Bıktım bu dolardan.Adam gibi ne olacaksa olsada önümüzü görsek.Hissemizi seçip beklesek.
Bıktım bu dolardan.Adam gibi ne olacaksa olsada önümüzü görsek.Hissemizi seçip beklesek.
çakma bankacının analizi de bu kadar oluyor.. "enflasyon, kurların yükselmesi sonucu ortaya çıkan bir sonuçtur, herhangi bir şeyin sebebi değildir".... bunların efendisi de faizler arttığı için enflasyon oluyor diyor.komedi üstüne komedi..
bu ilkel ve "dıjj gücjlere" bağlayan zihniyetin ikisinin de yapacağı şey basit:
* akp faizi 0 yapsın.. böylece enflasyon artmaz..
* çakma bankacı da yigit bulutla bir olsun 1 dolar = 1 tl yapsın, neden artıyor ki zaten dolar, anlaşılmaz bir şey ?? enflasyonda artmamış olur böylece
necmettin batırel, çakma bankacı (ki ona göre orta vade de dolar 2.60 civarına geri süzülecekti, 2016 sonları söylenmiş bir ifadeydi) veya malum şahıs.. ekonomi maalesef bunlara kalmış durumda..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Türkiye'de enflasyonun başlıca nedeni cari açık ve yüksek borçluluk, artan maliyetler, vergi yükleri..gibi tamamen hukumetin kötü yönetimi sonucu ortaya çıkan şeyler..
köprü yapıyorsun, fahiş geçiş ücretleri son tüketiciye yansıtılıyor.
vergiyi arttırıyorsun, hatta icat ediyorsun, ek maliyetler yine tüketiciye yansıtılıyor
saray yaptırıyorsun, açık veriyorsun, kapatmak için yeni vergi icat ediyorsun, tüketici ödüyor.
liste uzar gider.. cumhuriyet tarihinin en müsrif hükümetlerini görüyoruz son 20 yıldır.
"yüksek borçluluk ve sürekli cari açık, enflasyona, ve enflasyonda (israf ve kötü yönetim) doların artmasına neden oluyor" çok daha doğru bir ifade olur..
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Cuma gelen tdi artık trend dönüşünü işaret eder
Globalde kriz olmaz
İşler düzelir
Artık yeni dönem meselesi enflasyon olcak. 5-10 sene bence
o geçen sene den beri ısrarla önlem almadıkları büyük bir problem. ( tüm dünyanın sallamadığı bir durum )
Bariz bir şekilde sorun ortada ama çözüm için çaba yok benim fikrim
İlk salgın çıktığında tüm dünya liderleri kesin ve net bir karar alacaktı. hayatı durduracaklardı. bir aylık sıkı bir disiplinle herkes kapansaydı eve. Normalleşme çoktan gelmiş di.
Çin den bulaştıysa bu hastalık....
Çin bu hastalıktan nasıl kurtulduğunu gösterdi. İnsanları eve kapatarak.... hatırlarsanız evlerin kapılarını camlarını bile dışardan kapattılar. Uymayanları sürükleyerek götürdüler.
daha çok başımıza gelecek var.
Yer İmleri