır konuşup bırakmış zaten , pek umursamamışlar.
Printable View
Kerem hocam bu İslamcı kelimesinden kimi kastettiğinizi biliyorum lakin genel bir ifade bu. İslamcı derken İslam dinini kabul eden anlamına geliyor.
sosyolojik bir niteleme, "islamcı" ifadesi yani.. islamcı olanlar bile itiraz etmiyorlar buna, edemezler zaten. üzerine yazılmış tonla kitap makale var. daha önemli konular var: mesela islamcılar "dava" derken neyi kasdediyorlar ?? bu konu daha önemli mesela.. mars'a gitmek de gitmeye çalışmak da önemli.. ülke insanımız önemli konular nedir zamanla seçecek buna inancım tam.. diğer yandan, islamcı olup da artık dinler konusunda kafasının karışık olduğunu söyleyen bir yazar bile çıktı, son günlerde gündem oldu ( Talha Hakan Alp, yenişafak yazarıydı).. 21. yy enteresan bir dönem olacak..
https://i.resimyukle.xyz/9WMxaW.jpg
186 ölüme rağmen dünden 50 fazla ağır hasta muhtemelen hafta içi günlük resmi ölüm sayısı 230 u geçecek malesef
ülkenin son 20 yıllık tarihi siyasal islamın fikri iflası ve suistimaller silsilesi. nerden nereye gelmişler.. Hz. Ömer'in mumu hadisesindeki hassasiyetten "130 milyar doları sorgulayanın şutlandığı" bir devire dönüşüm.. yolsuzlukların üstünün örtüldüğü.. duygu sömürüsünün dakka başı yapıldığı.. korku iklimi.. acı bir durum ülkemiz için..
Bence bu ülkenin en büyük sorunu hoş görü. Malum seçim sisteminde solcu sağcı İslamcı kürt ve milliyetçi nasıl bir araya gelecek. Yada hangileri bir araya gelip de iktidar olacak. Şu anki aritmetikte üçü bir araya gelecek. Diğer taraftan her iki ittifak içinde de milliyetçi solcu Kürt İslamcı var. Bu kadar iç içe geçen bir toplumda kelimeler daha dikkatli kullanılmalıdır.
Bana göre millet ittifakının en büyük sıkıntısı ittifak içersinde olanlara karşı hoşgörü olmayışı. RTE iğne ile tuzak kazsa bile bu ittifak içinde çok büyük sorun oluyor.
Her yönüyle cemaatçi toplumuz.çocuk milletiz. Her olayı ilkesel değil doğup büyüdüğüz cemaatin değerine göre yargılıyoruz.seküler muhafazakar milliyetçi kürdü fark etmiyor. Herkes önce kendi kimliğini masaya koyuyor. Sonrada karşısındakine dikte etmeye çalışıyor. Kimseninde Bi bok bildiği yok. Sadece hayat zamanla öğretiyor ya da öğrenemiyor. SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Yazıyorum
Siliyorum
Yazıyorum
Siliyorum
Biri üzülür mü diyorum
Takıp ettiğimiz piyasa dışı konular buraya gelmese
Ne güzel olur
SM-G975F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Dolar gene şeetmiş dikelmiş beyler
Merhaba Ayhan bey dolar tl haftasonu nereden takip ediyorsunuzPOT-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
bu gece kararname loading :)
https://m.investing.com/crypto/tethe...ry?cid=1128969
Her zaman net olmazsada yakın açıyor
Teşekkürler Ayhan beyPOT-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Denizbank ihtiyaç kredisi brüt maliyeti %36. Ben 0,49 faiz den beri sürekli kontrol ederim kamu bankalarını. Kamu bankaları nerdeyse kredi vermiyor. Bir talimat mi gitti bir müjde mi verecekler limit sorunları mi var. En düşük en yüksek arasında %10 totalde Maliyet farkı var.
Bir yıldır ameliyatı erteliyorum bu gidişle sene sonu ancak. Topun ağzındayiz antibiyotik yok gibi. Gitsem en ufak bir enfeksiyon da çıkamam bu immün sistem ile.
Eskiden özel hastanede tahlil ultrason mr tomografi hatta ameliyat fark ücreti bu kadar çıkmıyordu. Tabi şu da var SGK yatakan hasta hariç tahlil, röntgen ve ultrason ücreti ödemiyor. Ayaktan hasta olan için tomografi ve mr hariç her şey dahil paket ücreti ödüyor. O ödediği parayla hormon tahlillerinin maliyeti kurtarmaz. 40*50 TL gibi her şey dahil. Hal böyle olunca özelde SUT un 3*5 katını alıyor.
maho haklı.. en küçük bi siyasi polemik fırsatı belirdiğinde hemen elinde tuzlukla koşuşturan zibidilere müsamaha göstermemeli moderasyon
faydalı içerik ne olur ne olur diye düşündüm, dolar kuruna el atayım dedim.. meşhur kırılgan beşli, yani batılı çakalların saldırmayı en sevdiği belli başlı EM paraları : brezilya real, g.afrika rand, rus rublesi ve indonezya rupisi.. son 5 yıl
türk lirası açık ara yapmış, ama öyle böyle değil, hepsini sürklase etmiş, diğer dördündeki toplam kur değişimini ikiye katlamış, tam anlamıyla show yapmış, öyle böyle yükselmemiş, acaip yükselmiş, önü alınamamış bi türlü
https://i.hizliresim.com/bdFRYj.png
şimdi papağan tayfa hemen üşüşüp- enflasyona göre bak, bizdeki enflasyonu hesaba katmıyosun ama enflasyona göre reel yükselişlere bak' falan gibi pavkıracaktır
tane tane anlatmak gerekirse enflasyon- devalüasyon döngüsü nasıl ilerliyor ?
