Anket Sonuçlarını Gör: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

Oylayan
344. Bu anket için oy kullanamazsınız
  • Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir

102 29.65%
  • dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı

23 6.69%
  • faizler insin, şimdi almak mantıklı değil

21 6.10%
  • ömür boyu alacak param olmayacak

16 4.65%
  • Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.

130 37.79%
  • İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.

52 15.12%
Sayfa 763/1014 İlkİlk ... 263663713753761762763764765773813863 ... SonSon
Arama sonucu : 8108 madde; 6,097 - 6,104 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım

1.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    300 bin müteahhidin olduğu yerde 2-3 yıldır downtrend varsa, 1-2 yıl daha sürecek gibiyse elbette sıkıntı çıkacaktır..
    Bu isi eger sen boyle goruyorsan, bu is'ten hic anlamiyorsun demektir.

1-2 yil surecek bir gecici durum icin hic kimse telaslanmaz.

Geri donusu olmayan bir radikal degisim yasaniyor bu sektorde.

Bu da buyuk olcude, gelir bolusumundeki adaletsizlik, vergi de adaletsizlik, hukuk'taki adaletsizlik ile ilgili.

fiyatlar uzerinden yatırım yapılır/yapılmaz noktasında olan insanların hatalarını anlamaları zor.

hukuk, adalet, trafik problemi, aşırı yogunluk, çirkin yapılar, sıfır yeşil alan ve sayısız bir çok noktada problemleri görmeyip sadece fiyat üzerinden ahkam kesenler gelecek dönemde daha çok ağlayacaklar. bu problemleri görmeyip bir de üstüne bu problemlerin çoğunun yaşanmadığı yabancı memleketlerdeki evler ile dolar üzerinden karşılaştırma yapmaları ayrıca komik. ben mesela suriye de, ırak ta, veya mısır da ev almak istemiyorum. ne kadar guzel olursa olsun. ne kadar ucuz olursa olsun. veya sultanbeyli veya diğer varoş bölgelerden de almayı düşünmem. her şeyi geçtim, liberal iklimleri sıfır bu tür yerlerin.

bizi ilgilendirmez. bırakalım avunsunlar satamadıkları ama fiyatları "güya yukselen" evler ile. veya ülkedeki her turlü problemi umursamadan (sanki bunlar emlak konusunda önemsizmiş gibi) fiyatlara odaklanan ve fırsat kollayanların durumu da ilgilendirmez. neticede "survival of the fittest". şartlara uyum sağlayanın ayakta kalması..bu ülke henuz bir arap ulkesi seviyesine indirilemediği (uğraşlara rağmen) için hala rasyonel akıl ve estetik anlayışı yaşamaya devam ediyor. ve mevcut zihniyetin tum aksi yondeki uğraşlarına rağmen artık sorular sorulmaya başlandı: bu kadar yuksek ev fiyatları karşılığında elimize ne geçiyor.

hiç bir şey geçmiyor açıkçası değer (value) olarak. tek eline geçen burada sayısız kez gösterilen kümes benzeri evler. evet, değişim kaçınılmaz. şu anda ucuz diye alacağın evin bile bir hukmu yok yakın gelecekte rafine anlayış ve daha dengeli şehircilik anlayışı ile üretilecek yapılar karşısında.
    It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

3.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    1 milyondan işlem görmüş...yani sanal değil reel olarak 1 milyondan alınıp satılmış bir konutu...üretici firma zorda kalıp 700 e indirdim dese, kapışılır...ben 2001 krizinde bile tl olarak konut fiyatlarının yarıya düştüğünü görmedim...olacak olan en fazla fiyatların ortalamada yerinde saymasıdır.

