abi bu guzellik işte
bir şehrin çehresi
suya bakan daireleriyle orantılı değilmidir?
balkonsuz ev meyvesiz ağaca benzer
Printable View
sn. discretus, yazının içinde geçen bazı terimler , fiiller ve kavramlar !!! ......
-sabitlemek
-sınırlamak
-2017-2035 (20 yılsonrası)
-master planı
-kontrol etmek
-kontrol altına almak
-geçmemek (aşamamak)
-sınırlar saptamak
-organize etmek
-yükü azaltmak
bunlar bizi bozar, bize ters! :Sad::Sad:
Sadece büyük şehirlerde değil, tüm şehirlerde daire başına düşen otopark alanı satın alma kararında mutlaka kriterler arasına koyulmalı bence. Satın aldığım evde akşam işten gelince "arabamı nereye koyacağım" derdi olmamalı, bu dert olduğu zaman hakikatten can sıkıcı. İnsanımız satın alacak ev dolaşmaya başladığında dairenin içini dolaşıyor, daireyi beğenirse sanki gözüne perde iniyor, böyle şeyleri pek sorgulamıyor. İstanbul zaten malum otopark illallah dedirtiyor, İzmir/Hatay da arkadaşımının arabayı park edip evine girmesi bazen yarım saati buluyormuş, ki evi geniş, ferah.
Yeşil alan mevzusu artık kurtarılamaz durumda tüm şehirlerimizde, bina/site otoparkları konusu o kadar umutsuz değil şimdilik. Ancak tüketicinin bu konuda talepkar olması çok önemli.
Sayın Üye bu konuda çok haklısınız,hanımın annesinin evi ,bulunduğum ilçede eski yerleşim yeri,malum lüks apartman yapıldı karşılarına 1940 lı yıllarda yapılmış sokağa gece çift sıra lüks araba park ediyorlar dip dibe:vk:anlamıyorum parayla akıl neden eşit dağıtılmıyor?hayır büyük şehirleri anlarım,plansız şehirleşme,rant vb;burası 45 bin nufuslu bir yer,500 metre daha geride ,yeni otoparklı siteler var ama olmaz illa şehir merkezi 100 metre olacak,maalesef bizde şehirlerin bu durumun da vatandaşların tercihleri de belirleyici oluyor..
Eskiden , otoparksız inşaat yapacak idiyseniz,,, ''otopark bedeli '' adı altında belediyeye bir bedel ödenirdi !!!
Belediye kanunen, o para ile ; o mahalleye umumi otopark yapacağı varsayılır idi ......
Gören var mı ?
Otopark önemli bir sorun. Ancak otoparkla da iş bitmiyor, Üç daireye bir araçlık otopark olarak tasarlanmış çoğu bina ( yönetmelikte asgari sayıya uygun) Örnek ; benim binada 24 daireye 17 araçlık açık otopark var. 4 dairenin aracı yok. 5 dairede ise 2 şer araç var. Genel kurulda karar alındı, karar defterine yazıldı.Her daireye imza karşılığı tebliğ edildiği halde 2 komşu 2 şer aracını da otoparka koyuyor ve diğer komşuların bir aracına yer kalmıyor. Kavgalar bitmiyor. Garip olan kimse de yargıya gitmiyor. Herkes kapıcıya , yöneticiye deşarj oluyor. Onlar da herkese göre '' haklısın abi, abla '' muhabbeti yaparak günü savıyor. Ben bu yüzden araç almadım. Kafam rahat. Adam aidatı ödemekten aciz, altında 15 binlik araba. Sanırsın ticaret yapıyor da gerekli, fabrika da işçi ve servisi var. Ama onun arabası var, bastı mı gaza gider mi gider.
Su an oturdugum evi alirken ilk baktigim sey otoparki oldu.
en ufak daire 2+1 ve en buyuk daire 6+2
en ufak daireye 2,en buyuk daireye 3 adet NUMARALI,tapulu otopark,+ 100 arabalik misafir otoparki mevcut..Ayni zamanda karavan cekmek icin musait otopark alani bile var.280 daireye yaklasik 700 araclik otopark yapmis muteahhit 2 katli..Ben boyle otoparki gittigim en lux avm de gormedim.Neyse simdi gelip burada boylokdozondo ov mo olonor cilar basar simdi..
