Sayfa 777/1007 İlkİlk ... 277677727767775776777778779787827877 ... SonSon
Arama sonucu : 8053 madde; 6,209 - 6,216 arası.

Konu: Viop XL

1.  Alıntı Originally Posted by sindoma53 Yazıyı Oku
    Sen memed abine deki bulutun slm var , halk da 6.50 üzeri aylık kapanışlarda yanıma gelsin ona çizgi çizmeyi öğretecem.
    senelerdir gömmüşler bunları halka
    Memedabi dolar babası, 2 tl lerden dolar stoku yabtı zamanında, şuan milti milyoner istese halkın tamamını alır bizide köle gibi çalıştırır karın tokluğuna
    Teknik diye bişii yok abi, pala alırsa gider satarsa düşer borsa budur.
    Her tahtanın sahibi var,zamanında köşe başlarında ki tezgahlar kapılmış bize limon tezgahı kaldı
    Hamdım Piştim Yandım

2.  Alıntı Originally Posted by kamil79 Yazıyı Oku
    arkadaşlar sürekli köylüleri kötülüyorlar... ama bu bakış açışısıda yanlış.... her köylü öyle değil.... bu pazarlarda ve bazı marketlerde satılan ürünler çiftçilerden geliyor... bu çiftçiler büyük çaplı üretim yapan kişiler genelde... bunlar düşük karlarla iş yapıyorlar... ama küçük çiftçinin giderleri ve maliyetleri büyüklerle yarışamaz.... onlarda olabildiği kadar yüksek fiyata satmaya çalışır...
    Şok bim a101 migros gibi marketler çoğu sebze ve meyveyi kendisi üretip satıyor.... tabi ki fiyatı düşük olur...
    Ben 1 sene Burhaniyede kaldım. Orada tarlalar ve şehir iç içeydi. Meyve sebzenin fiyatı istanbul şartlarına göre bayağı bayağı ucuzdu... örnek; mandalina 75 kuruşa alıyordum, aynısı istanbul da 3 tl idi.... Marulu 1 tl ye alırdım, istanbul da aynısı 4 tl idi
    YANİ HER GÖRDÜĞÜNÜZ KAZIKÇIYI ÇİFTÇİ SANMAYIN
    Yooo köylüyü kötülemiyorum.
    Tanıdığım bir köylüden keçi sütü istedim
    - ne yapacaksın dedi
    -içeceğim dedim
    -istersen vereyim ama pişirirsen kesilir çiğ içmen lazım dedi
    -neden dedim
    -doğurmalarına az kaldı dedi
    -niçin sağıyorsun o zaman dedim
    -ben kaynatmıyorum sağdığımın sıcaklığı ile peynir yapıyorum dedi

Yani hayvanın sütünde o kadar çok gebelik hormonları var.
    Yani o kadar cahil)
    Ama aynı köylü inek de beslemesine rağmen
    yaptığı keçi sütünden peynire bir damla inek sütü katmıyordu
    (bu kadar da dürüst)

Taşınan Açıklar da azalış var, EREGL KRDMD YKBNK TURSG taşınmış,

4.  Alıntı Originally Posted by ENGRANDMASTER Yazıyı Oku
    Yooo köylüyü kötülemiyorum.
    Tanıdığım bir köylüden keçi sütü istedim
    - ne yapacaksın dedi
    -içeceğim dedim
    -istersen vereyim ama pişirirsen kesilir çiğ içmen lazım dedi
    -neden dedim
    -doğurmalarına az kaldı dedi
    -niçin sağıyorsun o zaman dedim
    -ben kaynatmıyorum sağdığımın sıcaklığı ile peynir yapıyorum dedi
    Dostum... keçi sütü pek bulunmaz.... az süt verir... keçi besleyen kişiler de genelde sütü kendisi kullanır...
    2018-2019 da köyde yaşadım, bir arkadaşın yanında çiftçlik ve hayvancılık yaptım... bu işler öyle çocuk oyuncağı değil... çok fazla emek ve para gerektiren işler.... Köylülerin hemen hemen hepsi de ortak çalışmayı tercih etmez... Bağımsız olarak üretmeye devam ederler... Bu nedenle sattıkları şeyleri düşük fiyata vermek istemez... Ucuz fiyata ancak kooperatifler yada toplu üretim yapan kişiler satabilir..... Aslında çiftçiler birleşebilse ve bilimsel olarak çiftçilik yapabilseler her şey çok farklı olabilir... Ama hem devlet engelliyor, hemde bunu tercih etmiyor bizim çiftçilerimiz

5. Burdan %1 daldırıp çıksa ne güzel olurdu

6.  Alıntı Originally Posted by *Bozkurt Yazıyı Oku
    Memedabi dolar babası, 2 tl lerden dolar stoku yabtı zamanında, şuan milti milyoner istese halkın tamamını alır bizide köle gibi çalıştırır karın tokluğuna
    Teknik diye bişii yok abi, pala alırsa gider satarsa düşer borsa budur.
    Her tahtanın sahibi var,zamanında köşe başlarında ki tezgahlar kapılmış bize limon tezgahı kaldı
    Memed abinin sana gösterdiği dolarlar sahte her şeye bu kadar kanma ,
    teknik konusuna gelince inanmayanların çoğu beceremeyendir ,
    mesala memed abin halk enkazında kalması onu teknik düşmanı yapmış ,
    tepeden bırakıldığında her kademeden ona mal verilmiş onun acısını çizgilerden soruyor.
    senin ve onun anlamadığı şey teknik çizgi değil , oyunu okumada yardımcı enstrüman .
    ha onuda herkes yapamıyor veya eksik yapıyor .
    sen şimdi bugunden 9 işlem günü say
    FORMASYON AVCISI 53
    BORSADA KESİNLİK YOKTUR OLASILIKLAR VARDIR.

7. Devlet çiftçiler den de vergi alması lazım artık sürekli sırtında taşımada bi yere kadar olmalı
    Mesela hayvan doğurup kulağına küpe takılır ilçe tarım para verir doğum başına, belki bunları çoğunuz bilmez.
    Mal pazarı olur hayvanını satar 20bin gaymelik öküzden gram vergi alınmaz sonra kasap tutar o öküzü kıyma yapar sana bi kilo verir yüzde 18 i devlete gider
    Bi şekilde çiftci den de vergi alınmalı, bedava yaşamak artık lüks olmalı bu ülkede, bence
    Hamdım Piştim Yandım

8.  Alıntı Originally Posted by kamil79 Yazıyı Oku
    Dostum... keçi sütü pek bulunmaz.... az süt verir... keçi besleyen kişiler de genelde sütü kendisi kullanır...
    2018-2019 da köyde yaşadım, bir arkadaşın yanında çiftçlik ve hayvancılık yaptım... bu işler öyle çocuk oyuncağı değil... çok fazla emek ve para gerektiren işler.... Köylülerin hemen hemen hepsi de ortak çalışmayı tercih etmez... Bağımsız olarak üretmeye devam ederler... Bu nedenle sattıkları şeyleri düşük fiyata vermek istemez... Ucuz fiyata ancak kooperatifler yada toplu üretim yapan kişiler satabilir..... Aslında çiftçiler birleşebilse ve bilimsel olarak çiftçilik yapabilseler her şey çok farklı olabilir... Ama hem devlet engelliyor, hemde bunu tercih etmiyor bizim çiftçilerimiz
    saanen cinsi keçi zannettiğin kadar az süt vermez.

Sayfa 777/1007 İlkİlk ... 277677727767775776777778779787827877 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •