Sindoma abi senin o yonca hormonlu, basmışın gübre yi ilacı, memedabinin halkı organik :he:
Printable View
Sindoma abi senin o yonca hormonlu, basmışın gübre yi ilacı, memedabinin halkı organik :he:
Bugün borsa yataya yakın kapar.... tahminim önümüzdeki hafta 5 gün boyunca çıkışa devam edeceğiz... ve yeni vadede düzeltmeyi yapacağız.... Büyük çaplı olmaz tabi ki...
yazdık hareketlendi karakemal:)
dün sattık sabah haberi duyduk aldık biraz treda lık.
aslına neyi anlatıcaz burada bu badem sporu neden çeliklerden çıkıp kuşa bindiğini gösteriyor , hikaye önceden önlerinde millet virüs vs bbitti , yok bilanço vs dün akşam baktım yukardaki dedikodu dolaşıyor .Adamlar bu haberi 30 larda aldı:)
ben tarih vermedim ki :)
Ben 2017 den bahsediyorum. Ve İstanbul ile arasındaki fiyat farkını anlatmaya çalışıyordum. Ha birde Gömeç Burhaniyeye bağlı değil. Orası Balıkesirin bir ilçesi... Ve genelde emekli ve zengin kesim yaşar orada. Küçük bir ilçedir. Küçük ilçelerde fiyatlar her zaman daha pahalıdır ayrıca :)
Her halukarda İstanbul da 30 lira olan domatesin orada 20 tl yi geçmemesi lazım. Çünkü tarlalar ilçenin çevresinde. Nakliye gideri, hal e giriş çıkış parası yok. Eğer fiyatlar aynı ise oradaki esnaf 3 kağıtçıdır. Ona da yapacak birşey yok BAŞKAN :)
piyasalar Son 4 toplantıda fed 200 baz faiz artırımını fiyatlıyor haberi ile yine basıyorlar.
haberlerle oynaklık çıkıyor iniyor .
Memedabi dolar babası, 2 tl lerden dolar stoku yabtı zamanında, şuan milti milyoner istese halkın tamamını alır bizide köle gibi çalıştırır karın tokluğuna
Teknik diye bişii yok abi, pala alırsa gider satarsa düşer borsa budur.
Her tahtanın sahibi var,zamanında köşe başlarında ki tezgahlar kapılmış bize limon tezgahı kaldı :kahkah:
Yooo köylüyü kötülemiyorum.
Tanıdığım bir köylüden keçi sütü istedim
- ne yapacaksın dedi
-içeceğim dedim
-istersen vereyim ama pişirirsen kesilir çiğ içmen lazım dedi
-neden dedim
-doğurmalarına az kaldı dedi
-niçin sağıyorsun o zaman dedim
-ben kaynatmıyorum sağdığımın sıcaklığı ile peynir yapıyorum dedi
Yani hayvanın sütünde o kadar çok gebelik hormonları var.
Yani o kadar cahil)
Ama aynı köylü inek de beslemesine rağmen
yaptığı keçi sütünden peynire bir damla inek sütü katmıyordu
(bu kadar da dürüst)
Taşınan Açıklar da azalış var, EREGL KRDMD YKBNK TURSG taşınmış,
https://i.hizliresim.com/llq722i.PNG
Dostum... keçi sütü pek bulunmaz.... az süt verir... keçi besleyen kişiler de genelde sütü kendisi kullanır...
2018-2019 da köyde yaşadım, bir arkadaşın yanında çiftçlik ve hayvancılık yaptım... bu işler öyle çocuk oyuncağı değil... çok fazla emek ve para gerektiren işler.... Köylülerin hemen hemen hepsi de ortak çalışmayı tercih etmez... Bağımsız olarak üretmeye devam ederler... Bu nedenle sattıkları şeyleri düşük fiyata vermek istemez... Ucuz fiyata ancak kooperatifler yada toplu üretim yapan kişiler satabilir..... Aslında çiftçiler birleşebilse ve bilimsel olarak çiftçilik yapabilseler her şey çok farklı olabilir... Ama hem devlet engelliyor, hemde bunu tercih etmiyor bizim çiftçilerimiz
Burdan %1 daldırıp çıksa ne güzel olurdu
Memed abinin sana gösterdiği dolarlar sahte her şeye bu kadar kanma ,
teknik konusuna gelince inanmayanların çoğu beceremeyendir ,
mesala memed abin halk enkazında kalması onu teknik düşmanı yapmış ,
tepeden bırakıldığında her kademeden ona mal verilmiş onun acısını çizgilerden soruyor.
senin ve onun anlamadığı şey teknik çizgi değil , oyunu okumada yardımcı enstrüman .
ha onuda herkes yapamıyor veya eksik yapıyor .
sen şimdi bugunden 9 işlem günü say :)
Devlet çiftçiler den de vergi alması lazım artık sürekli sırtında taşımada bi yere kadar olmalı
Mesela hayvan doğurup kulağına küpe takılır ilçe tarım para verir doğum başına, belki bunları çoğunuz bilmez.