Otoparksız evin 1 milyondan 350 bine düşmesi gayet normal.Yüksek prim yapacak evler en az 2 araçlık otoparkı olan evlerdir diye dipnot düşeyim..
SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
..............
koşun beyler beylikdüzünden ev alın hemen park problemi olmasın. sonra günde 100 kilometre yapar işe gider gelirsiniz, bir bmwniz varsa mesela 3-5 ayda bir 20 bin km doldurur temel basit servisine de 1500-2000 lira ödersiniz, lastik mastik derken 6 ayda bir 3-5 bin arabaya bırakırsınız(benzin hariç), arabanız 1 senede yüksek kmli hale gelir, 4ncü senenizde şanzımanı kucağınıza alırsınız trafikte harap olursunuz.
mazallah başka yerde aldığınız ev 1 milyondan 350 bine düşer...
şuradaki parlak fikirlere bakıp yatırım kararı alan bir çenkelköy sebzesi var mı çok merak ediyorum. hayal alemleri... müthiş elit zekalar falan filan :oleyo:... burada yazan bazı kişilerin yaşlarını mesleklerini gerçekten çok merak ediyorum :hah:
Apartmanda otopark bulunması kesinlikle muhiti bir basamak yukarı taşıyor. Ancak şehir merkezinde otopark yoksa yine bir işe yaramıyor. Evimle iş yeri arası 6 km yaklaşık 15 dakika gel gör ki saat 8 de gidersen otopark yok. İki çözüm var otel otoparklarına dünyanın parasını bayılmak veya işe erken gitmek
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
İstanbulcular şöyle bir müstakil villa İstanbul'da ne kadar ederi olurdu , hava 10 numara temiz oksijen , işe 4km şehir merkezine 10km, daire başına 3 araç otopark
MANİSADA YEŞİLLİKLER İÇİNDE SÜPER LÜKS VİLLA,HEMDE BU FİYATA !!!
İlan No: 502539547
https://www.sahibinden.com/ilan/emla...02539547/detay
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
diyelim ki ev güzel olsun, fiyat da fena değil.
ama artık yeterli değil. emlak sektörünün sürdürülebilir olması için gerekli alıcı kitlesi bu devirde batıyı görmüş veya bu trendlerden etkilenen bir zümre. onların çoğunlukta olduğu yerler emlak açısından daha karlı ve prim yapma potansiyeline sahip. yoksa varoşta süper ev yapsanda kimsenin umrunda olmaz.
hemen akla gelecek sorular.
** çevre nasıl. yürünecek alan var mı? yoksa çevre araçların park ettiği, hatta kaldırımı bile işgal ettiği bir muhit mi?
** trafik nasıl ?
** yeşil alan, park ? göstermelik avuç içi kadar parktan fazlası olmalı. derinliği olan bir yer.
** aşırı yoğun bir yapılaşma mı?
** gürültü seviyesi ?
** evlerin altında ıvır zıvır dükkanlar mı var, kebapçı filan ? ÇİRKİN ve NEGATİF..
** çevrenin sosyal yapısı.. varoş mu?
bu ve benzeri kriterler bu kadar parayı verirken alıcının huzurlu olup olmamasını belirler. gönüllü ve istekli bir alıcı eğer emlakçılarında arzuladığı bir şeyse her yeri beton yapmak için belediyelerde ve bakanlıkta fink atacaklarına , daha çok yeşilin olduğu güzel mekanların tasarlanması için uğraşmalılar.
central park. 150-200 yıldır adamlar buna dokunmamış. nasıl bir değer ve kültür unsuru haline geldiğini her yerde görüyoruz.
kesinlikle bir çekim unsuru.
kadıköyde, bu kadar büyük olmasına gerek yok, mesela 5 'te 1 'i, böyle bir alan oluşturulabilse bir master plan ile, kadıköyün nufusunu arttırmadan, gerekli satın alma, kamulaştırma, cazip teklifler mal sahiplerinin boşaltması için, bir şekilde kesin kafaya konulduğunda yapılacak bir şey.
ama yapıldığı takdirde ortaya çıkacak muazzam enerjinin ne kadar güzel olacağını tahmin etmek zor değil. bu enerji o kadar önemli ve arzulanan bir şey ki mesela son zamanlarda validebağ korusundaki koşuyolunu kendi reklamlarında kullanan emlak ilanları bile var. bu devirde gelecek nesilller için güzel bir şehir oluşturmalıyız.
http://www.centralparktoursnyc.com/w...Park-Tours.jpg
bu arada mevcut zihniyet (hükümet ve belediyeler) deprem toplanma alanlarını AVM yaptı, buna izin verdi.
bu bilinen çirkin bir gerçek. istanbul da yaşayıpta bunu bilmemek ve güvenliğiniz konusunda endişelenmemek ciddi bir kusur bence, eğer bilmiyorsanız.
bu türden yapılacak büyük parklar aynı zamanda toplanma alanı vazifeside görür.
yani hem finansmanı, hem gerekliliği gibi konular KESİNLİKLE halledilmesi gerekn bir şey. hayal değil bu. hem şehre güzellik hemde toplanma alanı.. bunun için bütçeden PAY AYRILMASI da ayrıca gerekli. zamanında deprem paralarını zaten başka yerlere harcamıştı mevcut iktidar.
aslına bakılırsa, tek yapması gereken geçmişte HAKSIZ şekilde başka yerlere harcadığı deprem paralarını artık gerçek bir amaç için kullanması ve buna benzer parkları istanbul a kazandırması.
Müstakil villa deyince müstakil parsel üzerine yapılmış villa olmalı.
Bunlar site villası. Büyük şehirler haricinde her yerde gayet ucuza benzerleri bulunabiliyor.
Ucuz dediysem istanbuldaki villalara göre ucuz. Yoksa manisanın merkezine bile 10 km olduğunu düşünürsek epey pahalılar.
Bu arada istanbulda aynısı ne kadar olurdu diye sormuşsunuz.
sizin villanızın da manisa merkeze 10 km olduğunu düşünerek silivrideki villalara baktım, ortalama fiyat sizinkiykle aynı gibi.
Bu kıyaslamada manisanın merkezine bile uzak olan bir dağ başının silivri karşısında pek şansı yok bence.
https://www.sahibinden.com/emlak-kon...=silivri+villa
😂🤣😂🤣
SM-A710F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Villa filan sanıp da buraya para verilmez.Villayı villa yapan tam bağımsız olmasıdır.Bir duvarla ayrılan yere villa denilmez..Bu daha çok yazlığa benziyor..Denize de uzak..Sırf yeşil ve temiz hava için isteniyorsa oralarda bol zaten..
Otoparksız eve değil 350 (ben) beş kuruş vermem.Beylikdüzünü de hiç bilmem..Otoparklı ev sadece İstanbul da ve Beylikdüzü semtinde mi var ileri zekalı arkadaşım?
Üstatlar, Duayenler Merhaba,
2015 yılı mart ayında 220.000 TL'ye Esenyurt Lemuria sitesinden 2+1 brüt 121 net 100 metrekare daire aldım. Ana caddeye cephe. Orta kat.Bloklar 8 katlı.
0,83 oran ile kredi almıştım. 150.000 TL kredi 240.000 tl toplam ödeme. Bana maliyeti yaklaşık 310.000 TL oldu. Şimdiki fiyattı yaklaşık 280.000. Site girişine mahmutbey - esenyurt metro projesi sebebiyle (sözde 2020 gibi bitecek), ardıçlı metro durağı geliyor. Bir türlü kar edemedim. Kafayı yiyeceğim. Ne önerirsiniz?
Kirası : 1000 - 1150 civarı. 3 yıldır (34 ay) o dairede kendim, ailemle oturuyorum.
örnek daire : https://www.sahibinden.com/ilan/emla...23006221/detay
Saygılarımla.
aslında otopark sorunum yok diye birşey yok.
10 tane otoparkın olsun oturduğun binada bu ancak gece arabanı güvende olmasını sağlar.
evden çıktığın andan itibaren özelikle istanbulda. OTOPARK sorunun 7/24 devam eder.
geriye sadece benim ev otoparklı demek kalır. yok ben motor metro bisiklet otobüs kullanıyorum diyorsan otopark neyine :)
yinede büyük avantaj
Evler çok güzel..bir de işe 3-5 km, cennet gibi...ben bu evi kendi arsama yapsam kaça patlar acaba...mesela havuz vs, diğer ortak alanlar hariç böyle bir evi anahtar teslimi bana 150 bine yapabilecek adam bulsam hemen yaptırırım..ama tek ev olunca kar marjı düşüyor herhalde...bu evi benim arsama yapmaya kalksam, 200 binden aşağı yapacak adam bulamam herhalde (ulaşım-lojistik vs çok önemli oluyor tek evlerde...prefabrik villa lar bile, anahtar teslim, 150 bini buluyor).
