Bazý görüþlerinize katýlmasam da maalesef bu çok doðru,ama sadece Ýstanbul deðil oturduðum ilçe dahil tüm Türkiye böyle,oturduðum daire bu þekilde,kat mülkiyetimiz var,iskan çok zor çünkü 4 bloktan sadece bizimkinde asansör boþluðu yok,1.de asansör var 2 blokta yapýlmasý lazým,tabi alt kattakiler istemiyor,onlar bizi de ortak edip yaptýrmak istiyor biz de nanik yapýyoruz haliyle

mütahhit belediye imar iþleri kardeþlik spor tüm TR de en baþarýlý spor kulübü

Ýþin ilginci bizim blok için iskan almak amacýyla görüþtüðüm Bel. yetk. ufak düzeltmelerle sizin bloða iskan veririz dedi...

Ama bütün konu Sayýn umutabi nin dediði yere çýkýyor,tamam mütahhit bütün bu karmaþa ve sorunlarýn kaynaðý,ama adam bana açýkça söyledi ev alýrken;2-4 bloklarýn asansör boþluðu var ama ben yaptýrmayacaðým,sakinler yaptýracak dedi,ayrýca sonradan eklenen 2 blok için planda 1 kal. kazaný daha görünüyor ama ben ölçüm yaptýrdým tek kazan yeterli ýsýyý saðlýyor dedi,bu bilgiler ýþýðýnda asansör boþluðu olmayan bloktan giriþ+2.ci daireyi uygun fiyata satýn almýþtým, ara kat ve yalýtýmlý olduðu için soðuk problemi hiç olmadý,ayrýca çok üst katlarda olmadýðý için asansör ihtiyacý da olmuyor,aradan 6 yýl geçti,o iki blokta hala asansör yok,en sondaki blok da ýsýtma problemi var,iþin ilginci son blokta oturan arsa sahibi,yahu insan imzaladýðý sözleþmeye bakmaz mý?öbür bloktaki arkadaþ da bana söylüyor toplantýda;bu asansör iþini hallediver diye ..

ben de KMK nunu açýp okursan o iþi 6 ayda çözersin dedim,iþin özü toplumun çoðu,(okumuþu-cahili)hakkýný hukukunu bilmeden ,araþtýrmadan,okumadan ve bilgiyi küçümseyerek yaþadýðý sürece bizler her alanda kazýklanmaya mahkumuz...
Not:iskan almak önemli,ama caným Türkiyemdeki binalarýn yarýsýndan çoðunda kat mülkiyeti ile oturulmakta,devlette bu durumun takipçisi ve sorun çözücüsü olmadýðý için bu kaotik sorun her geçen gün büyüyerek çoðalmaktadýr.
Yer Ýmleri