Mal pazarı olur hayvanını satar 20bin gaymelik öküzden gram vergi alınmaz sonra kasap tutar o öküzü kıyma yapar sana bi kilo verir yüzde 18 i devlete gider
Bi şekilde çiftci den de vergi alınmalı, bedava yaşamak artık lüks olmalı bu ülkede, bence
Düzenleme varmış, vergi kaçırıyorlar o zaman denetim eksikliği mevcut sistemde
Bozkurt abi.... Devlet zaten alacağı vergiyi fazlası ile alıyor... Sen hala vergi alsın diyorsun :)
Buzağı başına verilen paradan bahsediyorsun. Adamlar o buzağıyı büyütüp adam edene kadar ne kadar para harcıyor biliyor musun :)
Saman, yonca, küspe, yem ilaç fiyatlarını, hayvanlar için ürettiği yonca sılaj ve küspe için harcadığı mazotu, ilaç parasını, gübre parasını hiç hesaba katmıyorsun galiba :)
Köylüden böyle vergi alındığı sürece ve çiftçi para kazanamadığı sürece bizler 4 liralık sebzeyi 30-40 liraya yeriz...
Bizzat yapmasam bu işi atıp tutarım burada belki... Ama çalıştım birebir. O nedenle çiftçiyi suçlamayı bırakın ağalar :)
Piyasada kötü niyetli kişilerde var. Ben bilmiyom mu bunu. Onla zaten tek tük ve er geç oturuyorlar kucağa :)
Bu kötü niyetli kişileriin ayrımını yapacak kişi de devlet. İlçelerdeki Tarım Kredi kooperatiflerinin ve bakanlık çalışanlarını asli görevi bu değil mi?
Bak sana bir tüyo daha vereyim tarım konusunda kendinizi yormayın .
keş paranın döndüğü her yerde bademcukler var.
sadece eğlence sektöründe değiller .
tek soru sor kendine neden bölgesel tarıma teşvik yapılmıyor , neden gübre teşviği yapılmıyor, neden mazot teşviği yapılmıyor ha bunları yapıp köylü ve aracı hala yüksek fiyatlar çekiyorsa git hesap sor.
Ama yapmaz neden o tezgahtada onlar duruyor .:)
sen hala limon tezgahındasın atı alan üsküdarı geçti bozkurt:kahkah:
karakemal tezgahın altından sende çık gargara bitti galiba :)
öyle böyle derken yine pıst 100 de 40 milyar hacimi yaptırıcak bademcuk spor.
hulk gibi hisse yok...piyasa ekside iken bile böyle....
Senin de Selimpaşa daki 4 dekar tarlana ömrünün sonuna kadar Miami de yaşayabileceğin parayı verselerdi
Sen de , ben tarlamı satmam burada Türkiye'nin en iyi bamyası yetişiyor.
ömrümün sonuna kadar elime dikenleri batarak belim bükülü bamya toplayacağım demezdin.
hiç de öyle değil dostum.... istanbulun çevresinde ne kadar çok tarım alanı var biliyor musun.... tarlaların çoğunda ekim dikim yapılıyor... çoğuda boş duruyor... İstanbul sadece SELİMPAŞA dan ibaret değil ki.... Hadımköy, arnavutköy, silivri, çatalca... buralarda sürüsüne bereket tarla var.... bina da yok şehirleşmede yok... çiftçi tarlayı boş bırakıyor...
olay sadece İstanbul ile sınırlı değil ki..... Türkiye nin her ilinde bu yapılmalı.... söyledim ya zaten... bunu takip edecek olan BELEDİYE ve DEVLET... mesela Tunceli buna güzel bir örnek.... yoksa ben ne yazsam cevap verecek kişiler mutlaka olacak :)
djı burdan dönmeli artık yoğsam flaket....17,00dan sonra tepki olsun artık....
https://i.hizliresim.com/6enlng6.png
bak bozkurt senin tarımın bu binaların altında
Vatandaşlığa uygun diyor sindoma abi vatandaşa uygun değil heralde bizim vatandaş çıkartıp 5 milyonu veremez,, şu konjonktürde 5 milyonu belki karı koca yüksek lisansını yabmış masterini amerikada tamamlamış yan dal uzmanı olmuş doktorlar belki alır, sıradan vatandaş yada sgk lı çalışan yada sıradan memur öğretmen alamaz.
Desene ülkeyi doyurmak yetmiyor bu binalara yeni gelenleri de biz besliycez :he:
ya bu aralik vadenin palasinin belasini versin ya,rakama bak alakaya maydonoz..srfsiz yukari giderken farki aç asagi inerken az tut..
Burdan + kapansak ne güzel olurdu
kafadan 3 bin yukarda..viopmuş,cöplük..
2,830 ayı kaldıysa şöyle ininden kafasını bir çıkarırır...
bıçağın kemiğe dayandıgı yer...
buradan alıp yeni zirveye götürürse bozulmamak lazım...adam bastı mı bastı 5 bin puan...düzeltme yapmadı düşmedi falan diyemeyiz...haaa belki daha basar bilemiyorum ama basmazsa da ayıp değil...
anlasilan aralik vade shortçu dolu ki kasten oluyor bu fiyatlama..oturdugu yerde 3 bin farkin kaymagi bile yeter bu çakallara..
ne düşmesi,düşme nin d harfini bile yazmaz bu minnacik salinim..al gulum ver gulum yapmak arada bir..