Balon 1 yıl içinde patlayacaktır, nakitte fırsat beklenmelidir
dolar bu fiyatlarda iken, yatırım yapmak mantıklı
faizler insin, şimdi almak mantıklı değil
ömür boyu alacak param olmayacak
Kira çarpanlarının uçtuğu ortamlarda ev almak doğru değildir, beklenmelidir.
İstanbul gibi metropollerde gayrimenkül yatırımı her zaman karlı bir iş olacaktır.
Arkadaş forumda söylediği kadarıyla alış ve satış arasındaki gayrimenkul gelir vergisi farkından dolayı evi tapuda gösterdigi değerin üzerinde kredi çekip almak isteyenlere satamıyor..Özgürce satabilmesi icin 5 yıl dolması gerek.
Peki bu durumdan kurtulmanın bir yolu yok mu? Maliyeye af için basvurup o tarihte gösterilen satış fiyatı yükseltilebilir mi? Ülkede bu durumda olan çok fazla kişi olmalı..Bu da küçük bir ayrıntı gibi görünse de konut satışlarını etkiliyor.
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Burada yazılanlar hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalı.Yazılarım kişisel görüşlerimden ibaret olup size uygun olmayabilir.
almanya, amerika, ingiltere.. toplumun ve kuralların yuzyıllar içinde gelişimi sürekli bir mücadelenin ürünü. mesela vergi yuksektir, halk mücadele etmiştir bu verginin yuksekliğini mesele edinip buna göre seçimlerde oy kullanmıştır. kolay bir şey değil bu bilince ulaşmak.
burada ise durum farklı. vergi meselesi nerede ise hiç önemli değil. hukumetin savurganlığı ve bunun neticesinde hasıl olan yuksek vergiler mesele edilmiyor. çalıyorlar ama iş yapıyorlar diyor bir kesim halk. iki tane köprüyü dunyanın en önemli meselesi olarak görür. dedesinin zamanında bile TR köprü yapmıştır ama şimdi yapılanı dunyanın en buyuk şeyi olarak görür, hatta "almanlar kıskanıyor abi" der..
böyle. garip bir durum. klinik vakalar çok.. evinin değerini gerçek değeri üstünden göstermiyor. yani daha az vergi ödemek temel amacı..şimdi ise ağlıyor. af istiyor. hayır ..hayır.. hayır.. o cezayı ödemen gerek. haaa, bu arada artık vergiler her alanda çok yüksekmiş abi diye uyandıysan bu toplumun gelişimi için itirazlarını yapmaya başlayacaksın. belki çocukların için iyi bir toplum oluşumuna yardımcı olur. vergi kaçırmak iyi bir şey değil. unutma.
Son düzenleme : discretus; 24-12-2017 saat: 12:09.
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
İyi de bunu bu forumda bile bilmeyen çok kisi var..Yani adam sabah akşam emlak diyor..Bu konu hakkında bilgisi yok..
Pek cok mali müşavirin emlakçının bile bilmediğini cok iyi biliyorum..Vatandaş alacağı evden vergi nedeniyle vazgeçmesin ben komisyonumu alayım gerisi ilgilendirmez beni şeklinde düsünerek bilmiyormuş gibi yapanlar da ayrı bir mevzu.. Peki sıradan vatandaş nerden bilecek? Vatandaşın bildiği basitçe evin değerini aldığın krediden az gosterme..
İste ben bu konuda mutlaka birseyler yapılabilecegini söylüyorum..
Konut piyasasının geberik olmadığını düşünen herkesi hükümet yanlısı+hükümetin her dediğini yaptığını sorgusuz sualsiz onaylayan olarak düşünmek de size has tanrı vergisi doğuştan bir yetenek olsa gerek..
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Burada yazılanlar hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalı.Yazılarım kişisel görüşlerimden ibaret olup size uygun olmayabilir.
bilmiyor diye bir şey olabilir mi ? hayır.. öğrenecek.. emlak alan -satan herkes oy kullanıyor, hatta bir kısmı "büyük resmi" görüyor. kendi geleceği ile her kararın oluşmasında çoğunlukla sessiz kaldığı için pay sahibi. gerisi boş..
ev alış/satış konularında yüzbinler, hatta milyon tl ler sözkonusu. buyuk rakamlar, mevzuatın temel hususlarını bilmeden iş yapılırmı.. mazereti yok. bu konular mevzuatın temel hususları. öyle en alakasız yere saklanmış ayrıntılar değil...
Son düzenleme : discretus; 24-12-2017 saat: 13:19.
It is not because things are difficult that we do not dare, it is because we do not dare that they are difficult. (Seneca)
Valla biri Sayın Kara Kemal in hesabını hacklemediyse o bile burada 2018 in emlak yatırımı için çok sıkıntılı bir yıl olduğunu belirten bir yazı eklemiş ve bunu kendide desteklemişDüşünün,burada konuta yatırım sıkıntı doğurur diyenlere karşı kahramanca mücadele eden Kemal Bey bile böyle diyorsa,bence de konut piyasası gebermediyse bile bayağı ciddi bir hastalığa tutulmuştur...
emlak yatırımı için çok sıkıntılı bir yıl demek istemiyor yazı.. müteahhitler için sıkıntılı diyor, müteahhitler batacaksa bu emlak yatırımı açısından sıkıntı değil, yatırım fırsatı anlamına gelebilir
300 bin müteahhidin olduğu yerde 2-3 yıldır downtrend varsa, 1-2 yıl daha sürecek gibiyse elbette sıkıntı çıkacaktır..batan gemilerin malları piyasaya gelirse, %60-70 iskontolar doğabilir.. şu an 1 milyon istenen sıfır konut var diyelim, verilir mi bu para verilmez- ama o konut 350 bine satılacak olursa alınır mı ? alınmaz mı ?? soru bu..
gayrimenkul her zaman için majör yatırım alternatiflerinden biridir.. uzun vadeli bir yatırım ufku olduğundan dolayı giriş zamanı çok önemli.. çok araştırma yapmak lazım, sabırlı olabilmek lazım..
Son düzenleme : KaraKemal; 24-12-2017 saat: 15:29.
1 milyondan işlem görmüş...yani sanal değil reel olarak 1 milyondan alınıp satılmış bir konutu...üretici firma zorda kalıp 700 e indirdim dese, kapışılır...ben 2001 krizinde bile tl olarak konut fiyatlarının yarıya düştüğünü görmedim...olacak olan en fazla fiyatların ortalamada yerinde saymasıdır.
geberdi dediğimiz fiyatlar istanbul da son bir yılda %6-7 artmış ortalamada...bu demektir ki düşüş olan semtler de var...ama ortalamada en fazla %5-10 arası bir düşüş olmuştur...öyle batan geminin mallarını sana bana kalmaz, bir şekilde kapışılır....kaldı sandığında, büyük bir sorun vardır, ucuza aldım sanırsın, elinde patlar.
Yer İmleri