Sevgili dostum Stonhand
Eur/trl grafiğini ,yorumunla beraber Doas topiğinde paylaşabilirmisin?(doas eur/trl den birebir etkilendiği için)
Ben senin grafiğini paylaştım senin paylaşman daha güzel olurdu
şimdiden tşkler
saygılar/başarılar
Printable View
Sevgili dostum Stonhand
Eur/trl grafiğini ,yorumunla beraber Doas topiğinde paylaşabilirmisin?(doas eur/trl den birebir etkilendiği için)
Ben senin grafiğini paylaştım senin paylaşman daha güzel olurdu
şimdiden tşkler
saygılar/başarılar
Ressesyon cok onemli bir durum degil bence.
Iki ceyrek ust uste buyume saglanamiyorsa, varlik fiyatlari dusuyorsa ressesyon var deniyor.
Burada onemli olan 2007-2008 den bu yana alistigimiz sekliyle recovery gerceklesmiyor.
Artik yeni bir dunya duzeni var ve bu eski sistemdeki business cycle'lar calismiyor.
Bu anlamda ressesyon olsa ne olur olmasa ne olur.
Sağolasın hepbirlikte..altın muhtemelen faizlerin yeterince arttırılamayacağını değerlendiriyor..fakat enflasyonda boynunu aşağı büktü..bu petrol fiyatlarıyla(belkide daha aşağısı) enflasyonun artması dahada zora giriyor..yani altının enflasyon bacağı eksik gibi duruyor şimdilik..ileride resesyon riski depreşirse işler değişebilir kanımca..
yaramaz bi durum yoktur inşallah
mennesker kardeş güzel nağmeler yazıyordu.:kahkah:
6.6.2017 tarihinde yani bugün tcmb fonlamasında yeni bir rekor kırıldı.
tcmb sadece geç likidite fonlaması ile tüm zamanların rekoru olan 106 milyar TL ile bankaları fonladı.
ağırlıklı ortalama fonlama faizi %11.98 oldu.
Son 1 haftanın GLP fonlama değerleri.
30-05-2017 102678.00000
31-05-2017 100529.00000
01-06-2017 99035.00000
02-06-2017 104298.00000
05-06-2017 102508.00000
06-06-2017 106588.00000
3.5150 altına inemiyor ısrarla 3.52 ye çıkıncada 5 lik barla aşağı basıyorlar bunun sonucu bir tarafa sert kopuş gelir mümkünse yukarı olsun bizim olsun
ABD net konuşmuş. Katar ı doğrudan teröre destekle suçluyorlar. Katar da zaten çoktan manevralara başladı.Suudlar maçı alacak gibi.
dolar resmen al beni diyor....
Ben itisir restlesir
Barisirlar diyordum.
Saka bir yana suud ve usa dalabilir
Katar a.
SM-G930F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Sinir kapilarını Suud kapatınca İran Katar a üç liman tahsis etmiş. Putin de bu gece Şeyh ile görüşmüş.
Acele etmezlerse şeyh durumunu güçlendirebilir.
Ya bu şeyh bir hafta kadar önce yeni bir AT almıştı da, yeni Tayına,bir de isim koymuştu Şimdi tam anımsamıyorum. Bildiğimiz dunya liderlerinin birinin adını vermişti.😉
usdtry görüntü saatlikte biraz daha netleşti gibi 3,4990 aşağı geçilmedikçe 3,59 hedefli güzel bir TOBO mevcut sağ omuzu dün 3,5430-3,5150 düşüşüyle yaptı.
https://resmim.net/f/zgDIM7.jpg
https://resmim.net/f/PUlNKa.jpg
sepet kur tobo
İki tobo'muz hazır giderek kısalan hedefi bekliyoruz...:)
Kimine göre TOBO'yu değik aylardır GODOT'yu beklemekteyiz aslında.
Dolar bu.
Bu temelde birçoğumuzun işi zaten beklemek.
Al-satçı çok az aramızda.
Teknikçiler günün olaylarının etkisini hiç dikkate almazlar analizlerinde.
Doğal olarak.
Benim gibi makrocular (ya da konuya tepeden bakanlar diyelim), asıl tepkiyi iç ya da dış olaylara bağlamaktalar.
Günümüzün önemli dış olayı KATAR...
Peki KATAR, dolar kurunu etkileyebilecek önemli bir anlaşmazlık mı?
KATAR bir sivilce başı.
Ama çok kaşırsanız büyüyebilir.
Umulmadık büyüklükte kargaşa yaratabilir.
Belki olaya adını veren ülke küçük ama tüm büyüklerin bir şekilde ilgisi var konuyla.
Ancak şimdilik tepki son derece küçük kaldı.
Bugün Hürriyet'te bir köşe yazarı Katar olayını irdelerken "asıl hedef Erdoğan mı?" mealinde bir yazı yazmış.
Erdoğan artık, 15 sene öncesi gibi bir bilinmez değil.
Hemen herkes biliyor niyetini, hedefini, amacını...
Böyle bir dünyada, hala Türkiye'de meydanlarda elinin 4 parmağını açarak yaptığı hareketin RABIA (müslüman kardeşlere destek ve sempati) değil, "tek millet tek devlet tek din tek bayrak" olduğunu düşünen var mı acaba?
Zarrabı yedekte bekletiyorlar senaryoya katabilirler.
Bora hocam şuan ne AB nin nede ABD nin ikinci bir kuzey koreye tahammülleri yok ve bizim ülke son 1 yılda kuzey koreyide geçmiş durumda.
