fiyatlar uzerinden yatýrým yapýlýr/yapýlmaz noktasýnda olan insanlarýn hatalarýný anlamalarý zor.
hukuk, adalet, trafik problemi, aþýrý yogunluk, çirkin yapýlar, sýfýr yeþil alan ve sayýsýz bir çok noktada problemleri görmeyip sadece fiyat üzerinden ahkam kesenler gelecek dönemde daha çok aðlayacaklar. bu problemleri görmeyip bir de üstüne bu problemlerin çoðunun yaþanmadýðý yabancý memleketlerdeki evler ile dolar üzerinden karþýlaþtýrma yapmalarý ayrýca komik. ben mesela suriye de, ýrak ta, veya mýsýr da ev almak istemiyorum. ne kadar guzel olursa olsun. ne kadar ucuz olursa olsun. veya sultanbeyli veya diðer varoþ bölgelerden de almayý düþünmem. her þeyi geçtim, liberal iklimleri sýfýr bu tür yerlerin.
bizi ilgilendirmez. býrakalým avunsunlar satamadýklarý ama fiyatlarý "güya yukselen" evler ile. veya ülkedeki her turlü problemi umursamadan (sanki bunlar emlak konusunda önemsizmiþ gibi) fiyatlara odaklanan ve fýrsat kollayanlarýn durumu da ilgilendirmez. neticede "survival of the fittest". þartlara uyum saðlayanýn ayakta kalmasý..bu ülke henuz bir arap ulkesi seviyesine indirilemediði (uðraþlara raðmen) için hala rasyonel akýl ve estetik anlayýþý yaþamaya devam ediyor. ve mevcut zihniyetin tum aksi yondeki uðraþlarýna raðmen artýk sorular sorulmaya baþlandý: bu kadar yuksek ev fiyatlarý karþýlýðýnda elimize ne geçiyor.
hiç bir þey geçmiyor açýkçasý deðer (value) olarak. tek eline geçen burada sayýsýz kez gösterilen kümes benzeri evler. evet, deðiþim kaçýnýlmaz. þu anda ucuz diye alacaðýn evin bile bir hukmu yok yakýn gelecekte rafine anlayýþ ve daha dengeli þehircilik anlayýþý ile üretilecek yapýlar karþýsýnda.
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Yer Ýmleri