i. önce enflasyon gerçekleşir, ne kadar yükseldiyse döviz kuru'na yansıması görülür- yani yıl sonunda bakarlar %15 enflasyon olmuş, kur geride kalmış, hadi bakalım bi atalım diye dövizi yukarı mı alırlar ?
ii. önce kur yükselir, ithal mallar maliyetler yükselir, yükselen kurlara göre fiyat ayarlamaları yapılır ve enflasyon böyle mi oluşur ?
tabii ki ii. nolu senaryo doğrudur, kur yükselirse ardından enflasyona geçişkenlik yapacaktır.. bu beşli arasında en yüksek enflasyonun TR'de olması eşyanın tabiatıdır, döviz kurları %186 yükselmiş, dövizle fiyatlanan bütün mallar bütün girdi maliyetleri üç katına çıkmış olan ülkede mi enflasyon yüksek olacaktır, yoksa döviz kurları beş senedir nerdeyse sabit olan en fazla %10-15 gibi bi aralıkta dalganan rusya, g.afrika, indonezya gibi ülkelerde mi enflasyon daha yüksek olacaktır
enflasyon, kurların yükselmesi sonucu ortaya çıkan bir sonuçtur, herhangi bir şeyin sebebi değildir..
Kabine değişikliği işi de yalan oldu.
Enflasyon faiz yüzünden yükselmiyormuydu
Abi şimdi biliyon faiz sebep, enf. Sonuç.
Simdi sen dion ki kur sebep enf. Sonuç.
Yani o zaman kur = faiz ve kur sebep faiz Sonuç yahut faiz sebep kur Sonuç gibi bir şey çıkıyor.
Eger kur faize sebepse o da enflasyona sebepse biz ne demeye faizlerle oynayıp duruyoruz?
Yok faiz kura sebepse o da enflasyona sebepse biz ne sebeple sabah akşam dış güçlere sallıyoruz? Adamların suçu ney?
Su isi de bizim anlicamiz minvalde bi şey etsen tam süper olacak kemalabeySM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benzin istasyonunu vergi dairesi yaparsan ya da bol para dağıtıp herkesin zengin gibi davranmasını sağlarsan yıne adını feriha da koysan bi şeyler olur.
https://youtu.be/0E0sQsGfvqs
Osman hoca ders veriyor,
Bakın kime,
Yıl 2010....
Bıktım bu dolardan.Adam gibi ne olacaksa olsada önümüzü görsek.Hissemizi seçip beklesek.
çakma bankacının analizi de bu kadar oluyor.. "enflasyon, kurların yükselmesi sonucu ortaya çıkan bir sonuçtur, herhangi bir şeyin sebebi değildir".... bunların efendisi de faizler arttığı için enflasyon oluyor diyor.komedi üstüne komedi..
bu ilkel ve "dıjj gücjlere" bağlayan zihniyetin ikisinin de yapacağı şey basit:
* akp faizi 0 yapsın.. böylece enflasyon artmaz..
* çakma bankacı da yigit bulutla bir olsun 1 dolar = 1 tl yapsın, neden artıyor ki zaten dolar, anlaşılmaz bir şey ?? enflasyonda artmamış olur böylece :kahkah:
necmettin batırel, çakma bankacı (ki ona göre orta vade de dolar 2.60 civarına geri süzülecekti, 2016 sonları söylenmiş bir ifadeydi) veya malum şahıs.. ekonomi maalesef bunlara kalmış durumda..
Türkiye'de enflasyonun başlıca nedeni cari açık ve yüksek borçluluk, artan maliyetler, vergi yükleri..gibi tamamen hukumetin kötü yönetimi sonucu ortaya çıkan şeyler..
köprü yapıyorsun, fahiş geçiş ücretleri son tüketiciye yansıtılıyor.
vergiyi arttırıyorsun, hatta icat ediyorsun, ek maliyetler yine tüketiciye yansıtılıyor
saray yaptırıyorsun, açık veriyorsun, kapatmak için yeni vergi icat ediyorsun, tüketici ödüyor.
liste uzar gider.. cumhuriyet tarihinin en müsrif hükümetlerini görüyoruz son 20 yıldır.
"yüksek borçluluk ve sürekli cari açık, enflasyona, ve enflasyonda (israf ve kötü yönetim) doların artmasına neden oluyor" çok daha doğru bir ifade olur..
Cuma gelen tdi artık trend dönüşünü işaret eder
Globalde kriz olmaz
İşler düzelir
Artık yeni dönem meselesi enflasyon olcak. 5-10 sene bence
o geçen sene den beri ısrarla önlem almadıkları büyük bir problem. ( tüm dünyanın sallamadığı bir durum )
Bariz bir şekilde sorun ortada ama çözüm için çaba yok benim fikrim :Sad:
İlk salgın çıktığında tüm dünya liderleri kesin ve net bir karar alacaktı. hayatı durduracaklardı. bir aylık sıkı bir disiplinle herkes kapansaydı eve. Normalleşme çoktan gelmiş di.
Çin den bulaştıysa bu hastalık....
Çin bu hastalıktan nasıl kurtulduğunu gösterdi. İnsanları eve kapatarak.... hatırlarsanız evlerin kapılarını camlarını bile dışardan kapattılar. Uymayanları sürükleyerek götürdüler.
daha çok başımıza gelecek var.