Bademlerin derdi ülke kalkınsın falan filan geçin, bu bademlerin tek ama tek derdi cebini doldurmak amaç bu kadar basit aslında ve adamlarda doyum noktası diye birşey yok. Daha geçen yandaş, yalama sanatçı çeçelinin 12 milyon dolarlık evi çıktı millet şaşırdı kaldı, ulan bu adam epi topu bir kaç belediye konserine gider nasıl aldı bu evi diye bir soru işareti oluştu, sonrası malum tabiki. Bunları tv de, orda burda öven kim varsa paraya boğuyorlar. fetto davasında ortaya çıktı, TV lerde çıkıp bunları öven öğretim görevlilerine vakıflardan 100bin TL maaş sağlandığı v.b. işte.
Dere bitince ortalık karışacak da işte o derenin şimdilerde kaynağı katardan geliyordu orası kesilince ilk vuruşu yapar birileri.
Reza salak biri değil ki. Adam uzunun 180 dereceyi yarım saniyede döndüğünü adı gibi biliyor. Şimdi uzun oldu ya rezayı ABD den hadi kurtardı diyelim, reza Türkiyeye geri dönecek kadar aptal biri mi ?
Buraya dönse canına karşılık donuna kadar neyi varsa alınacağını bilmiyor mu ?
Bizimkiler rezayı kara kaşına kara gözüne hayran oldukları için kurtarmaya çalışmıyorlar halkbanka ceza döşenmesin diye yırtınıyorlar ama o ceza kesilecek kaçarları hiçbir şekilde yok ama 1 yıl sonra kesilecek ama 2 yıl sonra ABD ve Rusya kendine yapılan hiçbir şeyi cezasız bırakmaz.
Ek olarak şekil 2A rusyanın uçağını düşürdüğümüz tarihin yıl dönümüne bakın Rusya suriyede bizim askerlere bomba yağdırdı sonrada pardon dedi. Badem tayfasını gıkı çıkmadı.
Katar borsasına bakıyorum, bu haberlerden sonra ne oldu diye, hepi topu %10 değer kaybetmiş. Yani bir ülkenin başına daha ne kötü ne gelebilir bilmiyorum savaşa girmesi hariç. Böyle bir durumda bile %10 düşmüş sadece, ilginç. Sanırım serbest piyasa yok, müdahale ediliyor olabilir düşmesin diye.
http://www.tarihiolaylar.com/img/gal...1429278034.jpg
Amerikalı tosbağalar, deniz manzaralı yer denince, buna tıkarlar adamı! :he:
Sayet Turkiye STK'lar araciligi ile PKK saldirilarilarinda ve FETO darbesinde sehit ve yaralilarin aileleri hem TC mahkemelerinde hemde uluslararasi mahkemelerde bu iki teror orgutune acikca destek ve himaye saglayan ABD ve Almanya aleyhinde onlarca milyar dolarlik tazminat davasi acsalardi diplomasi savasinda eline buyuk bir koz gecirirdi.
https://resmim.net/f/gtAW5A.jpg
Euro öyle hayvan gibi çıkarsan hergün olacağı bu birader daha genele yayılmadı bu düşüş.
darısı USDTRY buy a
Euusd çıkışta o kadar fake düşüş attı ki piyasa şuan bekleyişte bu düşüş tamamsa dolar rallisi genele yayılır eli mahkum.
CHF DE günlükde şu alttaki ihlal heleki chf gibi major bir paritede rezaletti
https://resmim.net/f/M2Pu4y.jpg
dolar indeks
https://resmim.net/f/bhhJ1f.jpg
Yukardaki formasyon yukarı kırılıp 104,90 görmesi lazımken geldiğimiz yere bak cidden komedi.
Şimdi aşağıdaki ufak kamayı kırarsa dxy rahatlar artık.
“AMB enflasyon görünümünü azaltmaya hazırlanıyor”
Konuya ilişkin bilgi sahibi Euro Bölgesi yetkililerine göre AMB, enflasyon görünümünü azaltacak
Konuya ilişkin bilgi sahibi Euro Bölgesi yetkililerine göre Avrupa Merkez Bankası (AMB), bu haftaki toplantısında -zayıf enerji fiyatları nedeniyle- enflasyon görünümünü azaltmaya hazırlanıyor.
Bilginin kamuya açık olmaması nedeniyle isminin açıklanmasını istemeyen yetkililere göre, AMB'nin taslak projeksiyonlarına göre tüketici fiyatlarındaki artışın 2017, 2018 ve 2019 yıllarında yaklaşık yüzde 1.5 olması bekleniyor. Mart ayındaki projeksiyonlar, enflasyon tahminin sırasıyla yüzde 1.7, yüzde 1.6 ve yüzde 1.7 olacağı yönündeydi.
Enflasyon görünümü, Tallinn'de Çarşamba günü başlayacak olan iki günlük toplantıda Yönetim Konseyi'ne sunulacak. Bununla beraber, rakamlar Perşembe günü yayınlanan kadar resmiyet kazanmış değil.
USDTRY+USDCHF kardeş yaptım onları. birisi + swap diğeri - swap iyi gidiyorlar.
şimdilik.:)
İstanbul Büyükşehir Belediyesi,"TIR ve kamyon gibi ağır tonajlı araçların Sirkeci-Harem ile Çubuklu-İstinye arabalı vapurlarını kullanım izinleri iptal etti.
:) :)
stonhand
grafikler için
emeklerin için
teşekkür ederim
sağol