geberdi dediğimiz fiyatlar istanbul da son bir yılda %6-7 artmış ortalamada...bu demektir ki düşüş olan semtler de var...ama ortalamada en fazla %5-10 arası bir düşüş olmuştur...öyle batan geminin mallarını sana bana kalmaz, bir şekilde kapışılır....kaldı sandığında, büyük bir sorun vardır, ucuza aldım sanırsın, elinde patlar.
    %30 iskonto ile kapışılacak olsa bunu hemen vermeye razı tonla müteahhit var şu anda.. tabii, 200- 300 bin aralığında işlem görenlerde ciddi bir sıkıntı yok, istatistikleri domine edenler de bunlar- istanbul'daki satış işlemlerinin dörtte biri esenyurt ilçe sınırlarında gerçekleşmiş, sen hiç gittin mi esenyurt, ne menem bir yerdir ? mesela ben hiç görmedim

sorun a-sınıfı segmentte, bağdat caddesi civarındaki dönüşüm projeleri ve marka projeler.. reel fiyat artışları durduğu için üst sınıfın talebi kesildi, borsada olduğu gibi fiyatı yükselen mala talep gelir, fiyat durduğu yada gerilediği zaman talep gelmez.. para sahibi kesim yine gayrimenkul alıyor, mesela barcelona yada florida'ya bakıyorsun- en fazla alım yapan yabancılar türkler

ben mesela suadiye'de deniz manzaralı bir daireyi tercih ederim şu anki rayicin yarı fiyatına gelirse, ama dap yapının herhnagi bir projesinde %80 bile iskonto verseler dönüp bakmam..

4.  Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Bu isi eger sen boyle goruyorsan, bu is'ten hic anlamiyorsun demektir.

1-2 yil surecek bir gecici durum icin hic kimse telaslanmaz.

Geri donusu olmayan bir radikal degisim yasaniyor bu sektorde.

Bu da buyuk olcude, gelir bolusumundeki adaletsizlik, vergi de adaletsizlik, hukuk'taki adaletsizlik ile ilgili.
    geri dönüşü olmayan radikal değişim nedir, tam anlamadım.. millet çadırlarda mı yaşamaya başlayacak ? nüfus artışı, göç, evlenmeler, boşanmalar vs konutun doğal bir talebi var.. düşüşler çıkışlar olabilir talebin düzeyinde, ama aslolan doğal talep.. arz düzeyi fazla gelirse piyasa dinamikleri çalışır.. kimse inşa ettiği malı satamazsa, yeni arz kendiliğinden azalmaya başlayacaktır.. arada sıkışanlar batanlar olacaktır..

insanların şehirlerinde yaşamaktan memnun olma oranı. istanbul en kötü kategoride kalıyor, %25 mertebesinde bir rakam memnun değil. elbette kaba rakamlar. ama fikir veriyor. avrupa çapında gözlem yapanlar için şaşırtıcı değil. daha yeni bir istatistikte sonuçların daha da kötüleşmesi oldukça olası..

It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)

Alıntı Originally Posted by EMLAK Yazıyı Oku
    tam mezelik konu

hot kadar yerin değerini günde 50 k arttırmış. benim dubleksi 1,95 M yapayım ben ozaman.

bedavaaaaa...

2,5 yaptım..

duvarada boncuk astım. ful deniz manzara. iki teras. terasın büyüklüğü 35 m2 teki. çatı ful size ait. barbekü + çatıda hobi bahçesi . her oda da klima ( arçelik ). + iki wc iki banyo.

oyy buz gibi akıyo

haa teraslarda pergole war.

bu evimi newyork un göbeğine koysam varya..

oyy..

ama işte tr de bedava..

8.  Alıntı Originally Posted by KaraKemal Yazıyı Oku
    ...l

ben mesela suadiye'de deniz manzaralı bir daireyi tercih ederim şu anki rayicin yarı fiyatına gelirse, ama dap yapının herhnagi bir projesinde %80 bile iskonto verseler dönüp bakmam..
    haha..dap yapı..normaşde batan birine sevinmem, ama bu adamlar batsa zil takıp oynarım.. o kadar insanın ahını aldılar ki...aidat meselesi, otel kandırmacası vs.

bir gün arkadaşın ısrarıyla bunların bir projesine gittik..arkadaş bir ofis aldı...ben de iş olsun diye satış temsilcisine ziya bey ile uzaktan arkadaş sayılırız, artık bize ilave bir indirim yapar dedim...adam, "abi, arkadaşlarına normalden daha az indirim yapıyor...arkadaştan kazanmayacağız da elin adamından mı kazanacağız diyor" demişti....böyle bir tüccar var karşımızda.

Sayfa 763/1014 İlkİlk ... 263663713753761762763764765773813863 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •