Bazı görüşlerinize katılmasam da maalesef bu çok doğru,ama sadece İstanbul değil oturduğum ilçe dahil tüm Türkiye böyle,oturduğum daire bu şekilde,kat mülkiyetimiz var,iskan çok zor çünkü 4 bloktan sadece bizimkinde asansör boşluğu yok,1.de asansör var 2 blokta yapılması lazım,tabi alt kattakiler istemiyor,onlar bizi de ortak edip yaptırmak istiyor biz de nanik yapıyoruz haliyle

mütahhit belediye imar işleri kardeşlik spor tüm TR de en başarılı spor kulübü

İşin ilginci bizim blok için iskan almak amacıyla görüştüğüm Bel. yetk. ufak düzeltmelerle sizin bloğa iskan veririz dedi...

Ama bütün konu Sayın umutabi nin dediği yere çıkıyor,tamam mütahhit bütün bu karmaşa ve sorunların kaynağı,ama adam bana açıkça söyledi ev alırken;2-4 blokların asansör boşluğu var ama ben yaptırmayacağım,sakinler yaptıracak dedi,ayrıca sonradan eklenen 2 blok için planda 1 kal. kazanı daha görünüyor ama ben ölçüm yaptırdım tek kazan yeterli ısıyı sağlıyor dedi,bu bilgiler ışığında asansör boşluğu olmayan bloktan giriş+2.ci daireyi uygun fiyata satın almıştım, ara kat ve yalıtımlı olduğu için soğuk problemi hiç olmadı,ayrıca çok üst katlarda olmadığı için asansör ihtiyacı da olmuyor,aradan 6 yıl geçti,o iki blokta hala asansör yok,en sondaki blok da ısıtma problemi var,işin ilginci son blokta oturan arsa sahibi,yahu insan imzaladığı sözleşmeye bakmaz mı?öbür bloktaki arkadaş da bana söylüyor toplantıda;bu asansör işini hallediver diye ..

ben de KMK nunu açıp okursan o işi 6 ayda çözersin dedim,işin özü toplumun çoğu,(okumuşu-cahili)hakkını hukukunu bilmeden ,araştırmadan,okumadan ve bilgiyi küçümseyerek yaşadığı sürece bizler her alanda kazıklanmaya mahkumuz...
Not:iskan almak önemli,ama canım Türkiyemdeki binaların yarısından çoğunda kat mülkiyeti ile oturulmakta,devlette bu durumun takipçisi ve sorun çözücüsü olmadığı için bu kaotik sorun her geçen gün büyüyerek çoğalmaktadır.
Yer İmleri