Sayfa 766/1013 İlkİlk ... 266666716756764765766767768776816866 ... SonSon
Arama sonucu : 8100 madde; 6,121 - 6,128 arası.

Konu: Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

1. Sevgili dostum Stonhand
    Eur/trl grafiğini ,yorumunla beraber Doas topiğinde paylaşabilirmisin?(doas eur/trl den birebir etkilendiği için)
    Ben senin grafiğini paylaştım senin paylaşman daha güzel olurdu
    şimdiden tşkler

saygılar/başarılar
    "Canı kaymak isteyen cebinde manda taşır "

2. Ressesyon cok onemli bir durum degil bence.

Iki ceyrek ust uste buyume saglanamiyorsa, varlik fiyatlari dusuyorsa ressesyon var deniyor.

Burada onemli olan 2007-2008 den bu yana alistigimiz sekliyle recovery gerceklesmiyor.

Artik yeni bir dunya duzeni var ve bu eski sistemdeki business cycle'lar calismiyor.

Bu anlamda ressesyon olsa ne olur olmasa ne olur.

3.  Alıntı Originally Posted by Tengri Han Yazıyı Oku
    Sevgili dostum Stonhand
    Eur/trl grafiğini ,yorumunla beraber Doas topiğinde paylaşabilirmisin?(doas eur/trl den birebir etkilendiği için)
    Ben senin grafiğini paylaştım senin paylaşman daha güzel olurdu
    şimdiden tşkler

saygılar/başarılar
    Evde mt4 yok üstadım yarın hallederim hem yarın grafik daha oturmuş olur. Şuan usdtry de 2 noktasında sağlam kesim yapıyorlar 3 dalgası öncesi normal işler mübarek bu memlekette ilginçtir buralardan profundan analistine dolar alın diyen yok gibi birşey

Alıntı Originally Posted by Ayan Yazıyı Oku
    Fed guvernörleri tam üç maymunu oynayarak piyasa oyuncularını felç etti. Tebrikler enki bey resesyonu dillendirdiğiniz için. Altında uyandı...
    Sağolasın hepbirlikte..altın muhtemelen faizlerin yeterince arttırılamayacağını değerlendiriyor..fakat enflasyonda boynunu aşağı büktü..bu petrol fiyatlarıyla(belkide daha aşağısı) enflasyonun artması dahada zora giriyor..yani altının enflasyon bacağı eksik gibi duruyor şimdilik..ileride resesyon riski depreşirse işler değişebilir kanımca..

Alıntı Originally Posted by HISIM Yazıyı Oku
    Ressesyon cok onemli bir durum degil bence.

Iki ceyrek ust uste buyume saglanamiyorsa, varlik fiyatlari dusuyorsa ressesyon var deniyor.

Burada onemli olan 2007-2008 den bu yana alistigimiz sekliyle recovery gerceklesmiyor.

Artik yeni bir dunya duzeni var ve bu eski sistemdeki business cycle'lar calismiyor.

Bu anlamda ressesyon olsa ne olur olmasa ne olur.
    Sn Hısım 2007-2008'den beri oluşan para bolluğunda balonların büyüklüğü konusunda bilginiz yok sanırım..

Yada aklınıza gelmemiş olabilir..

Bisiklet durursa devrilir..hareket halinde olmalı..

6.  Alıntı Originally Posted by sadecegrafik Yazıyı Oku
    Sayın Bora,

asıl takıldığım nokta işsizlik oranı düşerken ABD de bu kadar mağazanın kapanması ve dediğiniz gibi dijital ortamdan alışveriş.

Peki bu mağazalar kapandığında etrafındaki ekosistemi çökertiyorsa ABD de işsizlik nasıl azalıyor? Gönderdiğim grafiklerin altında makalesi de vardı. Mağaza kapanınca yanındaki berber kuaför bile kapanıyor.

bence FED te açıkça rakamlarla oynuyorlar. İşsizlik azalmıyor ABD de. O yüzden faiz arttıramıyorlar. Lafla işi 10 senedir yaptıkları gibi idare ediyorlar. İşgücüne katılım vs oranları ile oynuyorlar sanki.

Dolarda asıl talep ve borsalarda bonolarda satış sanılanın aksine FED faiz arttırmazsa olacak. Çünkü yatırımcılar kıymık batırılmış gibi irkilip uyanacak ulan ABD ekonomisi aslında kötüymüş ki bunlar faiz arttıramıyor diye ABD de BONO ve HİSSE SENEDİ nde satışa başlayacak. BONO faizleri tavan yapacak ve Dolar son kez Phoenixin pipisindeki para her neyse ona geçiş öncesi zirve yapıp intihar edecek. Her ikiside çok aniden çökecek. 2017 son çeyreğinden itibaren bunun olmasını bekliyorum. Süreç 2018 de tamamlanacak.

Dolar son kez tavana varıp ölüm zirvesi (altın vuruş eroinmanların tabiri ile) yaptığında başka bir şeyle takas edip Phoenix in pipisine hazırlanmak lazım bence.
    Yani benim diyen ekonomistler böyle bir yorum yapamıyor. Efendileri izin vermiyor..Tam olacak olanı yazmışsınız..zamanlaması önemli..

7.  Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku
    Sn Hısım 2007-2008'den beri oluşan para bolluğunda balonların büyüklüğü konusunda bilginiz yok sanırım..

Yada aklınıza gelmemiş olabilir..

Bisiklet durursa devrilir..hareket halinde olmalı..
    Farkli seyler konusuyoruz Sn.enki.

Örneğin..geçenlerde 5 büyük Kanada bankasının notları düşürüldü..bundan sonra durgunluk nedeniyle Kanada'da varlık fiyatlarının düşmesi o kadar basit bir olay olamaz..

Alıntı Originally Posted by enki Yazıyı Oku

Sayfa 766/1013 İlkİlk ... 266666716756764765766767768776816866 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •