Originally Posted by
watcher46
Bazı görüşlerinize katılmasam da maalesef bu çok doğru,ama sadece İstanbul değil oturduğum ilçe dahil tüm Türkiye böyle,oturduğum daire bu şekilde,kat mülkiyetimiz var,iskan çok zor çünkü 4 bloktan sadece bizimkinde asansör boşluğu yok,1.de asansör var 2 blokta yapılması lazım,tabi alt kattakiler istemiyor,onlar bizi de ortak edip yaptırmak istiyor biz de nanik yapıyoruz haliyle:oleyo:mütahhit belediye imar işleri kardeşlik spor tüm TR de en başarılı spor kulübü:)İşin ilginci bizim blok için iskan almak amacıyla görüştüğüm Bel. yetk. ufak düzeltmelerle sizin bloğa iskan veririz dedi...:halay:Ama bütün konu Sayın umutabi nin dediği yere çıkıyor,tamam mütahhit bütün bu karmaşa ve sorunların kaynağı,ama adam bana açıkça söyledi ev alırken;2-4 blokların asansör boşluğu var ama ben yaptırmayacağım,sakinler yaptıracak dedi,ayrıca sonradan eklenen 2 blok için planda 1 kal. kazanı daha görünüyor ama ben ölçüm yaptırdım tek kazan yeterli ısıyı sağlıyor dedi,bu bilgiler ışığında asansör boşluğu olmayan bloktan giriş+2.ci daireyi uygun fiyata satın almıştım, ara kat ve yalıtımlı olduğu için soğuk problemi hiç olmadı,ayrıca çok üst katlarda olmadığı için asansör ihtiyacı da olmuyor,aradan 6 yıl geçti,o iki blokta hala asansör yok,en sondaki blok da ısıtma problemi var,işin ilginci son blokta oturan arsa sahibi,yahu insan imzaladığı sözleşmeye bakmaz mı?öbür bloktaki arkadaş da bana söylüyor toplantıda;bu asansör işini hallediver diye ..:28:ben de KMK nunu açıp okursan o işi 6 ayda çözersin dedim,işin özü toplumun çoğu,(okumuşu-cahili)hakkını hukukunu bilmeden ,araştırmadan,okumadan ve bilgiyi küçümseyerek yaşadığı sürece bizler her alanda kazıklanmaya mahkumuz...
Not:iskan almak önemli,ama canım Türkiyemdeki binaların yarısından çoğunda kat mülkiyeti ile oturulmakta,devlette bu durumun takipçisi ve sorun çözücüsü olmadığı için bu kaotik sorun her geçen gün büyüyerek çoğalmaktadır.