bence sıkıntı edecek bir durumunuz yok...istanbulda son üç yılda ortalama %30 arttı fiyatlar..sizin evin getirisi de buna yakın...eğer yatırım yaparken çok daha büyük kar beklentileriniz vardı ise, o beklentilerde sorun vardı bence.
yoksa bu yatırımınızın getirisi ne az, ne fazla sayılır...üzülecek bir durum yok..ha ev içinize sinmiyor, başka fırsatlar kolluyorsanız...280 e satın gitsin, pek bir kaybınız olmaz...zira önümüzdeki 3 yılda da istanbulda konut fiyatları ortalama %30 artar.
metro konusuna gelince...2012 yılında başlanan çekmeköy metrosu 2015 sonunda bitecekti..ama 2017 sonunda ancak üçte birini açabildiler...tam olarak devreye girmesi 2018 sonunu, belki de 2019 u bulacak...ben de çekmeköy de oturduğum için projeyi yakından takip ediyorum....bu nedenle metro gelecek evim değerlenecek hikayesi, daha çok su kaldırır..siz satmaya çalışırken, metro ha geldi ha gelecek dersiniz, alırsan 1-2 seneye iyi kar edersin diye pazarlarsın evini.
Bu arada bu başlığa emlak yatırımı ile ilgili bir şey sormak çok da mantıklı değil..topikte 10-15 dakika kalınca huzur içinde oturduğum evimi ile yakasım geliyor:) o nedenle 3-5 dakika sonra kaçıyorum başlıktan:p
Bu arada aylık 2000 TL kredi ödemeye devam ediyorum. Ve maalesef şu aşamada satamıyorum. Kriz malum.
Piyasayı ve ekonomik verileri çok iyi gözlemleyip,değerlendiren bir kişi olarak,naçizane görüşüm şu anda hiçbir gayrımenkul yatırımı yapılmaz.TL veya DOLAR vadeli mevduat,borsada temettü veren ve iyi yönetilen, karlılığı yüksek sağlam hisselere yatırım veya ikisinin kombinasyonu en iyi yatırım olarak durmaktadır.Ayrıca halen içinde bulunduğumuz ve giderek de şiddetini arttırmakta olan bir krizinde olduğunu düşünürsek, önümüzdeki birkaç yılda ,tıpkı 2001 krizinde olduğu gibi,kelepir fiyatlara gelmiş binlerce ev,dükkan,arazi seçeneklerini göreceğiz.Şu anda 500 600 bin lira istenilen gayrımenkullerin yarı fiyatlara belki de daha düşük fiyatlara düşmesine rağmen satılamadığının görüleceğini düşünmekteyim.Yani acele etmeğe hiç gerek yok.Sabırlı olunmalı.Parayla para kazanma döneminin daha başındayız ve nakit para daha yeni kral olmaya başlamıştır.
istanbul tarihinde, icra vs gibi olağan dışı durumlar hariç...tl cinsinden evlerin ne kadar fiyat düşüşü yaşadığını tecrübe ettiniz...benim gördüğüm 1999 depremi dışında, 2001 ve 2008 krizinde ev fiyatları tl olarak %20 bile düşmedi....hadi 2001 de zaten emlak piyasası dipteydi, 2008 de bile böyle bir durum oluşmadı.
batan geminin malları vs, size bana kalır mı onu da bilmem...öyle bir durum olması için 2-3 sürmesi lazım krizin...emlak piyasası 1 yıl içinde sönümlenecek bir krizden pek etkilenmiyor gördüğüm kadarıyla.
istedigin kadar yaz anlamazlar anlayamazlar
Bende cok gordum boyle insanlar Istanbul da yasamis ve yasarken nefret etmis metrobuslerde hayati gecmis asgari ucrete yakin ucret aldigi icin istanbul un gercek guzelligini yasayamamis
Yillar sonra green card veya baska yollarla ABD ye gelmisler ve o zaman anlamislarki Istanbul bir cennet. 24 yildir ABD deyim her Turk ayni seyi soyluyor
- Abi Istanbuldayken Istanbula kufrediyorduk ama simdi anliyoruz megerse cennetmis
-ama nasil olur? Altinizda 6 silindir araba evler 300 metrekare cok guzel isleriniz var para sikintiniz yok
-birak abi parayi falan insanlik olmus burada. Sokakta bi insana benzeyen insan yok herkesin isi gucu para olmus. Evler buyuk icleri bos arabalar kocaman gidecek yer yok
-peki TR ye tatile gittiginiz zaman bunlari anlatiyormusunuz?
