secbul altına nassı koydular...caho gümüşü de kanırttılar caho...Jipi dedik dimi...
Printable View
secbul altına nassı koydular...caho gümüşü de kanırttılar caho...Jipi dedik dimi...
Sohbet odalarından dinlediğim kadarı ile otomobil piyasası KDV mahsup için kullanılıyor özellikle ÖTV'si vs pahalı arabalar tercih ediliyor. Örneğin inşaatta girdilerin KDV'leri yüksek ama nihai KDV düşük, makina ekipman yanında lüks araç da alınıyor olabilir. Otomobil kiralalayanlar da tahsil ettikleri KDV'leri mahsup edecek kadar sürekli araba almak durumunda.
Bunun dışında kimsesiz kişiler adına şirket kurup fatura kesme işi de çok yaygın, bunlar vergileri beyan ediyor ama ödemiyor diye tahmin ediyorum. Bu tip şirketlerin ve sahibinin varlığı olmadığı için vergileri tahsil etmek imkansız.
sigara gibi meret istesen de bırakılmıyor.
mezarda bırakırız anca.
benim esas korkum bir ton opsiyon varken ölür gidersem (bir gün seansta masanın üstüne yığılırsak)
ne kurumdakiler ne evdekiler benim pozisyonları vade sonuna kadar nasıl takla attırıp ayakta kalacaklar ?
büyük soru işareti.
2018 de usd opsiyonlarda battım ya ne çabuk unuttunuz
bi damat koydu bi kayınbabası koydu laçka olduk :he:
2,5 senede borçları zar zor ödedim.
kat kat çıkarmak için kaç tl kazanmam gerektiğini hesap bile etmiyorum.
valla dua edin senasta sürekli işlem yaptığımdan buraya yazamıyorum.
bak para bitti işlem yapamıyorum kaç gönderi yaptım.
yada bir robot yazsam her yaptığım gerçekleşen işlemi buraya post atsa.
forumdakiler bir dahah foruma poz. yazmak yasak olsun derler mi? :kahkah:
sp bir itkinin sonlarina dogru. 2-4 takipte.. he bittiyse ne olur geri alim yapar denir ama zaten min geri alimi yapmis vaziyette.. ne yaoilabilir zaman takibi ve pattern arayisi guzel olabilir..... 2-4 kirilsin oncelikle.. iyi geceler
https://i.hizliresim.com/4b5wd9i.jpg
Bende farklı değilim aslında, her koşulda piyasadayım.:)
Olması gereken o
ama biz kyler donsuz yatar malsız yatamaz döngüsü bizi engelliyor olmalı :he:
Mesela 5 gün önce ayın 16 sında sepetimden 2 hisseyi çıkartmıştım, şimdi dönüp baktığımda keşke sepetimi boşaltsaymışım diyorum.
yüzde 70 maldayım, her gün pörtföy eriyor, biraz daha düşerse yine yüzde yüze çıkartırım.
Faiz toto madem. %22 + Şahin metin bekliyorum
Yabancı takas oranı, fiyat ile ters korele gidiyor son günlerde.
https://i.hizliresim.com/m5qiqa7.jpg
esas hedef finansal fiyatlamadaki normalleşmenin sağlanması, arz-talep dengesinin tekrar oluşması,hem faiz piyasasında hem döviz piyasasında normalleşmeyi sağlamak ilk hedef, spekülatif döviz poz açma iştahı dizginlenmeye devam edilmeli, sadece selektif kredi sürmeli- stratejik yatırımlar, teknoloji yatırımları, cari açığı azaltıcı projeler falan yine 10-15 gibi finanse edilmeli, ama kalan piyasa mevduat + 10 puan gibi oluşabilir.. mevduat rekabetini azaltıcı adımlar atılırsa normalleşme başlar.. süper bono olabilir, kur korumalı süper bono 12-ay vadeli yüzde 30 gibi bi teklif mevduat müşterisini çelebilir yada enflasyona endeksli tüfe+10 puan bi tahvil
bay kemale 300+ milyar dolar fon girişi vadedilmişti, temiz para- öyle suudi mevduatı falan değil temiz para, bu paradan hiç olmazsa 30 milyar falan gelse var ya, endeks şaha kalkar.. normalde mehmetin adı yeter, değil 30, en az 130 milyar akacak londradan deseler inanırım, ama hafizanımın bağlantıları daha superior, 50 milyar 100 milyar bunlar para değil amerika ölçeklerinde hafizanım nasıl bağlantılara sahipmiş görücez
işin komik tarafı, mesela bay kemal kazanmış olsaydı ve tcmb guvernörü olarak hafizanımı atamış olsaydı kimse bi laf etmezdi, bi kaç cılız ses ali hakanın hakkı yendi falan derdi en fazla, cehape kitle direktman kabullenirdi hafizanımı
Eurobond fonunu da sattım. Faiz artışı sonrası tekrar girerük.
Akşamı çizmiş agalar. Resmi gazetemi geliyor acaba
Çok keyifli bir gün oldu...:)
secbul üçlü tepe görüyon mu yoksa göz doktoruna mı gitcen?
https://i.hizliresim.com/8qedi9s.jpg