fiyatlar uzerinden yatırım yapılır/yapılmaz noktasında olan insanların hatalarını anlamaları zor.
hukuk, adalet, trafik problemi, aşırı yogunluk, çirkin yapılar, sıfır yeşil alan ve sayısız bir çok noktada problemleri görmeyip sadece fiyat üzerinden ahkam kesenler gelecek dönemde daha çok ağlayacaklar. bu problemleri görmeyip bir de üstüne bu problemlerin çoğunun yaşanmadığı yabancı memleketlerdeki evler ile dolar üzerinden karşılaştırma yapmaları ayrıca komik. ben mesela suriye de, ırak ta, veya mısır da ev almak istemiyorum. ne kadar guzel olursa olsun. ne kadar ucuz olursa olsun. veya sultanbeyli veya diğer varoş bölgelerden de almayı düşünmem. her şeyi geçtim, liberal iklimleri sıfır bu tür yerlerin.
bizi ilgilendirmez. bırakalım avunsunlar satamadıkları ama fiyatları "güya yukselen" evler ile. veya ülkedeki her turlü problemi umursamadan (sanki bunlar emlak konusunda önemsizmiş gibi) fiyatlara odaklanan ve fırsat kollayanların durumu da ilgilendirmez. neticede "survival of the fittest". şartlara uyum sağlayanın ayakta kalması..bu ülke henuz bir arap ulkesi seviyesine indirilemediği (uğraşlara rağmen) için hala rasyonel akıl ve estetik anlayışı yaşamaya devam ediyor. ve mevcut zihniyetin tum aksi yondeki uğraşlarına rağmen artık sorular sorulmaya başlandı: bu kadar yuksek ev fiyatları karşılığında elimize ne geçiyor.
hiç bir şey geçmiyor açıkçası değer (value) olarak. tek eline geçen burada sayısız kez gösterilen kümes benzeri evler. evet, değişim kaçınılmaz. şu anda ucuz diye alacağın evin bile bir hukmu yok yakın gelecekte rafine anlayış ve daha dengeli şehircilik anlayışı ile üretilecek yapılar karşısında.
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Yer İmleri