-Ilk gittigimizde anlattik baktikki kimse anlamiyor anlayamiyor bizde sustuk. Ama param olsa iki saniye durmam Istanbula donerim
- Bari Istanbul dan bir ev falan alsaydiniz
- Sakami yapiyorsun tabiki Istanbul dan eve girdik. Zaten herkes giriyor. Istanbul bizi affet senin degerini bilememisiz sana yanlis yere kufur etmisiz. Affet bizi
-valla ayni seyi bende soyluyorum hemde hergun.
------------------------------------------------------------------------------------
soyle dusun
bu beton yiginina bastan izin verilmeseydi ve POTANSIYEL goc degismeseydi
Potansiyel goc demek yani Istanbula goc etmek isteyen insanlarin sayisi
o zaman Istanbul da ev fiyatlari ne olurdu?
Patlardi
Su anda Istanbul da fiyatlarin bu kadar dusuk olmasinin en buyuk sebebi SUNI arz coklugudur
cunku belediyenin paraya ihtiyaci var
ABD de boyle. Bahcemden su cikarirsam ve sayac taktirmazsam cezasi cok buyuk
Yani butun dunyada ayni gordugun gibi. ABD de bir de suyu lab analize yollaman zorunlu oda bi 500 dolar sonra sonuca gore kullanmana izin veriyor
TR de bu zorunlu degil yalnizca sayac takiyorlar eger su zehirli cikarsa sen oluyorsun ama lab parasi odemiyorsun :)
dediklerine kismen katilsam da yanlis oldugun bir konu var
gubreleme pek o kadar da olumlu bir sey degil. Gubrelemenin abartildigi bir ulkede yasiyorum. Meyve ve sebzenin artik suni gubre olmadan yetistirilemedigi ve organik gubreye altin muamelesi yapildigi bir konuma gelmis Amerika. O yuzden gubreleme iyi bir seymis gibi lanse etmeyin. Organik gubreyi anlarim ama o kadar pahaliki onu kullandigin zaman urun fiyati katlanarak artiyor.
Iste bu yuzden TR de bugun icin konusursak asiri bir kimyasal ilac ve suni gubre kullanimi var. Ege nin kasabalarinda gozumle gordum olcusuz hesapsiz kitapsiz kafalarina gore ilac sikiyor koyluler. Yanlarina gidip konusmuslugum var uyarmisligim var ama dayak yemekten zor kurtuldum. Ne kadar ilac sikilmasi gerektigini ve ilacin icinde ne oldugunu bilmiyorlar.
Koylude cok uyanik pazarda satacagi sebzede ilac kullaniyor ama cocugune yedirecegi sebze meyveyi yumurtayi ayri bir arazide yetistiriyor. Nasil olsa denetleyen yok soru soran yok benim gibi herseye burnunu sokanda yok. pazara gidip disaridan dogal gibi gozuken ama esasinda kanserojen madde dolu olan sebze meyveleri satiyorlar. Sorarsan ilac sikmadim diyor kendi urunum diyor yalan soyluyor.
bu dogru degil
Cok uzun yillar itibari ile yeralti su taban seviyesini olcmusler ve dunyanin bir cok bolgesinde taban seviyesinin alcaldigi gorulmus. Neden yagmur varken bu taban seviyesi dusuyor sorusunun cevabi ise basit. Cunku eskiye oranla cok fazla su cekiliyor ikincisi irmaklar gollerden su ceken fabrikalar cok bir de sehirler cok buyudu oranin cektisi su cok fazla. Sonucta yeralti su tabani kendini yenileyemiyor ve obruklar olusuyor.
Ben de bugün kendimi niye daha zengin hissediyorum diyordum. Meğer evimin fiyati 20 bin artmış🤣🤣
Imzamı atarım bu yoruma...